#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yorumlarimi oku, saygili ol ve bu kafa yapisindan vazgec. Komik oluyor.

Aslinda Mirallas hakkinda yazdiklarin sonrasi seni ciddiye almazdim, ama seni bildigim icin saygi gösteriyorum.

'15 golmü atmis biz bilmiyoruz neyin kafasi cidden' Yahu bunu yazarken cidden kendinize komik gelmiyormu bir oyuncuyu bu sekilde degerlendirmek?

Hakan uyuz etme konuyu sen buraya getırdın

Senı yersem ne olur yermesem ne olur

Sneıjder gelmeden oncekı muhabbetı en ıyı sen blıyorsun

Sen haklı olsan ben olsam ne olur

BU ADAM MENTAL OLARK BITMİŞ keşke senın dedıgın gıbı level atlatsaydı

Ben amrabat amrabat dıye bağırdım ama dany ile benı hedef gosterırsen kusura bakma samımıyetıne ınanmam

15 gol muhabbetı alpere hıtafen bıseydi

Ingıltere lıgını bılmemekle suçlamak cok abes olmuş

Varsa teknık taktık degerlendırme sabaha kadar tartışalım

2 lafımda su admın arkadaşa bılıyorsan gel konuşalım

Yoksa gelıp absürt absürt seylerle post kasma boşuna

zaten chedjou kafası burda değil gibiydi doğruluk payı yüksektir bu haberin devre arası karşılıklı anlaşma ile yolları ayırmak daha kolay olur

Hakan uyuz etme konuyu sen buraya getırdın

Senı yersem ne olur yermesem ne olur

Sneıjder gelmeden oncekı muhabbetı en ıyı sen blıyorsun

Sen haklı olsan ben olsam ne olur

BU ADAM MENTAL OLARK BITMİŞ keşke senın dedıgın gıbı level atlatsaydı

Ben amrabat amrabat dıye bağırdım ama dany ile benı hedef gosterırsen kusura bakma samımıyetıne ınanmam

15 gol muhabbetı alpere hıtafen bıseydi

Ingıltere lıgını bılmemekle suçlamak cok abes olmuş

Varsa teknık taktık degerlendırme sabaha kadar tartışalım

2 lafımda su admın arkadaşa bılıyorsan gel konuşalım

Yoksa gelıp absürt absürt seylerle post kasma boşuna

Absürt seyler ile post kasmaya calisan sensin acikcasi. Sacmaliyorsun elde tutulacak birsey dedigin yok. Simdi de '15 gol olayi hitafen' diyip yirtmaya calisiyorsun. Neyse hadi devam et.

Bu arada Drogba 15 gol atmamis. Cöp yani.

Geldiği ilk günden beri sürekli oynamadı, hazırlık maçlarında bile 45' , 45' oynattı Terim, ligin başlarında yedek kaldı. Takım kötü sonuçlar aldı, takım savunması desen zaten berbat. Takıma, lige alışamaması ve mental açıdan üst seviyeye çıkamaması çok normal. Kötü - vasat - iyi stoper, orası başka konu ama geldiği günden bu yana dağınık olduğu çok net anlaşılıyor...

Gitmek istiyorsa ve alıcısı varsa satılıp, yerine daha tecrübeli bir stoper alınabilir.

tuh la gidiyomus. Neyse buraya gelmesi hataydi ki lille disindaki taraftarlarlarin ortak gorusude gidecekse bu ulke turkiye olmamali falan diyolardi. Bunu biz alinca baya sasirdilardi. O zamanlar bizde tutar ya da tutmaz ama kalitesine guveniyorum diye yazmistim. Sonra borsaya dustu ve transfer resmilesti. iyi bi takima satabiliriz ama yuksek fiyata ancak sezon sonunda alici bulunur. CLde oynadi bu bir ikinciside devre arasi transferin cercevesi zaten belli. Sevdigim bi oyuncuydu.

eger giderse kendisini takip etmeye devam edicem. Bizim takimda mancininin, chedjounun, sneijderin, aysalin falan taraftarla yildizi barisamayacak zaten. Saniyomusunuz onlar taraftarin ne dusunduklerini bilmiyolar.

ama allah var, aralarinda en cok uzuldugum isim Mancini. iki sumuklunun sen kulubedeyken imParatooğğr ft demesi seni psikolojik olarak geriye goturur. Aynisi chedjou icinde gecerli. Bi kisim onu asla sevmeyecek, bi kisim manciniyi, bazilari aysali. Sino it gibi katki verdigi halde yine sevmeyenlerin orani bi hayli yuksek. Chedjou bu yuzden burada fazla kalamaz

Absürt seyler ile post kasmaya calisan sensin acikcasi. Sacmaliyorsun elde tutulacak birsey dedigin yok. Simdi de '15 gol olayi hitafen' diyip yirtmaya calisiyorsun. Neyse hadi devam et.

