Tamamen katılıyorum.
Böyle ya tutarsa mantığı ve transfer yapmış olmak için yapılacak gereksiz ve boş transferler yerine alttan gençlere şans tanıyalım bin kere daha iyi. En azından maddi olarak bir yük altına girmeyiz boş yere.
Çer çöpe para harcamanın hiç bir mantıklı açıklaması yok hele hele maddi durumumuz göz önünde bulundurulursa. Ugur Çiftçi Seleznov falan bunlar mı kurtaracak bizi. Dediğin gibi tamamen paraya yazık resmen havaya gidiyor o paralar böyle boş adamları alınca Ahmet Tarık falan gibi kulübeyi işgal ediyorlar ancak.
Alttan genç çıkmıyor diyoruz evet de şans veriyor muyuz A takımda bu gençlere hiç?
Herkes 2000li çocukları övüp duruyor. Eh bir şans tanıyalım bunlara. Ne kaybedersin yani ha o çöpleri kulübeye toplamışsın ha bizim çocukları kulübeye almışsın.
sent via GSC
Potansiyelli, genç oyuncuları bütün sezon kulübede çürütmek yerine oynayacakları yere kiralayıp yedek olarak 25-32 yaş arası isimlerle kısa sözleşme yapma taraftarıyım. 20 yaşındaki X oyuncunun o sezon Nagatomo'yu kesme ihtimali yoksa boş yere kulübede beklemesindense 1. Lig'de düzenli oynaması çok daha mantıklı. Gelecek sezon geldiğinde oynama ihtimali varsa tutulur, yoksa ya satılır ya da bir daha kiralanır.
Özet olarak oynamayan oyuncu gelişmez diyorum. Ayrıca şu an altyapımızda kısa vadede oynatabileceğimiz bir sol bek yok. Takip edenler bilir. Sefa'nın gelişme ihtimali vardı ancak her nedense stoper oynatılıyor. Kiraladığımız Soner Gönül 3. Lig'de iyi bir performans sergiledi ve değerlendirilmesi gerektiğini yukarıda yazdım.
Gençlere tabi ki güvenelim ancak Muslera sakatken güvenilip kaleye konan Eray için senin söylediklerin burayla çelişiyor. Nagatomo'nun yerine yedek almayıp, sakatlandığında Şampiyonlar Ligi'ne Soner'i sürdüğümüzü düşünelim. Ben bundan mutlu olurum. Ancak yapacağı ilk hatada çoğu taraftarımız yerden yere vuracak hatta maç içerisinde ıslıklayıp psikolojisini olumsuz etkileyecektir.
Çok yakın bir örnekle tamamlayayım. 3 kaleci birden sakatlanınca hazırlık maçında apar topar kaleye geçen 18'e basmamış Batuhan Şen'i hatırlıyor musun? Bugüne kadar oynadığı tek maçta bir hata yaptı diye adı torpilli ve yeteneksize çıkmıştı. Bu çocuk bunları okuduktan sonra toparlayabilmek kolay mı?
Bir genci bu kadar kolay harcadıkları ortamda onu riske edeceğime, o hazır olana kadar "çöp" dediğiniz isimleri taraftarın önüne atmak daha mantıklı.