#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
benim senin mesajla bir alakam ¿¿

deidigimin arkasindayim tikir tikir isleyen takimin oyuncusu

boylece sikisan oyunlarda kanattan tabiren yardiraccak bir adam

buda zamanla olacak bir sey

su an takimin takimlikla alakasi yok ,brumaya aciyorum sadece

ironi yaptığını sanmıştım k.bakma ki kısmende yapmışsın

futbolun sadece adam geçmek olmadığını öğrenmesi gerekir ne yaparsan yap tek pas oyna adam geç duran top kullan defans yap hücum yap fark etmez futbolun tek bir gerçeği vardır gol atmak ve kazanmak kazanmak

Bu kadar kötü bir kadroyla çıktığımız maçta bile 9. penaltıyı kullanması teknik heyet tercihi ise o teknik heyete de söyleyecek söz bulamıyorum. Ama kendi atmak istemediyse ve 9. penaltıya ismini yazdırdıysa o zaman büyük bir özgüven sorunu var demektir kendisinde. Bence hoca kararıdır büyük ihtimalle. Nasıl bir kararsa bir sol forvet oyuncusu Sabri, Gökhan Zan ve Dany'den sonra penaltı kullanıyor. Enteresan kere enteresan..

daha fazla şeyler yapması gerekiyor sanki ronaldonun veliahtı denilen adam bu kadar olamaz

Porto darphanesi boşuna para basmıyor.Bruma'yı sene başında Porto felan alsaydı eminim şöyle yorumlar gelecekti;

-Bu adamlar bu işi biliyor yeavvv,

-İki sene sonra 30-40'a satarlar,

-Biz niye böyle adamlar almıyoruz ?

-Doymuş adamlar görmekten bıktık.Nerede vizyon ?

Ama bizde çok bilmiş ''Fanatik'' taraftarlarımız iki dakikada adamı Portekiz'e geri gönderdiler bile.Türkiye'de yabancı sınırıda kalksa,bir halt olmaz bizden.Sabır diye birşey kalmamış fanatiklik gözünüzü köreltmiş resmen..

Porto sadece potanstiyelli oyuncuları almakla kalmıyor onları çok iyi bir şekilde yetiştiriyor. Aldıkları gençlerin önemli bir kısmı ilk senesinde çok katkı sağlamıyor. Çok çeşitlli eğitimlerden fiziki yüklemelerden geçiyorlar ondan sonra hazır hale getirilip sahaya sürülüyorlar Ayrıca çok çok büyük potansiyel görmedikleri sürece de 10 m euro üzerinde para vermiyorlar. Sen aldığın oyuncuyu yetiştiremiyorsun çünkü bunun için gerekli bilgi birikimi olmadığı gibi böyle bir kültür de yok. Yetiştirmeyi geçtim oynatmıyorsun bile , çocuğun bu zamana dek oynadığı süre 3-4 maça ancak tekabül ediyor. Türkiye şartlarında alınması hata olan bir oyuncuydu ilk geldiğinde de aynısını söylemiştim. Belki portoda belki çok farklı bir oyuncu olurdu ama bu ülkede olmaz.

Porto darphanesi boşuna para basmıyor.Bruma'yı sene başında Porto felan alsaydı eminim şöyle yorumlar gelecekti;

-Bu adamlar bu işi biliyor yeavvv,

-İki sene sonra 30-40'a satarlar,

-Biz niye böyle adamlar almıyoruz ?

-Doymuş adamlar görmekten bıktık.Nerede vizyon ?

Ama bizde çok bilmiş ''Fanatik'' taraftarlarımız iki dakikada adamı Portekiz'e geri gönderdiler bile.Türkiye'de yabancı sınırıda kalksa,bir halt olmaz bizden.Sabır diye birşey kalmamış fanatiklik gözünüzü köreltmiş resmen..