Bu arada Drogba 15 gol atmamis. Cöp yani.

YANİ BEN DEDIGIMIN ARKASINDAYIM DIYORSUN CHEDJOU IYI OYUNCU

Bende dıyorum teneke

bende diyorum ki takım savunması yapmaktan acizsen kralını getirsen bundan fazlasını veremez, 2 yıl önceki şampiyonlukta semihin verdiği katkıyı hepimiz biliyoruz peki geçen sene ve bu sene ki semih nasıl? net olarak vasatın altında,sebebi ilk yıl oynadığımız mücadeleci, takım savunması adına gayretli bir 11in sahada olması,senin takım savunman iyi olduktan sonra semihte sırıtmaz, zanda, chedjou da,ama şu an ki mevcut kadro ile bunu sahaya yansıtmamız pek mümkün görünmüyor..

Evet takim savunmamiz gayet iyiydi o sezon ama Semih'in partneri de iyiydi. Zira ilk 8-10 mac Servet-Ujfalusi ikilsini de izledik ve takim savunmasina ragmen rezil goller yiyorduk. Ama Semih gelince Ujfalusiyle aman vermemeye basladik arkada. O sezon ki takim savunmamiz en cok iki bekimiz Balta ile Eboue'ye yaramisti. Cunku Eboue ciktiginda Engin geriye gelip gerektiginde o kulvari kapatiyordu. Keza Emre'nin geriye gelip Balta'ya yardim ettigi gibi. Mesela 2006 sampiyonlugunda, hangi takim savunmasindan bahsedebilirsin? Cihan ve Orhan gibi ciktiginda geriye gelmeyen iki bek, bir suru hucumcu vs. O sampiyonlugun bas mimari arkada rakiplere aman vermeyen Song-Tomas ikilisiydi. Saido'da ikinci toplari iyi supuruyordu. Demek ki stoper ikililerinin performansi herdaim takima bagli degilmis. Bu takimin takim savunmasi zaafi ertesi sezon gurubu 4. bitirdigimiz Sampiyonlar Ligi'nde dogal olarak orataya cikti, ama lig'de degil. Aradaki farki idrak edelim.

Afrikadan stoper almican aga bu is boyle birazda.Chedjou cok cok kotu bi stoper degil ama aradigimiz adam olmadigi kesin ,bize ilk onceligi sert ve iyi defans yapan,yildiran,lider bi adam lazim irkcilik degil ama bu adam beyaz olmali.Ujfla reyiz bunun cok guzel bi prototipi ayni ornekten gitmemiz lazimdi Chedjou hem oraya uymadi hem takima uymadi,kendi de sahiplenemedi pek ortami..

Sampiyonlar liginden oyle veya boyle Chedjou oynarken ciktik Lilleden bilinen piyasasi olan bi oyuncu devre arasi gonderilmeli.Cunku olmadi,olmayacak bu belli oldu.

YANİ BEN DEDIGIMIN ARKASINDAYIM DIYORSUN CHEDJOU IYI OYUNCU

Bende dıyorum teneke

Chedjou'nun iyi oldugunu zaten bizim kabul etmemize gerek yok. Fransa kabul etmis. Fransa ligini izleyenler bilir. Hatta forumca hep beraber Saint-Etienne macini izlemistik hatirlarsiniz. Aubameyang'a adim attirmamisti.

(Dikkat! Fransa'nin en iyi stoperi secildi yazmiyorum ve iddia etmiyorum. Cünkü gazete tarafindan secildi)

Neyse dedigim gibi, ben Chedjou'nun defans anlayisi daha iyi olan bir takimda daha basarili olacagini düsünüyorum. Bir stoper icin zaten klas futbolcu. Teknigi yerinde. Yillar sonra arkadan pas yaparak cikabilen bir stoper oyuncu gördük.

Su an ki defans yönü tartisilir, yetersiz. Bunun aksini savunacak degiliz.

Ama ben bunu daha cok takimin savunma anlayisina bagliyorum. Sag bek, sol bek, orta saha'siz defans yapiyoruz. Bu durumda geriye kalan sadece 2 stoper oluyor. Sadece bu iki oyuncuya yüklenmek haksizlik olur.

