2010-2011 Basketbol Transfer Sezonu

Cevap: 2010-2011 Basketbol Transfer Sezonu

Hayırlı olsun iyi oyuncu.

Türk Telekom’da takım kaptanları Hüseyin Beşok ve Tutku Açık’ın yanı sıra, Mutlu Akpınar ve Soner Şentürk ile de yolların ayrılacağı ifade edildi. Başkent temsilcisinin yerli oyunculardan Ümit Sonkol’u takımda tutmak istediği ve gelecek sezon takıma Genç Telekom’dan takviye yapılacağı bildirildi.

Efeste kapanırsa fener 5 yıl tekel kurar baskette :(

Tutku Açık Aslan Oluyor

Engin Atsür ile anlaşamadığını duyuran Galatasaray Cafe Crown, Türk Telekom’la yollarını ayıran Tutku Açık’le söz kesti.

Yıldız basketbolcunun Fenerbahçe Ülker ve Beşiktaş Cola Turka ile de görüştüğü, ancak bu transferi bitirmeye en yakın takımın sarı-kırmızılılar olduğu öğrenildi. Fenerbahçe Ülker’in guard pozisyonu için öncelikli tercihinin Engin Atsür olduğu, bu oyuncuyla anlaşamaması durumunda Tutku’ya yöneleceğinin ifade edilmesi, Galatasaray’ı bir adım öne geçirdi. Basketbola Ülker alt yapısında başlayan ve bu kulüpte şampiyonluk yaşayan 1980 doğumlu guard, son 5 sene Türk Telekom forması giymişti.

Milliyet

Galatasaray Café Crown'da yerli oyuncu transferi devam ediyor. İlk transferini Ermal Kuqo ile yapan ekibimizin geçtiğimiz günlerde yaptığı görüşmelerin ardından anlaşamadığını resmen duyurduğu Engin Atsür'ün ardından yeni hedef Türk Telekom'un başarılı oyun kurucusu Tutku Açık.

Sabah Salsa'nın yazdığı haberin ardından bir kaç teyit ile Tutku'nun gelecek sezondan itibaren 2 (iki) yıllık imza atmasının yakın olduğu bilgisini almış bulunmaktayız. Çok iyi bir Galatasaray taraftarı olan 30 yaşındaki oyun kurucunun sözleşmesi bu sezon sona erdi ve Türk Telekom'da aldığı küçülme kararı ile birlikte bir çok oyuncusuyla yollarını ayırma kararı aldı. Geçtiğimiz yıl yaşadığı sakatlıklar nedeniyle 19 maçta forma giyebilen tecrübeli guard maç başına 27 dakika sahada kaldı. 19 maçta 27 dakika ortalama ile sahada kalan Tutku, istatistik hanesine maç başı ortalama 6.6 sayı, 4.4 asist, 0.7 top çalma ve 2.2 ribaund yazdırdı.

Malu blog'da yazdı. bana göre transfer kesinleşti gibi. Hayırlı olsun.

Salsa yazmadan işin bittiğine inanmam.

Fenerde Kaya´yı alıyormuş galiba Oğuz ile anlaşamamış . Oğuz´u kapsak çok güzel olur .

tutku haberleri dolaşıyor umarım doğrudur ilaç gibi gelir

OğuzSavaşta Galatasaraylıdır normal yaşantısında..hatta kendisine milli takım kampında hangi takımlısın diye sorulduğunda FBliyim dememiş GSliyimde diyemeyeceği için Balıkesirsporluyum demiştir :)

OğuzSavaşta Galatasaraylıdır normal yaşantısında..hatta kendisine milli takım kampında hangi takımlısın diye sorulduğunda FBliyim dememiş GSliyimde diyemeyeceği için Balıkesirsporluyum demiştir :)

Oraya zorla gitmişti zaten.

Sinan Güler ve Kerem Gönlümde Galatasaray'lıdır İnşallah bir gün onları Parçalı forma altında görürüz.

Sinan güler alınırsa mükemmel ötesi olur.Çok savaşan bir oyuncu tam Mahmuti'nin isteyeceği türden.Kerem Gönlüm doping olayları olmasaydı tam aradığımız uzun ama kısmet.

Ben basketbol koçu olsam Türkiye'den şu an da şu kadroyu kurmaya çalışırım.

Oyun Kurucular

Tutku Açık

Kerem Tunçeri (gelmezse Hakan Köseoğlu)

2 Numara

Sinan Güler

Darius Washington

Tufan Ersöz

3 Numara

Cevher Özer

Caner Topaloğlu(ben almazdım ama madem sözleşme yenilendi yazalım)

4 Numara

Ermal Kurtoğlu

Kerem Gönlüm

Radoslav Rancik

5 Numara

Ömer Aşık

Ermal Kurtoğlu

Fatih Solak

İlk 5

Kerem Tunçeri(olmazsa Tutku Açık)

Sinan Güler

Cevher Özer

Ermal Kurtoğlu

Ömer Aşık

Rancik

Kerem Gönlüm

ise rotasyonda en az 20-25 dakika oynar.Ermal ve Ömer Aşık ile rotate olarak.Ama hepsi birden zor tabi.

Sinan güler alınırsa mükemmel ötesi olur.Çok savaşan bir oyuncu tam Mahmuti'nin isteyeceği türden.Kerem Gönlüm doping olayları olmasaydı tam aradığımız uzun ama kısmet.

Ben basketbol koçu olsam Türkiye'den şu an da şu kadroyu kurmaya çalışırım.

Oyun Kurucular

Tutku Açık

Kerem Tunçeri (gelmezse Hakan Köseoğlu)

2 Numara

Sinan Güler

Darius Washington

Tufan Ersöz

3 Numara

Cevher Özer

Caner Topaloğlu(ben almazdım ama madem sözleşme yenilendi yazalım)

4 Numara

Ermal Kurtoğlu

Kerem Gönlüm

Radoslav Rancik

5 Numara

Ömer Aşık

Ermal Kurtoğlu

Fatih Solak

İlk 5

Kerem Tunçeri(olmazsa Tutku Açık)

Sinan Güler

Cevher Özer

Ermal Kurtoğlu

Ömer Aşık

Rancik

Kerem Gönlüm

ise rotasyonda en az 20-25 dakika oynar.Ermal ve Ömer Aşık ile rotate olarak.Ama hepsi birden zor tabi.

cevher 3 numara oynamıyo ki

Wilkinson'ı niye gönderdin yahu :)

Tutku Açık büyük ihtimalle bugün açıklanacakmış.

Oğuz Nereyi Tecih Edecek?

Son dört sezondur Fenerbahçe Ülker forması giyen milli pivot Oğuz Savaş sözleşmesinin dolmasının ardından teklifler almaya başladı. 1987 doğumlu ve 2.13 metre boyundaki Savaş,sarı-lacivertlilerle olan 4 yıllık kontratının sona ermesinin ardından Efes Pilsen ve Galatasaray Cafe Crown'dan teklif aldı. Son 4 yılda 3 şampiyonluk sevinci yaşayan Savaş'ın uzun bir süredir Bogdan Tanjevic'in rotasyonundan mutlu olmadığı biliniyordu. Semih Erden ve Ömer Aşık'ın NBA'ye gitme projelerinin ardından Oğuz Savaş'ın da Fenerbahçe'den ayrılacak olması son şampiyonu pivot pozisyonunda sıkıntıya sokacak gibi görünüyor.

Deneyimli pivot, 2004-05 sezonundan bu yana Birinci Lig'de toplam 213 maçta görev aldı. Bu yıl normal sezonda 28 maçta Fenerbahçe Ülker forması giyen Oğuz Savaş, 8.43 sayı, 4.43 ribaund ve 1.04 asist ortalamalarını yakaladı. Savaş'ın play-off istatistikleri ise şöyle gerçekleşti: 12 maç, 8.0 sayı, 3.25 ribaund ve 1.08 asist.

Türkbasket

Eğer Ömer ve Furkan olmazsa Oğuz'u isterim.

Geri
Üst Alt