Dünya futbolu tamamen savunma odaklı futbola döndü artık. 2004'te gece 3'lerde izlediğim ilk Copa America'yı hatırlıyorum da hemen her takım uçup kaçıyordu sahada. Artık Şili, Brezilya gibi manyak kadrolar bile önce yememeye odaklı oynuyorlar. Bu yüzden futbol kalitesinde belki yükseliş bile olsa da izlenirlik ciddi anlamda düşüyor tabii. Normalde Brezilya-Arjantin eşleşmesi olsa vay aman filan derdik, büyük ihtimal az pozisyonlu, kaleci farkıyla Brezilya'nın kazanacağı maç olacaktır. Öteki taraftan gönlüm pek istemese de Şili'nin Muslera'yı eleyeceği kanaatindeyim. Grupta Uruguay güç bela yendi de o şans bir daha tekrarlamaz gibi. Şili'nin bu kadar çaptan düşen eski yıldızı varken adamların hepsinin milli takımda 10 kaplan gücünde oynamasını takdir ediyorum, hakikaten takım gibi takım oluyorlar. Medel, 2 sezondur top oynamayan Sanchez, nerede olduğu bilinmeyen Vargas bile batmıyor göze. Vidal zaten şu an en iyi seviyedekileri, Isla da hakikaten Dani Alves'le birlikte turnuvanın en iyi sağbeki gibi duruyor. Zaten bizim ligde de çok beğeniyordum o herifi, şu Fener ligde 40 golü aştıysa bunun yarısı Isla'nın önündeki dandik Dirar'ı oynatma hünerinden geliyor. Başarılı da olsa başarısız da olsa zamanında Juve yemiş adamın hali başka oluyor hakikaten.
Tahminimce şampiyon kaleci farkıyla Brezilya olur, büyük sürpriz olmazsa gol bile yiyeceklerini sanmıyorum turnuvada.