Fakat yanıldığın bişey var. Porto asla 12 milyon bonservis vermez. Falcao gibi adamı 3 milyona almışlardı yahu. Ayrıca Türkiye'de ne zaman 30-40 milyonluk futbolcu satışı olmuş? Bruma ne kadar iyi oynarsa oynasın. Eğer Avrupa'ya transfer olursa. 15-20 milyondan fazla vermezler bize. Onunda bir kısmı Sporting'e gidecek. Eee nerde bu işin karı? Haa kar için değil, fayda sağlamak için transfer edildi derseniz, o zaman 12 milyona daha fazla fayda sağlayabilecek hazır oyuncular alabilirdik Yoksa Bruma kötü oyuncu filan demiyorum.

Fakat yanıldığın bişey var. Porto asla 12 milyon bonservis vermez. Falcao gibi adamı 3 milyona almışlardı yahu. Ayrıca Türkiye'de ne zaman 30-40 milyonluk futbolcu satışı olmuş? Bruma ne kadar iyi oynarsa oynasın. Eğer Avrupa'ya transfer olursa. 15-20 milyondan fazla vermezler bize. Onunda bir kısmı Sporting'e gidecek. Eee nerde bu işin karı? Haa kar için değil, fayda sağlamak için transfer edildi derseniz, o zaman 12 milyona daha fazla fayda sağlayabilecek hazır oyuncular alabilirdik Yoksa Bruma kötü oyuncu filan demiyorum.

Porto asla 12 milyon euro vermez'den sonrasini okumayin arkadaslar :)

Porto'daki oyuncularin hepsi bu asamadan geciyor 40 milyonluk adam olana kadar, sadece siz en son hallerini goruyorsunuz fark bu. Bruma' ya sallayanlarin hepsi tutarsiz, bos adamin onde gidenidir

daha fazla şeyler yapması gerekiyor sanki ronaldonun veliahtı denilen adam bu kadar olamaz

ronaldo olacak kimse diyemez ronaldo insanusstu bir adam ancak lutfen ronaldo'nun lisbon'dan geldigi sezonki maclarini bir izle. O kadar benziyor ki bruma ile.

Dalga gecerdik okulda bu mu beckham'in varisi diye

Porto asla 12 milyon euro vermez'den sonrasini okumayin arkadaslar :)

Porto'daki oyuncularin hepsi bu asamadan geciyor 40 milyonluk adam olana kadar, sadece siz en son hallerini goruyorsunuz fark bu. Bruma' ya sallayanlarin hepsi tutarsiz, bos adamin onde gidenidir

Yalansa yalan de. Porto ne zaman 19 yaşında bir futbolcu için 12 milyon euro vermiş? 19 yaşı geçtim. Adamların genel olarak 10 milyonu geçen transferleri çok az. Hem Porto örneği veriyorsunuz, hem de sistemleri nasıl çalışıyor doğru dürüst bilmiyorsunuz.

oyuncu yetiştirmeyi bilmeyen bir ülkeye bu çocuğu getirmek cidden haksızlık oldu. eriyip gidecek bence bu çocuk. yetenek var ama burda gelişmesi imkansız, onun açısındanda bizim açımızdanda son derece hatalı bir seçim olduğu belli. bize hazır pişmiş oyuncu lazım, bu tarz çocuklar bizde pişmez, bruma olayı bize büyük ders olsun

Yalansa yalan de. Porto ne zaman 19 yaşında bir futbolcu için 12 milyon euro vermiş? 19 yaşı geçtim. Adamların genel olarak 10 milyonu geçen transferleri çok az. Hem Porto örneği veriyorsunuz, hem de sistemleri nasıl çalışıyor doğru dürüst bilmiyorsunuz.

Dünyada bu işi en iyi yapan 2 takım Shakhtar ve Portodur..

Porto bU sezon 7-8 milyona oyuncular aldı...CSKA Vitinho'ya 10 milyon € verdi , Shakhtar Brezilyadan getirdiği topçulara 1-2 milyon vermiyor 8-10 civarına alıyor 30-40'a satıyor.. Fred'i,Bernard'ı 10-20 milyonlara aldılar ama satarken 30'dan aşağı bırakmazlar..

Velhasıl 10 milyon€ genç gelecek vaad eden bir oyuncu için çok para değil artık tüm takımlar uyandı bu işe..Kimse elindeki potansiyelli genci ucuza bırakmıyor..

Porto son 10 yılda kaç tane bu fiyatta oyuncu transfer etti haberiniz yok galiba :)

Danilo ve Alex Sandro'yu gittiler Brezilya'dan 10'ar milyona aldılar.Üstelik bu oyuncular bek oyuncuları.Kanat oyuncusuna göre fiyatları daha düşük olur futbol piyasasında.Yine Meksika'dan Martinez'i 9 Milyon ve bonuslarla transfer ettiler,hani şu an 40 Milyon önerilen forvet.Cluj,Liege gibi takımlardan Pereira'yı,Mangala'yı transfer ettiler.Biz Portekiz'in en büyük 3 takımından birinden aldık Bruma'yı,üstelik son gün aldık neredeyse.Biraz pahalı geldiyse bu sebeptendir.

*Not:Bunlar geçmiş döneme ait örnekler oldu.Daha bu sezon Quintero'nun bonservisinin %50'sine 5,Herrera'ya ise 8 Milyon verdiler ki bu adam Meksika Liginde oynuyordu.Biz alsak Bank Asya topçusu aldık,kazık derdik.

Porto olamayız zaten de ''Porto 1 Milyona alıyor 40'a satıyor ağbiiii'' yalanından da kurtulmalıyız.

Potansiyel varsa basıp parayı alıyorlar;

Danilo - Oyuncu değişikliği, oyuncu transferleri - transfermarkt.tr

João Moutinho - Oyuncu değişikliği, oyuncu transferleri - transfermarkt.tr

Hulk - Oyuncu değişikliği, oyuncu transferleri - transfermarkt.tr

Örnekler çoğaltılabilir.Ben zaten sistemde ki yanlışlardan bahsediyorum.Zihniyet değişmediği sürece yabancı sınırıda kalksa bu tür adamların bizde başarılı olması imkansız.

Bir oyuncunun gelişeceği varsa da bizde gelişmez. Sonuçta Bruma gelişmeye ve öğrenmeye en çok ihtiyacı olan yaşlarında. Sistemsiz ve yeteneksizlerle dolu bir takımda bu mümkün değil.

Dun o kadar calimi atmis hala pas vermiyor yapsin büyük maçta postayi yer

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Elazig macinda buyuk ihtimal sahada olmaz. Olmasinda zaten, 1 haftada 4 mac oynar yoksa. Juve macinda lazim

Böyle yetenekli bir çocuğun bu berbat Galatasaray'a gelmesi kendi gelişimi adına pek iyi olmadı.

Bu kadar kötü bir kadroyla çıktığımız maçta bile 9. penaltıyı kullanması teknik heyet tercihi ise o teknik heyete de söyleyecek söz bulamıyorum. Ama kendi atmak istemediyse ve 9. penaltıya ismini yazdırdıysa o zaman büyük bir özgüven sorunu var demektir kendisinde. Bence hoca kararıdır büyük ihtimalle. Nasıl bir kararsa bir sol forvet oyuncusu Sabri, Gökhan Zan ve Dany'den sonra penaltı kullanıyor. Enteresan kere enteresan..

Taraftar 120dk boyunca futbolcuları ıslıkladı ondan olabilirmi renktaş

996984_548277105249419_1212486775_n.jpg

ii en azindan bunun surat ifadesi mancininin ki gibi "ulan ben nereye gelmisim boyle" seklinde degil. Daha cocuk ya birde avrupada iyi liglerde oynamadigi icin henuz ligimizin les oldugunu bilememis olsa gerek. Kotu bi yerden baska kotu bi yere dusersen etkilenmezsin. Ama kaliteden vasata dustugun an cok zorluk cekersin.

mesela biz memur maasi ilen gecinebiliriz fakat zengin is adamlari birden 2000 tllik maasa duserse adam olur gider :d

mancini reis'in ki de o hesap. oynadigi oyuncular 40 milyon euroluk, buraya geliyon balta, sabri, yekta. Orda en kotu rakibin west ham burda antepler sivaslar kol geziyor. ustelik bu takimlarin amaci futbol bile degil

Valla hepsini geçtim maçın başında Antep'in gol pozisyonunda topa müdehale eden adam Bruma ise

Söylenecek söz yok..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt