Barış Tufan
Parçalı Üye
- 29 Haziran 2010
- 4.368
- 102
- 313
Cevap: Eski ve Klasikleşmiş Bilgisayar Oyunları
Hayat offline
ULTİMA ONLİNE
Hayat offline
ULTİMA ONLİNE
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Grim Fandango'ya bayılıyordum mükemmel bir oyun hakkaten ama yarısına kadar bile gelmemişimdir.Aslında tekrar oynasam mı diyorum şimdi.Monkey Island 1 ve 2'yi çocukken oynamıştım.3 desen zaten efsane hakkaten.2-3 defa bitirdim ama insanı alıp götürüyor abi o oyun.Bu kadar mı güzel olabilir...
adventure oyunları piyasaya çok az çıkar. çıkanların da kalitesi sınırlı olur. öyle ki broken sword gibi, esasen vasat bir oyun, klasik adventure'lar arasında sayılmak durumundadır çünkü yıllarca belli bir çizgiyi korumayı başarmıştır.
adventure oyunlarının ustası lucas arts'tır. benim daha bilgisayarla tanışmadığım dönemlerde sam&max gibi oyunlar üretmişlerdir.
monkey island 3 ile tanıştığımda orta okul öğrencisiydim. yüklemiş, grafiklerine bayılmış ama hiç bir şey anlamamıştım. sağı solu kurcalayarak bir şeyler almayı, kullanmayı yarım yamalak öğrenmiştim ama o başlangıç odasından hiç çıkamamıştım.
pencereden bakınca bir kafatası ile karşılaşmış ve onunla konuşmuştum. oyunlarda konuşma seçenekleri olması benim için yeni bir olaydı. o zamana kadar fifa, tomb raider, quake, hexen, garfield gibi oyunlar oynamıştım.
guybrush: how can you see without your eyeballs?
murray: how can you speak without a brain?
diyalogunu yarım yamalak ingilizcem ile anlamış gülmüştüm.
1 kb/sn download hızının, sürat sayıldığı günlerdi. internete girmiş ve monkey island'ın meşhur bir oyun olduğunu öğremiştim. çok geçmeden tam çözüm denilen bir şey edindim. baka baka oynamaya başladım.
konuşmak, eşyalar toplamak, kullanmak, ilerlemek, videolar inanılmaz hoşuma gitmişti. oyun bittiğinde ciddi üzülmüş ve hemen benzer oyunlar aramıştım.
broken sword 2, çok eğlenceliydi. tam çözümünde, sanat müzesinde bileti incelemem gerektiği yazmadığı için çok uzun zaman geçemedim ilk bölümü. sonra bitti, tadı damağımda kaldı.
gabriel knight, o kadar karışıktı ki, gerilerek oynamıştım. karanlık ortamlar, vampirler, antik hristiyan efsaneleri.
gerçeğin ötesinde, adını hatırlamadığım absürd bir oyun, oynadım ama monkey island tadı alamadım.
lucas arts'ın yeni bir adventure hazırladığı haberleri piyasaya bomba gibi düşmüştü. zaten sayıları hayli az olan adventure sevenler, avına odaklanmış gibi hazırlanmışlar. olası bir monkey island 4'ü çılgınlar gibi oynamak için, guybrush'ı bağırlarına basmak için bekliyorlardı.
günler, aylar geçti. lucas arts yeni oyununu açıklamış ve ekran görüntüleri vermişti.
tam bir yıkımdı bizim için. grim fandango adında bir oyunda, koca kafalı iskeletler vardı. heyecanlı ve komik bir korsan macerası beklerken, lucas arts bizi acayip tiplerle dolu tuhaf bir oyuna mahkum edecekti.
grim, kötücül demek, fandango, bir tür ispanyol dansı. bakmıştım sözlükten anlam veremiştim. yanlış hatırlamıyorsam orta sondaydım. belki de lise 1'e geçtiğim yazdı.
oyun satıcılara düşmüştü. gidip aldığımı hatırlıyorum.
o zamanlar korsan oyun inanılmaz yaygın ve adeta yasal. bir kanun geçerli değil. korsan cd'ciler, şimdiki gibi uyduruk poşetlerde, acayip markalı cd'ler ile değil. güzel kutularda, baskılı cd'ler de satıyorlar. orijinal isterim diye tuttursan, fifa harici bulamazsın zaten.
insanlar çok büyük önyargıyla aldılar oyunu. çok büyük bir bıkkınlıkla yüklediler.
lucas arts tek umudumuzdu ve o bize grim fandango'yu vermişti.
herkes oyunu oynadı bitirdi. dergiler oyunu yazdı çizdi, tam çözümleri yayınlandı.
ama çıktığını günün ertesi gününden, bugüne kadar herkes bu oyun için aynı şeyi söyledi.
gelmiş geçmiş en iyi adventure.
Heroes'da hangi kale favorinizdi
Necropolis veya Castle ile oynardım ben, asıl bir kale vardı unuttum şimdi bataklıklı olan çok zordu onunla oynamak ama ustası onunla oynardı yenilmezdi.
Byte dergisi vardı abi hatırlarsın 1 yıl kadar oyun bölümünü hazırladım orada. Dergi kapandı sonra kriz döneminde kapanmadan önce bir yazı dizisi hazırlıyordum ve tek yazı hazırdı. Her dalda efsane oyunları inceleyecektim. Grim Fandango ile başlamak istemiştim, kesinlikle oyna ve bitir.
Yazımı da burada paylaşıyorum.
not: sözlükten copy-paste yaptığım için küçük harf hepsi idare ediverin![]()
Heroes'da hangi kale favorinizdi
Necropolis veya Castle ile oynardım ben, asıl bir kale vardı unuttum şimdi bataklıklı olan çok zordu onunla oynamak ama ustası onunla oynardı yenilmezdi.
Hatırlıyorum Byte'ı vay be demek orada çalıştın iyiymişŞu kısım süper
"guybrush: how can you see without your eyeballs?"
"murray: how can you speak without a brain?"
Ben de eskiden Level alırdım bir ara.2003'te falan bırakmıştım.
Ya ben multi oynama şansı pek bulamadığımdan işin aslı kendime usta diyemiyorum.Pcye karşı oynarken en zorda çok harita bitirdim ama bu yazdığından hiç haberim yoktu.O batalıklı kaleyle hatta hiç oynamadım desem yeridir en sevmediğim ırktır oBenim favorim Medusa ve Beholderların olduğu kale.
Ne yapsak ya oynasak mı acaba forumca![]()
rise of nation
çok güzel oyun![]()