iyice kopmuşum yahu divan günlerine hiç bakmamışım - izlerim birazdan.
Başkan olacak şahıs,diyor ki akademi tesis insaat çalışmaları durmuş eyup belediyesinde memurlar tutuklandıgi icin,insaati zaten başlayan yerde surec icinde ne izni alınır ki ruhsatı alırsın inşaata başlarsın insaat izinleri alınmış yer icin tutuklamalar vs nasil etkiliyor mimar olarak düşüncen nedir
@Can Erden yine yalanlar donuyor gibi geldi bana
Şöyle - eğer tutuklananlar projede herhangi bir şeyin proje onayını veren (mekanik mühendis - statik/inşaat mühendisi - mimar - elektrik mühendisi mesela ) tutuklanmış ise ve tutuklanma nedeni bu belediye onay süreçlerinde açıktan rüşvet alma gibi durumlar falansa inceleme için ÇOK KISA SÜRELİ askıya alabilirler (illa bizim projelerle alakası olmasına gerek yok)
fakat gelelim buradaki detaylara - projeyi yürüten firma kim ? bizim üstlendiğimiz sorumluluk sadece "Mal sahibi" olmak mı (öyle geçer sözleşmelerde vs.) ve inşaatı yürüten firma bizim vekilimiz olarak mı işlemleri sürdüyor? yukarıda tutuklanan şahışlarla bağlantılı birileri inşaatı yürütenler arasında var mı vs .
bunun gibi detaylar durdurmaya sebebiyet verebilir ama genelde çabuk aşılır eğer çok sıkıntılı bir durum yoksa. Kısaca bir kişinin sadece kendisini etkileyen bir halt yemesi firmayı ya da projeyi durma noktasına getirmez
burda önemli olan bizimkilerin böyle bir duruma karşılık kağıda dökülmüş cezai şartları olan bir sözleşmemiz var mı ? yoksa zaten tanıdıık vs vs diye "halledip devam edin" modunda mıyız...
sonuçta bu projedeki süreç bizim açımızdan domino taşı gibi bir çok şeyi direkt etkiliyor - başlıca Florya projesinin resmen başlama süreci(yıkım değil yapım - çünkü yapı ruhsatlarında belli süreler var - o süreyi aşınca tekrar onay sürecine vs girmen gerekiyor formalite bile olsa - ama arada yönetmelik değişmiştir bir şey olmuştur onlara da ayrıca uymak zorunda kalırsın. Florya tarafının süreçlerine çok hakim değiliim - Kadıköy'e epey hakimim bu kentsel dönüşüm süreçleri falan ama benzerdir yüzde 95 oranında)
Tabii burada şunu hatırlamak en önemlisi
Hangi başlayan proje yüzde yüz oranında tamamlandı şu ana kadar ? (Kemerburgaz sayılmaz çünkü akademi etabı da ona dahil bir süreç). Bana kalsa çoktan altından kalkılmış olmalıydı - baya yavaş yürüdüğünü düşünüyorum ben , belki maddi konularda vardır - özellikle nakit sıkıntısı olarak.
Bu yönetim proje proje proje proje diyor ama herhangi biri net tamamlanmadan başka startlar verdikleri için gecikmelere "bahane" olarak da kullanılıyor olabilir bu hususlar.
(Mimar olarak sorarsan - projeye imza atan mimarın umrunda bile değildir açıkçası - projesi onaylanmış inşaat başlamış. Direkt teknik bir konu olmadığı sürece parasını alır o - eğer tabii inşaatı yürüten firma dahilinde çalışmıyorsa)
baktığında Kemerburgaz bitmezse - Florya başlamıyor
Florya başlamazsa oradan kazancın soru işareti-gecikiyor.Fonda falan toplanacak edecek güya.
Bir yandan Aslan Vadisi süreci - kredisi çekildi başlangıç için vs de o paranın sonu gelince ne yapacaksın ?