2014-2015 Turkish Airlines Euroleague | Final Four

efes olympiacosu maglup ediyor...

ilk 4 icin önemli galibiyet

Geçen hafta çok pis şike yapıldı. öyle böyle değil.

Panathinaikos ve Maccabi, Top 8 yolunda gözümüze kestirdiğimiz takımlardı fakat Maccabi'nin Real galibiyeti bizim için kötü oldu. Bundan sonra hedef maçları kazanmak dısında içeride Real/Barca maçlarınıda kazanmamız gerekecek. Çünkü ilk 2 sıranın favorileri dış sahada müthiş zorlanıyor ve oradan aleyhimize mağlubiyetler çıkabilir. Ayrıca yarın geceki Pana maçından olabilecek en iyi skorla dönmekte çok önemli oldu bizim için. Yani mağlubiyetin dahi en az hasarlısı olmalı.

Maccabiyi herkes bu sene hafife aldı ama ne olduklarını herkes gördü geçen senede kimsenin favorisi değillerdi ve şampiyon oldular Realde bu sene şampiyon olmazsa acaba ne bahane bulucaklar bakalım.

Panathinaikos ve Maccabi, Top 8 yolunda gözümüze kestirdiğimiz takımlardı fakat Maccabi'nin Real galibiyeti bizim için kötü oldu. Bundan sonra hedef maçları kazanmak dısında içeride Real/Barca maçlarınıda kazanmamız gerekecek. Çünkü ilk 2 sıranın favorileri dış sahada müthiş zorlanıyor ve oradan aleyhimize mağlubiyetler çıkabilir. Ayrıca yarın geceki Pana maçından olabilecek en iyi skorla dönmekte çok önemli oldu bizim için. Yani mağlubiyetin dahi en az hasarlısı olmalı.
Bana göre şu alba maçi az olan şansimizi bitirdi. Pana deplasman galibiyeti olursa bir şansimiz olur diye düşünüyorum. Barça ile son maç evimizde oynuyoruz sanirim. Barça bu haliyle son maça kadar grupta yeri belli olmaz. Navarro'da döner. Zor Cihat zor.

Geçen hafta Alba'ya yenilince gruptan çıkma şansımız bitmişti zaten

Real Barca Maccabi Pana tur atlayacak zaten.

Galatasarayimiz yarin supriz yapa bilir belki.
eksikleri varmis yunanlarin baya herhalde.

Ben yarından ümitliyim. Kazanabiliriz.

Bana göre şu alba maçi az olan şansimizi bitirdi. Pana deplasman galibiyeti olursa bir şansimiz olur diye düşünüyorum. Barça ile son maç evimizde oynuyoruz sanirim. Barça bu haliyle son maça kadar grupta yeri belli olmaz. Navarro'da döner. Zor Cihat zor.

Mevcut durum itibariyle çok zor olduğu kesin fakat Alba maçı şartları bir daha tekrarlanmaz ve saha dışı normalleşirse neden olmasın? Hatta nedense kimse değinmez, malum sorunlar bizim iyi bir takım olduğumuzun üzerini örttü bu zamana kadar. Belli savunma zaafları ve koçun motivasyon sorunları bir tarafa, kendimizden bariz kötü olmayan takımlara karşı iyi oynuyoruz biz. Fakat malum şartlar konsantre olmamıza izin vermediği için olaya umutlu bakamıyoruz. Oysaki bu teknik ve oyuncu kadrosunu hangi takıma koyarsan koy, standart bir şekilde yönetebildiğin sürece bu grupta Top 8'e oynaması gerekir. Burda ise malesef olaylar çok daha farklı gelişiyor.

Pana'yı 2 maçta da yenersek 4.olabiliriz.

Alba (D)
Pana (E) (D)
Maccabi (E)
Zalgiris (D)
Kızılyıldız (E)
Real Madrid/Barcelona (E)

7 galibiyet + önceden aldığımız 2 galibiyetle grupta 3. bile olabiliriz aslında. Ama önce şu Pana maçını kazanmamız gerekiyor. Keşke Alba maçını kazanıp Panathinaikos maçını verseydik.

pj4GEm.jpg

İçerdeki Alba maçını çok arayacağız maalesef.Bizim gruptaki tek rakibimiz Panathinaikos'tur.Ne Barça ne Madrid ne de Maccabi ilk 3'ü bırakmazlar.4.lük için de iki aday var biz ve Pana.Tablo EN KÖTÜ İHTİMALDE yukarıdaki gibi olur.Bu şekilde olursa 6 G - 8 M ile gruptan çıkar mıyız bilemedim.Ama zor olduğu kesin...Bizim ne yapıp edip Pana'yı içeride dışarıda yenmemiz lazım.O zaman Pana'nın bizi geçmesi imkansız gibi birşey olur artık.

Mevcut durum itibariyle çok zor olduğu kesin fakat Alba maçı şartları bir daha tekrarlanmaz ve saha dışı normalleşirse neden olmasın? Hatta nedense kimse değinmez, malum sorunlar bizim iyi bir takım olduğumuzun üzerini örttü bu zamana kadar. Belli savunma zaafları ve koçun motivasyon sorunları bir tarafa, kendimizden bariz kötü olmayan takımlara karşı iyi oynuyoruz biz. Fakat malum şartlar konsantre olmamıza izin vermediği için olaya umutlu bakamıyoruz. Oysaki bu teknik ve oyuncu kadrosunu hangi takıma koyarsan koy, standart bir şekilde yönetebildiğin sürece bu grupta Top 8'e oynaması gerekir. Burda ise malesef olaylar çok daha farklı gelişiyor.

Biz şu oyuncu grubuyla sete set oynamaliyiz. Oyunu yavaşlatmaliyiz. Biz kizilyildiz maçini güzel oynayip aldik. Oyunu yavaşlattik. Oyun hizlandiginda şansimiz azaliyor. Ekrem Memnun bunu iyi beceriyordu.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt