muslera
tarık chedjou semih hakan
melo selçuk
olcan sneijder bruma
burak
taktik: 1) olcan savunmaya da yardım edebilen bir adam olduğu için tarık bol bol bindirme yapar, sağ kanat bu şekilde çalışır.
2) hakan çıktı mı dönmesi zor o yüzden bruma'ya da güvenerek hakan pek bindirme yapmasın, sneijder o kanada yardım etsin her zaman için. özellikle de sağa çekip vuracağı toplar ve bruma ile uyum sağlaması sol kanadımızı uçurur.
3) ortadan hücumda selçuk yerine melo ileri çıksın. selçuk geriden uzun paslarla takımı hücuma kaldırırken melo deliciğini kullansın. üstelik melo'nun ceza sahasına girip yan toplarda kafa vurabileceğini de biliyoruz. o yüzden melo değil de selçuk geride kalsın.
4) top bizdeyken savunmanın duruş şekli üçlü ( chedjou semih hakan ) olur önlerinde de selçuk. kaybedilen toplarda tarık'ın ve melo'nun dönmesiyle normal şeklimizi git gide alırız. olcan'ın da sağ kanatta tarığa yardımcı olması lazım. bruma ve sneijder de alan savunmasını iyi yaparlarsa ve maç boyu da ikişer top kazanırlarsa sıkıntı yaşamayız. burak deli presine devam etsin. bazen işe yarıyo.
yedekler: sinan veysel telles dzemaili furkan pandev yasin.
muslera'yı sinan yedekler.
tarık'ı veysel --- hakan'ı yine veysel, veysel'i sağa alır tarık'ı sola çekeriz. --- chedjou telles değişikliği olur hakan stopere geçer telles sola ---- semih yerine yine veysel girer bu sefer ortalık çok karışır. veysel sağa tarık sola hakan stopere
melo'yu dzemaili ya da veysel --- selçuk'u furkan ya da veysel --- sneijder'i dzemaili ya da furkan ya da pandev yedekler. bruma yerine telles ya da pandev ya da yasin. olcan yerine yasin ya da veysel girer. veysel girerse tarık öne çıkar veysel bek olur.
burak işin en zor kısmı yasin orada oynayabilir bence. ya da bruma yerine pandev burak yerine yasin değişikliği olur. ya da sneijder yerine pandev burak yerine furkan değişikliği olur.
benim A planım budur Galatasaray'ımız için.