GSCimbom
2011-2012 sezonundaki futbolu bir daha görmek mümkün mü?
S

2011-2012 sezonundaki futbolu bir daha görmek mümkün mü? Sayfa 2

Sergen Zeren ·

Cevap
49
Okunma
1,3K
Sayfa
2/3
Bence şu an daha kusursuz oynuyoruz. Şu an oyunun beğenilmemesi tam bir şımarıklık göstergesi.

Bugün özlediğimiz 11-12 sezonunun mimarını da 2 sezon şampiyonluğun ardından böyle şımarıklık ürünü olarak 3. Sezonda göndermiştik zaten.

Şimdi çok daha güçlü bir oyun var, tek sorunu kırılgan olması. O takımın başında işler ters gittiğinde buna direnç gösterecek bir hoca vardı, şimdi ise işler ters gittiğinde ilk önce hoca kırılıyor.

Frankfurt maçında olması gereken 3-1 falan galibiyetti. Oyunun karşılığı oydu ama peşpeşe 2 gol takımı kırdı. O zaman ise 3-4 yiyeceğin Real maçını 1-0’da tutup ikinci yarı 3-1’e getirip tur gelir mi acaba dedirtecek direnç vardı. Bu takımda bir de o direnç olsa zaten bambaşka şeyler olurdu. Geçen sezon da, bu sezon da
Son paragrafa çalışması gerekiyor hocanın ,bunun fizkle alkası yok ,tabiren bir melo gib ortalığı kışkırtacak adam ihtiyacıda olabilir ,yada yanda ft gibi haraketler ,bilemem artık nedir ama avrupada bir anda kırılıyoruz geri düşünce ,hatta skor ne olursa olsun gol yiyince tek dep manu maçı olmadı öyl ,onda da manu aynı dertte olması ile açıklanabilir.
Ligde geri düşşek alırız ,çünkü her takım altımızda kafasındalar avrupada çok kırığız ,hocaya yapıştı kaldı 😕

elmanderin oldugu fenerle kupada 10 kisi kalmamiza ragmen eze eze yendigimiz takim
en ufak bir suphem yoktu maci alacagimiza o kadar dominan bir takimdi

Bir sezonda o kadar transferi aynı anda yaparak böylesine sağlam bir iskelet kurmayı başarabilmek, her zaman yapılabilecek bir şey değil malesef. O dönem baya şanslıymışız ki yaptığımız neredeyse her transfer tuttu.

Muslera
Eboue
Ujfalusi
Riera
Melo
Selçuk
Engin
Necati
Elmander

İlk 11'e doğrudan 9 transfer. İlk 11'de önceki sezondan sadece Emre Çolak ve altyapıdan yeni yükselen Semih Kaya vardı. Bir de ara sıra forma şansı bulan Baros.

Bence şu an daha kusursuz oynuyoruz. Şu an oyunun beğenilmemesi tam bir şımarıklık göstergesi.

Bugün özlediğimiz 11-12 sezonunun mimarını da 2 sezon şampiyonluğun ardından böyle şımarıklık ürünü olarak 3. Sezonda göndermiştik zaten.

Şimdi çok daha güçlü bir oyun var, tek sorunu kırılgan olması. O takımın başında işler ters gittiğinde buna direnç gösterecek bir hoca vardı, şimdi ise işler ters gittiğinde ilk önce hoca kırılıyor.

Frankfurt maçında olması gereken 3-1 falan galibiyetti. Oyunun karşılığı oydu ama peşpeşe 2 gol takımı kırdı. O zaman ise 3-4 yiyeceğin Real maçını 1-0’da tutup ikinci yarı 3-1’e getirip tur gelir mi acaba dedirtecek direnç vardı. Bu takımda bir de o direnç olsa zaten bambaşka şeyler olurdu. Geçen sezon da, bu sezon da
Sadece hafta sonları mı maç izliyorsun üstat

Bana sataşanlar olmuş, yok haftasonu falan maç izlemiyorum, sadece balık hafızalı değilim, 1997’den beri futbol takip ediyorum. O övündüğünüz kadronun Braga’dan 4-5 yiyebileceği rezil maçını da hatırlıyorum. İçeride maç boyunca 10 kişi oynayan Cluj’la zar zor berabere kalmasını da, TR kupasında 1461 Trabzon’a evrile çevrile yenilip elenmesini de. Dediğim gibi balık hafızalı değilim. 99-2000’de herkes UEFA yolunu hatırlar, ben CL’de ilk 4 maçta 1 puan aldığımızı hatırlıyorum, Chelsea’den 5 yerken (ki bir 5 tane daha yiyebilirdik) hiç direnç gösteremediğimizi de hatırlıyorum.

