2024 Eurovision Şarkı Yarışması - Sayfa 2 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu

2024 Eurovision Şarkı Yarışması


Batı (Avrupa) Kültür Bölgesi ahbert

KPSS'de de çıkmıştı bilmiştim, bir Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak ilgi alanım bu konular oluyor :ROFLMAO:

"Batı (Avrupa) Kültür Bölgesi; kapladığı alan bakımından dünyanın en büyük kültür bölgesini oluşturmaktadır. Coğrafi keşiflere kadar sadece Avrupa'yı kapsayan bu kültür; daha sonra Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda'yı içine alarak dünyanın diğer kültür bölgelerini etkilemiştir."

Kaynak:https://ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/upload/fasikul/nizedr3hflg.pdf
 

müthiş yemin ederim müthiş. Nefes alabildiğimiz, gençliğimiz hayallerimizin kalıplara sığmadığı yıllara tekrar gittim.
Ortam, şarkı, o his. 21 yılı bir rüya olduğunu ve tarihin 24 Mayıs 2003 olduğunu hissettirdi. Allahtan sonra kendime geldim düşünsene Cruise dayının oynadığı Edge of Tomorrow yaşadığımızı.
 

Eurovision finaline saatler kala diskalifiye edildi​

2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nda finale saatler kala Hollanda'yı temsil eden Joost Klein'ın yarışmadan diskalifiye edildiği duyuruldu.


Eurovision finaline saatler kala diskalifiye edildi

Eurovision organizatörlerince yapılan açıklamada, Hollandalı temsilci Klein'ın, bir ekip üyesine yönelik davranışının yarışma kurallarının ihlali olarak değerlendirildiği belirtildi.
Klein'ın final yarışmasından diskalifiye edildiği bildirilen açıklamada, "Yarışmadaki tüm personel için güvenli ve emniyetli bir çalışma ortamı sağlamaya kararlıyız" ifadesi kullanıldı.
Hollandalı temsilci Klein, İsrailli temsilcinin yarışmaya katılımını sorgulamıştı. İsveç'in Malmö kentinde yapılacak final yarışması öncesi dün düzenlenen basın toplantısında, İsrailli temsilci Eden Golan'a, Polonyalı bir gazeteci, Etkinliğe katılarak diğer katılımcılar için bir güvenlik riskine neden olduğunu düşünüp düşünmediği sorusunu yöneltmişti.

Bunun üzerine İsveçli sunucu Jovan Radomir'in hemen araya girerek Golan'a soruya cevap vermek zorunda olmadığını söylemiş ve Hollandalı temsilci Joost Klein da yüksek sesle "Neden olmasın?" ifadesini kullanmıştı.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden sanatçılar, Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes çağrısı yapmıştı.
Avrupa'nın birçok ülkesinden farklı kesimler, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'in Eurovision Şarkı Yarışması'ndan menedilmesi çağrısında bulunmuştu.
 
Üst Alt