Gedson'u ilk çıkış yaptığı dönemlerden beri takip ediyorum. Tottenham transferi ona bir basamak fazla geldi. Gedson defansa yardımı seven bir oyuncuydu. Oyunun iki yönünü de oynayabilen modern bir 8 numara. Enerjisiyle defansa da faydası olacaktır. Tabi ki maç temposunu yakalaması gerekiyor.
Aynen öyle, Belhanda, Arda, Soso ve Babel birlikte oynayamaz, oynamayacaktır da artık. Ama bu isimlerden Soso şu an dinamik, enerjik bir orta sahayla birlikte en çok ihtiyacımız olan oyuncu. Gedson iyi bir başlangıç yaparsa Taylan'ın önüne Gedson ve Soso'yu yazarım, Soso kanada mı koyulur, merkeze mi çekilir orasını bilemem ama bu takımın hücuma çıkarken en çok ihtiyacı olan adam şu an. Dediğim gibi hücumda ciddi bir oyun aklı eksikliği var takımda, Soso'nun olduğu maçlarla olmadığı maçları izleyince fark bariz belli oluyor bence. Emre'yi beğeniyorum ama Soso'nun birkaç saniye içinden attığı pası Emre görmesine rağman atmaya yeltenmiyor bile bazen, topu soldan sağa taşıyıp duruyoruz kapanan takımlara karşı. Soso yoksa pas hızımız düşüyor, rakip orta sahada top çevirip kalıyoruz, Soso varsa kenarları daha verimli kullanıyor, araya yapılan koşuları daha iyi değerlendiriyor, oyunu 1,5x oynuyoruz. Ayrıca Mohamed'in de takımda en seveceği adamlardan birisinin Soso olacağını düşünüyorum, yay civarında ve içeride o istediği pasları ona atabilecek birisi. Bakalım, Gedson bu hafta antrenmanlara başlar Kasımpaşa maçında da dizilişi görürüz. Hocanın topla hızlı bir şekilde rakip kaleye gitmek istediğini biliyoruz, bunu açıkladı ve transferleri de ona göre yaptı. Böyle bir oyun anlayışında sağlıklı bir Feghouli 11'in değişmezi olacaktır.
Ayrıca Gedson'u Mourinho son oynattığı maçta 4 mevkide falan denedi galiba. 90 dakika izledim o maçını. En iyi oynadığı bölüm merkeze geçtiği bölümdü. Gedson skorer bir oyuncu değil, videolar biraz yanıltıyor gol pozisyonlarının içinde oluyor genelde videolarda ama daha çok oyun kurmada topu ayağına alıp dikine rakip sahaya hücum eden bir oyuncu, ver-kaç yapmayı sever, kanadı besler ama öldürücü pasları yok, terse uzun oynamak yerine yakınında bulunan arkadaşlarıyla kısa paslar yapan, sıkıştığında da dar alanda çalımlarıyla rakibi eksiltip rakip kaleye takımı taşıyabilen bir stili var. Seveceğimiz bir çift yönlü orta saha olacaktır, mental anlamda da gerekli desteği bu kulüpte bulur zaten.