2017 ÖTV Düzenlemesi Onaylandı!

Cozum cok basit . Uzulecek ne var ? Bu rakamlar yuksekse alma . Alma kardesim , ne benzin parasi ode , ne araba parasi ,ne sigorta ... Biz de arap sacina donmeyen trafikte biraz rahat edelim

Ortalik dusuk segment arabalarla dolu . Bu arabalari kullanmak icin bu paralari odeyeceginize arabasiz rahat rahat yasayin . Toplu tasima kullanin , hem tasarruf edin ,hem de araclari kullananlar belediyenin soforu olsun siz yorulmayin

Bu arada goktug ,yapin edin diye yazdim , lafim sana degil genel al . senden alinti yaptim sana olarak dusunme

Senin zihniyetini seveyim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Allah sabır versin hepinize , güzelim Türkiye yi yaşanılmayacak bir hale getirdi namussuzlar.

Devlet insanların yaşamını kolaylaştıracağına, resmen her fırsatta kazık saplıyorlar.

Almanya da mesela son senelerde elektrikli araba alan insanlara teşvik olsun diye belirli vergi indirimlerinde falan bulunuyorlar daha fazla insan alsın diye. Türkiye de olsa bir de oradan saplarlar muhtemelen.

Vallah işiniz zor, paranla rezil olmak böyle birşey olsa gerek.

Biri de çıkmış saçma sapan eleştiri de bulunuyor şaşırmadım ismini görünce açıkçası, Allah akıl fikir versin. Düşük segment araba doluymuş ortalık, sana mı düştü bunun bekçiliğini yapmak, milletin götünden kan alıyorlar resmen ne yapsın daha iyi araba almak için evi hipotek mi etsin adam.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Son düzenleme:
Çakallıga bak 1.6 altı ve ıvır zıvırına göre fiyat belirleniyormuş.Mesele zenginden alıyoruz o parayı biz zaten sen üzülme ey fakir havası oluşturmalarıdır.İnsanların hayalleriyle oynanıyor.
Adamlar, market alışverisine cıkarken bi tane araba alsın.Bizimkilerde,bizi salak yerine koyup soymaya devam etsin.

düzenleme çıkmadan araba mı almalıyız şimdi?

ya da fiyatları ayarlamışlardır pek bir değişim olmaz mı?

fikri olan var mı?

saçma bir düzenleme olmuş ama araba alacaktım ,son günlerde bunu da takip etmedim

aportta kaldım şimdi şansa bak :D

tasarı mecliste kabul edildi, C.başkanı onayından sonra resmi gazetede çıkar. Sonra mali yılbaşında yürürlüğe girer. 1 Ocak 2017e kdr zamanın var yani. Bazı firmalar zaten bu tasarının geleceğini bildiği için indirime gidip, araç elden çıkarıp servisten para kazanma hesapları yapıyordu. Hala indirimleri devam ediyor olmalı.

Araba da mı almayalım kardeşim neyin peşindesiniz?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Araba da mı almayalım kardeşim neyin peşindesiniz?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Devlet baba sağlığını düşündüğü için yapmış bunu aga, yürüye yürüye git işte her yere.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Emin olunki bu zam bile otomobil satışlarında düşüşe sebeb vermiyecektir.Bizim millet g.tündeki donu satar yine gider araba alır.

Benim vurgum da bunaydi mert , aynisini soyluyorum , sikayet ediyorlar ama gidip aliyorlar . madem bu konudan muzdaripsin alma dostum ,bir de bunlari soyleyince bana kiziliyor ama 55 bin uzerine vergi artisi gelmis ya 1,6 larda .. Ben eminim orada 1.8 BMW 1 gorur , benim de bmw arabam olsun (sanki cok ust duzey marka da halen ,herkes aliyor artik) der , 1 serisi vs olsa da gider bmw pesine kosar

sonra 55 binin uzeri ama deyip vergi artisina sikayet eder . be adam bin o zaman skodaya , hyundai veya fiat arabaya .. etrafinizda gormuyor musunuz ?

cep telefonlarindaki durumun aynisi , onda da devlet harc uzerine harc koyuyor , yine de gectim 130 lira harci adam turkiyedeki vergili fiyatindan 4.500 TL verip aliyor en yenisini

ben de devlet olsam orayi kazanc kapisi yaparim ... bir kac arkadas da sen alma demis .. ben neden almayim ki ? ben alip ya da almaya calisip sikayet etmiyorum ki , neyse bedeli verir alirim , ulasamiyorsam ikinci eline bakarim , ulasamiyorsam almam ..

ayrica bu durumlara anlam veremiyorum , herkesin fikri ayni mi olmak zorunda ? benim stilim ,dusuncem bu ... siz de kendinizinkileri yazin , siz bana onu yapma bunu etme diye cemkirirseniz , cevabim "siz de soylenmeyin" seklinde olur

etki tepkiyi yaratir

Bazı kafa yapısına sahip insanlar çok garip yav.

-Tapatalk-

Bu ülkede yaşamak gerçekten zor,fakirde olsan zenginde olsan durum aynı.

