2011-2012 Erkek Basketbol Takımı Transfer Sezonu

Cevap: 2011-2012 Erkek Basketbol Takımı Transfer Sezonu

Geliyoruuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzz

bu yıl fenerden daha iyiyiz ama efes bütün lige baya fark attı

efes kendine gelebilir bu snene

Dedikodu| Galatasaray, geçtiğimiz sezon New York Knicks forması giyen Amar'e Stoudemire ile ilgileniyor..

Ekleyen: Galatasaray Gazetesi Basketbol..

Amare ile Maccabi ilgilenmişti.Ama o New York'ta kalacağını söylemişti.Bu haber bence sadece spekülasyon...

Galatasaray Gazetesi Basketbol güvenilir bir kaynak değil. .

Bence Fenerbahçe Ülker'den kadro olarak daha iyi değiliz ama geçen sezonki gibi takım & sistem olgusu oturursa yinede onlarla mücadele edebilecek kalitedeyiz.Ama kağıt üstünde daha iyi diyebileceğimiz bir pozisyon üstünlüğümüz yok ilk 5 i düşünüce.

Bence Fenerbahçe Ülker'den kadro olarak daha iyi değiliz ama geçen sezonki gibi takım & sistem olgusu oturursa yinede onlarla mücadele edebilecek kalitedeyiz.Ama kağıt üstünde daha iyi diyebileceğimiz bir pozisyon üstünlüğümüz yok ilk 5 i düşünüce.

Belki 1 numara. O da belki...

2-3 de feci şekilde gerideyiz. Emir ve Ömer farkı var... Ahh şu Bjelica'yı alsaydık Songaila'yı alana kadar...

4 de tartışılabilir.

5 te de gerideyiz.

2-3 de feci şekilde gerideyiz. Emir ve Ömer farkı var... Ahh şu Bjelica'yı alsaydık Songaila'yı alana kadar...

4 de tartışılabilir.

5 te de gerideyiz.

Oyunkurucuda rotasyon olarak yakınız ama 1 e 1 de Ukic daha iyi bana kalırsa.4 te de hamle yapacaklarını düşündüğüm için daha öne koydum Fenerbahçe'yi ama biraz da Songaila'nın verimine bağlı olacak sanki...

4 de tartışılabilir.

5 te de gerideyiz.

4 numarada tartışılacak ne var. 4te öndeyiz 5te tartışılır bence. Oğuz ve Kaya'yı topla Furkan etmez.

1 ve 2 numaralarda bariz olarak Fener'den daha iyiyiz. Bununla beraber Tomas'ı, Ömer'i yedeklemek için 2 pozisyonda birden oynatmaya calısacaklar. Onda da yabancı sınırlaması büyük tehlike

3 numarada onlar daha iyiler Preldzic faktörüyle.

Pota altında da Vidmar-Mirsad sakatlıktan nasıl dönecek tam bir belirsizlik var. Kaya hem hücumda hem savunmada hic katkı yapmadığı gibi para sevdası yüzünden bombos bir sezon gecirdi. Tüm yük Oğuz ve Gist'e kalıyor. Biz onlara göre pota altında daha diri,cabuk ve kuvvetliyiz.

Bariz olarak onlardan daha iyiyiz diyemem sadece gecen sezon ki performans ve onlara ilave olarak yapılan takviyelere göre kağıt üzerinde böyle düşündüm. İnşallah sahaya yansımasıda bizim istediğimiz gibi olur.

4 numarada tartışılacak ne var. 4te öndeyiz 5te tartışılır bence. Oğuz ve Kaya'yı topla Furkan etmez.

4 de Gist'in durumuna göre değişir. Yerine belki daha iyi birini alacaklar. O yüzden tartışılır dedim. Ayrıca Gist gibi bir oyuncu bizde yok 4 numarada.

1 ve 2 numaralarda bariz olarak Fener'den daha iyiyiz.

Bariz? Hani bunu bir Galatasaraylı olarak söylüyorsan anlarım da bizde Ömer'den iyi olan kimmiş gerçekten merak ettim. Gordon desen defans muazzam ama hücum yok. Lakovic desen hücum muazzam ama defans yok. Ancak Ömer'in hem defansı hem hücumu muazzamdır. Lakovic ile Gordon'u aynı anda 2 de oynatamayacağına göre nasıl bizim 2 miz hemde bariz daha iyi oluyor? Lakovic ile Gordon'u toplayıp 2 numarada daha iyi diyorsanız anlarım da öyle bir oynama şekli de yok malesef.

