Üye Görüşü 2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması

Kiradan dönenler ile 19 yabanci var

Aurier,ndombele ve vinicus ayrilacak sözlesme geregi kaldi 16

Cicaldau,yusuf demir,tete,ross,zaniolo,oliviera ve zaha satilir diye tahmin ediyorum kaldi 9

Stoper hattinda nelsson veya sanchez ikilisinden birinin iyi bir teklif gelirse satilcagini düsünüyorum kaldi 8 yabanci

Yani 4 yabanci oyuncu transferi olabilir

Sag bek,8 numara,kanat ve 10 numara transferi sart

Muslera,dubois,sag bek,Nelsson veya sanchez,Köhn,Torreira,8 numara,mertens,ziyech,10 numara,kanat ve icardi

4 yabanci oyuncu disinda yerli oyuncu transferi bekliyorum orta saha ve hucum hattina

Yerli oyunculardan da kerem akturkoglu büyük ihtimal ayrilmak ister ve ayrilir

Baris alper’in 1 sezon daha devam edecegini düsünüyorum

adamın ayağı müthiş - hiç itirazım yok. ben takımda belli dozda hırslanamayan adamı görünce garibime gidiyor .

Zaniolo ile kıyas yapılmaz - çok farklı tipteler.

ya baktığında ne düşünürsen düşün kadro ile ilgili

bizim 8 - 10 ksmında Torreira ile baraber CUK adam getirirsen , kimi koyarsan koy ileride x2 x3 verimilik oluşacaktır.

8 ve 10 a acımadan bütçe ayarlanmalı.
Olay zaten o. 2. Bir torreira bulsak müthiş bir iş yapmış oluruz. Çok iyi hatırlıyorum ara bul desen bulamam da torreira ile anlaştığımız gün kim gelirse gelsin takıma şampiyonuz demiştim. Ona dokunma da kimi alırsak alalım iflah olamayız...

Kafamı karıştıran konu Zaha bu sene başında kamp yapmadı acaba iyi bir kamp dönemiyle zımba gibi dönebilir gibi geliyor çünkü kamp dönemi futbolcuları baya etkiliyor.
Bizim temel sorunumuz son Fener macina cok fazla anlam yüklenmesi olabilir. O maca göre takimda kimseyi birakmayacaklar ellerinden gelse.

Bir kere kiradan dönmesi muhtemel tüm yabancilari sallayacaksin.

Oliveira, Vinicius, Aurier, Ndombele, Tete ve Zaha performans yetersizliginden dolayi gönderilecektir. Zaha iyice Babel'e benzedi, atletizm kazanmasini zor görüyorum. Dün yorulan Konyali oyuncuyu bile gecemedi.

1 Muslera (Ligin en iyi kalecisi)
2 Nelsson (Ligin en iyi 3 stoperinden biri + Sanchez + Abdülkerim)
3 Sanchez (Ligin en iyi 3 stoperinden biri + Nelsson + Abdülkerim
4 Torreira (Ligin en iyi ön liberosu)
5 Mertens (Asist krali)
6 Icardi (Gol krali)

6 tane mevkisinde ligin en iyisi olan oyuncumuz var.
Köhn ve Ziyech ile devam edilecegini düsünüyorum. Etti 8

1 as sag bek
1 as merkez orta saha
1 as ofansif orta saha
1 yedek forvet (kanat oynayabilen)

12 ediyor. Astronomik teklif alan oyuncu olsa bile o mevkiye yine adam alinmak zorunda.
14 kalsa iyidi ama bu sene 5-6 tane yetersiz adamla gereksiz yere kontenjan doldurmus olduk.

14 hakkimiz olsa yukaridaki planlamaya göre simdi sayacagim 3 opsiyondan 2'sini kullanabilirdik;
Hem sag hem sol beki yedekleyen yabanci
Orta sahaya bir alternatif yabanci
Sol öne bir alternatif yabanci

Mevcut durumda bek yedekleri türk olmak zorunda, alternatif orta sahalar demirdayi ve berkan. sol öne ise yerli adam yazilacak.

Alacagimiz 4 adamin nokta atisi olmasi lazim + Köhn ve Ziyech'in iyi performans vermesi lazim. Mertens'ten yine bir seyler cikmasi lazim.

-Biri as olmak üzere iki sağ bek
-Bir tane zenci orta saha mümkünse kısa boylu olsun
-bir sol kanat ve bir forvet transferi

Ile sezona rahatlikla baslayabiliriz.

