2026 DK Son 16 | Paraguay 0-1 Fransa | MS | 5 Temmuz | TRT 1

Ben bu videolara bakmadan yazmıştım da sen videoları paylaşınca aynı olduğunu gördüm dememi mi bekliyorsun şimdi?? E gördük zaten... Alakası yok iki pozisyonun... İkisi de yanlışlıkla ve arkadan gelerek basıyor, tek benzerlik bu... Biri maksimum orta şiddette basıyor, biri şiddetli basıyor... Biri sadece kalfa basıyor, biri kalfı sıyırıp daha hassas ve tehlikeli bir bölge olan bileğe basıyor... Biri ayağını hemen kaçırmaya çalışıyor, diğeri (kasıtlı olmasa da) baştan ağırlığını vererek girdiği için ayağını kaçıramıyor, birinde rakibin bileği dönüyor, diğerinde dönmüyor... birinin basılan kısmı zeminle basan rakibin tabanı arasında sıkışıyor, diğerinde öyle bir durum oluşmuyor...

Neyse konuyu uzatmaya gerek yok, ben seninle aynı düşüncede değilim bu pozisyonda istersen her karesini ince ince analiz et.

Bunları konuşmak komplo teorisine girer... Güvenmiyorsan güvenmiyorsundur tamam ama senin benim güvenmiyor olmamız "haksızca gol iptal ettiler" iddiası sunmamız için yeterli değil... Bunun "dünyadaki tüm bilim adamlarına, NASA'ya, astronomlara vs güvenmiyorum, dünya düz olabilir" demekten çok da farkı yok...
Aynı şey değil. Burada gördüğümüz bir kanıt var top hiç yön değiştirmiyor ve temas görünmüyor ama çip öyle söylüyor diyorlar. Ben kesin böyle birşey vardır diyemem ama portekiz tur atlasın diye kesinlikle böyle birşey yapmamışlardır da diyemem

Madem bu çip bu kadar kesin karar verebiliyor neden orta hakemi çağırma ihtiyacı hissettiler ki? Normalde kafadan sektiği an üzerinden direkt çizgiyi verip ofsayt demeleri gerekiyordu orta hakemin dahli olmuyordu.

Beni huzursuz eden nokta bu mesela. Demek ki VAR'dakiler de bir şeyden tam emin olamadı orta hakemi de dahil ettiler. Sonra da el birliğiyle golü yediler.

Neyse konuyu uzatmaya gerek yok, ben seninle aynı düşüncede değilim bu pozisyonda istersen her karesini ince ince analiz et.

Benle aynı fikirde olup olmaman önemli değil... Collina başta birçok hakem Messi'nin hareketinin kırmızı kart kriterlerini sağlamadığını söylüyor... VAR da ondan çağırmıyor zaten... En fazla gri pozisyon olduğu için... Sırf Messi kollanıyor diyebilmek için tartışmaya alakasız başka pozisyonu katanlar o ince analizi yapmış olması gereken taraf... Çünkü futbolda iki ayrı faul/kartlık pozisyon ince analiz yapmadan kıyaslanamaz...

Madem bu çip bu kadar kesin karar verebiliyor neden orta hakemi çağırma ihtiyacı hissettiler ki? Normalde kafadan sektiği an üzerinden direkt çizgiyi verip ofsayt demeleri gerekiyordu orta hakemin dahli olmuyordu.

Beni huzursuz eden nokta bu mesela. Demek ki VAR'dakiler de bir şeyden tam emin olamadı orta hakemi de dahil ettiler. Sonra da el birliğiyle golü yediler.

Olayın AYRICA yoruma açık bir tarafı daha var da ondan çağırdılar, o kafaya sıyırmadan sonra Portekizli oyuncu kafayla dokunuyor topa... O kafanın "bilinçli oynama" olup olmadığına dair nihai karar orta hakem yorumu gerektiren bir mevzu... Ama hakemin o yorumu yapabilmesi için de pozisyonun tamamını gösterip hakeme izah etmesi gerekiyor VAR'ın "bak bu kafayla dokunuş anında ofsayt tespit ettik, kafayla topa temas olduğu da çip bilgisiyle sabit, yani arkadaki Hırvat oyuncu kafayla dokunuş anında şeklen ofsayt, bir de sonra Portekizli oyuncudan sekiyor top, bize göre bilinçli oynama değil, o yüzden ofsayt olduğunu düşünüyoruz" demeleri ve son kararı hakeme bırakmaları gerekiyor... VAR'ın çalışma metodu bu şekilde... Sonradan Portekizli biri topa dokunmasaydı çağırmazlardı çünkü o zaman yoruma açık bir detay olmayacaktı...

