2024 Bedelli Askerlik Ücreti Belli Oldu

6 ay kısa dönem yapan biri olarak söylüyorum bedelli yapın. Paraya acımayın.

nerede denmark dağlarında mı
danish army kamufululaj

1720170428971.webp

Ücret çok yükseldi maalesef herşey gibi.

Benim dönemimde 15.000 TL idi 5 sene önce.

Şu an 217.000 TL sınırında geçen 5 senede 15 kat artış olmuş.

Tabi yine 6 ay yapılınca işi olanlar için kayıba göre de bakmak lazım maliyet açısından ama yine de bu ücretler çok yüksek.

Evlilik, askerlik gibi doğal akışta olan şeyleri bile yapmak artık çok maliyetli hale geldi, getirildi.

Sonumuz ne olacak bu gidişle nereye kadar böyle merak ediyorum.

Ücret çok yükseldi maalesef herşey gibi.

Benim dönemimde 15.000 TL idi 5 sene önce.

Şu an 217.000 TL sınırında geçen 5 senede 15 kat artış olmuş.

Tabi yine 6 ay yapılınca işi olanlar için kayıba göre de bakmak lazım maliyet açısından ama yine de bu ücretler çok yüksek.

Evlilik, askerlik gibi doğal akışta olan şeyleri bile yapmak artık çok maliyetli hale geldi, getirildi.

Sonumuz ne olacak bu gidişle nereye kadar böyle merak ediyorum.
Askerlik yap

Sayılır o zaman askerden. En çok ördek yürüyüşünden nefret ediyordum
4 sene akademinin askerlikten farki yoktur diye dusunuyorum bende.

Biz cemaatcilerle cok ugrastik polis okulunda.

Hafta sonu 2 gun carsi izni vardi.

Sadece cemaatin evine gidenler cikabiliyordu.

Eve gitmeyenleri mintika temizligi yaptirirlardi , wc ye baka baka az sinav cekmedik.

Neyse mezun olduk , cemaatciler kom' a terore , bilisime dagittilar hep.

Biz garipler cevik kuvvete e devam ettik.

2 sene sonra da hakkariye sutladilar bizi.

Sonra darbe vs derken biz degerlendik birilerinin gozunde , onlar ihrac oldu.

Rutbelilerin cogu ihrac oldu ,amir kadrolari bosaldi , bizim onumuz acildi biz de rutbe aldik , subelere yerlestik.

Ama bizim kadar da disardan issiz gucsuz ne kadar aylak adam varsa 3-4 ayda polis yapildi beline silah verildi.

Vatandasla konusmayi bilmeyen , 2 kelimeyi bir araya getiremeyen adamlar polis oldu. Bu atilan ihraç edilen polislerin yerine iste.

Ben 18 yasindan beri 4 sene akademide okuyup gotumu yirttim , ceza hukuku , aile hukuku , sosyal psikoloji , sosyoloji , ingilizce , silah , yakin dovus vs dersleri aldik ve gecmek cok zordu. Zar zor bitirdik.

Millet 3-4 ayda polis oluyor simdi. Sonra vatandasi deli ediyor , olay oluyor mudahale edemiyor , ciliz kaliyor..

İclerinde universite mezunu olup gayet kendini gelistirmis , ogrenmen , veteriner , sosyolog polisler de var ama az tabii..

Neyse , paraniz varsa bedelli yapmak.mantikli bence de.

Benim gittiğim dönemde henüz polislere askerlik kaldirilmamisti bizim bölügun yarısı polisti emniyeti epey tanımıştım sayelerinde ,atış yapmaya çıkınca bölük komutanı bayiliyordu çoğunluk polis olunca: )

Geri
Üst Alt