- 1 Mayıs 2018
- 53.000
- 43.411
- 3.298
Sansiniz varsa direk ayrilin turkiyeden.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Milyonlarca ne idüğü belirsizi ülkeye almanın da etkisi var.Geçmişte her meslek grubunda çok ciddi ihtiyaç vardı direk mesleği alınca iş bulup bir kaç senede ev araba alabilecek ortam vardı. Şimdiyse her meslek o kadar çok şişti ki yeteri kadar iş alanı yok yeni mezun kişiye verilen en fazla asgari ücret oluyor. Devlete girmek istesen giremiyorsun her yer dolup taşmış. İş imkanları yaratıp alım gücünü arttırmazsak bunlar daha iyi günlerimiz olur görünen o ki her geçen gün daha da dibe doğru gidiyoruz.
Seçimi kaybeden KK bile halen koltukta oturuyorsa diyecek bir şey yok bu düzen daha değişmez koltuk sevdalıları yüzünden daha çok seçim kaybedilir bizde survivor hayatına devam ederiz.Milyonlarca ne idüğü belirsizi ülkeye almanın da etkisi var.
genelleme yapmak doğru olmayabilir ama 2023 yılında bir insanı günde 12 saat çalıştırmak kadar 12 saati düzenli olarak çalışmayı kabul etmek de var işin ucunda. kendi hayatına saygısı olan bir insan bunu kabullenmemeli.12 saat özel sektörde 2 gün dayanamazlar
Normal şartlar olsa 12 saatte karşı çıkar ama özel sektörde karşı çıksan oradan çıkıp gidebileceği başka yer olmadığı için karşı çıkmıyordur eğer mesleğinde çok fark yaratan biri değilse gözü karartıp çıktı diyelim gideceği yerde daha az maaşa daha ağır şartlarda çalışma şartıyla girer. Bizim ülkede memur ve kamu hariç hiçbir yer rahat değil genelde herkes de devlete bu yüzden girmek istiyor.genelleme yapmak doğru olmayabilir ama 2023 yılında bir insanı günde 12 saat çalıştırmak kadar 12 saati düzenli olarak çalışmayı kabul etmek de var işin ucunda. kendi hayatına saygısı olan bir insan bunu kabullenmemeli.
Benim çalıştığım ilk firmada yıllarca çok baskı yapılan bir bölüm müdürü burnouttan dolayı çalışamaz hale geldi. psikoloji bozulduğu zaman düzelmiyor, sadece ilaçlarla daha kötüye gitmesi engellenebiliyor belli bir aşamadan sonra.
Avrupa'da yanlış bilmiyorsam 1-2 ülke haftada 3 gün tatil ve kalan 4 gün daha iyi çalışma performansı alınacağını düşünüyorlardı. Daha uygulamaya geçmedi ama muhtemelen geçecektir bizim ülkede de tam tersi süreyi arttırırlar.bir insanin maks calisma saati 8 saattir, fazlasi zarardir.
ve haftada 2 gun bos olmalidir
Benim üniversitede 3 yazılı hakkı vardı.Belki haddim değil ama Türkiye'de eğitim sistemi çökmüş bence.
Ilkokuldan üniversiteye kadar her şey yerin dibini görmüş. En basiti bir ülkede bu kadar üniversite mezununun olması kesinlikle normal değil, çünkü üniversitelerin hem seviyesini hem de önemini düşürüyor bu kadar mezun sayısı. Apartmanlarda iki kat arasında üniversite açılması falan büyük skandal.
Örnek olarak BÜT kadar saçma bir şey yok bence. Mesela Almanya'da üniversitede bir sınavdan kaldın mı o sınavı ya aynı sömestr ya da ertesi sömestr tekrarlamak zorunda kalıyorsun. Bütünleme nedir yahu. Oh ne güzel sıçıp batır sonra büt ile kurtar, olur mu öyle şey.
Mesela ben üni döneminde bir derste 3 defa geçemediğim için son şans olarak sözel sınava kalmıştım. Onu da geçemeseydim o dersin içinde bulunduğu hiç bir bölümü tüm Almanya içinde bir daha okuyamıyordum, bu bende inşaat ve çevre mühendisliğiydi. Günlerce adeta altıma s.çmıştım bu dersi geçemezsem ben ne yaparım bu kadar emek boşu boşuna çöpe gider diye.
Bu kadar atanamamış öğretmen olması da normal değil. Önüne gelen öğretmenlik okuyamamalı bence. Her sene yeni öğretmen için belirli bir kota var sonuçta yeni işe girebilecekler için. Demand and supply bu sonuçta.