Barış Alper'e Boey gibi çok yüksek bonservis teklifi gelmezse eğer satılmamalı. Bunu çok kritik olarak görüyorum. 27 yaş altında dinamik 8 numara lazım -ki en zor transfer bu olacaktır- takımın fizik kapasitesini yukarı çekmeliyiz.

Evvela gidenler bir kesinleşmeli. Ancak tabi sağ bek, yedek forvet ve forvet arkasına takviye şart.
Süper Mod ha ?

tiphat.gif

tebrikler bayım

10 numara devri kapandı artık dostum siyahi orta saha yi niye aldim saniyorsun.

Sen bana kante gibi birini bul bak bakalim nasil top oynatiyorum takima.
Kisa boy ve siyahi birde cigersiz olacak
10 derken ortahsa 3lüsü kafasında diyorum ağız alışkanlığı bende.

Torreira - Hayvan top kullanan 8 - doktor hücum 10

fantazimde , demin alper admir başlığı upladı

Torrerira -K.Thuram - İlkay Gündoğan misal. osurtursun...

Sağ Bek 3üncü şart + forvet ve bek yedeklemesi esas 3 ihtiyaçtan sonra yapılmalı.

10 derken ortahsa 3lüsü kafasında diyorum ağız alışkanlığı bende.

Torreira - Hayvan top kullanan 8 - doktor hücum 10

fantazimde , demin alper admir başlığı upladı

Torrerira -K.Thuram - İlkay Gündoğan misal. osurtursun...

Sağ Bek 3üncü şart + forvet ve bek yedeklemesi esas 3 ihtiyaçtan sonra yapılmalı.
Alper admin orta saha konusunda pek isabetli oyuncular bulamayabiliyor. Bek ve stoper konusunda uzmandır ama kendisi

Bu konuya uzun zamandır kafa yoruyorum ama cidden sıkıntılı:

Banko yabancılar:

1. Muslera
2. Yeni sağ bek (CL seviyesinde güvenilir yerli sağ bek adayı yok piyasada bence. Zeki Çelik dahil buna)
3. Nelsson/Davinson'dan biri (ikisi de kalabilir elbette ama burayı %100 bankolar olarak düşünüyorum, birinin satılma ihtimali de az değil gerçekten)
4. Köhn (yeni yatırım yaptık, gelişmesi lazım ama oynaya oynaya gelişecek Boey gibi, arkasında sağlam bir alternatif olmalı tabi, diğer mevkileri daha tempolu bir takımda defansif zaafları daha az belli olur ve gelişrerek kapatır da)
5. Torreira
6. Yeni üst düzey 6-8 numara (bize hah budur dedirtecek seviyede net şekilde 6 da oynayabilen yerli 8 no yok, İlkay Gündoğan var diyebilirsiniz ama o hem imkansıza yakın transfer hem de ayrıca bence artık 6-8'den çok 10 no bölgesi için düşünülmeli alınabilirse)
7. Yeni 10 no (Mertens'in önüne ama onunla sıkı rotasyona girecek biri, yerli bir tek İlkay olabilir buraya da)
8. Mertens* (kalması garanti gibi konuşulduğu için banko sayıyorum)
9. Ziyech (ben çok sıcak değilim ama kaldı gibi duruyor, Araplar'dan teklif gelir de satarsak ne ala)
10. Icardi
11. Yedek santrafor (buraya da süper güvenilir bir yerli yok. Enes falan gelmez ki gelse bile tatmin etmez çoğumuzu)

Diğerleri aşağıda sayacağım olası 12. kontenjan opsiyonları dışında gitti varsayın...

Kaldı bir yabancı. O son yabancı için öncelik sırası OLMADAN opsiyonlar:

1. Opsiyon: Çoğunluğun hiç tercih etmeyeceğini bildiğim bu opsiyon Dubois'ı tutmak. Dexavantajı son kontenjanı müzmin yedek ve maliyetli bir oyuncuya kullanmak. Avantajı sağ ve sol bek yedeği almak zorunda kalmamak. Yukarıdaki 11 içinde tek yabancı stoper var. Kaan'ı stoper yedeği olarak düşünürsek sağ bek için de alternatif gerek. Sol bek için de zaten lazım. 13-14 yabancı hakkımız olsa Dubois'ı kesin tutalım, yerli veya yabancı bek yedeği hiç aramayalım derdim ben mesela ama 12 olunca bunu demek çok çok zor. Ama bilelim ki Dubois gidiyorsa mutlaka sol bek, hatta mümkünse sağ bek yedeği şart. İkisi de yerli hem de... (İkisi tek oyuncu da olabilir öyle yerli bulursan) Ayrıca Zaha/Tete/Zaniolo/Yusuf'un hepsini göndermemiz ve başka yabancı kanat almamamız gerekiyor. Bu durumda kanat rotasyonu ne olur, nasıl olur onu düşünmemiz gerekiyor.

