kolombiya tas gibi bir takim. mevcut hoca harika isler cikariyor. kac mac oldu sayamadim. hafizam yaniltmiyorsa ; 28 mactir yenilmiyorlar.
bu mukemmel bir sayi. zaten oncesi de var , onceki hoca da hatri sayilir bir rekora imza atmisti hakkini yememek gerekir. ki, mevcut hoca da bu konuya ozellikle parmak basip onceki hocayi andi ,takdir etti, bu basari gecmisten bugune devam eden bir momentum.dedi.
*2001 den sonraki ilk finalleri...... <- o gun kupaya uzanmislardi.
*yine finale ciktilar, o gun(2001) oldugu gibi, bugun de *nacizane yine favori goruyorum kendilerini....
uruguay versusun da kolombiya hocasi ayri bir takdiri hak ediyor.
kanimca yerine baska bir hoca olsaydi, skoru 1-0 da tutacak dokunuslari kendisi kadar dengeli ve efektif yapamazdi ,zannimca.
maca detayli gelirsek,
maca 4231 baslayan kolombiya ,istedigi golu de guzelce buldu.
daha sonra anlik duygusala yenik dusen oyuncusu kirmizi gorunce,
devreyi 10 kisi kapadilar.
2.yari elde iki secenek vardi hoca adina ;
ya 5-4 < -> esnek 531 ,,,,
ya da buyuk risk alip cesurca *cift *forvet duzene gecip 432 de ilerlemekti.
hoca 432de karar kilip takimi 2.yari sahaya surdu. kolombiya nin bu taktik kurgu tweak'i rakibi abondone etmeye yetti.
< oyleki > uruguay'in koca yari gol sansi neredeyse -bir iki firsat disinda (suares'in sut direkten dondu,bunun disinda 1 sans daha oldu)
-yeterli sanslari yakalayamamasi ,ustune ustluk rakibin 1 kisi eksik ve yorgun olmasina ragmen - fecaat bir durumdu. . .
zaman gectikce sinirleri gerilen uruguay tarafinin aksine, kolombiya sureyi cok iyi ve efektif verimli kullanmanin yollarini aradi aradi. . . uzerine birde akillica ozellikle son bolumdeki ust uste yakalanan mukemmel kontralari sanssizlik veya beceriksizlik de denebilir > bos kaleye yollayamamalari, direklere takilmalari futbolun azizligi olsa gerek .
< bu anlarda egoist olmayip al da at diyen kolombiya'li oyunculari da ayri takdir ettiim ,her ne kadar sanslar golle sonuclanmasa da .
bizim sanchez yine kusursuza yakin bir futbol oynadi. nazar degmesin. neredeyse hatasizdi. kaptan james'in *62de oyundan cikmasi ile kaptanlik pazu bandi bizim oyuncumuza gecince -kalan dakikalari izlerken *ayri bir keyif aldim diyebilirim .
kolombiya bastan sona hak ettigi bir galibiyete iyi oyunla uzanip finale gitmeyi basardi. bu momentum, birliktelik,adanmislikla finalde de sanslari yuksek. sakin kalmalilar, gelen sanslari da bu sefer *maksimum efektif degerlendirmeliler .
sanchez ve kolombiya'ya finalde basarilar dilerim. yolun sonu kupa olsun .
saygi ve selamlar.
@Aras Şimşek ,
@Murat Durmaz ,
@Vasfi Vural ,
@Hayri Cund ,
@Kolpa Kemal G. Veren ,
@Alper Altun ,
@Nurullah Fethi ,
@Hasan Bekir ,
@Ali Bektaş ,
@Barış Savaş ,
@Hakan Kuzu ,