1.6 alti ama 100 bin TL üstü araçlara da %90 vergi alınmalı bence ( az çakallık yapayım )

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ulkenin bazi bolgelerinde vergiyi birak elektrik ,su ,gaz gibi harcanan seylerin paralarini tahsil edemezsen , tonlarca insan zengin statusunde vergisini odemezse , boyle kaynakta kesilen vergilere , koprulere zam uzerine zam yaparsin oradan acigi kapatmaya calisirsin

Bu da senin ulkenin her yerine gerekli alt yapiyi gerekli teknolojiyi zamaninda tasimaman , ihmal etmenden dogan bir durumdur

Benim vurgum da bunaydi mert , aynisini soyluyorum , sikayet ediyorlar ama gidip aliyorlar . madem bu konudan muzdaripsin alma dostum ,bir de bunlari soyleyince bana kiziliyor ama 55 bin uzerine vergi artisi gelmis ya 1,6 larda .. Ben eminim orada 1.8 BMW 1 gorur , benim de bmw arabam olsun (sanki cok ust duzey marka da halen ,herkes aliyor artik) der , 1 serisi vs olsa da gider bmw pesine kosar

sonra 55 binin uzeri ama deyip vergi artisina sikayet eder . be adam bin o zaman skodaya , hyundai veya fiat arabaya .. etrafinizda gormuyor musunuz ?

cep telefonlarindaki durumun aynisi , onda da devlet harc uzerine harc koyuyor , yine de gectim 130 lira harci adam turkiyedeki vergili fiyatindan 4.500 TL verip aliyor en yenisini

ben de devlet olsam orayi kazanc kapisi yaparim ... bir kac arkadas da sen alma demis .. ben neden almayim ki ? ben alip ya da almaya calisip sikayet etmiyorum ki , neyse bedeli verir alirim , ulasamiyorsam ikinci eline bakarim , ulasamiyorsam almam ..

ayrica bu durumlara anlam veremiyorum , herkesin fikri ayni mi olmak zorunda ? benim stilim ,dusuncem bu ... siz de kendinizinkileri yazin , siz bana onu yapma bunu etme diye cemkirirseniz , cevabim "siz de soylenmeyin" seklinde olur

etki tepkiyi yaratir
Kusura bakmayın ama vatandaşımız özellikle 40 yaş altı nesil artık teknoloji konusunda dalak değil. Gidip araştırıp bütçesine göre en iyisini almaya çalışıyor. Fiat egea alıp kelle koltukta mi gidecek yoksa a 180 mi alacak parası varsa karar verir.

Huawei gibi bir telefon varken neden cin işi vestel Venüs çöpüne para versin ki?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Acil olarak ek gelire ihtiyaç olduğundan taşı sıkıp suyunu çıkaracaklar ellerinden gelse, 95 bin tl üstü ile başladı bu iş sırayla devam eder kademeli olarak.

Bu arada tartismayi birakip biraz su duzenlemenin icerigine bakalim . 55 bin neye gore 55 bin ? Kim belirliyor ? Yani neredeki 55 bin kaale alinacak . Diger yandan 55 bin olarak konan limit aracin vergisiz ciplak fiyati olan 55 bin mi , yoksa arabaya toplam odenen paranin 55 bin olmasi mi ?

Nedir bu isin tam asli , ihtiyaci olanlar olabilir aciklanmasina

Bu sabah radyoda reklamı vardı Renault Clio 45 binden başlayan fiyatlarla diye.

Yahu plastik araba şu kirmizi pastel makyaj yenilendiginde 28 bin TL idi yeni kasası. 2012 gibi

sent by note 7 #fireinthehole

Bu arada tartismayi birakip biraz su duzenlemenin icerigine bakalim . 55 bin neye gore 55 bin ? Kim belirliyor ? Yani neredeki 55 bin kaale alinacak . Diger yandan 55 bin olarak konan limit aracin vergisiz ciplak fiyati olan 55 bin mi , yoksa arabaya toplam odenen paranin 55 bin olmasi mi ?

Nedir bu isin tam asli , ihtiyaci olanlar olabilir aciklanmasina

Ahahhahahahahahahahahahhahahahaahhaha

Adamın konu hakkında fikri bile yok yav

Bir de işin şöyle bir yanı var.55 bin büyük bir para gözükebilir ama araba piyasası için hiç bir şey.3-4 yıl öncesine kadar 5 bin lira olan arabalar şimdi 15 bin TL den başlıyor.Yani yüzüne bakılmayacak arabalara bile en az 8-10 bin TL kadar fark eklenmiş durumda.Bu durumda 55 bin TL'nin altına temiz 2.el araba bulmak çok çok zor çünkü gerçek ederi değil o arabaların.Her türlü üstüne çıkmaya zorlanıyorsun aslında.

%120 mi vergi mi olur lan? Yani %50 bile olmaz da %120 ne arkadaş. Adamın araba için verdiği paradan daha fazla ki bu sadece ötv.

Bu arada kırmızı et fiyatları artınca falan da laf etmeyin arkadaşlar. Ortalık orta sınıf mangal yapanlardan geçilmiyor zaten. Ekmek arası helva yapıp yeriz günde 3 öğün ne olacak.

Geri
Üst Alt