Bende de 3 yazılı sınav hakkı vardı. Bu üçünde geçemeyince son şans olarak sözlü oluyordu ama o sözlüde sadece dersi geçmek içindi. Geçince 4.0 notunu veriyorlardı işte.Benim üniversitede 3 yazılı hakkı vardı.
Bazılarında 4.hak oluyor sözlü şekilde.
Covid patlayınca ilk 2 dönem bir ek sınav hakkı vermişlerdi tamamen online eğitime geçildiği için.
6 dönemlik bölümü 7 dönemde bitirdim, tek bir sınavda 2.hakkıma kalmıştım. bachelor başlarda alışana kadar zor, gerisi bir şekilde geliyor. Master yapmadan çalışmaya geçtim.Bende de 3 yazılı sınav hakkı vardı. Bu üçünde geçemeyince son şans olarak sözlü oluyordu ama o sözlüde sadece dersi geçmek içindi. Geçince 4.0 notunu veriyorlardı işte.
Benim biraz daha uzun sürdü malum mühendislik bölümü. Ben de yüksek lisans yapmadım çünkü bıkmıştım artık okuldan ve okumaktan.6 dönemlik bölümü 7 dönemde bitirdim, tek bir sınavda 2.hakkıma kalmıştım. bachelor başlarda alışana kadar zor, gerisi bir şekilde geliyor. Master yapmadan çalışmaya geçtim.
Ara verip moddan düştükten sonra yeniden oraya dahil olmak kolay değil. Şimdi yine haftalar öncesinden çalışmaya başla, 5 gün git normal işte çalış, sonra hafta sonu 2 gün kafanı kağıtlardan kaldırma. bu böyle devam ederse hasta oluruz. Arada ciddi bir maaş farkı da yok. Çalıştığımız işi iyi yapalım, kendimizi o anlamda geliştirelim, oradan yürürüz zaten.Benim biraz daha uzun sürdü malum mühendislik bölümü. Ben de yüksek lisans yapmadım çünkü bıkmıştım artık okuldan ve okumaktan.
Belki sonra dışarıdan YL yaparım demiştim ama şimdiye kadar yapmadım, yapacağımı da sanmıyorum da bu gidişle. Şimdiye kadar memnunum.
Burada asgari ücret yok
GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şimdi şu memurlar lütfen sesini kessin. Asgari ücretli çalışan insanların aldığı paraya laf etmesin artık
güzel yirtmissin üstad... ben istatistik dersinde 2 sefer basarisiz oldum. 3. sefer sinava girdigimde tir tir titriyordum ya alamazsam diye... cünkü dedigin gibi 4 senelik emek bosa gidecekti arti bayvera eyaletinde o dali bir daha okuyamiyorsun..3. sinavda sans eseri gerekli olan 20 puani aldim. yarim puan az alsaydim gidiyordum.....Belki haddim değil ama Türkiye'de eğitim sistemi çökmüş bence.
Ilkokuldan üniversiteye kadar her şey yerin dibini görmüş. En basiti bir ülkede bu kadar üniversite mezununun olması kesinlikle normal değil, çünkü üniversitelerin hem seviyesini hem de önemini düşürüyor bu kadar mezun sayısı. Apartmanlarda iki kat arasında üniversite açılması falan büyük skandal.
Örnek olarak BÜT kadar saçma bir şey yok bence. Mesela Almanya'da üniversitede bir sınavdan kaldın mı o sınavı ya aynı sömestr ya da ertesi sömestr tekrarlamak zorunda kalıyorsun. Bütünleme nedir yahu. Oh ne güzel sıçıp batır sonra büt ile kurtar, olur mu öyle şey.
Mesela ben üni döneminde bir derste 3 defa geçemediğim için son şans olarak sözel sınava kalmıştım. Onu da geçemeseydim o dersin içinde bulunduğu hiç bir bölümü tüm Almanya içinde bir daha okuyamıyordum, bu bende inşaat ve çevre mühendisliğiydi. Günlerce adeta altıma s.çmıştım bu dersi geçemezsem ben ne yaparım bu kadar emek boşu boşuna çöpe gider diye.
Bu kadar atanamamış öğretmen olması da normal değil. Önüne gelen öğretmenlik okuyamamalı bence. Her sene yeni öğretmen için belirli bir kota var sonuçta yeni işe girebilecekler için. Demand and supply bu sonuçta.
puahahahahahahhahaaha
Geçen dönemlerde daha düşük maaşa çalışanlar vardı bu dönemde aynı devam eder. Sigortasız olursa asgari ücret seviyesini verirler işin içine sigortayı katarlarsa 10.000 TL düz hesap olur.Bakalım özel sektör %35 yapacakmi asgeri ücret alanlara.