Üye Görüşü 2024/2025 Sezonu Kadro Yapılanması

ziyech kesin olarak kalmalı yahu. tam çilingir oyuncu. bizim dandik ligin anadolu takımlarının savunmakta zorlandığı cinsten.

Adam gibi kamp yapmış Ziyech ve sakatlığını atlatmış İcardi .. Şu 2 adam seneye takımın kaderini belirleyebilir.. Ziyech 18 maça cikabilse de çok kritik puanlar getirdi

Oliveira maaşının bir kısmı ödenerek gönderilebilir. Zaha’nın bonservis kazandırmasını geçtim. Tete de kendini gösteremedi. O da sıkıntılı. Geçen sezon ağır patladık transferde. İyiki şampiyon olabildik. Yoksa sıkıntı büyüktü.

Bize ekstra yerli oyuncu lazım iken Barış’ın gitmesi söz konusu. Türkiye futbolcu fabrikası bir ülke değil.

Hem yaramaz yabancıları gönderip yerine işe yarar yabancılar bulacaksın. Hem yerli kadronu muhafaza edip biraz daha güçlendireceksin. Zor bir dönem olacak. Muhtemelen yine beklediğimiz gibi olmayacak. Eksiklikler devam edecek.

Zaha
Kero
Nelsson veya Sanchez ikilisinden biri satilir bnc

Zanio ve Duboisden cikilir.

Tete kiralik gidecek muht.

Orta saha ve sag bek mutlaka alinmali. Ben genelde bek ve kanat oyuncularinin genc oyunculardan secilmesi gerektigini dusunurum. Bu yuzden sag beke genc geri donusu olacak biri. Orta sahaya da kalitesi sorgulanmayacak 27-30 araliginda bi oyuncu alinabilir.

Alanyadan oguz aydin. Gumrukte kiralik forma giyen can keleş ikilisinden birini hatta oluyorsa ikisini de almak lzm.

Mertensin yerine de adam lazim. İsmi anilanlar yusuf yazici ve rafa silva

Acil olanlari halletmeden firsat transferi mevzularina girilmemeli.

Fenerle sidik yarışına asla girilmemeli.

Oliveira maaşının bir kısmı ödenerek gönderilebilir. Zaha’nın bonservis kazandırmasını geçtim. Tete de kendini gösteremedi. O da sıkıntılı. Geçen sezon ağır patladık transferde. İyiki şampiyon olabildik. Yoksa sıkıntı büyüktü.

Bize ekstra yerli oyuncu lazım iken Barış’ın gitmesi söz konusu. Türkiye futbolcu fabrikası bir ülke değil.

Hem yaramaz yabancıları gönderip yerine işe yarar yabancılar bulacaksın. Hem yerli kadronu muhafaza edip biraz daha güçlendireceksin. Zor bir dönem olacak. Muhtemelen yine beklediğimiz gibi olmayacak. Eksiklikler devam edecek.
Zaten hiç bir zaman kusursuz kadro olmaz. Kusurumuz ne kadar az ise o kadar başarılı oluyoruz. Geçen seneki hatalardan ders alınmalı.

Hocanın mevcut formasyondan vazgeçmeyeceği kesin; planlamayı ona göre düşünmek gerekiyor.

Zaniolo o yüzden bu takımda olmaz mesela. Keza orta sahaya alınacak oyuncu da maç içinde Torreira ile 6-8 rolünü paylaşabilecek Laimer-Xhaka gibi biri olmalı; geçen sezon Paredes ve Vecino' yu istediğini unutmayalım.

Rotasyona hemen katılabilecek çapta yeni yerli oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Hocanın istediği birkaçının alınması önemli olacak, geç kalınmamalı. Unutmayalım, geçen yıl Abdülkerim FB ye gitmiş olsaydı, şu an üst üste 2. şampiyonluğu kutlayan onlar olurdu muhtemelen; hem stoper tandemimiz sağlam oldu, hem yerli kuralı için en istikrarlı oyuncumuz oldu; FB de en çok o bölgeden çekti.

