2. Abdülhamit'in Torunu, Galatasaray Adası'nı İstiyor!

Sizdeki imkanlar bizde yoktu dedim daha önceki postumda demi rdas? Ben size paylaşın birşeyde onu okuyayım bu zaten çok uzun zamanım yok dedim 50 takla attınız ama elle tutulur bişey paylaşmadiniz...

Bizim burada İlber Ortaylınin kitabını boşver Türkçe bi kitap araki bulasın...

Daha öncede dediğim gibi sizdeki imkanlar bizde yok... Varsa netten arayıp buluyorsun... Varsa İlber in kitabından kaynaklı ve ispatli birşey eminimki nette de vardır bunun fotosu veya herneyiyse... Yollayın bi link okuyayım diyorum... Utanmasaniz beni Atatürk düşmanı ilan edeceksiniz... Neden? Çünkü bilgi ve belge paylasamiyorsunuz... Ee neden suçlu ben oluyorum o zaman?

Bak arkadaş vahdettin dedi ben erinmedim girdim aradım buldum, kaynaklı ve paylaştım... Çok uzun bu vaktim yok bunu okuyamam siz birşey verin onu okuyayım dedim (daha kısa olması umuduyla) ama siz bana şu şu şu adam yazdı dediniz...

1. Benim onun kitaplarını burada bulup okuma imkanım yok (ha Amsterdam da varsa olabilir ona birşey demiyorum ama siz dediniz diyede 100 - 150 km gidecek halim yok...

2. Belgesi varsa paylaşın dedim... Eger belgeli kitapsa okurum neden okumayayim ve inanırım da ama belgesiz İlber şöyle demiş Misiroglu şöyle demiş hiç birini takmam arkadas...

NOT: Atatürk düşmanı ilan edeceksin ya neredeyse beni... Ne alaka ?

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk
Ya arkadaş sen yazdıklarımı okumuyorsun galiba? Ben ne anlatıyorum sen anlatıyorsun. Yetmezmiş gibi bir de üstüne trip atıyorsun.

Hollanda'da bu bahsi geçen kitapları bulamayabilirsin belki doğrudur lakin eğer tarihi iyi bir şekilde birçok kaynaktan kitaptan araştırarak öğrenmek istiyorum diyorsan internet üzerinden o da olmadı en kötü bir arkadaş üzerinden sipariş eder getirtirsin. Kitaplara ulaşamıyorum mevzusu şu kaynak diye verdiğin kepaze siteye bir mazeret değildir laf ebeliği yapmana gerek yok. Diyorum ki ülkenin kurucusunun yani avatarında bahsi geçen TC'nin kurucusunun hain olup olmadığını tartışmaya açan ve büyük bir kindar manipülasyon ile sonunda da haindir demeye getiren siyasal islam güdümlü saçma sapan bir siteyi sen burada kaynak diye millete sunuyorsun. Ben de diyorum ki ayıptır günahtır.

Velhasıl kelam bu saçmalıklar ile daha fazla uğraşmak istemiyorum çok bile yazdım. İstediğin kitaplara dediğim şekilde ulaşabiliyorsan okur öğrenirsin. Ulaşamıyorsan da tarih öğrenme ne yapalım yani.

İyi forumlar.

Üşenmedim ilk makaleyi okudum.

Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim.

Belgelerle ortaya koymuş falan demişsin bir de yahu arkadaş da..k mı geçiyorsun ? Belge dediğin şey '' Memlekete beyanname '' Meclisin halkı ulusal kurtuluş mücadelesine daveti... TBMM'nin sitesinden ulaşabilirsin o belgeye, Allahım yarabbim yahu bana sanki arşivden yoğun çalışmalar sonucu belge çıkarmış...

Azıcık tarih bilseniz böyle tuhaf tuhaf şeylere itibar etmezsiniz.

Yıl 1920, halkı işgalcilere karşı örgütlemeye çalışıyorlar, dört bir yanımız işgal edilmiş vaziyette. Ayrılıklara zerre tahammül yok çünkü insan kaynağı kıt, ya yek vücut karşı koyulacak ya da işgalcilere boyun eğilinilecek başka bir seçenek yok. İşte bu ortamda meclis beyanname yayınlıyor ve diyor ki; halifeye isyan ettiğimiz yalandır... Kafa karışıklığının ve olası fikir ayrılıklarının önüne geçilmek isteniyor ki yek vücut karşı konulabilsin.

Yunan mezalimi nedir bilir misin ?

