- 10 Nisan 2013
- 53.431
- 33.262
- 2.993
Eminim devlet trafiği dizginlemeye çalıştığından yapmıştır bunu.
-Tapatalk-
-Tapatalk-
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Eminim devlet trafiği dizginlemeye çalıştığından yapmıştır bunu.
-Tapatalk-
Cozum cok basit . Uzulecek ne var ? Bu rakamlar yuksekse alma . Alma kardesim , ne benzin parasi ode , ne araba parasi ,ne sigorta ... Biz de arap sacina donmeyen trafikte biraz rahat edelim
Ortalik dusuk segment arabalarla dolu . Bu arabalari kullanmak icin bu paralari odeyeceginize arabasiz rahat rahat yasayin . Toplu tasima kullanin , hem tasarruf edin ,hem de araclari kullananlar belediyenin soforu olsun siz yorulmayin
Bu arada goktug ,yapin edin diye yazdim , lafim sana degil genel al . senden alinti yaptim sana olarak dusunme
Dünyanın medeni ülkelerinde toplu taşıma, kaliteli hizmet verildiği için gelişmiştir, otomobile eşek yüküyle vergi koyup, dünyanın en pahalı benzinini satarak değil.
Evet, olmasi gereken de budur , zaten bu yuzden ben misira hatta israile gittigimde araba kiralamak zorunda kalirken londrada , stockholm ya da viyanadayken haftalik bir oranin kent ulasim kartini almam yeterli oluyor
Fakat halkin buna tepkisini araba alarak ve alirken (ya da alamazken) surekli sikayet ederek gostermesini anlayamiyorum . Bir durumdan memnun degilsen ondan uzak durursun , bir sey pahali ise ona talip olmazsin .
Bizde enteresan bir sikayet durumu var . Hem istiyor hem de durumdan sikayet ediyoruz . Futboldaki bilet fiyati konusu da buna benziyor biraz . Bilet fiyatindan sikayetin varsa alma ve gitme , araba fiyatindan sikayetin varsa alma ve binme
Aslinda her sey bu kadar basit.
Bir de su durum var , 1.6 ve alti araclarda bir degisiklik yapilmamis , demek ki bu habere tepki gosterenler otv sinde artis olan araclara ilgisi olanlar
Benim arkadaslarimdan da var boyle , kendi canimdan cok sevdigim insanlar ama mantaliteleri hatali .. Git skoda al bin 1.6 veya 1.2 neyse , yok bmw nin bilmem ne modelinde su kadar otv var diye bana cemkiriyor mesela , ayni laflari ona da soyluyorum
Motor hacmi 1.6L altında olup net fiyatı 55 bin TL üstünde olan otomobiller için yeni ÖTV oranı %74 oldu.
Tamam iste ayni seyi diyoruz , fiyat acisindan yuksek araba aldikca ben de kademeli olarak alacagim vergiyi arttiriyorum cunku sen lukse kaciyorsun diyor
Git en makulunu al diyor . Aslinda benim destekledigim bu da degil , devletle ayni sekilde dusunuyor degilim , uygulamayi destekliyorum diye bire bir ayni fikirde degilim
Ben arac fiyati ya da vergisi konusunda sikayeti olan ,kendisine agir gelenlerin araba sahibi olmaya calismasini dogru bulmadigimi ifade ettim ... Benim fikrim bu , fikrimi beyan ederken de kimseden icazet almayi dusunmuyorum .
Su parasina zam geldiginde bunu elestiririm , cunku bu bir tekel urun , ikamesi yok .. Ama araba boyle bir sey degil , bin otobuse git , yok eger ben araba rahatligi istiyorum diyorsan bedeli bu , yok 55 binden pahali daha ust segment istiyorum diyorsan bedeli bu , yok jip istiyorum diyorsan 168%
Uygulamanin dogrulugu yanlisligi adina herkes fikrini ifade edebilir .
Hem dolaylı hem dolaysız vergiye abanılacak (ki dünyada hemen hemen eşi benzeri yok) asgari ücret açlık sınırının altında olacak vs vs daha bir ton şey yazarım ama uzatmaya gerek yok zaten uykum kaçtı sinirlerim bozuk.
Neyse işte çözüm müthişmiş gerçekten... Şikayet edeceğine alma/yapma. Şimdiye kadar neden kimsenin aklına gelmedi acaba bu müthiş çözüm, ilginç...
Demagoji yapmayı seviyorlar abim.
Sen aldın mı aracı? ikinci el fiyatı da uçar çünkü bu olaydan sonra.
Aldık aldık o önerdiğini aldık, gayet memnunuz. Gerçi haftanın 5 günü yüzünü göremiyoruz arabanın ama olsun yinede memnunum yani![]()
Emin olunki bu zam bile otomobil satışlarında düşüşe sebeb vermiyecektir.Bizim millet g.tündeki donu satar yine gider araba alır.