2026 DK Son 16 | Paraguay 0-1 Fransa | MS | 5 Temmuz | TRT 1

Şimdiye kadar Türkiye’ nin maçları dahil hiç bir maçın özetini dahi izlemeyerek ne kadar doğru bir karar vermişim.
Eğer burada yazılanlar doğru ise bu Dünya Kupası denen rezil organizasyon umarım bir daha yapılmaz.
Bu milli maçlar sadece vakit kaybı.
Nerede CL maçları, nerede bu kabile takımlarının birbiri ile kapıştığı kör döğüşünden farksız rezillikler?
Katılmıyorum tüm maçlar zevkli idi PSG nin Chelsea yı 7-2 yendiği maç yerine İran Mısır maçını yüz kere tercih ederim veya Capo Verde Arjantin maçını

Şampiyonlar liginde 30 yıldır 3-4 ülke dışındaki takımlar çeyrek finali geçemiyor. Sadece zenginlerin borusunun öttüğü sürprize tamamen kapatılmış bir alan.
Dünya kupasında ise yeşil burun diye bir ülke çıkıp dünya şampiyonunu eleyebilecek duruma gelebiliyor, her türlü sürprize açık, her ülke yetiştirdiği oyuncular kadar güçlü.. çok daha rekabetçi bir ortam ve daha amatör ruh.. kıyaslama bile yapmam.
Şampiyonlar ligi futbol endüstrisinin en tepe noktasıdır, ama verdiği heyecan bakımından dünya kupasının yanından geçemez..
Birde dünya kupasının 4 yılda 1 olmasıda onu daha heyecanlı kılıyor..

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Copa america maçları genellikle bu sertlikte (veya çirkeflikte) geçer, oranın hakemleride buna göz yumarlar. Açıkçası tekme tokat kavga , sahada gerginlik olayları izlerken hoşuma gittiği için copa america turnuvalarını çok sever ve mümkün olduğunca takip ederim :)

Arjantinin uruguay yerine yeşil burunla eşleşmesinin ne büyük şans olduğunuda daha önce forumda yazmıştım, nitekim dünkü maçtan sonra birkez daha görmüş olduk. Tamam yeşil burun harika bir futbolla dünya kupası klasiklerine girecek bir maç izlettirdi bizlere. Ama normal şartlarda beklenen durum uruguayın grubu 2. bitirip arjantinle eşleşmesiydi.
Uruguay çirkeflik ve sertlik konusunda paraguayın master yapmış halidir.. Arjantinle olan tarihsel rekabetide düşünürsek kan gövdeyi götürecekti böyle bir eşleşmede. Kaldı ki arjantinde sertliğe ve çirkefliğe aynı şekilde cevap verebilecek bir ekip. Hele birde dünkü hakem yönetse off düşünemiyorum o maçı :)
Yani demem odur ki messi ve arjantin için çok büyük kısmet oldu 2.turda uruguayın önlerinden son anda çekilmiş olması..
Ayrıca her maçın fair play içinde geçmeside sıkıcı, arada böyle maçlarda olsun. İşte dünya kupası bu :)
Benim için daha büyük sıkıntı Paraguay’ın seyir zevkinin içine etmesi. Haramball diye bir tabir uydurdular ya, işte bunlar onun tanımı.

Geri
Üst Alt