Hele yerlilerden gidenler olursa, yeni kuralla da sıkıntı ortaya çıkar; aldığın her yabancı oyuncuda hedefi 12 den vuramıyorsun zira. Bu bağlamda dikkatimi çekenler; Oğuz Aydın, Yasin Özcan, Emirhan Topçu, Gökhan Gül. Uygun maliyetle kalan-giden durumuna göre Yusuf Sarı da düşünülebilir. Yusuf Yazıcı da diyordum ama hem top rakipteyken pasif kalması hem de olası maliyetinin yüksek olacağı hesabıyla vazgeçtim gibi...

kaliteli sağ bek çok kaliteli 8 numara kaliteli 6 numara çok kaliteli 10 no ve iyi bir forvet yani 5 transfer gayet yeterli olur

Zaha ve Oliviera gitmeli
Tete kiralık gitmeli

Bir sol bek bir sağ bek 2 orta saha 1 on numara şart

Zaniolo gider 15 e falan. Tete yi nasıl satacağız ben onu düşünüyorum o komtrattan nasıl çıkılır abi ya adam Toreyra dan fazla para alıyor

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1. Muslera -> Kalır.
2. Sánchez -> Kalır veya iyi bonservis ile satılır.
3. Nelsson -> Kalır veya iyi bonservis ile satılır.
4. Köhn -> Kalır.
Aurier -> Sözleşme yenilenmez.
5. Torreira -> Kalır.
Oliveira -> Bonservissiz gider.
Ndombele -> Kulübüne döner.
6. Ziyech -> Kalır.
Zaha -> Satılır.
Tetê -> Kiralanır.
7. Mertens -> Kalır.
8. Icardi -> Kalır.
Vinícius -> Kulübüne döner.

9. Zaniolo -> Kalır veya iyi bonservis ile satılır.
Ross -> Kiralanır.
Dubois -> Kampta değerlendirilir.
Cicâldău -> Bonservissiz gider.
Aanholt -> Sözleşme yenilenmez.

-----------------------------------------------

Muslera/Güvenç/Şen

TRANSFER/Ayhan
Sánchez/Nelsson/Bayram
Bardakcı/Baltacı
Köhn/Karataş

Torreira/Kutlu
TRANSFER/Demirbay/Aydın

Zaniolo/Ziyech/Akgün
TRANSFER/Mertens
Yılmaz/Aktürkoğlu

Icardi/TRANSFER

Belirttiğim 9 oyuncu gitse de yerlerine muhtemelen yabancı bir oyuncu alıncak. Bu durumda transfere ihtiyacımız olan 4 mevki ve kullanabileceğimiz 3 kontenjan var. Belki stoperlerin birinin yerine yerli bir yedek gelir, o durumda bahsedilen dört mevkiye yabancı transfer yapılabilir. Yine aynı şekilde özellikle Kerem Aktürkoğlu takımdan ayrılırsa yerine Oğuz Aydın transferi mantıklı olacaktır.

Ben dubua yi takimda bırakırdım ya. Bunun yokluğunu bu sene çok çektik. Aman aman bir adam hiç olmadi belki ama hem sol hem sağı yedeklemesi aşırı önemli. 2 tane kontenjandan adam düşeceğine 1 tane düşmesi çok elzem.

Orta sahaya alınacak 2 adam gelecek senenin kaderini belirleyecek.

Dubua bence de kadroda kesinlikle kalmalı.
Hem sağ Hem sol beki idare ediyor oyun da kuruyor..
Bu sene gelen sağ ve sol beklerden daha çok katkı sağlardi kalsaydı takımda

Muslera, Davinson, Nelsson, Köhn (yedek olarak), Torreira, Icardi, Mertens hariç herkes şutlanır diye tahmin ediyorum.

