2023 Ballon d'Or Ödülünü Lionel Messi Kazandı | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2023 Ballon d'Or Ödülünü Lionel Messi Kazandı


1698662415909.png

içeriden bilgi sızdı:

Lionel Messi, Ballon d'Or ödülünü sekizinci kez kazandı ve bu alanda liderliğini devam ettirdi. (Fabrizio Romano)
_____________________

Ballon d'Or (Altın top), dünya genelinde futbol dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilir ve her yıl dünyanın dört bir yanından gelen spor yazarlarının, teknik direktörlerin ve milli takım kaptanlarının oylarıyla belirlenir. Daha önce Ballon d'Or ödülü, adayların o yılki performanslarının yanı sıra kariyer başarılarına da dayanarak veriliyordu. Ancak kurallarda yapılan bu değişiklikle birlikte, artık sadece o yıl içindeki bireysel performanslar dikkate alınacak.

Bu yıl 67'ncisi düzenlenen son Ballon d’Or kazananı, Şampiyonlar Ligi ve La Liga kupalarını müzesine götüren Real Madrid’in forveti Karim Benzema bu yıl da adaylar arasında yer alırken Arjantinli Lionel Messi bir yıl aranın ardından listede yeniden yer aldı. Messi’yi bu sezon Real Madrid’e transfer olan orta saha oyuncusu Jude Bellingham ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanan, UEFA’da Yılın Oyuncusu seçilen Manchester City’nin golcüsü Erling Haaland takip ediyor. 30 kişilik listede Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Bayern Münih'in yeni yıldızı Kim Min-jae de kendisine yer buldu. Manchester United’dan Al Nassr’a transfer olan Cristiano Ronaldo ise listede yer almıyor.

FIFA BALLON D'OR 2023 NE ZAMAN?

Her yıl futbol dünyasının en merakla beklenen etkinliği Ballon d'Or ödül töreni, 30 Ekim Pazartesi günü TSİ 22.45'te Fransa'nın başkenti Paris'teki Théâtre du Châtelet'de düzenlenecek. Ballon d'Or ödül töreni Tivibu Spor 1 ve Tivibu Spor YouTube kanalından naklen yayımlanacak. Tören ayrıca Tivibu Spor YouTube kanalından da şifresiz yayınlanıyor.
 
O değilde bugün önemli bir gerçekle yüzleştim.

1995e kadar sadece Avrupalılara verildiği için Maradona bu ödülü alamamış hiç. Saçma bir kuralmış. 95 sonrası yarısını falan Avrupa dışı ülkelerden oyuncular aldı.
 
Üst Alt