- 26 Eylül 2012
- 118.736
- 66.953
- 4.818
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Devlertleri devlet yapan ortak değerlerdir toplumu bir tutar Atatürk de İslam da Türklük de Osmanlı da bu devletin temel taşlarıdır.Arkadaslar ilk olarak herkez fikrini ve dusuncesini paylasmali.
Benim dusuncem bu, kimi yanlisi dogru bilir kimide dogruyu yanlis bilir. asil onemli olan insan gibi tartismak.
Bana sorarsaniz, osmanlidan tut, ataturk donemine ve suanki donemdeki basbakanlar olsun hepsi icimizdeki irlandilaliardir!
Osmanli yada ataturk donemi? yada ne bilim ecevitli donem ve RTE donemimi daha iyi? iyi diye birsey yok kardesim.
Tarihten bugune kadar, bu ulke hep kan agladi! yalan mi?
Bu ulkede cehalet ve egitmsizlik fazlasiyla yokmu?
Size bir soru arkadaslar neden birine tapmak zorunlugu hissediyorsunuz ve bir INSANI kendinizden daha ustun gormek istiyorsunuz? neden bukadar yuceltiyorsunuz?
Osmanli zamaninda canini verenler sultanlarmiydi? yada ataturk doneminde bizim dedelerimiz degilmiyidi savasi kazanan? neden butun zaferi tek kisiye armagan ediyorlar.
Mesela ataturk hakkinda ters bir fikriniz olursa, onu hemen vatan hainligi ile yargilayamazsiniz yada olmadi yobaz demek ne kardesim?
Birde son zamanlarda bu Osmanli torunuyum lafi ne kardesim? Turkiyede tek irk yok, birsuru etnik milletten olusmus bir ulkeyiz. Ama onemli olan herkezin ayni bayragin altinda yasamasi ve bunu kabullenmesi. Ama zorla ataturku sevdirmek yada ulkeyi zorla dinlestirmek yanlistir.
O ove ove bitirmediginiz atalariniz osmanlin tarihinden beri suan bize miras olarak ne verdi?
- hergun ulkede birileri bir hic ugruna oluyor
- hergun sehit haberleri duymaktan bikmadiniz mi?
- Saygi ve medeni bicimde kac kisi ile diyalog kurabilirsiniz? herkezin agzinda bin bir turlu kufur var, karsi bir fikre tolerans gostermeyecek kadar gozu kor olmus bir milletimiz var
- Kendi golgesiyle kavga eden bir millet olduk
Geriye bakmak bu ulkeye birsey kazandirmaz, ileri ve uzun vadeli dusunceler tartisilmali. Sunu cok iyi biliyorum, bazi dis etkenler bu ulkenin ayagina celme takiyor ve iyiligini istemiyor. Malesef ben sunu algiliyorum, onlarin istediklerini harfiyle yerine getiriyoruz. hep bos seyler konusuluor, dongu halinde yuruyup ayni yere geliyoruz
kusura bakmayin, turkcem sizin kadar iyi degil. Elimden geldigi kadar dusuncelerimi ifade ettim.
Başaklı adaymışPen ısland'ı takdim edelim sultanimiza
![]()
O kadar şey yaz sonunda dış etkenler, Türkiye düşmanları, büyük resim ile bitir.
Muazzam ötesi bir yorum.
Galiba kurtuluş savaşı hakkında fazla kitap okumamışsın
Atatürke o kadar saygı duyuluyor çünkü dehası sayesinde misli ile zayıf olduğumuz bir savaşı kazandık. Onun sayesinde bir vatanımız var. Atatürk askeri ile birlikte cephede olan nadir liderlerden biridir ve eğer bir liderin yoksa milyonlarca askerin olsun yine savaşı kazanamazsın
Çok enteresan birşey yazmışsın kimi yanlışı doğru bilir kimi doğruyu yanlış
Ne hikmetse sayesinde yaşadıkları vatan topraklarında Atatürk hakkında olan doğruları bilerek isteyerek yanlış bilenler yanlış anlatanlar var
Bir insan herşeyi bilemez ama doğruları da bilerek isteyerek yanlış anlatmak acizlikten başka bişey değil
Bu acizler de istedikleri kadar debelenip dursunlar kimse Atatürk'ün doğrularını unutturamaz
Belki tek kitap tek yazar olsa bu dediğine katılırımFikirlerine ve dusuncelerine saygi duyuyorum, ama sunuda bilmek lazim. Hersey gorundugu gibi degildir, senin bakis acina gore dogru bildigin budur ama bende baska bir perspektivden bakiyorum. Dedigin sozede katiliyorum, tabiiki lidersiz bir ordu hictir ama benim anlatmak istedigim bu degil.
Itiraf ediyorum, senin kadar okumadim ve eski tarihe hakim degilim.
Malesef ben degisik bir insanim, kolay ikna olmam kitaplara. Bana gore kitaplarin cogu duzmece ve dogru olmayan cok sey var. Bilgi kirliligi olan bir dunyada yasiyoruz ve enterasan lafim burayi isaret ediyor. Dogruyu yanlis bilmek ve yanlisi dogru bilmek.
Belki tek kitap tek yazar olsa bu dediğine katılırım
Malesef görüyorum ki sende sana bilerek isteyerek anlatılan yanlışlara insanmışsın
Kendi bileceğin bişey
Hanım kızımızla evlenip paşa olmak isteyen yok mu aranızda hea ?