2006 arda turan vs 2022 kerem aktürkoğlu

Oyun bilgisi, top kontrolü, top tekniği, ilk dokunuş, top saklama, denge, oyun zekası, orta yapma, adam geçme, kafa topu, defansif katkı, konularında Arda net öndedir. Zaten sonrasında Atletico'ya gitmesiyle birlikte oyun bilgisi ve defansif katkısı iyice artmış ve komple bir topçuya dönüşmüş idi.

Hız, hızlanma, çeviklik, şut, defans arkası koşularında ise Kerem öndedir. Tabii hızlanma ve çeviklik ciddi fark yaratıyor sonradan öğrenilemeyecek, geliştirilemeyecek özellikler bunlar.

Kilit pas konusunda ikisi eşit diyebilirim.

Bitiricilik ve hız dışında Arda her konuda daha iyidi.

Kerem daha şanslı oyun görüşü top tutma bunları hala geliştirme şansı var akıllı da çocuk antrenman yapıyor eksik yanları üzerine çalışıyor kesinlikle bir mentör ve özel hoca faydalı olur 25 e kadar ne koyarsa Koymalı üzerine

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arda'nın aklı başında oturaklı olduğu performansının da iyi olduğu dönem vardı. O dönem ok. zaten ondan sonra bi garip oldu adam.

Sene başında Marcao olayları öncesinde Arda gibi olacağından çok korkmuştum. Özellikle kavga ve sonrası tavirlarida korkutmustu. Ama mental yönden çok güzel toparladı. Saygımi kazandı. Sadece bu bile ardadan bin kat daha karakterli olduğunu gösteriyor. Ne yazık ki Arda kadar Total bir futbolcu degil

farkli ozelikleri olan futbolcular ama ben genelde sprinter kanatlari sevdigim icin benim reyim Kerem'den yana.

Kerem takim oyununu cok daha fazla gelistirmeli. Bunu yaptiginda, yalnizca genis buldugunda parlayan degil her mac rakibe tehdit bir adam olcak. Bu yil bize karsi savunmada kalan takimlari acamamamizin baslica nedenlerindendir Kerem. Onun disinda her alanda Arda'dan daha yararli. Takim oyununu iyi oynayan hizli bir adamin dar alanda Arda kadar teknige ihtiyaci yok.

Arda çok farklıydı canım. Hakkını da vermek gerekiyor.

Ardanın en düşük özelliği şutuydu. Şutları çok kötüydü. Ama çok rahat adam eksiktiliyordu. Oyunu iyi yönetiyordu. Yürüye yürüye adam geçiyordu resmen. Hızı bile Kerem'den yavaş olmasına rağmen ilk kontrolü var gidişi iyi yapıyordu.

Arda'nın bence bizdeki en iyi sezonu çıkış yaptığı 2006-2007 sezonudur. Yavaş olmasına rağmen inanılmaz adam eksiltiyordu. Arda genellikle takımın ön plana çıkan oyuncularından biriydi lideri değildi. Kerem ise bu sezonun en önemli oyuncusu o olmasa küme düşerdik. Arda'nın buna benzer tarihimizin en kötü sezonu 2010-2011 performansını hatırlatırım. Ben tek sezona göre kıyaslarsak Kerem diyorum.

Geri
Üst Alt