2019 Afrika Uluslar Kupası | 21 Haziran - 19 Temmuz | Spor Smart

Son 16 maçları bugün başlıyor.

19.00
Fas - Benin

22.00
Uganda - Senegal

Fas penaltilarla Benin'e elendi, Belhanda'ya 60 dk dayanabilmis hocasi.

Bu arada TR'de oynayan 3 topcu da oyundan alindi: belhanda, amrabat ve (ismini unuttum).

Belhanda bence satilmali, ne tam 6 ne de 8

Banega + transfer ile orta saha toparlanir

Fernando giderse onun yerine de bir transfer sart.

O degil de, Amrabat, Belhanda ve Nabil Dirar 3lüsünün Benin macinda cikmasi tesadüf mü?

3ü de Türkiye ligi mühürlü.

Bence tesadüf degil. Bizim ligin temposu net yetersiz.

Fas Benin'e aynı Uruguay'ın Peru'ya elenmesi gibi elendi. Uruguay'ın 90 dakika tek gol atamayıp penaltılarla elenmesi gibi Fas'ta 50'lerde gol bulduktan sonra neredeyse 70 dakika tek kale maç oynadı, Ziyech de hem 94'de penaltıyı kaçırarak, hem de 116'da altıpastan stadın dışına vurarak tüy dikti. Yine de iki kalecinin patates olduğu belli olduğundan penaltıyı çıkarmaktan ziyade kim kaçırırsa turu kaybedeceği belliydi. Onu da Boufal başardı ve Copa America'daki Peru gibi Afrika Kupası'nda da Benin sürpriz şekilde tur atlayan taraf oldu. Belhanda çıkana kadar sahanın en kötüsü değildi, bilhassa Dirar'a 1-2 tane doğru kullanılsa %100 fırsat çıkaracak pas bıraktı. Bir tane de kendi penaltı noktasına müthiş top çıkardı ama Faslılar uyuyunca sonuçsuz kaldı. Yine de kendisinden sırtındaki forma numarasına yakışmayan bir tehlikeli yerden şut ve bizde de sıkça tekrarladığı saçma 2-3 top kontrolü gördük.

Şu Fas takımının en kötüsü olmaktan çok uzak olsa da böyle kısıtlı takımda bile hala TD'sinin gözünde kesin 90 dakikayı çıkartacak oyuncular arasında yer alamaması maalesef güvenilirlik olarak halen ne kada ham olduğunun göstergesiydi. Şöyle şartlarda Türk milli takımından Cengiz Ünder'in 60'da çıktığını düşünün veya Hagi'nin atılacak diye Arsenal maçında 75. dakikada çıkarıldığını. Böyle bir şey olmayacağı için düşünemediniz tabii ama maalesef Belhanda halen o dakikalarda oyundan alınabilecek oyuncu statüsünde, dandik Fas takımında bile. Elenmelerine nispeten üzülsem de zayıf takım karşısında bu kadar fırsata girip bir gol atamayan takımların da cezalandırılmalarından memnun oluyorum. Karşında zaten zayıf takım var ve 25 dakika da 10 kişiye karşı oynuyorsun, buna rağmen de gol atamıyorsun. E o saatten sonra penaltılarda da şans sana gülmüyor bir zahmet.

Nijerya 1-0 önde lakin Onyekuru nasil yedek olur?!

Pozisyonunda Nijerya'nın en iyisi futbolcusu Ahmed Musa oynuyor. Diagne gibi bir durum değil bu, Onyekuru'nun kenardan gelmesi normal. Biraz orta yapması öğrense sağ kanatta da alternatif olur ama öyle zannediyorum çıplak gözle izlediğim en orta yapmayı bilmeyen oyunculardan bir tanesi, denemiyor bile. Büyük ihtimal kariyer zirvesini 21 yaşında bizde yaşadı ve bundan itibaren çok daha iyiye de gitmeyecek. Golculüğü dışında üst seviye bir takımda tutunmak için hiçbir becerisi yok, ben onun yerinde olsam sabah akşam sağ-sol ayak kavisli orta çalışırdım. Şu andaki haliyle gizli santrafor bir ters kanat olmaktan öteye gidemez kariyeri. Dünyada da onu futbol aklıyla birleştirip en az Onyekuru kadar yapan çok adam var.

Madagaskar penaltılarla eledi Kongo'yu. Luyindama ve Bolasie gibi 2 adamı dandik Kongo'nun 11'ine almayan TD'nin Madagaskar gibi bir takıma elenmesine sevindim. Hele Madagaskar'ın 35 yaşındaki santraforu 2. golünde iki Kongolu dangal stoperin arasında kafayı vurunca kahkaha attım. Senin cürmün ne ki Luyi-Bolasie'yi yanında oturtuyorsun, sanki bana Fildişi.

10'da Soso'nun 11'de olduğu maçta Cezayir Gine'yle oynuyor. Gine hocası da Naby Keita'yı yedek başlatarak bir dangozluk yapmış. Yine de izlenebilecek bir maç. Bir tarafım Feghouli de elensin gelsin diyor, bir yanım kazanma ihtimalleri olduğu için sonuna kadar gidip kupayı alsın istiyor. Neyse zaten milli takıma gidenlerden tek Feghouli'yle Diagne kaldı sanırım.

Demokratik Kongo Elendi Luyindama dönüyor.

Galatasaray forması giyen Christian Luyindama, maça yedek başlarken oyuna giremedi.

Bu sonucun ardından Madagaskar, çeyrek finale yükselirken Demokratik Kongo turnuvaya veda etti.

Geri
Üst Alt