#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
şunun farkına varmakta fayda var. Türkiyede oyuncu YE-TİŞ-MEZ. bekleyen boşuna bekler. umudu olan hayal kırıklığına uğrar.

Türkiyede altyapı yok. teknoloji yok sistem taktik diye bir şey yok.

Türkiyedeki hocaların kapasitesi sınırlı iken bir oyuncuya ne verebilirler?

Türkiyeden son 15 senede 1 arda turan çıkmış o bile daha şut çekmesini bilmiyor.

Brumaya kim öğretecek şut çekmeyi pas atmayı orta açmayı pozisyon bilgisini.

Tamam eleştiriyoruz ama neden eleştiriyoruz korkak oynadığı için, gelişim gösteremez burada

kiralanmazsa tarihi bir kazık olacak.

şunun farkına varmakta fayda var. Türkiyede oyuncu YE-TİŞ-MEZ. bekleyen boşuna bekler. umudu olan hayal kırıklığına uğrar.

Türkiyede altyapı yok. teknoloji yok sistem taktik diye bir şey yok.

Türkiyedeki hocaların kapasitesi sınırlı iken bir oyuncuya ne verebilirler?

Türkiyeden son 15 senede 1 arda turan çıkmış o bile daha şut çekmesini bilmiyor.

Brumaya kim öğretecek şut çekmeyi pas atmayı orta açmayı pozisyon bilgisini.

Tamam eleştiriyoruz ama neden eleştiriyoruz korkak oynadığı için, gelişim gösteremez burada

kiralanmazsa tarihi bir kazık olacak.

Ozaman dükkani kapatalim zaten, bu nedenlerden dolayi zaten Türkiye birsey üretmiyor.

Avrupa´da futbol egitimi alan bir cocuk, ile Türkiye´de egitim almis bir oyuncu ile arada büyük bir fark vardir. En büyük fark egitim kalitesi degil, süresidir. Almanya´da futbolcular ortalama 5 sene fazla alt yapi egitimi görüyorlar, hemde bu farklar genc yaslarda olusuyorlar. Bunlar avrupada 5 yaslarinda basliyor, ve ne kadar genc yaslarda baslarsa sinapslar beyinde okadar cabuk baglanti kurarlar... Büyüdükce ise, zorlanirsin bunlari ögrenmekte... Esas fark burada basliyor, ve bizim güney amerikada gibi bu makasi kapatabilecek kadar yaygin bir sokak futbol kültürümüz de yok... Yani neden bizde oyuncular genel olarak gec yapiyorlar patlamayi ? Cünkü genel olarak olmamis bir sekilde geliyorlar... O yüzden patlama yapana kadar genellik ile 3-5 sene güme gediyor, sonra parliyorsun. 3-4 sene iyi performans derken, yas oluyor 29/30 ve fizik olarak gerilemeye basliyorsun.

Bruma gibi bir oyuncu ise Sporting altyapisindan, yani dünyanin en iyi alt yapi sistemlerinin bir tanesinden cikmistir. Ve Ronaldo´dan sonra en iyi yetenek olarak göstermistir onu scoutlar, bu cocugu Sporting´de de izledik, U-21´de de. Kerim Frei, Hakan Calhanoglu, felan fistik. Jenerasyonun en iyi oyuncularindan bir tanesinden bahsediyoruz, ve daglar kadar fark vardi saydigim oyuncular ile arasinda. Bruma zaten bir nevi hazir olarak geldi, ilk oynadigi maclarda bu bal gibi belli. Drogba, Sneijder, Burak, Selcuk, amrabat ve Eboue gibi oyuncular varken, nasil bütün ataklarimiz Bruma´nin üzerinden gittigini cok cabuk unuttuk.

Alt yapi, egitim bunlar zaten 18 yaslarina kadardir. Hele hele o yaslarda profesyonellere cikan bir oyuncu icin. Geriye kalan bireysel gelisim 80% oyuncun inisiyatifindedir. Iki tane Italyan´da gecti bu kadronun üzerinden, Rijkaard gelince Mehmet Topal birden cift yönlü bir oyuncu olamadi. Türkiye´de olan eksik, oyuncularin özel olarak ekstra idmani yapmamalari. Drogba bunu bir nevi getirdi, ve ona katilanlar oldu. Onun disinda bunu ne yabanci, ne de yerli yapan yok. Türkiye cünkü oyuncular icin katar light gibi bir yer, daha dogrusu öyle gösteriliyor.

Bruma ilk geldiginde bile oynadigi oyun ile takimda en iyi oyunculardan bir tanesiydi ve yasi daha 18´di. Önce Mancini onu kesti, sonra da capraz baglar koptu. Bruma olsa da olmasa da, eger talihsiz bir sakatlik yasadi ve olmadi diye, böyle worldclass yetenekleri imkan oldukca, almakta vazgecersek. Bize 28/29 yasinda gelip, iki sene futbol oynayip, 4 sene mas olan ve yatan oyunculara müstehakiz. Dogru yoldan sasmamak gerekir...