4 de onlarda Mirsad, Gist hatta Emir var bizde Furkan, Cevher ve Songaila var. 5 Numarada onlarda Oğuz, Vidmar ve Kaya var bizde Andric, Sertac ve Furkan var.

Ben sizin kadar rahat olamıyorum nedense.

Ya da şöyle diyeyim. Onların muhtemel ilk 5 i şöyle olur;

Ukic - Ömer - Emir - Gist - Vidmar (Rotasyonları : Hakan Demirel, Bogdanovic, Tomas, Mirsad, Oğuz, Kaya)

Bizimkisi; Lakovic - Gordon - Shumpert - Songaila - Furkan şeklinde olur muhtemelen. (Rotasyonumuz, Tutku, Göksenin, Shipp, Andric, Sertaç)

Gerçekten bariz iyi miyiz? Hatta bırakın barizi, iyi miyiz?

Uzunca yazmak isterdim de neyse ama şunu söylemeden gecemem bunun asla rahatlıkla alakası yok. Yazının sonunda da söylediğim gibi gecen sezon ki performanslar ve onların üzerine yapılan takviyelere göre kağıt üzerinde değerlendirme yaptım. Bizim taraftarımızın son zamanlardaki olayı budur nedense; komşunun tavuğu göze kaz gibi gözükür.

2 numaraya gelince ben oynama sekline göre değerlendirme yapmıyorum ki zaten kağıt üzerindeki kadroyu konusuyoruz. Ömer o pozisyonda tek basına kaldı ve muhtemelen tüm yük ona binecek(Tomas'ı da deneyecekler ama Hırvatistan milli takımında 2 numarada hic verim vermemisti). Bizim takımda Shipp'in de zaman zaman oraya kayacağını düşünürsek 4 oyuncumuz var. Ayrıca nitelik olarak kıyaslamışsınız ki benzer bir mantıkla ilerlersek Lakovic o lider ruhuyla, keskin şutuyla, oyun bilgisiyle Fener'de ki tüm kısalardan daha iyi.

İstediğiniz kadar karamsar olun ama su bir gercek gecen sezon ki kadro farkını kapadık.

Eğer Songaila şu hatırladığımız performansını, Furkan da sakatlanmadan önceki performansını gösterirse 4 ve 5'te öndeyiz bence. Lakovic de belirli bir seviyeyi yakalarsa Tutku ile beraber 1 numarada öne geçirir bizi. Oktay Mahmuti ve taraftar faktörleri var bir de. Emir'in yarattığı eşleşme problemleri dışında bir korkum yok Fener'den.

Performans olarak öne çıkabiliriz takım uyumu ve sistemi yansıtarak ama yaptığımız kağıt üzerindeki değerlendirmede bence bariz olarak üstünlük kurduğumuz hiçbir nokta yok ama geçen sezon bundan çok daha kalitesiz bir takımla kafa kafaya oynamayı başardık.Kaldiki Fenerbahçe'de 4 numarada Gist mi kalacak yada yeni birininmi geleceği , Vidmar ve Mirsad'ın nasıl döneceği de belirleyici olacak bu kıyaslamayı yaparken.

Mirsad 35 yaşına girdi, o sakatlıktan sonra iyi dönebileceğine ihtimal vermiyorum. Zaten sakatlıktan önceki performansı da iyi değildi. Cevher'i hiç beğenmem, sevmem de ama Mirsad'a tercih ederim şu şartlarda. Gist ile devam edecekler sanırım, inşallah öyle de olur.

Lakovic, Songaila ve Furkan'ın performansları belirleyici olacak yarı final/final konusunda.

fenerin kadrosu daha iyi bu görülmeyecek birşey degilde. bu iş takım olmaktan geciyor. birtane 3 numara alsak 5 numarda istemiyorum. ozaman daha cok umutlu olcam. keşke şu ersan ilyasovayı alsak.

Ilyasova gelmesin, NBA'de kontrati devam ediyor.

Geri
Üst Alt