2018 DK Son 16 | Hırvatistan (3) 1-1 (2) Danimarka | MS | 1 Temmuz | TRT 1

Kırmızıyı yeyip danimarka 10 kişi kalsa bile maça etkisi bu saaten sonra fazla olmazdı demek istiyorum..

Yoksa; bariz gol şansını engellemekten KESİN KIRMIZI
Yeni kurala göre kırmızı değilmiş.

Edit :Bazı arkadaşlar cevaplanmış zaten

erdoğan arıkan niye çığlık atarak maç anlatıyor spiker adamda bir ses balance ı olur çığlıklarla maç anlatıyor herif hayred bir şey.

Schmeicel tribunde penalti kurtarisina sevinirken biri yaklasip birseyler söylüyor kendisine

Igor tudor

Spikerin yalancısıyım, o kural değişmiş.
Topa hamle olduğunda kırmızı olmuyormuş artık.
Neeeeeeeeee ............:eek::eek::eek:

TOPA isabet eden hamle, sahanın heryerinde FAUL BİLE DEĞİL emmoğlu...
Onlarca yıllık kuralla, spiker futbolu yeniden mi keşfetmiş ;D
Kaldı ki topa temas da edemiyor... Ama kırmızı pahasına indirme hamlesi doğru ve gerekli, takım menfaati adına..

Son düzenleme:
kural saçmaymış
gerçi nasıl kuralsa, kale boş arkadan rastgele dalıyor adam topu alabilir miyim diye
dünya tarihinin en net kırmızısı
hele penaltı da kaçtı, yani suarezin elle çıkardığı top gibi birşey oldu

Neeeeeeeeee ............:eek::eek::eek:

TOPA isabet eden hamle, sahanın heryerinde FAUL BİLE DEĞİL emmoğlu...
Onlarca yıllık kuralla, spiker futbolu yeniden mi keşfetmiş ;D
Kaldı ki topa temas da edmiyor... Ama kırmızı pahasına indirme hamlesi doğru ve gerekli takım menfaati adına..

Alman spiker de aynısını anlatı bu arada. 2016 yıllında değişmiş bu konu diye ekledi üstelik. Bende bilmiyordum vallahi

kural saçmaymış
gerçi nasıl kuralsa, kale boş arkadan rastgele dalıyor adam topu alabilir miyim diye
dünya tarihinin en net kırmızısı
hele penaltı da kaçtı, yani suarezin elle çıkardığı top gibi birşey oldu

yani hakem o ayrımı saniyeler içerisinde nasıl yapacak? Ya da onumu düşünecek o anda abuk sabuk bir heyed tarafından masaya bırakılmış bir fikriyad gibi duruyor.

1996 avrupa kupasında alpayın kocaaa yarı sahada yapamadığını, adam 1 metrede yaptı.
Nerdeyse turu kazandırıyodu takımına.

yani hakem o ayrımı saniyeler içerisinde nasıl yapacak? Ya da onumu düşünecek o anda abuk sabuk bir heyed tarafından masaya bırakılmış bir fikriyad gibi duruyor.

yaw bi kere şu var
adamın tamamen arkasındasın ve kale boş
GOAL vuruşu yapacak ve top kaleye girecek
yanında olsa anlarım da adamın tam arkasında olup kayarak topun alındığını hiç görmedim
yani hakem orda kalenin boş olmasını ve defansın forvetle alakasının olmadığını çözemiyorsa kokartını bana devretsin

3 lu cezalandirmanin agir olduguna kanaat getirdiler . Aslinda kuralin degisiklik taslaginin orjinalinde bariz gol sansini engellemek ceza alani disinda ise her halukarda kirmizi kart , ceza alani icerisinde ise sari kart ve penalti olacakti

tek ististasi da , bariz gol sansini engelleyen hamle , normalde de kirmizi kartlik bir hamle ise (sertlik ,centilmenlik vs acisindan) zaten yine penalti da verilse ,kirmizi kart olacakti

fakat sonra bunun da hafif kalacagi dusunulerek bir ara formul bulundu .. formadan cekme , kaleye giden topu elle kesme gibi pozisyonlarda kirmizi kartin devamina karar verildi ama zamanlama hatasi , topa atlayip dokunamama , dokunma ama o esnada once rakibi de bozma gibi pozisyonlarda , bariz gol sansi engellenmis olsa bile CEZA ALANI ICINDE olmak kaydiyla artik sari kart verilecek dendi

ama ayni zamanlama hatasini ceza alani disinda yaparsan , yine niyetin topa da olsa kirmizi kart verilecek

Müdahale topa yöne doğru gitmesi yeterli kırmızı olmaması için.
Bunu var ile de çözmek kolay aslında. Kural değişikliği doğrumu değilimi bilemem.

Galiba bir noktayı yanlış anladınız.
Topa müdahele edip etmemesi değil mesele, oyuncunun niyeti.
Orada çekip indirse kırmızı kart.
Olayın spiker ile de alakası yok.
Gayet tabii yeniden kural keşfetmiyor, bu ne saçma bir yorum.
Spikerin yaptığı değişen bir kural hakkında izleyiciye bilgi vermek.

Alman spiker de aynısını anlatı bu arada. 2016 yıllında değişmiş bu konu diye ekledi üstelik. Bende bilmiyordum vallahi
Bu mantıkla yola çıkarsan futbolcunun kaleye giren topu elle tutarak engellesi de kırmızı olmamalı....

Bu konuda ne diyor O KURALLAR....:asd::asd::asd:

Müdahale topa yöne doğru gitmesi yeterli kırmızı olmaması için.
Bunu var ile de çözmek kolay aslında. Kural değişikliği doğrumu değilimi bilemem.

yoruma acik bir konu bu .. cunku 5 inci dakikada olan bir durum icin kurala baska yorum , uzatmanin 119 uncu dakikasinda baska yorum yapabilirsin

dusunulen suydu .. adam topa mudahale niyeti ile atliyorsa , ama basaramiyorsa , golu engellese de kasit unsuru yok , hata var , bu durumda zaten hucum eden takima gole en yakin avantaj veriliyor , bir de uzerine bu hatayi yapan oyuncuyu ihrac etmek , bir sonraki mactan men etmek cok agir oluyor dendi ... bence mantikli tarafi daha agir basiyor

ama kader bazen aglarini oyle oruyor ki , 100% gol olacak topu suarez elle cikardi , hem penalti oldu hem kirmizi kart , ama adam once penaltiyi kacirdi , sonra penaltilarda elendiler (gana)

istersen suareze 10 mac ver , elle kestigi topla yari finale cikardi takimini

yaw bi kere şu var
adamın tamamen arkasındasın ve kale boş
GOAL vuruşu yapacak ve top kaleye girecek
yanında olsa anlarım da adamın tam arkasında olup kayarak topun alındığını hiç görmedim
yani hakem orda kalenin boş olmasını ve defansın forvetle alakasının olmadığını çözemiyorsa kokartını bana devretsin

ustad Turkce karaktere ne zaman gectin taniyamadim bi an

Bu mantıkla yola çıkarsan futbolcunun kaleye giren topu elle tutarak engellesi de kırmızı olmamalı....

El farklı yahu:)

Nizami kural içinde geçerli olan yerleri ile geçerli bu durum tabiki sadece. Ayak Kafa... Melo :)

El kırmızı olur örneğine göre.

topla oynama niyeti derken , atletico ile oynadigimiz rovans macinda parejo olsa gerek , caner in onundeki topu yatip elle kesmisti , topla oynama niyeti derken ,elbette ayakla yani ... yoksa son bir hamle ile ucup topu adamin ayagindan elle celersen , o tabi ki kirmizi ..

ayakla topla oynama niyeti su demek , yattin ve legal sekilde topu celip kornere atabilirsin , deniyorsun ama basaramiyorsun .. artik burada kirmizi yok

Geri
Üst Alt