Cevap: 2011-2012 Aslantepe Kadrosu
Evet ama Ayhan ve Barış süpürücü olarak görev yapıyorlardı, seken topları alıp tekrar oyun kuruyorduk, tabi ki ön libero koymadan bu iş olur ama Yekta ve Culio o tarz oyuncu değiller.
Kazım - Selçuk İ - Culio - Pino yapılabilir.
Mesela Valencia da ( M.Topal oynuyor diye hemen hemen bütün maçlarını izliyorum )
M.Topal orta sahada tek bırakılıyor ( oyun kurulurken neredeyse hiç topa dokunmuyor ) önünde T.Costa yada Banega oynuyor, oyun kurulurken bütün sorumluluk bu isimlerde.
M.Topal ise defansın açıklarını kapatıyor. Valencia'yı takip edenler bilir. Bek oyuncuları orta saha gibi oynar. 2 bek aynı anda bindiriyor.
Navarro ------- R.Costa
M.Topal
------Mathieu
--------T.Costa -- - Joaquin
Bruno -- Pablo -- Mata --------
--Aduriz
Atak yaptıkları kanada göre değişir, 2 bekte çok çıkar, ters kanattan atak yapınca diğer bek içeri sıkıp süpürücü görevi görmeye başlar.
M.Topal ise en geride bekler, kontra ataklara karşı defansın açıklarını kapatmaya çalışır ( 2 bekin yani )
Bizde de Cana'nın top ile ilişkisinin çok iyi olmadığını düşünüp, böyle bir şey deneyebiliriz. ( bu görevi harika yapabilir ) Tabi bize gelen teknik direktörlerde bu kadar kafa olur mu yada bu kafadaki teknik direktörü bizim yönetim getirebilir mi orası meçhul.
Stoper ----- Stoper
Cana
----- O.Kurucu - Sol Bek
Sabri ------- Culio - Arda
--- Pino-Baros
Futbol öyle düz dizilişler ile oynanmaz, plan program gerekli, nasıl hucum edeceğini bileceksin, her oyuncu görevinin ne olduğunu bilecek.
Culio ileri geri iyi çalışan biri, bunun bu özelliğinden yararlanacaksın, kalitesi belki 10 numara oynamaya yetmez ama hırsı ile sürekli defansı delen oyuncu olarak kullanacaksın.
Sabri, defansa koysan ne işe yarar ? hiç bir işe yararmaz, yarardan çok zarar defans da, o zaman sürekli iyi yaptığı şeyi geriden bindirip hucum yapmayı, yada diğer iyi yaptı şey, hızı ile pres yapmak yani seken topları süpürecek.
Herkes bi Barça'yı örnek almış gibiyor. 4-3-3 falan
Bu tarz bir çok örnek var, 10lerde taktik ve strateji oluşturabilirsiniz. Bir tanesini adam gibi doğru yapsak zaten bu ligde liderliğe oynarız ama hiç birini yapamıyoruz.
Bu arada abuk subuk çok şey yazdım, Mustafa Topaloğlu'nun dediği gibi konunun içine ettik