Ben olsam o golü iptal etmezdim. Adamın saçını sıyırmıştır en fazla o da ne yönünü ne şiddetini etkiledi. Kamerada bile tam anlamıyla belli olmuyor. Hele Portekiz o golü atıp beraberliği yakalasa o iptal kararı çıkar mıydı hiç sanmıyorum. Çipin bile ölçtüğü şey darbe değil sıyırmadır en fazla. Zaten orta hakemi de o yüzden çağırdılar golü direkt iptal etmek yerine, bildiğin gel sen de günahımıza ortak ol dediler.

İkinci olarak da VAR’da orta hakeme ağır çekim görüntü izletmeyi yasaklardım dediğinize katılıyorum. Yarım saniyelik şeyi adama öyle bir izletiyorlar ki sanırsın tekme tokat indirmiş.
Hayir o yuzden cagirmadilar. Bosnali'nin cipli dokunusu sonrasinda top Portekizli oyuncunun kafasindan sekiyor. Bilerek mi bilmeyerek mi topa dokunuyor gel karar ver diye cagirdilar.

Paraguay Türkiye maçını Almanya ve Fransa maçları sonrası farklı gözlerle görmeye başladık sanki... Mısır takımı da ancak penaltı'da yendi Avustralya yı. ABD de bi üst tura çıktı.

Demek ki bizim grub sandimiz kadar kolay lokma değilmiş.

Paraguay Türkiye maçını Almanya ve Fransa maçları sonrası farklı gözlerle görmeye başladık sanki... Mısır takımı da ancak penaltı'da yendi Avustralya yı. ABD de bi üst tura çıktı.

Adamlar futbol oynamiyor ki, kavga dovus sporu oynuyorlar. Tek yaptiklari da 90 dakika topun arkasinda beklemek. Olur da tesadufen bir kontra bulursak ne ala diye oynadilar.

Uyumusum izleyemedim ama ozet yazdim, bu cikti:

İbrahim Arif haciosmaulu

Adamlar futbol oynamiyor ki, kavga dovus sporu oynuyorlar. Tek yaptiklari da 90 dakika topun arkasinda beklemek. Olur da tesadufen bir kontra bulursak ne ala diye oynadilar.

Copa america maçları genellikle bu sertlikte (veya çirkeflikte) geçer, oranın hakemleride buna göz yumarlar. Açıkçası tekme tokat kavga , sahada gerginlik olayları izlerken hoşuma gittiği için copa america turnuvalarını çok sever ve mümkün olduğunca takip ederim :)

Arjantinin uruguay yerine yeşil burunla eşleşmesinin ne büyük şans olduğunuda daha önce forumda yazmıştım, nitekim dünkü maçtan sonra birkez daha görmüş olduk. Tamam yeşil burun harika bir futbolla dünya kupası klasiklerine girecek bir maç izlettirdi bizlere. Ama normal şartlarda beklenen durum uruguayın grubu 2. bitirip arjantinle eşleşmesiydi.
Uruguay çirkeflik ve sertlik konusunda paraguayın master yapmış halidir.. Arjantinle olan tarihsel rekabetide düşünürsek kan gövdeyi götürecekti böyle bir eşleşmede. Kaldı ki arjantinde sertliğe ve çirkefliğe aynı şekilde cevap verebilecek bir ekip. Hele birde dünkü hakem yönetse off düşünemiyorum o maçı :)
Yani demem odur ki messi ve arjantin için çok büyük kısmet oldu 2.turda uruguayın önlerinden son anda çekilmiş olması..
Ayrıca her maçın fair play içinde geçmeside sıkıcı, arada böyle maçlarda olsun. İşte dünya kupası bu :)

Şimdiye kadar Türkiye’ nin maçları dahil hiç bir maçın özetini dahi izlemeyerek ne kadar doğru bir karar vermişim.
Eğer burada yazılanlar doğru ise bu Dünya Kupası denen rezil organizasyon umarım bir daha yapılmaz.
Bu milli maçlar sadece vakit kaybı.
Nerede CL maçları, nerede bu kabile takımlarının birbiri ile kapıştığı kör döğüşünden farksız rezillikler?

Var gelene kadar Kadıköy'deki çoğu maçımız böyle geçiyordu.

Sen misin bu

IMG_9406.webp

Geri
Üst Alt