2026 DK Son 32 | Portekiz 2-1 Hırvatistan | MS | 3 Temmuz | TRT 1

İspanya hakemle maç alan portekizi parcalayacaktir

Tam kural ne bunla alakali, portekizlinin kafadan da sekiyor cunku? Istemsiz oynadi diye mi hirvat adamin "ciple dokunmasini" son pas diye karar verdiler.

O cip isi de yani, koy oraya bir dalga "aha bak dokunmus" de. Biraz supheli.

Evet istemsiz olduğu için. Gerçekten de istemsiz duruyor ama bence... Sanki toptan kaçmaya çalışırken kafasından sekiyor, bilerek aşırtmış hissi vermiyor bana hiç... Metne bakarak söylemiyorum şu an ama kurala göre "Rakipten geliyor" kavramının aktif olması için net şekilde bilerek ve kontrollü oynanmış olması lazım gibi anlam çıkıyordu... Mesela kaleye giden topa "kurtarmak" için ayak uzatıyorsun ya, onu bilerek yapmana rağmen o bile "rakipten geldi" kavramında sayılmıyor, kaleci kurtarışları gibi kurtarmış sayılıyorsun çünkü (malum kaleci kurtarışından dönenler de rakipten geldi sayılmıyor) baya ayağındaki topla pas atma girişimi veya önünde kalan bir topu kontrollü biçimde uzaklaştırmak için bilinçli ve planlı şekilde topa vurmuş olman lazım...

Ama hava toplarının biraz ne kasten ne çarptı/sekti biraz tartışma yaratma potansiyeli var... Bazen kafa vurmak için topa çıkan adam gözünü kapatıp kafasını uzatıyor topa ve öyle çok da bilinçli planlı oynamış gibi görünmüyor ama bir yandan da özellikle kafa vurmak için çıkmış yani ve gayet de öyle gözü kapalı kafaya çıkanlar istedikleri yere topu gönderebiliyorlar... Yani o kafayı gözü kapalı "adeta rastgeleymiş gibi" uzatmak da bir bilinçli kafa vuruşu stili... Ama yine de şu kriter olabilir... Sen kafayı uzattın ama yarım metre ötende başkasının kafasına da çarparak geldi, öyle senden de sekerek gitti gideceği yere, o zaman bilinçli oynama saymazlar, bu da yarım metre değilse bile yakınca mesafeden sekerek (belki belli belirsiz de olsa çok az yön değiştirerek) geliyor, bir de oyuncunun o çömelmiş postürü ve kafasıyla bir darbe yapar gibi topa doğru götürmeyişi birleşince bilinçsiz bir sekme saymak çok daha mantıklı duruyor...

maçın oyuncusu mu seçilmiş bir de eşşek :asd:

Portekiz'de maçın oyuncusu seçilecek son kişiydi... En kötüsüydü takımın muhtemelen... Eğer o ofsayttan sayılmayan golü ofsayt olmasaydı öyle demezdim ama ofsayt olduğu için onu yok sayıyorum... Onun dışında pozitif bir aksiyonu yok maçta penaltıyı gole çevirmeyi saymazsak...

Çip çocuğu portekize tur atlatan kelfantino'yu tebrik ederiz

Geri
Üst Alt