2018-2019 Galatasaray Bonservis Çizelgesi

Necmi Koyuncu

Cezalı
Renktaşlar şimdiye kadar hep maaş bütçeleri, sözleşmesi biten oyuncular hakkında yorumlar yaptım sadece yeri geldiğinde bonservis gelirlerinden bahsettim ve ekseriyeti itibariyle de bonservissiz transfer yapılmasını öngördüm. Bu başlıkta bonservis gelir-gider tablosuna dair istişarelerde bulunalım...İlk post olarak ben aklımdakileri ve son gelişmeleri aktararak başlıyorum;

Yapılacak Transferler; Sol Bek-Sol Stoper-Orta Saha-Kanat-Yedek Kaleci

Sol Bek: Yuto Nagatomo olacak gibi...3.5 milyon euro gibi bir bedeli vardı maalesef 5 milyon euro gibi bir para isteyecekler 4'e bağlayabiliriz...

Sol Stoper: Sözleşmesi biten oyunculardan boşalan ki daha önce yazdım bu yaz 12-15 milyon euro arası maaş bütçemiz boşalacak...Buraya bonservis bedeli ödemeden bir dünyaca ünlü yıldızı almalıyız benim önerimi biliyorsunuz; Chiellini olmadı Badstuber, Boenisch v.b. daha alt seviye dünya kupası görmüş milli isimler...

Yedek Kaleci: Maksimum 1 milyon Euroya yerli, lig tecrübesi yüksek çirkef türk bir kaleci almalıyız artık yabancı hakkımızı buraya kullanmak tam bir ahmaklık olur...Önerilerim hem maliyet hem de çirkeflik açısından; Muammer Yıldırım-Serkan Kırıntılı-Harun Tekin-Tolgahan Acar-Eray Birnican-Haydar Yılmaz'dan biri...

Kanat: Bence bu da Robben-Ribery gibi bir dünya yıldızı olmalı, kilit açabilmeli, golcü olmalı ve yeri geldiğinde kanatları değişken olarak kullanabilmeli...Yani bu mevkiye de bonservis harcaması yazmıyorum bonservisi elinde olan bir isme yıllık 6 milyon euro civarı verirsen havada karada uçar...

Orta Saha: Buraya ya Fellaini gibi bonservisi elinde bir yıldıza maaş bütçesinden boşalan 15 milyon euro civarı kaynaktan yüksek yıllık maaş önerip sıfır bonservis önereceksin yahut vasat üstü n'diaye gibi bir isme yıllık 2-3 milyon civarı bir maaşla 5-6 milyon euro civarı bir bonservis ödeyeceksin...Hadi diyelim ki bu mevkiye 6 milyon Euro bonservis ödedik...

Bir diğer Alternatif de Kanat ve Orta Saha özelliği olan birini almak??? Çok zor değil mi böyle biri aslında var o da Emre Mor...Bonservisi şöyle 7 milyon gibi olabilir maksimum...

Genel toplamda harcamalarımız 11-12 milyon Euro'yu bulmuş oldu...

Şimdi de bonservis gelirlerimize bir bakalım;

Alex Telles: 3.7 milyon Euro

Garry Rodrigues: En fazla 15 milyon euroya satarız...Bu durumda 15-3.5 milyon euro = 11.5 milyon euro/5 (%20si) = = = 2.3 milyon euro paoka ödenir... O zamanda garry'den kalan para olan 12.7 milyon euro olur...

Luis Cavanda: 2.4 milyon euro satın alma opsiyonunu kullanacak Standard Liege

Ahmet Çalık: Fatih Hoca kendisini kesinlikle istemiyor ve sözleşmesi devam ediyor deyyusun 2021'e kadar 2.5 milyon euroya gelmişti galiba 0.5 milyon euroya satabiliriz...

İsmail Çipe-Volkan Pala-Tarık Çamdal-Lionel Carole-Endoğan Adili gibi seneye takımda olacak isimlerden sadece Carole ile devam etmek istiyor Fatih Hoca onun dışındakilerin de herhangi bir bonservis geliri olmaz en fazla 2019'da sözleşmesi sona erecek olan bu top tepemeyicilerin maaşlarının yarısı karşılanıp 1 seneliğine kiraya gönderilirler...

Böylece genel toplamda gelirlerimiz 19-20 milyon Euro'yu bulmuş olur...

Özetle 2018-2019 Sezonu İçin Bonservis Çizelgemiz +8 Milyon Euro Fazla Vermiş Olur...Hem eksiklerimiz giderilir, hem çöpler temizlenir, hem de borç ödemek için kaynak oluşturulmuş olur ki bu da takribi 40 Trilyon hiç fena değil...

Üstelik uzun yıllar sonra Dursun Özbek ile 2015-2016 Sezonunda artıya geçtiğimiz bonservis bedellerindeki (10.3 milyon euro idi) rekora yaklaşır tarihimizin en karlı transfer sezonlarından birine Mustafa Cengiz imza atmış olur...Böyle rekorlara, bonservis fazlalarına, karlara ihtiyacımız var...Avrupa Şampiyonluğu Böyle Geliyor Öyle Ünal Aysal gibi her sezon 30-40 milyon euro bonservis zararı elde ederek değil...