Al bak o dönem yaşananlardan bir kare;

Yunan-Mezalimi.jpg

Bu şartlar altında kurtuluş organize ediliyor, yunan mezaliminin ne olduğunu daha iyi anlamak için hulki cevizoğlu'nun işgal ve direniş kitabını okuyabilirsin, orada hiç bir yerde yayınlanmamış fotoğraflarda var. Çenesi koparılan bir Türk kızı vardı mesela, insanın kalbini sıkıştıran sinirden dört dönmesine sebep olan öyküler ve fotoğraflar var.

Neyse sildim diğer yazdıklarımı gerek yok.
Ben sana şunu okuyayım mi belgelerle açıklamış adam diye sordum ve çok uzun bunu okumaya zamanım yok diyede ekledim rdas... Belgeler doğru veya yanlış demedim... Mesela şu postunda çokta güzel anlatmışsın ama da..ak geçtiğimi ima etmen beni üzdü... Bak şu yazdıklarını bilmiyordum mesela sayende öğrendim... Sizin elinizdeki imkanlar (Türk tarihi ile) benim elimde olsa ohoo oo...
Sadece bazı şeyleri öğrenmek istedim ve istiyorum ve doğal olarak soruda sorarım (kafama yatmazsa).

Dediğim gibi... Sayende bilmediğim birşey daha öğrendim... Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır (öyle bi atasözü vardı sanirim).

Ama bazı arkadaşların hemen saldırıya geçmesini ve rencide edici ifadeler kullanmadi beni üzdü... Öyle insanlar yüzünden adamda ne heves kalıyor ne birşey...

@Fatih Celik İyi niyetlisin anladığım kadarıyla da şu okumadan link paylaşma huyundan vazgeç yahu :)

Öyle öyle abi iyi niyetli. Sadece yurtdışında büyümüş, haliyle bilmemesi ve sorması normal.

Bu arada kültür sanat tarih bölümünü çok boş gördüm, doldurmak lazım.

Nutuk' dan;

"Ulusu ve yurdu Genel Savaşa sürükleyenler, kendi başlarının kaygısına düşerek, yurttan kaçmışlar. Padişah ve Halife olan Vahdettin, soysuzlaşmış, kendini ve yalnız tahtını koruyabileceğini umduğu alçakça yollar araştırmakta. Damat Ferit Paşa'nın başkanlığındaki Hükümet, güçsüz, onursuz, korkak, yalnız padişahın isteklerine uymuş ve onunla birlikte kendilerini koruyabilecek herhangi bir duruma boyun eğmiş. "

Kemal ATATÜRK
Atatürk'e lafım yokta Atatürkün onu yazmasıda doğru olduğu anlamına gelmez benim için... Ateist gibi düşün renktaş biri yazdı diye değil ben ispat olmasını, belge olmasını ve ikna olmayı isterim... Mesela Atatürkün bi lafı var (videolarda var) gökten indiği sanılan kitaplar diye ama hanımının başörtülü/carsafli fotoğraflarda var... Çelişkili yani... Allah akıl fikir vermiş hepimize... Ben araştırmayı severim... O şöyle dediyse doğrudur demem yani... Aynısı peygamber efendimiz içinde geçerli... Gercekten onu demişmi ve dediyse neden dedi veya nedemek istedi felan...

Mesela biz seninle kavgalı olsak seni dinleyen sana hak verir beni dinleyen bana hak verir... Bilmem anlatabildimmi.

Not: Atatürk'e laf yetiştirmek değil niyetim o yüzden peygamber efendimizide ekledim konuya... Birşey anlatmaya çalıştığımdan yani, yanlış anlaşılma olmasin

Ben sana şunu okuyayım mi belgelerle açıklamış adam diye sordum ve çok uzun bunu okumaya zamanım yok diyede ekledim rdas... Belgeler doğru veya yanlış demedim... Mesela şu postunda çokta güzel anlatmışsın ama da..ak geçtiğimi ima etmen beni üzdü... Bak şu yazdıklarını bilmiyordum mesela sayende öğrendim... Sizin elinizdeki imkanlar (Türk tarihi ile) benim elimde olsa ohoo oo...
Sadece bazı şeyleri öğrenmek istedim ve istiyorum ve doğal olarak soruda sorarım (kafama yatmazsa).

Dediğim gibi... Sayende bilmediğim birşey daha öğrendim... Bilmemek ayıp değildir öğrenmemek ayıptır (öyle bi atasözü vardı sanirim).

Ama bazı arkadaşların hemen saldırıya geçmesini ve rencide edici ifadeler kullanmadi beni üzdü... Öyle insanlar yüzünden adamda ne heves kalıyor ne birşey...

Konu hassas bir konu olduğundan öyle olmuştur, bir de bazı şeyler çok üst üste geliyor haliyle insanlar tahammülsüzleşiyor üstüne alma yani sana özel bir durum yok.

Ya arkadaş sen yazdıklarımı okumuyorsun galiba? Ben ne anlatıyorum sen anlatıyorsun. Yetmezmiş gibi bir de üstüne trip atıyorsun.

Hollanda'da bu bahsi geçen kitapları bulamayabilirsin belki doğrudur lakin eğer tarihi iyi bir şekilde birçok kaynaktan kitaptan araştırarak öğrenmek istiyorum diyorsan internet üzerinden o da olmadı en kötü bir arkadaş üzerinden sipariş eder getirtirsin. Kitaplara ulaşamıyorum mevzusu şu kaynak diye verdiğin kepaze siteye bir mazeret değildir laf ebeliği yapmana gerek yok. Diyorum ki ülkenin kurucusunun yani avatarında bahsi geçen TC'nin kurucusunun hain olup olmadığını tartışmaya açan ve büyük bir kindar manipülasyon ile sonunda da haindir demeye getiren siyasal islam güdümlü saçma sapan bir siteyi sen burada kaynak diye millete sunuyorsun. Ben de diyorum ki ayıptır günahtır.

Velhasıl kelam bu saçmalıklar ile daha fazla uğraşmak istemiyorum çok bile yazdım. İstediğin kitaplara dediğim şekilde ulaşabiliyorsan okur öğrenirsin. Ulaşamıyorsan da tarih öğrenme ne yapalım yani.

İyi forumlar.
Yazdıkların güzel ve beğendimde rdas ama sen bana anti-Ataturk olayını zihnen seçmişsin dedinde benim lafım onaydi... Öyle birşey yok çünkü..

Sanada iyi forumlar

başbuğumuzun konusu yine
islamiyete mi çekildi

inanılmaz

Izmir Konak'ta Alman imparatorundan dedesine hediye edilen bir saat kulesi var.Alabilecekse hepsini onu verelim.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

e659cfa86a01430eac7477d0ee285315.jpg

SM-G925F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
oo
bu konuyu gormemistim baya karismis
basindan okuyup YUZUNE TUKURULECEK msj varmi diye tarayayim bir

dursun, sabri ve selcuku verelim :D

arkadaslar ne oluyor? biri adayi sitiyor, digeri floryayi sonra bilmem riva? gidisat vahim!

Arkadaslar ilk olarak herkez fikrini ve dusuncesini paylasmali.
Benim dusuncem bu, kimi yanlisi dogru bilir kimide dogruyu yanlis bilir. asil onemli olan insan gibi tartismak.
Bana sorarsaniz, osmanlidan tut, ataturk donemine ve suanki donemdeki basbakanlar olsun hepsi icimizdeki irlandilaliardir!
Osmanli yada ataturk donemi? yada ne bilim ecevitli donem ve RTE donemimi daha iyi? iyi diye birsey yok kardesim.

Tarihten bugune kadar, bu ulke hep kan agladi! yalan mi?
Bu ulkede cehalet ve egitmsizlik fazlasiyla yokmu?

Size bir soru arkadaslar neden birine tapmak zorunlugu hissediyorsunuz ve bir INSANI kendinizden daha ustun gormek istiyorsunuz? neden bukadar yuceltiyorsunuz?
Osmanli zamaninda canini verenler sultanlarmiydi? yada ataturk doneminde bizim dedelerimiz degilmiyidi savasi kazanan? neden butun zaferi tek kisiye armagan ediyorlar.

Mesela ataturk hakkinda ters bir fikriniz olursa, onu hemen vatan hainligi ile yargilayamazsiniz yada olmadi yobaz demek ne kardesim?
Birde son zamanlarda bu Osmanli torunuyum lafi ne kardesim? Turkiyede tek irk yok, birsuru etnik milletten olusmus bir ulkeyiz. Ama onemli olan herkezin ayni bayragin altinda yasamasi ve bunu kabullenmesi. Ama zorla ataturku sevdirmek yada ulkeyi zorla dinlestirmek yanlistir.

O ove ove bitirmediginiz atalariniz osmanlin tarihinden beri suan bize miras olarak ne verdi?
- hergun ulkede birileri bir hic ugruna oluyor
- hergun sehit haberleri duymaktan bikmadiniz mi?
- Saygi ve medeni bicimde kac kisi ile diyalog kurabilirsiniz? herkezin agzinda bin bir turlu kufur var, karsi bir fikre tolerans gostermeyecek kadar gozu kor olmus bir milletimiz var
- Kendi golgesiyle kavga eden bir millet olduk

Geriye bakmak bu ulkeye birsey kazandirmaz, ileri ve uzun vadeli dusunceler tartisilmali. Sunu cok iyi biliyorum, bazi dis etkenler bu ulkenin ayagina celme takiyor ve iyiligini istemiyor. Malesef ben sunu algiliyorum, onlarin istediklerini harfiyle yerine getiriyoruz. hep bos seyler konusuluor, dongu halinde yuruyup ayni yere geliyoruz

kusura bakmayin, turkcem sizin kadar iyi degil. Elimden geldigi kadar dusuncelerimi ifade ettim.

Son düzenleme:
O kadar şey yaz sonunda dış etkenler, Türkiye düşmanları, büyük resim ile bitir.

Muazzam ötesi bir yorum.

Siz önce dış borçtan size düşen parayı ödeyin sonra ada için hak talep edin.

-Tapatalk-

Benim dusuncem bu, kimi yanlisi dogru bilir kimide dogruyu yanlis bilir. asil onemli olan insan gibi tartismak.
Bana sorarsaniz, osmanlidan tut, ataturk donemine ve suanki donemdeki basbakanlar olsun hepsi icimizdeki irlandilaliardir!
Osmanli yada ataturk donemi? yada ne bilim ecevitli donem ve RTE donemimi daha iyi? iyi diye birsey yok kardesim.

Size bir soru arkadaslar neden birine tapmak zorunlugu hissediyorsunuz ve bir INSANI kendinizden daha ustun gormek istiyorsunuz? neden bukadar yuceltiyorsunuz?
Osmanli zamaninda canini verenler sultanlarmiydi? yada ataturk doneminde bizim dedelerimiz degilmiyidi savasi kazanan? neden butun zaferi tek kisiye armagan ediyorlar.

Mesela ataturk hakkinda ters bir fikriniz olursa, onu hemen vatan hainligi ile yargilayamazsiniz yada olmadi yobaz demek ne kardesim?
Birde son zamanlarda bu Osmanli torunuyum lafi ne kardesim? Turkiyede tek irk yok, birsuru etnik milletten olusmus bir ulkeyiz. Ama onemli olan herkezin ayni bayragin altinda yasamasi ve bunu kabullenmesi. Ama zorla ataturku sevdirmek yada ulkeyi zorla dinlestirmek yanlistir.

O ove ove bitirmediginiz atalariniz osmanlin tarihinden beri suan bize miras olarak ne verdi?
- Saygi ve medeni bicimde kac kisi ile diyalog kurabilirsiniz? herkezin agzinda bin bir turlu kufur var, karsi bir fikre tolerans gostermeyecek kadar gozu kor olmus bir milletimiz var

Geriye bakmak bu ulkeye birsey kazandirmaz, ileri ve uzun vadeli dusunceler tartisilmali. Sunu cok iyi biliyorum, bazi dis etkenler bu ulkenin ayagina celme takiyor ve iyiligini istemiyor. Malesef ben sunu algiliyorum, onlarin istediklerini harfiyle yerine getiriyoruz. hep bos seyler konusuluor, dongu halinde yuruyup ayni yere geliyoruz

kusura bakmayin, turkcem sizin kadar iyi degil. Elimden geldigi kadar dusuncelerimi ifade ettim.

Zafer 1 kişinin değil 1 milletindir ama 1 kişi kurucu ve önder olarak ön plana çıkmaktadır. Bugün savaş olsa cumhurbaşkanı ordunun başında savaşa mı gidecek ya da genel kurmay başkanı? Elbette komuta ve fikir yürütecek bir kadro bir idareci olacak.Eskiden padişahlar savaş meydanlarına gidermiş ama Kanuni'den sonra bu da bitti çünkü dediğim gibi o çağ eskidendi artık savaşlar strateji olmadan olmuyor.Kaldı ki Atatürk bir çok savaşta savaşmış bir askerdir ama savaşın kazanılmasında da öncü olmuş milleti ayakta tutmuş bir liderdir.Bu yüzden zafer bir bütünün bir milletindir ama ön planda Atatürk vardır.

-Tapatalk-

c518ac7bbec3b5061660cec0c38d785be26c0ff6de8b4d82835718bd9b199610.jpg

osmanlıyı batırdıkları yetmemiş ülkeyi de batıracak bu sevr çocukları

yürüyün gidin lan arabistana

Geri
Üst Alt