Bruma neden böyle oldu ?

1. Caprazbag sakatligi
2. Onu formundayken oynatmayan GS hocalari.
3. Ülkesinde en büyük yetenek olarak gösterilmenin verdigi, kendini kantlama baskisi
4. Yabanci bir ülkeyi gelip, buralarda bir nevi yalniz kalmasi.

Bu koca seneyi de kötü gecirebilir, kiralanabilir, ya da olmayabilir. Bu cocugun yasi daha 20, 15 sene var önünde.

Son düzenleme:
Ozaman dükkani kapatalim zaten, bu nedenlerden dolayi zaten Türkiye birsey üretmiyor.

Avrupa´da futbol egitimi alan bir cocuk, ile Türkiye´de egitim almis bir oyuncu ile arada büyük bir fark vardir. En büyük fark egitim kalitesi degil, süresidir. Almanya´da futbolcular ortalama 5 sene fazla alt yapi egitimi görüyorlar, hemde bu farklar genc yaslarda olusuyorlar. Bunlar avrupada 5 yaslarinda basliyor, ve ne kadar genc yaslarda baslarsa sinapslar beyinde okadar cabuk baglanti kurarlar... Büyüdükce ise, zorlanirsin bunlari ögrenmekte... Esas fark burada basliyor, ve bizim güney amerikada gibi bu makasi kapatabilecek kadar yaygin bir sokak futbol kültürümüz de yok... Yani neden bizde oyuncular genel olarak gec yapiyorlar patlamayi ? O yüzden patlama yapana kadar genellik ile 3-5 sene güme gediyor, sonra parliyorsun. 3-4 sene iyi performans derken, yas oluyor 29/30 ve fizik olarak gerilemeye basliyorsun.

Bruma gibi bir oyuncu ise Sporting altyapisindan, yani dünyanin en iyi alt yapi sistemlerinin bir tanesinden cikmistir. Ve Ronaldo´dan sonra en iyi yetenek olarak göstermistir onu scoutlar, bu cocugu Sporting´de de izledik, U-21´de de. Kerim Frei, Hakan Calhanoglu, felan fistik. Jenerasyonun en iyi oyuncularindan bir tanesinden bahsediyoruz, ve daglar kadar fark vardi saydigim oyuncular ile arasinda.

Alt yapi, egitim bunlar zaten 18 yaslarina kadardir. Hele hele o yaslarda profesyonellere cikan bir oyuncu icin. Geriye kalan bireysel gelisim 80% oyuncun inisiyatifindedir. Iki tane Italyan´da gecti bu kadronun üzerinden, Rijkaard gelince Mehmet Topal birden cift yönlü bir oyuncu olamadi. Türkiye´de olan eksik, oyuncularin özel olarak ekstra idmani yapmamalari. Drogba bunu bir nevi getirdi, ve ona katilanlar oldu. Onun disinda bunu ne yabanci, ne de yerli yapan yok. Türkiye cünkü oyuncular icin katar light gibi bir yer, daha dogrusu öyle gösteriliyor.

Bruma ilk geldiginde bile oynadigi oyun ile takimda en iyi oyunculardan bir tanesiydi ve yasi daha 18´di. Önce Mancini onu kesti, sonra da capraz baglar koptu. Bruma olsa da olmasa da, eger talihsiz bir sakatlik yasadi ve olmadi diye, böyle worldclass yetenekleri imkan oldukca, almakta vazgecersek. Bize 28/29 yasinda gelip, iki sene futbol oynayip, 4 sene mas olan ve yatan oyunculara müstehakiz. Dogru yoldan sasmamak gerekir...

Bruma neden böyle oldu ?

1. Caprazbag sakatligi
2. Onu formundayken oynatmayan GS hocalari.
3. Ülkesinde en büyük yetenek olarak gösterilmenin verdigi, kendini kantlama baskisi
4. Yabanci bir ülkeyi gelip, buralarda bir nevi yalniz kalmasi.

Bu koca seneyi de kötü gecirebilir, kiralanabilir, ya olmayabilir. Bu cocugun yasi daha 20, 15 sene var önünde.

bence dükkanı açmadan kapattık zaten Adem,
brumanın yetenekli olduğunda hemfikiriz. ama yeterli mi ? hayır
üstüne koyması lazım demişsin ki.18 yaşından sonra gelişmek oyuncunun elinde şimdi brumanın kendi başına pozisyon bilgisini geliştirmesini bekleyebilirmiyiz? bence bekleyemeyiz.

