2025 Afrika Uluslar Kupası | Şampiyon Senegal

Ilk mesajlara bak hahhaa zaha ziyech iptal falan demisiz. Simdi osimhen singo derdine dustuk

Kadrolar yavas yavas aciklaniyor.

Bilgi 1: Onana kadroya alinmadi.

1764620951989.webp

DR Kongo kadrosu:

1764620980275.webp

Guney Afrika kadrosu:

1764621027336.webp

Avrupa takımları aslında Afrikalı oyuncu almayacak. En önemli zamanda boktan sahalarda milyonluk adamlar maç yapacak takımlara büyük zarar.

Bu Kamerun'da neler oluyormus, Eto'o da kafadan sorunlu biriymis :asd:

Eto'o ve Marc Brys arasında işler bir süredir pek iyi gitmiyor. Belçikalı Teknik Direktör, Nisan 2024'te Spor Bakanı tarafından Kamerun'un milli teknik direktörü olarak atandı. Siyaset tarafından bu atama futbol federasyonu için sürpriz oldu.

Şu anda Kamerun Futbol Federasyonu'nun başkanı olan Eto'o, derhal müdahale ederek Brys'in uzaklaştırılmasına karar verdi. Eto'o'nun Belçikalı antrenör için istifa mektubu hazırlamasının ardından çatışma çıktı. Kamerun hükümeti müdahale etti ve Brys'in milli teknik direktör olarak çalışmaya başlamasını talep etti.

Protesto üzerine eski forvet kararını geri aldı ve Brys milli antrenör olarak görevine başlayabilecekti. Eto'o daha sonra Brys ve ekibine zorbalık yapmaya başladı. Birdenbire top ve malzeme verilmedi ve Belçikalı teknik kadro da uluslararası maçlara kayıt edilmedi.

Milli antrenöre maaş ödenmeyince istifa etmiş gibi göründü. Spor Bakanlığı'na göre Brys'in istifasını sunduğu sızdırılan e-postanın doğru olmadığı ortaya çıktı çünkü Brys'in e-posta hesabının saldırıya uğradığı ve bunun arkasında Eto'o'nun olabileceği iddia edildi.. Kasım ayındaki Dünya Kupası elemeleri sırasında 63 yaşındaki antrenör yedek kulübesinde oturuyordu.

Geçtiğimiz Pazartesi akşamı Kamerun, yaklaşan Afrika Kupası'nın milli kadrosunu açıkladı. Kaleci André Onana şaşırtıcı bir şekilde listede yoktu ve milli antrenör Brys de önemli bir eksikti. Milli antrenör pozisyonuna bir anda 'David Pagou' isminde biri eklendi.

Brys öfkeli ve işten çıkarılma hakkında hiçbir şey bilmediğini söylüyor.. Brys, Belçika medyasına verdiği demeçte, "Yakın zamanda başkan Eto'o'nun görev süresi 4 yıl uzatıldı. Başka aday yoktu. Bana göre yasa dışı ve gülünç bir şeyin üstesinden gelmek için gerekli gücü kazandı. Milli takımın teknik kadrosu da dahil olmak üzere Spor Bakanlığı'ndaki tüm pozisyonları serbest bıraktı ve bu pozisyonları kendi seçtiği çalışanlara doldurttu." dedi.

Brys şöyle devam ediyor: "Herkesi kafana göre kovmak bana çok yasa dışı görünüyor. Geçerli bir sebep olmadan bunu yapamazsınız. Milli takımımız için önemli bir turnuva öncesinde, buna hazırlıklı olmayan kişileri görevlendiriyor. Artık aslanların önüne atılıyorlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz." [voetbalzone]

21inde Kasimpasa maçımız var

Afrika kupası=Copa America
2 sinin de hiçbir değeri yok Avrupa Şampiyonasi karşısında. Hatırlayan var mı bilmiyorum bir ara messi zırlıyor diye her sene copa america yapmaya başlamışlardı. Şili her finalde tokatliyordu Arjantini

Nijerya mili takimin hocasi, 54 (!!) kisilik aday kadroyu aciklamis.

Goalkeepers:
Maduka Okoye, Amas Obasogie, Francis Uzoho, Ebenezer Harcourt, Stanley Nwabali, Adebayo Adeleye

Defenders:
Felix Agu, Zaidu Sanusi, William Troost-Ekong, Ajayi Oluwasemilogo, Bright Osayi-Samuel, Bruno Onyemaechi, Chidozie Awaziem, Calvin Bassey, Ola Aina, Igoh Ogbu, Ryan Alebiosu, Adeleke Adenkunle, Emmanuel Michael

Midfielders:
Wilfred Ndidi, Frank Onyeka, Alhassan Yusuf, Alex Iwobi, Fisayo Dele-Bashiru, Raphael Onyedika, Christantus Uche, Ebenezer Akinsanmiro, Tochukwu Nnadi, Usman Muhammed, Peter Agba, Tom Dele-Bashiru

Attackers:
Ademola Lookman, Victor Osimhen, Tolu Arokodare, Samuel Chukwueze, Moses Simon, Adams Akor, Chidera Ejuke, Olakunle Olusegun, Sadiq Umar, Kelechi Iheanacho, Taiwo Awoniyi, Victor Boniface, Paul Onuachu, Terem Moffi, Nathan Tella, Cyriel Dessers, Abdulrraheed Shehu, Rafiu Durosinmi, Ekeson Okorie, Chisom Orji, Philip Otele, Ikwuemesi Chukwubuikem, Salim Fago

1765193920386.webp

iple çekiyorum şu turnuvayı. ev harbi dünya kupası gibi şenlik havası oluyor.

herkes favori takımı seçiyor bizim evde, tek bir kural var aynı takım seçilemez.

Babam - Senegal
Annem - Mısır
Ablam - Fas (Ziyech hayranı)
Ben - Osimhen faktörü nedeniyle Nijerya..

çok acayip olacak

iple çekiyorum şu turnuvayı. ev harbi dünya kupası gibi şenlik havası oluyor.

herkes favori takımı seçiyor bizim evde, tek bir kural var aynı takım seçilemez.

Babam - Senegal
Annem - Mısır
Ablam - Fas (Ziyech hayranı)
Ben - Osimhen faktörü nedeniyle Nijerya..

çok acayip olacak

Geri
Üst Alt