Emrah Duvar
Taçsız Kral
- 5 Ocak 2011
- 114.883
- 102.056
- 5.238
:rose::red:
aynen topçular karar veriyor değil mi kaç dakika oynayacaklarına
rashicanın istikrarlı olduğuna katılıyorum istikrarlı şekilde vasatı geçemeyen bir topçuydu
faydasının da ne olduğunu detaylandırmaya girişmemen realiteyi ortaya koymakta
Bence de geçen sezon takımın en çok aksayan parçası sol bek, sonrasında Oliveira, sonrasında Rashica, sonrasında da Mertens'ti. Meğer Nelsson da öyleymiş de o başka zamanın konusu. Bence zaten esas sıkıntı genel yapımızda -- şu oynadığımız yapıda takımın aksayan bir parçası olmaması için sahaya 11 tane insanüstü derecede güçlü, hızlı, yetenekli ve zeki atletle çıkmamız gerekiyor, bir de bunun ötesinde artık antrenmanlarda ne dönüyorsa herkes mütemadiyen geriye gidiyor (bu maç trafiğiyle de ilgili olabilir).
Icardi'nin alınması büyük başarı değil, Galatasaray tarihinde çağ açıp çağ kapayan bir olaydır. Bunu hiç hafifletmeye küçültmeye gerek yok. Son 10 yılda başımıza gelen en güzel şeydir. Takımın en önemli mevkisi de buraydı zaten. Tartışmasız öncelik olmalıydı, iyi ki de oldu ve iyi ki Icardi de sevgimize karşılık verdi.
Torreira, Oliveira, Mertens > Torreira, Ndombele, Oliveira, Mertens, Demirbay gibi bir sonuç benim kitabımda saçmalıktır, bireysel performanslarda bu kadar düşüş olması kabul edilemez. Orta sahada sayısal değil kurgusal eksiklik oduğunun kanıtıdır bence bu önerme.
10 numaraya adam almak yerine Zaha alınması hataydı önermesine katılıyorum. Bunu ben de taa Zaha Fener'e gitmek üzereyken millet eyvah diyorken yazmıştım. Bence Zaha gelecektiyse ya Kerem'e yeni bir rol bulunacak ya da Kerem'den vazgeçilecekti ama hoca belli ki ikisini de yapmak istemiyor. Keşke bunu zamanında deseydi de Cimbom milyonlarca Euro zarar etmeseydi.
Tete'den henüz tam fayda almış değiliz ama zaten yaşı genç ve gelişime çok açık bir profil. Ziyech'ten fayda almadığımıza ise katılmam mümkün değil. Bence bir mevkide birbirlerini yedekleyen futbolcuların aynı profilde olması da sorun değil, böylelikle iyi bir ana plan oturtup birinden birine bir şey olduğunda sistemin sürekliliğini sağlayabilirsin. Zaten gerekirse sağda oynayabilecek farklı profilde adamlar var takımda, başta Barış olmak üzere.
Şimdi gelelim en önemli noktalara 1) ucuz bir 10 numara bulunup Zaha alınmadan bir plan yapılamaz mıydı ve 2) çok lazım olan orta sahanın ortasına yapılacak olan transfer daha erkenden daha net bir isimle halledilemez miydi.
Bence 1) mümkündü ama Zaha'dan alabileceğimiz katkıyı verecek düzeyde bir 10 numara mümkün olmadığı için muhtemelen bu yola gidildi. Kaldı ki Mertens abartıldığı kadar kötü değil, sadece artık sürekli 90 dakika oynamayı kaldıramayan bir herif. Bir de yazın yapılan transferlere dönüp bakınca ben böyle bir 10 numara göremiyorum.
Esas önemli olan nokta ise 2). Böyle bir orta saha olmadığı kanaatindeyim. Harıl harıl transfermarktta geçen yaz olan transferlere baktım. Bir adet 6/8 oyuncusu yok ki ulan şunu şu paraya biz getirebilirdik dediğim. Sen bir örnek bulabilirsen fikrim değişebilir ama gerçekten yapılması gerken hamle çokken ve bonservis önceliği Icardi'ye ve sol beke verilmişken buraya birinin bulunamamış olması çok normal geliyor.
Oyun olarak geçen sezonkinden çok daha kötü olduğumuza hiç katılmıyorum. Geçen sezonla aynı futbolu oynuyoruz. Sadece Icardi kötü. Icardi iyi olursa oyunumuz yine geçen sezonkine döner, ki Alanya maçında bunu gördük diye düşünüyorum. Bana kalırsa çok daha iyi ve sürdürülebilir bir oyun yapısına bürünmek zorundayız.
Bence de kimseyi suçlamaya gerek yok çünkü ortada bir başarısızlık bile yok. Yalnız gördüğümüz ve yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyleri söylüyoruz. Yalnız alıntıladığım ilk postun bu aralar forumda sürekli gördüğüm takımın yarısı sorun nasıl bir transfer dönemi geçirdik biz muhabbeti olduğu için bu görüşü bildirmek zorunda hissettim. Takımın şu anki aksayışının sebebi yapılan yapılmayan transferlerden ziyade oyun planı ve fiziki yapısıdır kanaatindeyim.
Ne bileyim Bjk'yi bir bize karşı bir de Fener'e karşı izledim. Bize karşı diri yegane isimdi Fener maçında da çıkınca çöküşe geçtiler.
Şunu inanarak mı söylüyosun cidden. Yunus'u çok seven ve beğenen biri olarak Zaha'nın Alanya - Kasımpaşa maçındaki performanslarına yaklaşan bir performansı var mı Yunus'un. Zaten bir Man Utd maçını Zaha ile öbürünü Ziyech ile kurtardık öbür taraftan bakınca da