#20 Armindo Bruma (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eleştirilmesine ''Hemen CR-Messi olmasını bekliyorsunuz'' klişesi ile karşı çıkanlar bir daha düşünsün...Sporting Lüleburgaz' dan transfer edilmiş, aynı yaşta Burhan isimli bir futbolcu olarak aynı süreci yaşamış olsaydı ümit verici bulur muydunuz performansını?, yoksa görmeye bile tahammül edemez miydiniz acaba?...

Bu gözler Ribery' yi gördü, kiralık geldiğinde ''Kim bu şopar?'' diye eziklik duymuştu Galatasaray taraftarı, Anelka ya imrenerek...İstediği Romen oyuncu yerine tercih edilmesini sindiremeyen Hagi, vasat oynadığı bir maçı fırsat bilerek ''Ferrarinin benzini bitti!'' diye intikam almaya kalkıştığında da kimsenin kuşkusu yoktu büyük potansiyelinden...Ribery 22 idi, Bruma da şu an 21 yaşında...

10 luk skalada 5-6 seviyesinde olur, mazeretlerini hesaba katarak 8-9 olacağını umarsın, anlarım...Ancak 1-2 lik (? demek lazım aslında) adamın ille 8-9 luk potansiyelde olduğunu iddia etmeyi fazlaca romantik buluyorum, gelmezden önceki etiketleri daha fazla taşıyamaz bu performansı...Kadronun içler acısı hali nedeniyle bulabildiği şansı değerlendiremedi; sözgelimi FB de olsaydı Kuyt' ı mı keserdi, Sow' u mu, bir düşünün?...

Yasin bile Galatasaray gibi bir takımda banko oynayacak seviyede değil aslında, en fazla rotasyona girerdi özverisiyle; Olcan-Bruma dökülünce kıymete bindi...

Yerine giren Çolak'da Brumayı aratmadı bu maçta. Bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat heyecan çok fazla. 20 Yaşında bir çocuğu eleştirirken bu tür şeylerinde göz önüne alınmasında fayda var.

Bu forumda Bruma'nın yeteneksiz olduğunu söyleyen biri yok sanırım. Sorun bu yetenekleri ortaya çıkarması. Bunda hoca'nın büyük etkisi var. Siz istediğiniz kadar yetenekli olun, o yeteneği bir kalıba koyacak şekil verecek bir hoca yoksa, ki yok. Asla ilerleme kaydedemezsiniz. Eğer Hamza Hoca kalacaksa Brumayı 1 sene Şenol Güneş'e teslim edip gelişimini gözlemlemek lazım. Yetenek asla tek başınıza ortaya çıkarabileceğiniz veya geliştirebileceğiniz bir şey değil. Sabri 30'undan sonra şutlarını ve ortalarını geliştirmeye çalışıyor hala mesela.

Bruma'ya hakaret ediliyor ama Emre'ye övgüler diziliyor. Kim daha kötüydü desen Emre derim. Adami sahada görmedim bile. Senol Günes'in Harun Tekin'i Süper Lig kalecisi yaptigini unutmayalim. Serseri gibi takilan Volkan Sen'i takim oyuncusu yaptigi yetmiyormus gibi bir de Ozan Tufan'i resmen piyasaya sürdü. Senol Günes bana göre en karakterli ve en iyi yerli teknik direktördür. Kesinlikle takimin basina görmek isterim kendisini.

Bruma'ya hakaret ediliyor ama Emre'ye övgüler diziliyor. Kim daha kötüydü desen Emre derim. Adami sahada görmedim bile. Senol Günes'in Harun Tekin'i Süper Lig kalecisi yaptigini unutmayalim. Serseri gibi takilan Volkan Sen'i takim oyuncusu yaptigi yetmiyormus gibi bir de Ozan Tufan'i resmen piyasaya sürdü. Senol Günes bana göre en karakterli ve en iyi yerli teknik direktördür. Kesinlikle takimin basina görmek isterim kendisini.

Doğru düzgün savunamıyoruz da Murhan görüyorsun. Farklı bir deyişle klişe yapıyormuşuz. Sadece bu taraftar profili yüzünden genç oyuncuların Türkiye'ye gelmelerini istemiyorum. Mümkünse bizde ki genç oyuncularda avrupaya açılsınlar istiyorum çünkü bizde Sabır denilen olgu oluşmuş değil. Mehmet demirkol bu konuda çok güzel bir söz söylemişti vakti zamanında. Messi ilk piyasaya çıktığı dönemlerde Türkiye'ye gelseydi şimdi Kayserispor'da oynuyordu muhtemelen.. Bu söz Türkiyede ki taraftar profilini, alt yapı sorunsalını çok net bir şekilde açıklamaya yetiyor sanırım.

Biz suçu kendimizde aramak yerine, genç bir oyuncuya 5 para etmez demekle yetiniyoruz. Bu doğru bir davranış değil. Hele ki son 10 yıl da Avrupa futboluna Arda dışında kimseyi sunmamış bir takımın taraftarı ya da bir ülkenin vatandaşıysan bu tür sözleri söylemekten kaçınmalısın. Biz 5 yıldır Aydın Yılmaz'ı, 10 yıldır Sabri'yi, 3-4 yıldır Emre Çolak'ı gelişsin diye bekleyen bir kulübüz. Biz istiyoruz ki bir toprağı sürmeden, ekip biçmeden mahsül versin. Vaziyet bu olunca 10 yıl da bir Arda çıkarıyoruz, onu da beğenmiyoruz zaten. Sorun yok.

Aynen ondan sonrada niye hic oyuncu yetiştiremiyoruz diye her sucu antrenörlere,yönetmenlere atıyoruz.En büyük suç ama bizde, yok bruma cok sans aldi( ne zaman düzenli ilk on birde oynadı ki ? ), yok sansini değerlendirmiyor (insaf adam bir sene sakat kladi bizim kazma lig oyuncuları yüzünden)..

Doğru düzgün savunamıyoruz da Murhan görüyorsun. Farklı bir deyişle klişe yapıyormuşuz. Sadece bu taraftar profili yüzünden genç oyuncuların Türkiye'ye gelmelerini istemiyorum. Mümkünse bizde ki genç oyuncularda avrupaya açılsınlar istiyorum çünkü bizde Sabır denilen olgu oluşmuş değil. Mehmet demirkol bu konuda çok güzel bir söz söylemişti vakti zamanında. Messi ilk piyasaya çıktığı dönemlerde Türkiye'ye gelseydi şimdi Kayserispor'da oynuyordu muhtemelen.. Bu söz Türkiyede ki taraftar profilini, alt yapı sorunsalını çok net bir şekilde açıklamaya yetiyor sanırım.

Biz suçu kendimizde aramak yerine, genç bir oyuncuya 5 para etmez demekle yetiniyoruz. Bu doğru bir davranış değil. Hele ki son 10 yıl da Avrupa futboluna Arda dışında kimseyi sunmamış bir takımın taraftarı ya da bir ülkenin vatandaşıysan bu tür sözleri söylemekten kaçınmalısın. Biz 5 yıldır Aydın Yılmaz'ı, 10 yıldır Sabri'yi, 3-4 yıldır Emre Çolak'ı gelişsin diye bekleyen bir kulübüz. Biz istiyoruz ki bir toprağı sürmeden, ekip biçmeden mahsül versin. Vaziyet bu olunca 10 yıl da bir Arda çıkarıyoruz, onu da beğenmiyoruz zaten. Sorun yok.

aynen..

Sanki turkiyenin portosu olduk da her sene gencleri gelistirip yildizlastiriyoruz. Bonservisi yuksekmis yabanciymis hemen paket ronaldo almis zannediyorlar enailer. Cocuk oynaya oynaya ortaya cikar.. hemde sadece oynamakla degil DUZGUN bir takimda herkes isini duzgun yaparak. O sartlarda bile garanti falan yok. Hersey mantalitede, iletisimde, takimdaslikta. Bazilarin kumasi iyi cikar ama tutmuyor iste. Bide yabanci kuralina direk kurban yoksa bu halinde bile banko. Biz yatirim gormedigimiz icin buyuk beklentiler icindeyiz. Boyle tip oyuncular cuvallarla dolu avrupada. Biz gec kalmisiz. Buna sonradan gorme derler. Bugun bu takimda furkan ozcal emre colaktan daha fazla para kazaniyor. Gel de gor bakalim. Duzen falan yok. Rakip desen hic yok. Entrasan bir lig. Ama seneye hersey degisecek, bu sene sampiyon olmamiz kritik hemde nasil. Yabanci kurali kalkiyor. Rakiplerin on elemeleri gecemez. Sampiyonlar ligi paralari cepte. Istenen yabancilar gelir, gider. Pasolig kalkar… bir hava yakalariz, sonra seri bir Bruma'yi herkes ayakta alkislar, formalari satilir. Bu kadar entrasan bir zamandayiz.

Son düzenleme:
Keşke zaman beni haksız çıkarsa, hiç gam değil, net mutluluk duyarım hatta; yaptığımız yorumlarla kariyer filan yapmıyoruz burada...Kendimizce değerlendirmeler yapıyoruz ve ben Bruma' nın şu ana kadar oynadığı oyundan memnuniyetsizliğimi belirtiyorum. Puanlama yapmam gerekirse de 2/10 den fazla vermem, geçerli mazeretlerini göz önünde bulundursam bile bundan sonra 8-9 olacağına dair hiçbir ışık, öne çıkan tek bir özellik göremedim...

Bu doğrultuda yorumlar yapılmasında rahatsız olunacak bir durum göremiyorum, isteyen de taparcasına beğensin, mahzuru yok...Ancak geriye doğru mesajlara bakarsanız; kendisini savunmaya çalışanların, benim gibi düşünenleri ''Sabırsız futbol cahili, hemen CR-Messi mi bekliyordun vs vs'' sözlerle adeta taciz ettiklerini görürsünüz...Bir önceki mesajım bu davranış şekline bir tepkiydi; sanki durup dururken kendilerine saldırıda bulunmuşum gibi alınganlık gösterenler olmuş da o bakımdan hani...

Keşke zaman beni haksız çıkarsa, hiç gam değil, net mutluluk duyarım hatta; yaptığımız yorumlarla kariyer filan yapmıyoruz burada...Kendimizce değerlendirmeler yapıyoruz ve ben Bruma' nın şu ana kadar oynadığı oyundan memnuniyetsizliğimi belirtiyorum. Puanlama yapmam gerekirse de 2/10 den fazla vermem, geçerli mazeretlerini göz önünde bulundursam bile bundan sonra 8-9 olacağına dair hiçbir ışık, öne çıkan tek bir özellik göremedim...

Bu doğrultuda yorumlar yapılmasında rahatsız olunacak bir durum göremiyorum, isteyen de taparcasına beğensin, mahzuru yok...Ancak geriye doğru mesajlara bakarsanız; kendisini savunmaya çalışanların, benim gibi düşünenleri ''Sabırsız futbol cahili, hemen CR-Messi mi bekliyordun vs vs'' sözlerle adeta taciz ettiklerini görürsünüz...Bir önceki mesajım bu davranış şekline bir tepkiydi; sanki durup dururken kendilerine saldırıda bulunmuşum gibi alınganlık gösterenler olmuş da o bakımdan hani...

Herkes herkese saygi gostererek ancak forum olur burasi. Bazi arkadaslar unutuyorlar biz topcu falan degiliz… yonetici de degiliz… teknik heyet degiliz. Sadece taraftariz. Maclari izleriz… Istesen bile tezahurat yapmaktan baska bir etki yapamazsin. Arzu, istek, hersey var taraftarda - ama sonunda bir hoca bir baskan bir yonetim kurulu var ve biz malesef not included.

Semih Kaya capraz baglarini kopardiktan sonra önce Antep sonra da Kartal´da vasat performanslar ortaya koymustu. Bu Semih Kaya´da öyle böyle bir alt yapi oyuncusu degil, yillardir alt yapida büyük kulüpler tarafindan takip edilen, Feldkamp´in göz bebegi bir oyuncuydu.

Bruma´nin yapabildikleri ortada, ve özgüven eksikligi ile oynadigi gözlemlenecek kadar basit. 7-8 tane oyuncuyu ard arda calimlayan Bruma, birden bu konuda zorlanmaya basladi. Ancak kumas ve kalite ortada, en gec gelecek sezon kendine gelecektir.

Khedira ve Falcao bunun en güzel iki örnegi, ve bunlar tecrübeli oyuncular. Kocaman bir sezonu vasat alti bir sekilde gecirdiler sakatliklarindan sonra. Ayni sorunu 3 kere capraz baglarini koparan Nihat´da herzaman yasamistir. Ne zaman baglarini yirtsa, oynadigi ilk sezonu kötü gecirmistir.

Bu her seferinde böyle olacak diye bir kaide yok, ancak bana göre Bruma´nin bireysel performansi birden büyük bir yükselis görecektir.

Almanya ligi ortasıralarında bi takıma kiralık gitmeli seneye.Biz bu çocuğu bu ligde kazanamayız Almanlar bi şekilde halleder piyasa yapar en kötü.

Biz cok gelistiriyoruz ya kendimizi gelen yabancilar icin de cok uygun bir ortam var burda. Bizdeki beyaz ekmek, beyaz peynir, cay ucgeninde demir ve protein eksikligi disinda bir halt gelistirilmez. 18 yasinda geldi zeka gelisimi de, fiziksel gelisimi de durmakla kalmadi geriye gitti Bruma'nin da.

12 milyon Euroya mı yanayım,1 milyon Euroluk Anadolu takımlarının kanatlarının daha iyi olduğuna mı yanayım. Bilemedim

Hamza da akil yokki bu adami oynatmiyor sanki cok iyi top oynuyoruz oyuncularimiz da klas masallah..:38573:

nakoulma : transfermarket güncel değeri : 1,2 milyon
bruma : 12 milyona bize itelediler.
yazıklar olsun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt