20 Günde 1 Hazırlık Maçı Yapan, 35 Derecede Çalışan CL Takımı

Emrah Oktay

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
27 Temmuz günü Macaristan'da Honved takımıyla karşılaşan Galatasaray, o maçın ardından geçen 20 günün ardından sadece Atletico Madrid ile bir hazırlık maçında karşı karşıya geldi. UEFA'nın belirlediği takvime göre 16 ya da 17 Eylül tarihinde yani tam 1 ay sonra Şampiyonlar Ligi maçına çıkacak olan bu takım, Ağustos sıcaklarının kavurduğu, yolda yürürken bile terleten İstanbul sıcaklarında çalışıyor uzun süredir.

Takımın başına yeni bir hoca getiren ve bir çok mevkide kadrosal anlamda sıkıntı yaşayan Galatasaray, an itibariyle 4 hazırlık maçına çıkmış durumda. Bu maçlardan birinin de Avusturya amatör küme takımı, bir diğerinin zayıf Macar futbolunun orta sıra takımı Honved olduğunu hesaba katarsak, koca kamp döneminin büyük bir çoğunluğu geride kalmışken sadece Rapid Wien ve Atletico Madrid sınavlarıyla sezona hazırlanıyoruz. Soma faciası ya da Arda Turan'la ilgili mevzular olmasa belki de Atletico Madrid ile yardım maçı da tertip edilmeyecekti. Söylenenlere göre bu hafta sonu da 3. lig takımlarıyla turnuvaya katılacakmışız.

Şampiyonlar Ligi takımlarının pek çok büyük çaplı turnuva ya da hazırlık maçıyla sezona hazırlandığını düşündüğümüzde hoca değişikliğine giden Galatasaray'ın bu kadar pasif bir süreç geçirmesi beni kuşkulara sevk ediyor. 1 ay sonra belki de Real Madrid, Bayern Münih gibi bir takımla karşılaşacak bu takım ama şu an ne forveti ne stoperi ne sağ beki ne de yedek bekleyecek oyuncuları belli. Takımın 10 numarası bile daha yeni topbaşı yaptı. Ne ara hazır duruma gelinecek meçhul.

Takımdaki transfer, sponsor belirsizlikleri ve ne yapacağını bilememe halleri bana 2010-2011 sezonu başlangıcını anımsatıyor. O sezon lige müzmin sakat Baros ve 0 tecrübe Mehmet Batdal hücum hattıyla başlayıp rezil bir sezon geçirmiştik. Bu sezon da o sezonki gibi plansızlık ve ne yapacağını bilememe halleri sezinliyorum. Gerçi çok iyi hazırlandığımız, kupalarla başladığımız geçen sezonun da ne kadar kötü geçirildiğini hatırlayıp biraz olsun umut beslemeye çalışıyorum. Sonumuz hayrolsun..

Kötü bir hazırlık dönemi geçirdiğimize katılıyorum ama 2010-2011 kadar da kötü değiliz ya.O sene lanet bir seneydi.

Sahiden bu sıcakta İstanbul'da nasıl çalışıyorlar.Doğru dürüst hazırlık maçı da yapmadık.Bunlar hep programsızlık yüzünden. Sponsor meselesi zaten başlı başına rezalet.Kurumsal kulüp nerden tutsan elinde kalıcak halde.

Yeteneksiz 1-2 oyuncuya dunyalar kadar para vermesinler de Düzce- Bolu gibi bir yerde antreman yapacaklari bir yer yaptirsalar iyi olacak. Yurt dışı kampinin disindaki antrenmanlari ist yerine orda yapmis olurlar.

★★★》☆

Fazla hazırlık maçı iyi değil bence yaz günü çok yorar maç bakımından doğru İstanbulda kalmayıda prandelli istemiş

Tek kelime ile rezalet bir dönem gecirdik. Tek Atletico Madrid maciyla yeni sezona giriyoruz.

1 forvet transferi yapamadık takımın gelecegini burak ve umuta bırakmak resmen intahar.eski yönetim ve FT gidince zaten yanlıştan başka bir şey yapılmıyor klupte.

Antrenör bu kadar az hazırlık maçı aldıysa bir bildiği vardır. Siz sıkıntı yapmayın. Ama transfer bakımından çok ama çok yetersiz kaldığımız %100.

Son 15 gün transfer sezonu için.

Takımın 10 numarası zaten hazırdı. Diğer oyunculardan daha az tatil yapmış bile olabilir. Üstelik tatilini de bireysel antrenmanlarla geçirdi. Olsa olsa değişmesi olası sisteme adapte sorunu olabilir onu da yazıda bahsedilen Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar aşacaktır.

Hazırlık programı rezaletine ise katılmamak elde değil. Umarım teknik heyetin bildiği bir şeyler vardır.

Şunu da unutmamak lazım sezon başı fikstürü kol gibi.

"Şunu da unutmamak lazım" diye girince uzun bir yazının başlangıcı izlenimi doğmuştu. :redface-new:

bizim için sezonun en kritik maçları fenerle kupa ve ilk haftada bursa deplasman maçları ya havaya girecez ya kaosa

2010-2011 kadar kötü degil, ama yeni forvet gelmezse ilk 2 bile çok zor olacagına düşünüyorum.

Hep aynı örneği veriyorum ama geçen sene de Emrates Cup'a katılmıştık. Kupayı bile almamıza rağmen lige kötü başladık.

Takımı görmeden yorum yapmak doğru değil şu an için.

Hazirlik donemimiz kotu diye koca sezonu neredeyse cope atmissin. Bunun uzerine konusmak anlamsiz. Sezon sonu sampiyon oldugumuzda bu basliga yazmayi umarim unutmam.

2 tane maç yapma ne farkeder , antremanlarda kendi aranda maç yapıyorsun zaten , hazırlık maçlarına da şamp ligi maçı gibi değil de antreman gibi asıldığın için aynı şey

Sezon başı böyle geçti diye şampiyon olamayız diye bişey yok tabi de bu seviyeye gelmiş bir takımın da çok daha iyi planlanmış bir hazırlık donemi geçirmesi gerekiyordu

Geri
Üst Alt