Arif Çelik
Berlin Panteri
- 18 Temmuz 2014
- 47.180
- 25.769
- 2.808
osmanlının bıraktığı dış borcu bu ülke 1954 yılına kadar kuruşu kuruşuna ödedi.bugünün rakamıyla 140 milyar dolar!!!
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Galiba kurtuluş savaşı hakkında fazla kitap okumamışsınArkadaslar ilk olarak herkez fikrini ve dusuncesini paylasmali.
Benim dusuncem bu, kimi yanlisi dogru bilir kimide dogruyu yanlis bilir. asil onemli olan insan gibi tartismak.
Bana sorarsaniz, osmanlidan tut, ataturk donemine ve suanki donemdeki basbakanlar olsun hepsi icimizdeki irlandilaliardir!
Osmanli yada ataturk donemi? yada ne bilim ecevitli donem ve RTE donemimi daha iyi? iyi diye birsey yok kardesim.
Tarihten bugune kadar, bu ulke hep kan agladi! yalan mi?
Bu ulkede cehalet ve egitmsizlik fazlasiyla yokmu?
Size bir soru arkadaslar neden birine tapmak zorunlugu hissediyorsunuz ve bir INSANI kendinizden daha ustun gormek istiyorsunuz? neden bukadar yuceltiyorsunuz?
Osmanli zamaninda canini verenler sultanlarmiydi? yada ataturk doneminde bizim dedelerimiz degilmiyidi savasi kazanan? neden butun zaferi tek kisiye armagan ediyorlar.
Mesela ataturk hakkinda ters bir fikriniz olursa, onu hemen vatan hainligi ile yargilayamazsiniz yada olmadi yobaz demek ne kardesim?
Birde son zamanlarda bu Osmanli torunuyum lafi ne kardesim? Turkiyede tek irk yok, birsuru etnik milletten olusmus bir ulkeyiz. Ama onemli olan herkezin ayni bayragin altinda yasamasi ve bunu kabullenmesi. Ama zorla ataturku sevdirmek yada ulkeyi zorla dinlestirmek yanlistir.
O ove ove bitirmediginiz atalariniz osmanlin tarihinden beri suan bize miras olarak ne verdi?
- hergun ulkede birileri bir hic ugruna oluyor
- hergun sehit haberleri duymaktan bikmadiniz mi?
- Saygi ve medeni bicimde kac kisi ile diyalog kurabilirsiniz? herkezin agzinda bin bir turlu kufur var, karsi bir fikre tolerans gostermeyecek kadar gozu kor olmus bir milletimiz var
- Kendi golgesiyle kavga eden bir millet olduk
Geriye bakmak bu ulkeye birsey kazandirmaz, ileri ve uzun vadeli dusunceler tartisilmali. Sunu cok iyi biliyorum, bazi dis etkenler bu ulkenin ayagina celme takiyor ve iyiligini istemiyor. Malesef ben sunu algiliyorum, onlarin istediklerini harfiyle yerine getiriyoruz. hep bos seyler konusuluor, dongu halinde yuruyup ayni yere geliyoruz
kusura bakmayin, turkcem sizin kadar iyi degil. Elimden geldigi kadar dusuncelerimi ifade ettim.
yavaş yavaş çıkıyorlar inlerinden
![]()
Bu milletin bir kesiminin özlemi Osmanlıya ya da Osmanoğullarına değil, hilafetedir. Bu kadın ojeli tırnakları, havalı saçları, boyalı dudakları ile o kesimde istediği karşılığı bulamaz. En fazla medya maymunu olur çıkar, kendini survivor adasında hindistan cevizi toplarken bulur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu kadar sene sonra neden cikiyorlar bunlar ?
Osmanlık geri dönüyor ondan.
Insan bu kadar mi ben bilirimci olur, saygilar.Herkes fikrini özgürce söylesin eyvallahta kardeşim, aşırı derecede saçmalıyorsunuz ama saçmaladığınızın bile farkında değilsiniz... Bunu söyleyincede kendini beğenmiş, beyaz Türk,elitist vs oluyorsun.
Insan bu kadar mi ben bilirimci olur, saygilar.![]()
Renktas sakaydi ama bayaga doluymussunAlakası yok, bunu benim değil başkasının söylemesi makbul ama olsun yine de söyleyeceğim; hiç öyle biri olduğumu düşünmüyorum. Bilmediğim konuda ahkam kesmem, bilmiyorsam soru sormaktan çekinmem. Donanımlı olduğumu düşündüğüm konuda da mütevazi olmam.
Ortaya karışık neresinden tutsan elinde kalan, temelsiz ne idüğü belirsiz şeyleri ''fikir'' diye ortaya atarsan birileri de çıkar cevap verir.
Aman susalım yanlış anlaşılır, aman şöyle olursa böyle anlaşılır, aman öyle demeyelim yoksa böyle algılanır vs diye diye bu noktalara geldik, eh artık yeter yani.
Adem biseyide bilme be amca oglu !!!