2. Opsiyon: Nelsson/Davinson'dan diğerinin de kalması. Bunu seçersek yine stoper rotasyonumuz çok rahatlar. Kaan'ı yine rahatlıkla öncelikli olarak sağ bek ve orta saha olarak düşünebiliriz. Yerli stoper almamıza gerek olmaz. Emin Bayram'ı yine iyi bir lige/takıma (hatta belki biraz daha iyisine kiralamayı düşünebiliriz. Ancak yine Ziyech dışında yabancı kanada yerimiz kalmıyor ve yerli sol bek yedeği şart oluyor.

3. Opsiyon: Zaha/Tete/Zaniolo'dan birinin kalması VEYA hepsi gidip daha net bir kanat alınması. Bu Eğer Barış Alper satılacaksa bence seçmemiz zorunlu olur bu opsiyonu ve hatta hepsi satılıp yeni transferli versiyonu olsa daha iyi olur. Kafası karışık, tedirgin, mental olarak sıkıntılı bir Kerem, aidiyeti ve sağlığı soru işareti olan temposuz bir Ziyech, bizde hiçbir zaman ilk 11 seviyesi yüksek performans veremeyen Yunus, ve olası transfer Oğuz Aydın gibi isimlerle koca sezon geçmez çünkü. Başka yerli de yok burayı dolduracak. BAY takımda kalsa mesela BAY-Ziyech-Kerem-Yunus-Oğuz gibi bir rotasyona tamam derdim. Hatta o zaman Kerem-Yunus'tan birinden vazgeçilebilirdi bile ama BAY gidiyorsa orada bir net yabancı olmalı. Kanat işini halletmenin zor bir diğer yolu da Icardi'nin yedeğini kanatta da tam verimle oynayabilen istisna bir adam olarak seçmek. Böylece hem kulübede hapsolmamış olur hem de bu opsiyonu yukarıdaki 11 yabancı içinden halletmiş oluruz. Ancak bu da transfer için o havuzumuzu çok daraltıyor. Çok para verebileceğimiz bir transfer kalemi de değil çünkü...

*4. Opsiyon: Bu aslında yukarıdaki 3 opsiyondan 2'sini aynı anda kullanabilmenin yolu. Çok çok çok üzülerek de olsa Mertens'le vedalaşmak olabilir. Tabi kırmadan dökmeden olması şart.

Buna göre transfer hamleleri:

Asıl bütçe harcanacak ve öncelik verilecek yerler:

1. Çok üst düzey hem 6 hem 8 oynayabilen tempolu ve ayağı da gayet iyi olan adamı ara acil ve en iyisinden. Çok zorlu maç olmadığı sürece (derbi veya CL maçı) Torreira olmadığında yanında Demirbay vs isimlerle tek başına 6 numarayı da kaldıracak seviyede 6 no ama Torreira ile beraber oynadığında da onunla 8 numara görevlerini eksiksiz şekilde paylaşabilecek kalitede üst düzey biri. Buna para bas.
2. İlkay transferinin oluru var mı diye deliler gibi zorla. Kendisi istekliyse maaştan falan kısma. Barcelona'nın elini rahatlatacak çeşitli detaylı anlaşmalar yaparsak Barça istekli olabilir belki. Gerçi Xavi gitti Hansi Flick geldi di mi oraya. O iş yaş, yollamaz Flick, İlkay da o varken ayrılmak istemez ama olursa muhteşem olur. 10 numara bölgesine başka adam almayız o zaman. Yabancı kontenjanı da açılmış olur. İlkay/Mertens süper götürür ikisi orayı...
3. Dubois illa ki gideceğine göre sol bek alternatifi her türlü lazım. Yabancı kontenjanında da ekstra yer yok. O zaman mutlaka Yasin Özcan'ı zorla. Hem bizim kontenjan açısından hem de genel olarak yatırım yapmaya en değecek genç yerlilerden biri piyasada. Hem Köhn'le dişli bir rekabete de girer, ikisi birbirinin performansını da yükseltir. Stoper rotasyonunu da rahatlatabilir eğer uyum sağlarsa. Elbette servet basalım manasında söylemiyorum ama TR liginden bir tık bonservis ödemeye değecek tek isim olabilir.
4.. Nelsson/Davinson'dan biri satılırsa o paranın bir kısmıyla şekilde sağ bek de oynayabilen stoper de oynayabilen bir yabancı stoper al. Sol bekimiz zaten ofansif, sağ bekimizin Kaan'ın daha iyisi seviyesinde stoper de oyanayabilen üst düzey bir bek olması hem stoper rotasyonunda hem sağ bekte elimizi rahatlatabilir. Biraz daha çabuk birisi olması lazım Kaan'a kıyasla tabi ama uçan kaçan ofansif bek de gerekmiyor bence. Davinson/Nelsson'dan biri satılırsa da madem böyle ofansif olması gerekmiyorsa stoper de oynayabilen birini almak mantıklı. O satış olduysa buraya Köhn gibi tecrübesiz ve geliştirilecek biri yerine daha net 30'larına yaklaşmış bir oyuncu düşürülebilirse daha iyi olur. O satış olmazsa sağ beke de geliştirilecek bir sağ bek alınabilir ama yine defansif zaafı olmayan tarzda bir bek.
5. Zaniolo'yu olabildiğince iyi fiyata pazarla ve o paranın bir kısmıyla hem çok net şekilde kanat oynayabilen, hem de çok net şekilde tek santrafor oynayabilen oyuncuların dar havuzundan bir adam çekmeye çalış. Gerçekten bu profile uyan net bir adam bulursan parayı basmaktan çekinme.
6. İkinci maddede yazdığım İlkay olayı olmadıysa buraya Mertens'le rotasyonda olacak genç ve potansiyelli bir 10 no al. Oyun zekası yüksek olsun. Tecrübesi çok az bir genç olmasın. Gerçekten ilk sezondan verim alınması mümkün biri olsun. (Kerem Aktürkoğlu satılırsa ondan gelen gelirin ağırlıklı kısmı burası için harcanabilir) kanatta da denenebilecek çabuk ve driblingi olan biri olursa iyi olur ama şart değil.

Elbette yukarının devamı ama daha nispeten düşük bütçeli işler

7. Beşinci maddedeki dar havuzdan birini çekemediysen yedek kalmayı kabullenecek net bir yabancı yedek santrafor bul. Maaşı uçuk olmayacak Gomis benzeri veteran biri olabilir, tabi aşırı düşmemiş olması lazım. Aklımda Antonio vardı mesela ama onun sakatlık mevzuları sıkıntılı sanırım, çok düşebilir. Bulunur ama ona benzer biri sanki.
8. Tüm bu maddelerden sonra Nelsson/Davinson'dan biri satılmadıysa ve sağ bek de aldıysak (ve İlkay da gelmediyse ve diğer saydığım mevkilere yabancıları da aldıysak) zaten başka yabancı alamıyoruz ama ikisinden biri satıldıysa ve stoper de oynayabilen sağ bek aldıysak ve beşinci maddedeki ham kanat hem santrafor adamı bulamayıp yedinci maddedeki düz yedek santrafora kaldıysak Zaniolo (ve Ziyech harici diğer yabancı kanatlar da) satıldıysa bir tane net atletik, skorer kanat kovala...
9. Nelsson/Davinson'dan biri satılmadan daha düz bir sağ bek aldıysan da umarım BAY takımda kalmıştır ama kaldıysa bile 1-2 tane daha yerli (biri gurbetçi biri Oğuz Aydın tadında) kanat kovala...

Benim transfer stratejim temel olarak bu olur sanki... Ama bir sürü satış ve birbirine bağlı bir sürü yabancı transferi... Hem maliyetle bağlı, hem pozisyonel olarak bağlı, hem kontenjan açısından bağlı... Kolay bir dönem olmayacak... O maddelerden veya satışlardan birinin aksaması çarkı komple durdurur...

Son düzenleme:
yeni kuralla birlikte yabancı oyuncularda hata yapma lüksümüz yok. alınacak her oyuncu direkt katkı sağlamalı ve kaliteli olmalı.

12 yabancı işi çok sakat. 14 olaydı iyiydi. Kazayla yine tete ndombele tarzi iki adam alsak direk avuçlarız bütün sezon
16 yabanci hakki varken onun suyunu cikarmistik, 14 yabanciyi da efektif kullanamadik. hata yapma lüksümüz yok. net adamlar alinmak zorunda...

Oliviera 1905 liralık maaşı kabul ederse, amigo olarak kalabilir.

Geri
Üst Alt