şut orta bi nebze geliştirebilir. ama şimdi kendi çalışsa bir sneijder gibi topa vuramaz bence.
o vuruş stilini vuruş tekniğini ona öğretecek bir insan lazım.

fiziğini kendisi geliştirebilir bir yere kadar ama bir uzmanla geliştireceği kadar geliştirebilirmi? bence hayır.

işte bunlar hep ülkemizin eksikliği.

yaş konusunda söylediklerine katılıyorum. bir yerde okumuştum uzun zaman önce avrupanın pek çok ülkesi futbol eğitimine 5 yaşında başlatıyor artık.
bizde ise en erken 15 falan sanırım.

bence dükkanı açmadan kapattık zaten Adem,
brumanın yetenekli olduğunda hemfikiriz. ama yeterli mi ? hayır
üstüne koyması lazım demişsin ki.18 yaşından sonra gelişmek oyuncunun elinde şimdi brumanın kendi başına pozisyon bilgisini geliştirmesini bekleyebilirmiyiz? bence bekleyemeyiz.

şut orta bi nebze geliştirebilir. ama şimdi kendi çalışsa bir sneijder gibi topa vuramaz bence.
o vuruş stilini vuruş tekniğini ona öğretecek bir insan lazım.

fiziğini kendisi geliştirebilir bir yere kadar ama bir uzmanla geliştireceği kadar geliştirebilirmi? bence hayır.

işte bunlar hep ülkemizin eksikliği.

yaş konusunda söylediklerine katılıyorum. bir yerde okumuştum uzun zaman önce avrupanın pek çok ülkesi futbol eğitimine 5 yaşında başlatıyor artık.
bizde ise en erken 15 falan sanırım.

Güzel kardesim ben farkli bir noktaya deginiyorum. Ben Worldclass potansiyaline ulasmasindan bahsettim, oraya kadar gelebilmesi icin kendisini tabiki baya bir gelistirmesi lazimdi. Bu adam bize yeni geldiginde, zaten takimda en iyi oyuncularimizdan biriydi. Protekiz´de bile bu cocugu Ronaldo´dan sonra ülkede en iyi ikinci oyuncu olarak görenler vardi. Bize bunu ilk geldigi maclarda da belli etti...

Semih Kaya capraz baglari koparinca Antep´de tutunamadi ve Kartal´da vasatlari oynadi bize dönene kadar. Oda Galatasaray tarihinin en büyük stoper yetenekleri arasinda gösteriliyordu, ve capraz bagi sakatligi sonrasi kariyeri bitiyordu derken, 2 sene icinde anca toparladi kendini. Feldkamp zamaninda cildirmisti, U bilmemkac sampiyonlugu icin Milli takimdan gelmis cocuga kötü zeminde üst üste mac oynatmislardi diye...

Benim Bruma´da meselem su an gelismesi degil, mental olarak yeniden kendisini bulmasidir. Sen kiralasanda, tutsnada bu bir nevi süre alir. 6 Ay da sürebilir, 1 senede... Burada en önemlisi sabir, ama bu sabirdan bizde cok az var. Melo 3 tatil yapti ve kendine gelmesi 5 ay sürdü. Sneijder 8 ay futboldan uzakti, kendine gelmesi 6 ay sürdü. Bu cocugun capraz baglari koptu, cok dogal bir sürec yasiyoruz aslinda su anda... Beklentinin uzaginda Bruma su an, ama asla oynayan, yada oynayabilecek diger oyunculardan kötü degil. Birak gelistirmesini, bu cocuk sadece bir kendine gelse, bu taraftar tapar... En büyük sorunu konsantrasyon eksikligidi önceden, bu da genelde yas ile kendi kendine asilan bir durum.

Benim demek istedigim Bruma yangindan kaciralacak mal degil. 6 Milyona satip, onun parasini Burak ve Selcuk´un masina ödeyerek kulüpte kurtulmaz. Sabirli olmak lazim... Sat cocugu 6 milyona, akilli bir kulüp havada kapar.

Son düzenleme:
Haftaya umarin Hocan seni sag açikta oynatir, cünkü bu is ne Olcan'la nede Umut'la olacak bir is. Tarfatar sana çok üstlendi geçen hafta, umarim Hoca anlar bunu ve evde oynatir Bruma'yi.

tam Bruma'lık maçtı. Umut gibi driplingi sıfır olan adamı öndeyken kanat oynatmak nedir? Yasin baya rahat oynadı çünkü önü boştu Bruma bu maçta oynasa 2 gol daha atardık.

Aslanım benim işte böyle sen yeter ki böyle kenarda takıl biz yolumuza devam ederiz, tabii olan yerine oynamadığı müddetçe.

Umarin haftaya oynar...offf Umut ve Olcan'i görmekten bittim beee

Olcan'ı bir daha 18'de dahi görmek istemiyorum. Bruma, oyna biraz be, hep savundu seni taraftar. Artık oyna

Olum evladim bak futbolunu oyna kendini bitirme su Umuttan formayi alamiyorsan senin futbol hayatin bitmis demektir.Akilli ol su Sağ kanadimizi sahiplen kimseye forma verme ve adami hasta etme kendini gelistir lan.

sinan gümüsde bide israr edilse keske . ilk macinda iyi perfomans göstermedi diye hemen sildi hoca onu maalesef.
cok yanlis yaklasim genc bir oyuncuya bence.

Sag kanatta kim oynarsa bocalar, cünkü ne santraforlar verkac yapabiliyor, nede oraya destege gelen bir orta saha oyuncusu var. Sneijder sola yakin oynayan bir orta saha oyuncusu oldugu icin, oraya paslar ile iyi destek veriyor, ve orada kim oynadiysa iyi oynadi zaten simdiye kadar. Selcuk bir kere sag kanada biraz yakin oynadi, bir pas birakti ve Umut bile assist yapabildi. Selcuk biraz fazla takiliyor merkezde...

destekçinim bruma sonuna kadar.ölü toprağı atacan oğlum üstünden.yeter ki iste!

Sag kanatta kim oynarsa bocalar, cünkü ne santraforlar verkac yapabiliyor, nede oraya destege gelen bir orta saha oyuncusu var. Sneijder sola yakin oynayan bir orta saha oyuncusu oldugu icin, oraya paslar ile iyi destek veriyor, ve orada kim oynadiysa iyi oynadi zaten simdiye kadar. Selcuk bir kere sag kanada biraz yakin oynadi, bir pas birakti ve Umut bile assist yapabildi. Selcuk biraz fazla takiliyor merkezde...

Sneijderin sola oynama nedeni. Geriden Tellesle iyi çıkıyoruz. O yüzden Sneijderde orda görevini yapmak için gidiyor pas atıyor. Sağ bekten öyle çıkamıyoruz Sabriyle genelde ya ortaya pas atıyor ya şişiriyor. O yüzden Sneijder sola yakın gibi gözüküyor.

Konuya gelince geçen hafta çok kızdım ama oynasın abi bu adam başka adam yok çünkü oynayacak

Bir insan 1 kilo aldı diye hızı ve teknik kapasitesi neredeyse sıfıra düşer mi be? hayret yemin ediyorum.Olum hadi kendine gel muhtaç etme bizi şu Umut'a.Sağından attı solundan geçti ekolünün(Arif,Prates,Keita) son temsilcisisin ne olur kendine yazık etme layn.

bugün seni çok begendim, hep yedek kulübesinde takıl.

Sneijderin sola oynama nedeni. Geriden Tellesle iyi çıkıyoruz. O yüzden Sneijderde orda görevini yapmak için gidiyor pas atıyor. Sağ bekten öyle çıkamıyoruz Sabriyle genelde ya ortaya pas atıyor ya şişiriyor. O yüzden Sneijder sola yakın gibi gözüküyor.
Konuya gelince geçen hafta çok kızdım ama oynasın abi bu adam başka adam yok çünkü oynayacak

Sneijder genel olarak merkezde sola yakin oynar. Bunu bize gelmeden önce de yapiyordu. Oradan kanatlar ile verkac yapmayi, iceri kat edip sut, orta, pas atmayi seven bir oyuncu. En rahat ettigi bölge orasi. Bunu dengelemek icin, sag tarafa Selcuk daha fazla destek vermesi lazim, ancak o kenarlara inmeyi pek sevmedigi icin, oradan aksiyoruz. Sag kanadimiz yani tamamen Allah´a emanet... Selcuk oraya birkere indi, bir pas atti Umut´a ve gol oldu... Bunlari daha sik yapmasi lazim... Bruma normal halinde olsa, tek basina birseyler yapar, ama bu sekilde orada adam gecmekte zorluk cekiyor. Genellik ile geri pas yapiyor zaten. FB maci öncesi iyidi aslinda, ama onu bir kötü mac sonra sildi taraftar. Bu cocukla orada bol bol verkac yapman lazim, cünkü o konuda elit seviyede. Ama ne forvetlerimiz verkac yapabiliyor, ne sag bekimiz, oraya birde merkezden destek gelmeyince, pert oluyor sag kanadimiz...

Wallahi hayirlisi artik, son 9 mac kaldi. Yeni birseyler denemek bu saaten sonra cok zor. Kritik viraja girdik, her maci almamiz gerekiyor. Artik kazanan grup ile oynanmali, risk alacak lüksümüz kalmadi Fenerbahce ve IBB maci sag olsun.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt