2010 DKE | Türkiye 4-2 Estonya | Maç sonu

Cevap: 2010 DKE | Türkiye - Estonya | 21.00 | Kayseri Kadir Has Stadyumu | 5 Eylül

çekler maçı 2-2

Cevap: 2010 DKE | Türkiye - Estonya | 21.00 | Kayseri Kadir Has Stadyumu | 5 Eylül

Gökhan Gönül formayı Sabri'ye teslim etsin. Bu kadar kötü bir sağ bek performansı, Manisa maçındaki Fenerli Bekir'den beri görmemiştim. :ka25:

Aslında Gokhan Gönül'ün kötü görünmesinin bir nedeni de önündeki Sığır Kazım'dı. Sağ tarafta tek başına kaldı Gökhan. Bu yüzden Maçın başında sağ tarafın boş kalması yüzünden Zan sakatlandı adamı kaçırmamak için.

ya bu trt niye şifreli:allaalla6vr:

Baros 2-2 yapti :D

Baros da oyuna sonradan girmiş 1 asist yapmış.1 de gol attı deniliyor ama ben izlemedim,kendi kalelerine attı diyenler de var..

Baros da yazdı bu arada dk. 84 :))

Baros, Keita ve Arda is basindalar.

Baros çabalıyor, ama Çekler gidemeyecek Dünya Kupası'na.

Ya millet bu trt niye şifreye girdi var mı frekans verebilecek olan digitalciler :D

sıra bosnada bizim için teşvik primi haberi yapöışlar deyuzlar :ka10::ka10::asd::f50:

Tebrikler. Tuncay,Arda,Emre,Hamit'e ayrıca tebrikler.

Gökhan'a böyle yüklenmemek lazım.Böyle oynadığını çok nadir görürüz.Sağ kanadın değişilmezi olmak kolay değil , bir maçla harcamak çok yanlış.

Bugün Baros gol attı,Keita gol attı,Arda şov yaptı.Ne mutlu bize.

tuncay arda olmasa bu takımda türkiye çok maçları kazanamaz kazansa bile zorlanarak kazanırlar.

aurellonun eksikligi çok belli oluyo kazım önder milli takım oyuncu degildir.

genede tebrikler.

ve biliyorum ki bosna hersekide yenecegiz.

Hani Keita 2 gol atmisti?

Maça aslında tutuk başladık.Takım dizilişinden değilde oyuncu tercihleri bence kötüydü.

Emreye karşı terimin hala oynatma primi yapması bence yanlış zira emre 2 ön liberolu sistemde 2. ön libero gibi oynayan bir oyuncu ve yanında onu mutlaka tamamlayacak bir adam lazım.Bu ön liberoyada hamiti koyunca orta alanda top yapma becerimiz kayboldu,emrede vasat oynadı.Estonayada diri ve istekli oynadı,orta alanda sık paslar ile hem erken gol buldu hemde ceza sahasında ciddi posizyonlar ürettiler.Terimin işte bu anlamda emre tercihi yanlışdı çünki emre hamitle uyumlu bir ikili olamadı.Bence hamitin yanına mustafa sarpı koysa orta alanda top yapma becerimiz yükselebilirdi.Hamitte oynadığı ölgeyi biraz yadırgadığını gördüm zira ilk 30 dakika çok top kaybı yaptı.

Orta alan böyle olunca defansda adeta çuvalladı.Gökhan zanın tipik saklıkları nüksedince yerine önder geçdi,bencede iyi oldu bu değişiklik.Gökhan gönül kendisinden hiç beklenmeyen şekilde kötü oynadı,top kaybetti ,alan savunmasında yanlışlar yaptı.İlk golde büyük hatası vardı zira tutacağı adamı göz göre göre kaçırdı.Defansda uyumsuz göründü.Aynı şekilde hakan baltada Galatasaraydaki tutukluğunu sürdürdü,çok top kaybı yaptı.Hakan baltanın kendisini toparlaması lazım zira bu milli takımıda etkilemeye başladı.Bu kadar savunma handikapında servette elinden geleni yapmaya çalışdı ve o meşhur sözleri akıllarda çınlattı " savunma takımla yapılır,biz defans oyuncuların haricinde olan arkadaşlarımız bize yardım edemezse biz defans elemanlarıda çok zorlanırız,mutlaka tüm takım savunma yapmalıdır".

Forvette ise sercanı beğendim.Güzel koşular yaptı,rakip defansı şaşırttı ama onu anlayan bir adam çıkmadı takımdan.Tamamiyle takımın sercana karşı bir uyumsuzluğu vardı bunun en büyük nedenide sercanı oyun mantalitesi olarak takımın tanıyamaması,bu noktada sercanın daha fazla milli forma giymesi ile bu sıkıntıların biteceğini düşünüyorum zira 19 yaşında 4. milli formasını giyip birde gol atan bu oyuncu bence gelecek yıllarda milli takımın vazgeçilmez oyuncusu olacakdır.Her ne kadar karambolden bir gol bulsada sercanın diğer arkadaşları ile olan uyumu arttıkça daha iyi performans sergileyecekdir.

Tuncay şanlıda bugün iyi oynadı.Takımın iyi oynayan 2-3 oyuncusundan biriydi ve 2 golle coştu.Belliki premier ligde 2 sezon oynamanın kendisine verdiği güzel artılar olmuş.Her ne kadar stoke city takımına gitsede tuncayın enerjisi milli takıma bir kuvvet katıyor.

Arda ise muhteşemdi,zaten maçın adamıda seçildi.Ayrıca milli takımın 600. golüde ardaya nasip oldu buda ona ayrı bir gurur kaynağı verdi.arda gol attı attırdı ve tecrübesine tecrübe kattı.Arda topla oynarken artık daha bir göze hitap etmeye başladı,yaptığı ataklar,bilinçli çalımlar daha bir göze hoş gelen türden enstantenler veremeye ve tribünleri coşturmaya başladı.Arda gerçekten futbolunun üstüne koymaya devam ediyor,kendini geliştiriyor.Bence milli takımdada 10 numara ve kaptanlığı almalı,hatta biz gscimbom.com ailesi olarak nasıl reijkard için 5 yıllık sözleşme yapılsın diye başlık açıyorsak , arda içinde milli takımda 10 numara ve kaptanlık için ayrı bir başlık açmalıyız,gerçekten arda bunu hak ediyor.

Bosna maçına gelince bugünki futbolla işimiş çok çok zor.Bosna sıkı bir takım ve golcüleri çok tehlikeli,bugünki defansif hataları asla affetmezler.Bence terim savunmada servet-önder ikilisi ile çıkıp orta göbektede sarp-hamit ikilisine görev vermeli.Mutlaka orta alanı kalabalık tutup önde top yapmalıyızki bosnanın oyun planlarını bozabilelim.Terimin emre-kazım ikilisine olan gereksiz primlerini artık bitirmesi gerek yoksa takım bitecek.Bu takımın önde top yapması için diri ve istekli oyunculara ihtiyacı var,bence bu anlamda bosna maçının kadrosu şu şekilde olmalı;

---------------volkan------------------

g.gönül----önder----servet-----h.balta

--------------------------------------

-----------sarp-----hamit-------------

sabri--------tuncay-----------arda----

-------------sercan-------------------

Bence bu şekil bir diziliş ve 11 ile bosnaya karşı iyi top oynayabilceğimizi düşünüyorum.Sağ kulvarda her zaman söylediğim şey olan sabrinin oynaması kazımın oynamasından daha iyidir zira sabrinin en iyi mevkisi sağ kulvardır bunu hep söylüyorum,birde iyi yada kötü birazcık olsun defansif özellikleri ile sabrinin sağ kulvarda oynması bize güzel bir dinamiklik kazandırır.Tuncayın ise tam forvet arkası değilde ikinci bir forvet gibi oyunda olacağını varsayabiliriz ama bosna maçında ortaalanda daha fazla bulunması taktiksel bir seçenek olabilceğini düşünüyorum.Sol tarafda zaten ardanın durumu kesin gibi.

Artık umutlarımız çarşamba gününde..Her nekadar işimiz zorda olsa bu şansı zorlamak zorundayız.Bu takımın dünya kupasında olmaması gerçekten çok kötü olacak,büyük bir fırsatu ıskalamış olacağız umaraım bu gerçekleşmez..

Kazım benide çok yanılttı. Aşırı derecede etkisizdi. Arda Tuncay Emre takımın en iyileriydi.

Arda Turan müthiş futbolcu ya bunu Galatasaraylıyım diye söylemiyorum zaten maçın adamı oldu Arda ama çocukta normalin çok üstünde yetenek var yemin ediyorum...

Geri
Üst Alt