Son 20 Yılda bonservis karı elde ettiğimiz sezonlar, karları ve yönetimleri;

1) 2001-2002 Sezonu-6.7 Milyon Dolar-Mehmet Cansun (o zaman bonservis bedelleri amerikan doları üzerinden değerlendiriliyordu mark yeni tedavülden kalkmaktaydı)

2) 2015-2016 Sezonu-10.3 Milyon Euro-Dursun Özbek

3) 2018-2019 Sezonu-8 Milyon Euro (Olacak Öngörü Olarak)-Mustafa Cengiz

Not: Ondan sonra niye borç var anasını satayım sen 20 yılda sadece 3 kez kar et sonra ama rerererörörö..ismailenver niye böyle manyaksın sen...

Sadece Gary yetmez.Belhanda ve Feg için müşteri varsa onlar da gidebilir.Gomise Çinliler 20 milyon veriyorsa hoca onu da yollar.Hatta taliplisi varsa Maicon bile gider.
Stopere kesinlikle Chiellini yoklanmalı.
Orta sahaya bence Badouyu alacaklar.
Ribery imzalayacak olduğundan kanatlara opsiyonlu kiralık Emre ve Bamba
Forvete boştaki Balotelli ve yedek olarak Okaka
10 numaraya da Kagawa
Bu durumda sadece Kagawa ve Okaka için bonservis ödemiş oluyoruz.
Kişisel tercihim 8 nuaraya daha iyi bir oyuncu ama para yoksa Badou olabilir.Önemli olan ligde 2 yıl daha şampiyon olmak.

Ulan camia'dan duyumlar vericek diye geldi, football manager oyniyan sahsiyet diye cikti.

10 numara mevkisi için Çin'de sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Alex Teixeira'yı alsak mükemmel olur adam tam bir gol makinası, CL'de oynayacağımız için oyuncuyu ikna etmek bence zor olmaz.

Ulan camia'dan duyumlar vericek diye geldi, football manager oyniyan sahsiyet diye cikti.
Üstat bunlar da bilgi sonuçta baktım kimse yazmamış hangi sezonlarda kar ettiğimizi ben de yazdım ne var veri veremiyor muyuz? Birisi diyor sadece duyum ver verdik işte şenol güneş dedik celal açar dedik çıkıncaya kadar linç yedik...

Mali analiz yaptık burası ekonomi sayfası mı dediniz...Veri paylaşıyorum diyorum ki son 20 senede 3 kere bonservis karı elde etmişiz bu sefer de sen alınıyorsun...İyi de borcu bunlar oluşturuyor...Esasında gazetecilerin muhabirlerin yapması gerek bunu ama onlar asparagas haber yapıyor...Ayıp değil mi koskoca camiayız 20 senede 3 defa kar etmişiz...Kral çıplak demekte mi suç???

Son 20 Yılda bonservis karı elde ettiğimiz sezonlar, karları ve yönetimleri;

1) 2001-2002 Sezonu-6.7 Milyon Dolar-Mehmet Cansun (o zaman bonservis bedelleri amerikan doları üzerinden değerlendiriliyordu mark yeni tedavülden kalkmaktaydı)

2) 2015-2016 Sezonu-10.3 Milyon Euro-Dursun Özbek

3) 2018-2019 Sezonu-8 Milyon Euro (Olacak Öngörü Olarak)-Mustafa Cengiz

Not: Ondan sonra niye borç var anasını satayım sen 20 yılda sadece 3 kez kar et sonra ama rerererörörö..ismailenver niye böyle manyaksın sen...

önemli olan kar değil gelen giden arasında ki denge + sportif sonuç

+30 karda olup şampiyon olmazsan boş bir sezon geçirmiş olursun

+ olarak önceki yönetimlerin aldıklarını dursun sattı mesela bruma , telles, melo vs ben şimdi orda + 100 m kar yazsada başarı olarak görmem

önemli olan kar değil gelen giden arasında ki denge + sportif sonuç

+30 karda olup şampiyon olmazsan boş bir sezon geçirmiş olursun

+ olarak önceki yönetimlerin aldıklarını dursun sattı mesela bruma , telles, melo vs ben şimdi orda + 100 m kar yazsada başarı olarak görmem
Ünal Aysal 40 milyon euro zarar yazdı şampiyon olamadık ama onun için kredi çektin aktifbankın kucağına oturduk o ne olacak? Yahut özhan canaydın her sezon zarar yazdı ortada sportif başarı da yok...

Ama yazdığım gibi mehmet cansun kar etti avrupada şampiyonlar liginde turladık ve şampiyon olduk...Dursun Özbek'in o sezonunda da 2 kupa aldık...Bu sene de şampiyon oluyoruz yani istatistiki olarak kar ettiğimizde daha çok başarı var...Matematik böyle söylüyor üstat ben değil...

