2026 DK Son 16 | Meksika 2-3 İngiltere | MS | 6 Temmuz | TRT 1

2-1'den sonra 3 kere gole hayli yaklaştı Meksika... Jimenez'in uygun pozisyonda sol ayaklı şutu az farkla yandan dışarı gitti, sonra yine Jimenez'in müthiş kafasını Pickford çok iyi çıkardı, ve sonuncusu kornerde arka direğe inen topu Meksikalı oyuncu yarım metreden içeri atmak üzereyken Bellingham yetişip ayak soktu kornere attı...

İngiltere'nin ilk golü müthiş kaleciden başlayan bir hızlı atak, tabi ille Meksika'nın bir tık yerleşim hatası da var geçişi savunamadılar, Rice kaleciden aldığı topu 3. bölgeye kadar dümdüz taşıdı... 2. gol ise her ne kadar wonderkid olursa olsun 19 yaşında çocuğu oynatmanın risklerindendi, yedikleri şok gol üstüne tecrübesiz çocuk çok şey yapmak istediği için risk alıp kaptırdığı topla bir tane daha yediler...

Ama tebrik etmek lazım, 2-0'dan sonra müthiş reaksiyon verdiler. Gerçi duran top üstüne gelen çabuk gol de kısmen şansın yüzlerine gülmesi gibi yorumlanabilir o atmosferin dönüşünde ama sonuçta dağılmak, düşmek yerine vites artırdılar resmen... Biz olsak mesela iç sahada bu kadar gaz çıktığımız maçta biteriz arka arkaya iki gol yiyiversek... Tribünlerde soğuk duş falan... İç sahada olması daha bile kötü yansır böyle şeylerde aslında... Adamlarda hiç zerre o çöküşü görmedik... Yüz ifadelerinde falan bile görmedik yani... O skordan sonra yüzlerine ve tepkilerine baktım, hayal kırıklığından çok kararlılık vardı sanki...

İngiltere erken 3-1 yapamazsa ve Meksika'nın bu enerjisi 90dk'yı kaldırabilecek durumdaysa sanki bir şekilde atarlar ve 2-2 yaparlar gibi geliyor bana ama tabi futbolda böyle tahminler her zaman tutmaz...

Bu arada turnuva başından beri Bellingham'ın ceza sahasına geç koşuları sonucu vurduğu çoğu bomboş kafalar İngiltere'nin 1 numaralı hücum planı gibi... Kane'in girdiği total gol pozisyonundan çok Bellingham'ın öyle kafa pozisyonu var muhtemelen... Kongo maçında 2 baya iyi kafasını kaleci çıkarmıştı... Grup maçlarında da hem attığı hem kaçırdığı benzer pozisyonlar var...

Quansah rakibine tabanla çok sert girdi. VAR’dan gelen uyarıyla kırmızı kart ile atıldı. İngiltere 10 kişi, dakika 54

Meksika gaz başladı ama İngiltere de akıllı ve iyi başlayarak o gazı sindirmekle kalmayıp bir de direkten dönen topla gole yaklaştı... Ben İngiltere'nin 60-70'den sonra hala 2-1'se zaten zorlanacağını düşünüyordum ama şimdi 10 kişi işleri daha da zor... Meksika kendi kendini bitirmezse veya enerjileri çok erken tükenmezse tabi...

Pozisyonda ofsayt şüphesi var, elle oynama şüphesi var, bir de kaleci topa temas etti mi etmedi mi şüphesi var...

Meksika Alvarez’in kafayla topu kötü karşılamasından dolayı penaltıya maruz kaldı.

Penaltıyı atan Kane ile durum 3-1. Dakika 61

Kale vuruşu muydu o uzun top? O zaman ofsayt değil tabi... Buraya yazıyordum fark etmedim uzun topun ayaktan çıkışını...

Meksika gaz başladı ama İngiltere de akıllı ve iyi başlayarak o gazı sindirmekle kalmayıp bir de direkten dönen topla gole yaklaştı... Ben İngiltere'nin 60-70'den sonra hala 2-1'se zaten zorlanacağını düşünüyordum ama şimdi 10 kişi işleri daha da zor... Meksika kendi kendini bitirmezse veya enerjileri çok erken tükenmezse tabi...

Şunu gönderemeden kendi kendini bitirecek çifte hatayı yaptılar bile ama hala şansları var... Erken atabilirlerse tabi...

Harry kane vuruyor sanki ayağına rakibin??

Geri
Üst Alt