Artık Zaniolo İtalya'da hangi takıma gider bilmiyorum ama adam hiç bizden bahsetmiyor, Zaha, Tete, Ziyech yüksek ihtimal gider.
Sergio muhtemelen biraz zarar ettirir giderken ona yapacak bir şey yok.
Dubois daha genç olsaydı Köhn yerine o kalsın derdim, o da muhtemelen ya Fransa'ya gider ya da bu seneki gibi bir İstanbul takımına.
Nelsson ya da Davinson'dan biri giderse mecbur yabancı stoper de lazım olacak.

Yani aslında 7-8 yabancımız kalır, kalan kontenjanla da 2 bek, 2 orta saha, 1 forvet alıp yola devam ederiz diye düşünüyorum.

12 yabancı olayı düşündüğümden çok daha kötüymüş aslında onu fark ettim. Çok zor kadro kurmak. Kanat bile alamıyorsun şu durumda.

Kendimizi kandirmayip sadece ligi dusuneceksek Ziyech kalabilir

Ben dubua yi takimda bırakırdım ya. Bunun yokluğunu bu sene çok çektik. Aman aman bir adam hiç olmadi belki ama hem sol hem sağı yedeklemesi aşırı önemli. 2 tane kontenjandan adam düşeceğine 1 tane düşmesi çok elzem.

Kaan var benzer profilde. Dubois için kontenjan harcamaya değmez.

Kadro planlamasına dair görüşler transfer nöbeti yerine bu başlıkta paylaşılsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Torreira konusuna değinmek ihtiyacı hissettim. Adam sezon boyuncu iki stoperin önündeki geniş alanı kontrol etmekten ilk planda sorumlu oyuncu rolünde elinden geleni yapmaya çalıştı. Epeyce maçta buna yetemediğini de doğal olarak gördük. Orta sahaya transferi herkes önceliyor ama büyük çoğunluk dripling başta olmak üzere hücum özellikleri ön planda, net bir 8 numara istiyor ki bu da Torreira' nın aynı role devam etmesi anlamına gelir. Demirbay' dan bir tık daha tempolu biriyle zannedildiği gibi değişen çok da bir şey olamayacaktır oysa.

Geçen gün Torreira hakknda ironi maksadıyla olumsuz bir mesaj yazdım; ironi olduğunu bazıları anlamadı, moderasyon editlemiş vs.

Hep diyorum; takımda devamlılığı, oyun zekası ve pas kalitesi en yüksek, en hızlı düşünüp uygulayan oyuncu kendisidir. Bu takıma karakter katan tek bir oyuncu ismi söylemem gerekse, buna başka bir cevap vermezdim. Allah korudu, sakatlık yaşamadan sezonu tamamladı, her şey biterdi.

Üstlendiği ağır defansif sorumluluğu yerine getirmekten canı çıkan adam, sadece presle top kapıldığı nadir durumlarda ceza sahasına girdiğinde gol vuruşu yapamadı diye 'kazma' yaftası yedi neredeyse ki o hızlı ataklarda, başka iyi pasör pek olmadığı için takımın panik halinde doğaçlama bir şeyler yapmaya çalıştığını da gözden kaçırmayalım.

Özetle;

1. Hayal edildiği gibi direkt 8 numara profiline sahip bir futbolcunun, oyuna Torreira kadar enerji katması zordur, daha iyi pasör olmasına da pek ihtimal vermiyorum. Öyleleri illa ki vardır ama önemli olan buraya kaç yaşında, kaç paraya getirebileceğindir.

2. Defansif yönden Torreira' yı aratmayacak bir 6 numara bulmak ise çok zor değil; onun kadar adım çabukluğu olamasa da diğer yandan fiziksel dezavantajın ortadan kalkması artı yazacaktır. 6-8 rolünü paylaşabileceği yeni bir partnerle tanınacak kısmi özgürlükle birlikte gol-asit toplamı çift hanelere ulaşırsa şaşırmam; kilit pasları zaten atıyor.

