- 31 Mart 2012
- 30.910
- 6.093
- 1.633
Yarı finaller ve büyük final İsveç'in başkenti Stockholm'daki 16 bin kişilik Ericsson Globe'de yapılacak.
İlk yarı final bugün 10 Mayıs'ta, ikinci yarı final 12 Mayıs ve büyük final 14 Mayıs'ta düzenlenecek.
İlk yarı finale katılacak ülkeler ve temsilcilerinin sahneye çıkış sıraları;
İkinci yarı finale katılacak ülkeler ve temsilcilerinin sahneye çıkış sıraları;
* Yarı finallerde ilk 10'a giren ülkeler finalde yarışmaya hak kazanacak.
* Ev sahibi İsveç ve büyük beşli İtalya, Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Fransa direkt finallerde yarışacak.
* 2015 O Ses Türkiye'de çeyrek final gören, 2016'da ise Ses Azerbaycan yarışmasında finalist olan Semra Rahimli ülkesini temsil edecek.
* Yarışmaya katılmadığımız için haliyle ülkemizde gösteren bir kanal yok. Ancak yabancı kanallar ve internet üzerinden izleyebilirsiniz. Saati gelince yasal linkler bu konudan paylaşılacaktır.
* San Marino'yu bir Türk olan Serhat Hacıpaşalıoğlu temsil edecek.
* Avustralya geçen sene olduğu gibi bu sene de yarışmada yer alacak.
* Yarışmayı Petre Made ve geçen sezon İsveç'i şampiyonluğa taşıyan Måns Zelmerlöw sunacak.
Finale kim çıkar bilmiyorum sonuçta siyasi bir yarışma olduğu için komşuların dayanışmasına bağlı. Ama Fransa, İtalya, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, Avusturya, Hırvatistan'ın şarkılarını baya beğendim, Ukrayna'nın şarkısı Türk ezgileri taşıyor. Zaten nakaratı Türkçe bir şarkı. Kırım olaylarına göndermede bulunuyor. Pek tarzım değil bu tür şarkılar ama ilk 5'de olmasına kesin gözüyle bakıyorum.
Geçen seneye göre daha rekabetçi bir yarışma bekliyorum. İddialı şarkı fazla. Ama tabi önemli olan siyasi konum ve sahne performansları.
Puanlama yapsam;
12- Fransa
10- Avustralya
8- Hırvatistan
7- Çek Cumhuriyeti
6- Avusturya
5- Kıbrıs
4- İtalya
3- Belçika
2- Bulgaristan
1- İrlanda
olurdu.