2014-2015 Sezon Mühendisliği Nasıl Olmalı?

Murat KILIÇ

10 Numara!
Sorular:

1-5+0+3 Kuralı Uygulanırsa Elde kalan yabancıları ne yapıcaz?

2-Ab Statüsü Gelir mi?

3-Drogba Kalmalı mı?

4-Mancini devam eder mi etmeli mi?

5-Genç Potansiyelli oyuncular mı takviye edilmeli Yoksa Direk katkı vericek oyuncular mı?

6-Yerli olarak kimleri almalıyız?

7-Yabancı oyuncu almalımıyız almalıysak hangi mevkide kullanmalıyız bu hakkımızı?

8-Hangi Sisteme göre oyuncu transferi yapmalıyız ve sistemimizin ne olması gerekli?

1) bir cogunu satacaz

2) gelmesini umuyorum ama zor.

3) hayir

4) etmeli

5) direk katki verecekler

6) yurt disindan olsun, hangi ülkeden olursa olsun ama yeter ki tr den olmasin, alt yapi zayif

7) stoper ve forvet

8) 4-2-3-1

Sent from my iPhone using Tapatalk

1) Burdisso-Hajrovic (kiralık)-Dany-Drogba gider. (Muslera-Chedjou/ Daha iyisi-Melo-Sneijder+ Santrafor alınır)- 5-0-3 gelirse Bruma'da kiralık gider.

2) Bu ülke de hele de şu şartlar varken o karar 2 seneye çıkmaz. Çıksa da olumsuz çıkar.

3) 36 yaşında ve bir sezonu kaldırabilecek motivasyon ve güçte değil. Kalmasa daha iyi. Ama daha efektifi bulunmak zorunda.

4) Bana kalsa etmesin derim şu performansı ile ama eder gibi duruyor İtalya milli takımı işi olmazsa

5) Direk katkı verecekler. Scout ekibimiz gayet patates çünkü. Ve Mancini Terim'den bile beter transfer işinde.

6) Mümkünatı olsa Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu, Mevlüt Erdinç ve Nuri Şahin ama yok.(Ne para var ne hepsi birden gelmek ister)

Bu yüzden eğer olabilirse Hakan Çalhanoğlu ve Mevlüt Erdinç alınmalı. Gökhan Töre'yi de zorlamalıyız.

7) Çalışkan ve golcülüğü iyi forvet, uluslararası stoper.

8) Tek forvet hariç her sistem olur. Tek forvet bizi bitirir, bitirmiştir. Çift forvet Umut+ Burak gibi sadece çalışkan ve sadece bitirici ama teknikten uzak ise tek forvet olmasa da biteriz.

8.nin 2. çözümü de Sneijder falan gibi adamları da gerekirse gönderip çalışkan ama teknik ve zekası da lig standardının üzerinde 2 yönlü oynayabilecek, sağlam karakterli 1-2 yabancı daha bulup 4-4-2 gibi en iyi oynadığımız UMUT-BURAK 2'lisinin teknik eksiğini yüzümüze çarpmayacak stile dönülmesi. Ama bu konuda da 10 numaralı sistem hayranı bizim taraftarı ikna etmek zor.

EDIT: Gerçi 4-4-2'ye de dönsek Umut-Burak olmasın diyebiliriz herhalde son maçtan sonra.

EDIT 2 : Burada kastım sistemden ziyade pas , kontrol oyunundan tekrar baskı, biraz harala gürele oyununa dönme işidir. Çünkü bizim ligde bir tek o yiyor yıllardır. Son 2 sezon ki biz, ve bu sezon ki Fenerbahçe en iyi örnekler sanırım. 4-4-2 olmaz başka olur ama mantık bu.

1-5+0+3 Kuralının uygulanacağını düşünüyorum sezon başından buna göre kadro planlaması yapılmalı.

2-Ab Statüsü gelmez.

3-Drogba kesinlikle kalmamalı.

4-Mancini devam etmeli.

5-İster genç ister tecrübeli olsun kaliteli transfer olsun.

6-Yerli olarak mevki fark etmeksizin alabileceğimiz en kaliteli oyuncuları almalıyız.

7-Yabancı oyuncu almalıyız öncelikli olarak forvet ve fark yaratan maç kazandıran hücum oyuncuları olmalı savunma ve görev adamı rollerinde yerlilere daha fazla ağırlık verilmeli.

8-Sneijderi en iyi oynatacak sistemi oynamalıyız takım onun etrafında kurulmalı anlaşacağı adamdan tutta defansif açıdan onu rahatlatan adama kadar.

Bencede uygulanacak oyle bakılırsa Muslera--Sneijder--Melo-Telles kesin yabancılar..

Eboue-Drogba-Dany-Amrabat-Hajrovic-Lucas-Burdisso-Bruma--Chedjou geriye kalan yabancılar..

Drogba sözleşmesi bitiyor Burdisso kiralık oda gidici

Toplam 11 yabancı oyuncumuz kalıyor bunlar kontratlı oyuncularımız zararına yada kiralık olarak gönderilcekler ki yerine forvet kanat defans alalım yada bunlarla devam edicez.. o yüzden bu kuralın onaylanıp onaylanmaması yüzde 90 bizim yabancı transferimizi etkileyecek..

Drogba bir Projeydi iyi oldu ve bitti bence böyle bakılmalı güzel anılarla ayrılmalıki ben drogbanın bizde sportif direktör olarak görmek istiyorum..

Ab statüsünün gelicegii düşünüyorum fakat yeni tff ile şimdi dönen dedikodular doğruysa Demirören fenerbahcesine zaman kazandırmak için istifa edicektir işte burda lobimizi iyi kullanıp bizim seçtiğimiz adamın tff başkanı olması lazım..

Manciniyi oldum olası sevmedim sevemedim fakat hem sözleşmesi olduğundan hemde istikrardan yana olduğum için önümüzdeki senenin verilmesi gerektiğini düşünüyorum..

Direk katkı verecek oyuncular almalıyız ayrıca Fizik gücü devamlılığı olan oyuncular olmalı atletik oyuncu almalıyız..

Yabancı transferi yapmazsak eger bence yerli transferine 30 40 mn € bonservis ayırıp

Gökhan inler- Hakan-Ömer toprak-Gökhan töre-Deniz yılmaz-Tolgay-Arda gibi oyuncularda sansımızı denemeliyiz..

Dedigim gibi Kesin olarak bi Forvet Bi Stoper ve Bi kanat oyuncusu almamız lazım ama alabilcekmiyiz muamma

Sistemimiz kesinlikle 4-2-3-1 olmalı Ona göre transferler yapılmalı

1-direk on bire giremeyecekleri kiralamalı veya satmalıyız..

2-bence gelmez..

3-kesinlikle gitmeli..

4-kesinlikle devam etmeli, istikrardan yanayım, terimin gidişine nasıl üzülmüşsem, mancini giderse de üzülürüm..

5-yeterince genç alındı bence artık direk skora etki edecek adamlar alınmalı, özellikle de forvete..

6-kaleci onur bedeli ne olursa olsun alınmalı, son 2 maçta kalemizde onur olsaydı gol yemeyebilirdik, muslera çok gereksiz 2 çıkış yaptı..

7-forvet, balotelli-ibrahiovic-benteke vs..

8-4-4-1-1 bence en mantıklı sistem, bu sistemin işlememesinin tek nedeni oyunculardır, alternatif sistem 4-3-1-2..

Melo Sneijder Chedjou Bruma Telles Ontivero kalir yabancilardan 1 sag kanat 1 santrafor sukseli transferler bekliyorum (Balo , Menez) gibi

4-2-3-1 uzerinde durmaliyiz

Umut Burak Selcuk Aydin vs. ilk gondermemiz gereken turkler

Inler Nuri Samed Tore Olcan Adin Tasci Ishak transferleri olabilir rotasyon icin + Onur Kıvrak sart oglu sart

4-2-3-1 mis gibi oynariz

Tabi bu yazdiklarim 5+0+3 e gore

Onur

Veysel Semih Chedjou Telles

Nuri Melo

Tore Sneijder Adin

Balotelli

Onur

Salih Tasci Zan Ishak

Inler Melo

Menez Ontivero Bruma

Balotelli

vs vs. efsane-ul Dehset kadrolar kurulabilir ...

Boyle basliklar icin erken. Once FB'nin ligde olup olmayacagi belli olsun.

Komple ve cok enerjik bir santrafor lazım.Böyle bir oyuncu ile sorunların yarısı cözülür.

1-Muslera Telles Sneijder Melo nun yeri kesin Bruma kesinlikle kalmalı yazilacak 5. kişi olur çoğu zaman

2-Gelmez

3-Gitmeli

4-Etmeli

5-Genç oyuncu aldık direk katkı verecek bi yabancı santrafor lazım bence

6-Hakan ç.

7-Kesinlikle santrafor

8-Dünya 4-3-3 oynuyor ama Sneijder i serbest oynatabilmek adına en iyisi 4-2-3-1

Yabanci kontenjani isi halledilmeli. Iskelet kadro söyle;

Muslera

XXX Semih XXX Telles

Melo XXX

XXX Sneijder Bruma

XXX

--- Eboue vadesini artik doldurdu bence, yasi da epey ilerledi.

-- Semih'e bir türlü partner bulamadik, oraya net bir yabanci sart.

-- Melo'nun partneri olan Selcuk bu sene les gibi top oynuyor, oraya takviye sart.

-- Sag kanatta Hajrovic tutmadi gibi. Oraya stoper ve sag bek gibi nokta transfer sart.

--Forveti söylememe bile gerek yok sanirim.​

Konuyu hortlatmanın zamanı geldi galiba ikincilik bile tehlikeye girmişken:(

Geri
Üst Alt