10 numara mevkisi için Çin'de sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalan Alex Teixeira'yı alsak mükemmel olur adam tam bir gol makinası, CL'de oynayacağımız için oyuncuyu ikna etmek bence zor olmaz.
adam 50milyona gitti nereye alıyosun

Ünal Aysal 40 milyon euro zarar yazdı şampiyon olamadık ama onun için kredi çektin aktifbankın kucağına oturduk o ne olacak? Yahut özhan canaydın her sezon zarar yazdı ortada sportif başarı da yok...

Ama yazdığım gibi mehmet cansun kar etti avrupada şampiyonlar liginde turladık ve şampiyon olduk...Dursun Özbek'in o sezonunda da 2 kupa aldık...Bu sene de şampiyon oluyorz yani istatistiki olarak kar ettiğimizde daha çok başarı var...Matematik böyle söylüyor üstat ben değil...

iyide ünal aysalın aldıklarıyla cl'ye gittik zaten fb o sezon ceza almıştı kasmadı takım fazla.

+ o alınanlar satıldı ve verilen para hayli hayli çıktı demek istediğim bu zaten

mesela dursun kendi alsa 5 e sattı 10 a başarı odur , başkasının aldığını satıp başarı olarak göstermek yanlış

iyide ünal aysalın aldıklarıyla cl'ye gittik zaten fb o sezon ceza almıştı kasmadı takım fazla.

+ o alınanlar satıldı ve verilen para hayli hayli çıktı demek istediğim bu zaten

mesela dursun kendi alsa 5 e sattı 10 a başarı odur , başkasının aldığını satıp başarı olarak göstermek yanlış
O alınanlar nereden satıldı üstat hala takımdalar; Umut Gündoğan-Endoğan Adili-Tarık Çamdal-Koray Günter...Gitti dediklerinde Ontiveiro-Burdisso-Furkan-Oğuzhan-Hajrovic-Göktoğlan filan... Yani hala çıkmadı girenler...

O alınanlar nereden satıldı üstat hala takımdalar; Umut Gündoğan-Endoğan Adili-Tarık Çamdal-Koray Günter...Gitti dediklerinde Ontiveiro-Burdisso-Furkan-Oğuzhan-Hajrovic-Göktoğlan filan... Yani hala çıkmadı girenler...

yahu bunlar 40 m mi sen 2013 2014 dedin orda çıkardık topunu

burası fiyasko zaten yerli sınırı saçmalığı yüzünden patladık ama senin önerdiğin topçularda bunlar gibiler işte , yerliyle olmuyor.

burası fiyasko zaten yerli sınırı saçmalığı yüzünden patladık ama senin önerdiğin topçularda bunlar gibiler işte , yerliyle olmuyor.
Üstat zaten en büyük zarar o sezon oldu bu borcun temeli bir Özhan Canaydının ilk iki senesi ve Ünal Aysalın ikinci ve üçüncü seneleri...En çok da bu üçüncü sezon içine etti...

Ben yerli kimseyi önermedim ki???Yanlışın var sadece altyapıdan oyuncu al bir de gurbetçi dedim...Tek istisnası yerli yedek kaleci o da kontenjanı doğru kullanmak adına gördük Carasso'yu...Başka hiç bir yerli önermedim ki???

Üstat zaten en büyük zarar o sezon oldu bu borcun temeli bir Özhan Canaydının ilk iki senesi ve Ünal Aysalın ikinci ve üçüncü seneleri...En çok da bu üçüncü sezon içine etti...

yanılıyorsun üstad çok fazla 3 sezon üst üste cl geliri aldık ya zarar başka türlü olmuştur ben pek inanmıyorum zaen sadece topçuya verilenle olmuyor o zarar.

sana dediğimide hiç hesaba katmamanıda anlamıyorum aysal aldı dursun sattı , buna aysala zarar dursuna kar yazılmaz mantığa ters.

Ben yerli kimseyi önermedim ki???Yanlışın var sadece altyapıdan oyuncu al bir de gurbetçi dedim...Tek istisnası yerli yedek kaleci o da kontenjanı doğru kullanmak adına gördük Carasso'yu...Başka hiç bir yerli önermedim ki???

eren kalsın dedin o yeter bana :D

asıllı değil mi sonuçta
evet türk asıllı ama ben zaten başka türk alınsın demiyorum ki hatta diyorum ki eren-sinan-serdar-tolga dışında tüm yerlileri kov...11 tane dünya yıldızı yabancın olsun yeter. 1 çirkef türk kaleci ve 8 tane de altyapı oyuncusu yeter de artar her şeye...

evet türk asıllı ama ben zaten başka türk alınsın demiyorum ki hatta diyorum ki eren-sinan-serdar-tolga dışında tüm yerlileri kov...11 tane dünya yıldızı yabancın olsun yeter. 1 çirkef türk kaleci ve 8 tane de altyapı oyuncusu yeter de artar her şeye...

11 dünya yıldızı ha :D

Fm'de bile idare edilmez o kadar yıldızla.

Yedek kimler olucak o 11 e birde o isimler +32 yaş dimi hepsi

Geri
Üst Alt