Tekrar edeyim 36 yaşındayım, ben bu kadar dominant olduğumuz bir dönemi HİÇ hatırlamıyorum. Sanılanın aksine Avrupa’da da takımın genel olarak iyi oynadığını ama maç içerisinde işler tersine döndüğünde kırıldığını görüyorum. 1-1’e kadar Franfurt’un pozisyonu bile yok mesela, sonra 2 aşırı özgüvenin getirdiği hata ile yenen golle takım adeta durdu.

Sorunu doğru tespit edelim ki çözümü doğru olsun, Bayern dahil, ben hiçbir maçta oyun olarak ezildiğimizi, işlerin istediğimiz gibi başlamadığı bir maç yok. Ama maç içi kırılıyor takım, kırıldıktan sonra bambaşka bir Galatasaray izliyoruz. Bunu ligde yapacak takım az, hem onlar daha kırılgan, hem de daha kolay gol bulabiliyorsun kalite farkından dolayı.

Ama Avrupa’da aynı maçta kırılıyor maç. 70 dk Bayern ile kafa kafaya mücadele edip 1-1 berabere kalan, galibiyeti kaçıran ile son 20 dk 2-0 yenilen 2 tane daha yememeyi kalecisi sayesinde başaran, Bayern karşısında ezilen takım farklı gibi. Böyle 10 maç sayarım Tottenham maçı dahil.

Buna fiziki yorgunluk diyenler var bence alakası yok. Oyunu soğutması lazım diyenlere zaten ayrı gülüyorum. Biz hatta bir Türk takımı hangi dönemde kontrollü oyunla maç kazanmış ki?
Türk takımı dediğin saçma bir gol yer sonra 90 dk o golü çıkarmaya çalışır, biz böyle öğrendik. Ama şu dönemde bizim için tam tersi oluyor genelde, iyi başlıyor devamını getiremiyoruz. Okan hocanın saçma eleştirilere kulağı tıkayıp buna odaklanması lazım. Nasıl olur da 37. Dakikaya kadar gol bile yemeyiz diyeceğmiz maçta 5 gol yeriz. 0-37 ile 37-90 arasındaki oyun farkının sebebi ne? Buna odaklanması lazım. Konya’da bile 80’den sonra 3 gol yiyebilirdik.

Gol yedikten sonra aynı oyunu oynamanın mental zorluklarını yıkması lazım. Ligde de hiç geri düşmüyoruz ki.. Daha beter alışıyoruz bu duruma, işler hep istediğimiz gibi gidiyor. Ters durumda da mücadele etmeyi öğrenemiyoruz. Okan Buruk’un yerinde olsaydım şu kolay fikstürde 1-2 maça böyle yedek ağırlıklı kadroyla falan başlardım. 1-0 geri düşüp oradan maçı çevirmek için Barış, Yunus gibi adamları sokardım oyuna. Kulağa tuhaf geliyor ama bu takıma “Siz geriden gelip kazanabilirsiniz” duygusunun aşılanması lazım. maç 2-0 son 10 dk bile olsa 2 gol atabiliriz diye saldıran bir takım lazım.

- 11/12 sezonu Avrupa yoktu, o kadro ligi kaldırmak için yeterliydi. Maliyet olarak mevcut kadronun 5te 1i falandı.

- 12/13 bir geçiş takımıydı, kadro genişledi ama bir önceki sezondaki topu asla oynayamadı, Drogba Sneijder gelince onların da etkisiyle çeyrek final üstüne son maçları alıp ligi aldı.

- Mevcut kadro 11/12 gibi top oynayamıyor daha çok 12/13 gibi kaliteyle alıyor ki o dönem Anadolu takımları ciddi derecede güçlüydü, Lua Lua’nın, Cernat’ın falan ligi nasıl kırdığını herkes hatırlar.

Şu an ligdeki bir çok maç Konya maçı gibi, kötü oynuyoruz ama bireysel öne çıkan oyuncularla alıyoruz. Ha derbileri alıyoruz en büyük farkı da bu yaratıyor zaten ligi domine etmekte.

Avrupa ise komediden ibaret, Avrupa’nın her yerinde geçiş hücumlarından gol yiyen takım herşeyi doğru yapıyormuş da olmuyormuş. Aynı hataları tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemenin ne olduğu malum ki Avrupa’da oynadığımız oyun bu.

Bir 3 yıl daha 11inden 7 eksikle gelen Tottenham’ı dağıttığımız (ama son dakikada 3-3 olabileceğinden bahsetmeden), enerjiyi yanlış kullanmaktan maç sonu oyuncuların geri koşacak hali kalmadığı için yenildiğimiz Bayern maçı konuşulur, bu kafada devam edilirse olacağı bu.

Su anki oyunu o donemler oynasak sampiyon olamazdik 3 yildir vura vura oluyoruz en buyuk fark bu..

Su 6 haftaya bakin yaw ne oynadik abi biz de 18 puan toplayabiliyoruz rezalet lig acisindan

Su anki oyunu o donemler oynasak sampiyon olamazdik 3 yildir vura vura oluyoruz en buyuk fark bu..

Su 6 haftaya bakin yaw ne oynadik abi biz de 18 puan toplayabiliyoruz rezalet lig acisindan
Abi öyle diyorsunuz da GS dışında fulleyerek giden de yok ki,herkes çatır çatır puan kaybediyor.En büyük rakibimiz Fb 10 kişi Kasımpaşa'yı yenemedi daha birkaç gün önce.

Bizim yendiğimiz Konyaspor kesinlikle kötü bir takım değil,şu an oynasalar onlar da Fb'den puanı alır

Abi öyle diyorsunuz da GS dışında fulleyerek giden de yok ki,herkes çatır çatır puan kaybediyor.En büyük rakibimiz Fb 10 kişi Kasımpaşa'yı yenemedi daha birkaç gün önce.

Bizim yendiğimiz Konyaspor kesinlikle kötü bir takım değil,şu an oynasalar onlar da Fb'den puanı alır

Su an yaptigimiz isi kucumsemek icin yazmadim.. O donem boyle oynayarak 6/6 yapmamiz mumkun degildi en fazla 4/6 yapardik..
Ligin kalitesinin yerlerde surundugunu belirtmek amaciyla yazdim..İsin kotu yani makas cok acildi ama biz Bayern oldugumuz icin degil anadolu kulupleri kastamonuspora donustugu icin..

Su an yaptigimiz isi kucumsemek icin yazmadim.. O donem boyle oynayarak 6/6 yapmamiz mumkun degildi en fazla 4/6 yapardik..
Ligin kalitesinin yerlerde surundugunu belirtmek amaciyla yazdim..İsin kotu yani makas cok acildi ama biz Bayern oldugumuz icin degil anadolu kulupleri kastamonuspora donustugu icin..
Reykart da bir cacık oynamadan üçer dörder atarak 6/6 yapmıştı,bence o kadar keskin bir yargıya varılacak bir konu değil

son 20 yılın en dominant futbolu tudor döneminde ilk 8 haftanın içerdeki maçlarıdır.

açın izleyin ama sadece içerideki maçları :)

futbolcular dumanla haberleşiyordu hepsi çiğ et yiyordu , hele ndiaye bildiğin makalele , lass diarra, gattuso karışımı gibiydi :D

- 11/12 sezonu Avrupa yoktu, o kadro ligi kaldırmak için yeterliydi. Maliyet olarak mevcut kadronun 5te 1i falandı.

- 12/13 bir geçiş takımıydı, kadro genişledi ama bir önceki sezondaki topu asla oynayamadı, Drogba Sneijder gelince onların da etkisiyle çeyrek final üstüne son maçları alıp ligi aldı.

- Mevcut kadro 11/12 gibi top oynayamıyor daha çok 12/13 gibi kaliteyle alıyor ki o dönem Anadolu takımları ciddi derecede güçlüydü, Lua Lua’nın, Cernat’ın falan ligi nasıl kırdığını herkes hatırlar.

Şu an ligdeki bir çok maç Konya maçı gibi, kötü oynuyoruz ama bireysel öne çıkan oyuncularla alıyoruz. Ha derbileri alıyoruz en büyük farkı da bu yaratıyor zaten ligi domine etmekte.

Avrupa ise komediden ibaret, Avrupa’nın her yerinde geçiş hücumlarından gol yiyen takım herşeyi doğru yapıyormuş da olmuyormuş. Aynı hataları tekrar tekrar yapıp farklı sonuç beklemenin ne olduğu malum ki Avrupa’da oynadığımız oyun bu.

Bir 3 yıl daha 11inden 7 eksikle gelen Tottenham’ı dağıttığımız (ama son dakikada 3-3 olabileceğinden bahsetmeden), enerjiyi yanlış kullanmaktan maç sonu oyuncuların geri koşacak hali kalmadığı için yenildiğimiz Bayern maçı konuşulur, bu kafada devam edilirse olacağı bu.
Tot maçı beim açımdan, izlediğim hiç bir türk takımının avrupada öyle bir dominasyonu olmadı ,7 eksiği bile rigasdan iyidir ama ironisi ile takımın özetinide yapmak gerekiyor

Geri