3. Önemli bir nokta da tek bir oyuncuya haddinden fazla bağımlı kalmayı gerektirecek planlama yapmanın yanlışlığıdır. Mesela İcardi konusu böyle oldu. Kritik dönemeçte 4-5 maç oynayamasa Vinicius falan kurtaramazdı. Diyelim Torreira insan üstü bir futbolcu, her yere yetişiyor, defansif yükünü azaltmaya gerek yok; onun oynamadığı maçlarda ne yapacak, yerini tek bir futbolcuyla nasıl dolduracaksın peki?..

Hali hazırda geniş kadro içerisinde yerli olarak Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakçı, Berkan Kutlu, Demirbay, Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu var. Aralarından bir tek Aktürkoğlu'nun gideceğini düşünüyorum.
ve buraya Yunus Akgün ile Emin Bayram dahil olacak.

Toplamda 7 tane rotasyonda oyuncumuz var, ben buraya ligden asla yerli bir oyuncu almam eğer alacak olsam Halil Dervişoğlu'nu gözden çıkardıysak eğer bu Erencan Yardımcı olur.

1 veya 2 tane ama kaliteli yerli almamız gerektiğini düşünüyorum, önümüze geleni alıp geniş kadro olsun diye doldurursak sıkıntı oluyor, dar ve sıkı kadro iyidir herkesten maksimum verimi alırsın biz bu yıl birazda bunun avantajını yaşadık, oynayan 13-14 adam full sorumluluk aldı.

Rıdvan Yılmaz kesinlikle yoklanabilir hem eksik mevkii hem de kendini ispatlamış genç bir hücumcu bek.
Stoperde Emin var burayı Kaan ayrıca yedekliyor buraya yerli alıp asla şişirmem.
Sağ bek yedeği yine Kaan olur 3. alternatif Barış Alper var yine adam alıp şişirmem.

Merkezde Berkan ile Demirbay var buraya Emirhan İlkhan'ı çok isterim çünkü dribbling becerisi olan enteresan bir profil, yaşı itibariyle heyecan verir.

Kanatlarda Yunus, Barış Alper olacak hani herkes Oğuz Aydın diyor ama bu üçüde sağ kanat oyuncusu yani alabiliyorsak sol tarafa potansiyelli bir genç gurbetçi alalım çünkü bizim ligde yok böyle bir adam. Aklıma gelen hiç izlemediğim ama adını duyduğum Hollandalı Başar Önal var.

Kadroda 20. sırada olan adamına bile 1000 dakikayı zorladığı bir takım olursa tüm kulvarlarda muvaffak olabileceğimizi düşünüyorum, umarım Yusuf Sarı o bu gibi ligden adamlar ile takımı şişirmeyiz.

Hali hazırda geniş kadro içerisinde yerli olarak Kaan Ayhan, Abdülkerim Bardakçı, Berkan Kutlu, Demirbay, Barış Alper ve Kerem Aktürkoğlu var. Aralarından bir tek Aktürkoğlu'nun gideceğini düşünüyorum.
ve buraya Yunus Akgün ile Emin Bayram dahil olacak.

Toplamda 7 tane rotasyonda oyuncumuz var, ben buraya ligden asla yerli bir oyuncu almam eğer alacak olsam Halil Dervişoğlu'nu gözden çıkardıysak eğer bu Erencan Yardımcı olur.

1 veya 2 tane ama kaliteli yerli almamız gerektiğini düşünüyorum, önümüze geleni alıp geniş kadro olsun diye doldurursak sıkıntı oluyor, dar ve sıkı kadro iyidir herkesten maksimum verimi alırsın biz bu yıl birazda bunun avantajını yaşadık, oynayan 13-14 adam full sorumluluk aldı.

11 ay boyunca 60 civarı maç oynanacak. Üstüne milli maçlar da ekleniyor bunlara. Kadroyu buna göre düşünmeliyiz. Her mevkiyi 2 as oyunculu düşünmekte fayda var.

Geri
Üst Alt