Evet takim savunmamiz gayet iyiydi o sezon ama Semih'in partneri de iyiydi. Zira ilk 8-10 mac Servet-Ujfalusi ikilsini de izledik ve takim savunmasina ragmen rezil goller yiyorduk. Ama Semih gelince Ujfalusiyle aman vermemeye basladik arkada. O sezon ki takim savunmamiz en cok iki bekimiz Balta ile Eboue'ye yaramisti. Cunku Eboue ciktiginda Engin geriye gelip gerektiginde o kulvari kapatiyordu. Keza Emre'nin geriye gelip Balta'ya yardim ettigi gibi. Mesela 2006 sampiyonlugunda, hangi takim savunmasindan bahsedebilirsin? Cihan ve Orhan gibi ciktiginda geriye gelmeyen iki bek, bir suru hucumcu vs. O sampiyonlugun bas mimari arkada rakiplere aman vermeyen Song-Tomas ikilisiydi. Saido'da ikinci toplari iyi supuruyordu. Demek ki stoper ikililerinin performansi herdaim takima bagli degilmis. Bu takimin takim savunmasi zaafi ertesi sezon gurubu 4. bitirdigimiz Sampiyonlar Ligi'nde dogal olarak orataya cikti, ama lig'de degil. Aradaki farki idrak edelim.

servet ujfa izledigin ne zamandi, sene basini kastediyosan takim zaten 10. haftadan itibaren oturmaya basladi. Yani lige basladigimizda aslinda baya kotu oynuyoduk. Hatirlarsan ilk mac ibb ve 2-0 yenilmistik. Baya pozisyonda verdiydik. Ujfa oynamisti hafizam yaniltmiyosa. Ama suc onda degildi tabiki, takim yeni ve oturmamisti. O yuzden yani

üst seviye bir adam değil ama yerin dibine sokulacak bir adam da değil.

tamamlayıcı bir adam chedjou.

gönderilmek isteniyorsa devre arası aldığımız paraya yakın bir paraya fransaya gönderebiliriz diye tahmin ediyorum.

biz 2006 da hücum anlayışımzla şampiyon olduk gayette gol yiyen bir takımdık hatırladığım kadarıyla,senin kanatlarında burak aydın bruma oynuyorsa beklerin dany riera sabri eboue ise o takımın stoperlerini en son eleştiririm ben,evet chedjou kötü bu sene ama juve maçı güzel bir örnek önümzde,takım savunması adına birşeyler yapmaya gayret ettiğimiz tek maçtı, chedjou ve zanda kusursuza yakın oynadılar, biz önce gerekli takviyeleri yapalım sonra, chedjounun bu performansı devam ederse eleştirmek daha doğru olur ,ben lilleden takip ederdim chedjouyu hiç böyle bir sıkıntısı yoktu evet ağır bir stoper olabilir ama geniş alanda yakalanmıyordu lillede oynarken şimdi ise her maç geniş alanda mücadele etmek zorunda kalıyor sırıtması normal bana göre

Herkesin aksine ben bu adami cok begeniyorum, bazen dusunuyorum acaba sorun bende mi diye.

Gereginden cok yuklenildigini dusunuyorum ched reyize

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Chedjou'nun iyi oldugunu zaten bizim kabul etmemize gerek yok. Fransa kabul etmis. Fransa ligini izleyenler bilir. Hatta forumca hep beraber Saint-Etienne macini izlemistik hatirlarsiniz. Aubameyang'a adim attirmamisti.

(Dikkat! Fransa'nin en iyi stoperi secildi yazmiyorum ve iddia etmiyorum. Cünkü gazete tarafindan secildi)

Neyse dedigim gibi, ben Chedjou'nun defans anlayisi daha iyi olan bir takimda daha basarili olacagini düsünüyorum. Bir stoper icin zaten klas futbolcu. Teknigi yerinde. Yillar sonra arkadan pas yaparak cikabilen bir stoper oyuncu gördük.

Su an ki defans yönü tartisilir, yetersiz. Bunun aksini savunacak degiliz.

Ama ben bunu daha cok takimin savunma anlayisina bagliyorum. Sag bek, sol bek, orta saha'siz defans yapiyoruz. Bu durumda geriye kalan sadece 2 stoper oluyor. Sadece bu iki oyuncuya yüklenmek haksizlik olur.

Burda dakıka dakıka yaptığı hataları durus pozisyon vazıyetlerinı sayarım

Bu adamın bu olmadığını bizde bılıyoruz

Ama adam artık sıfırı tüketmiş

Her dönüşte her pozısyonda calım yemez yenilmez

Devasa fizigın var koy omzu carpılsın gıtsın adam ,yanına yaklaşmaya korksun

Ama ne yazıkkı eşlik edıyor ceza sahasına kadar

Stancunun arkasından kosusu insanın içini acıtıyor zavallıca koşuyor sadece

Gençlerbırlıgı maçında bı pozisyonu varkı artık sinirimden güldüm

Gol yemek atmak iyı veya kötuyu belirlemez

Adam gelır 2 tane 30 metreden cakar defans zayıf denilmez

Ama bu adam çok kötü

Ben burdayım ben varım burda yım hiissini yasatmadı

Rosso resmen jb gectı

En iyi stoper seçildiği yalan ya her yerde T.Silva seçildi diye biliyorum.

N5

Burda dakıka dakıka yaptığı hataları durus pozisyon vazıyetlerinı sayarım

Bu adamın bu olmadığını bizde bılıyoruz

Ama adam artık sıfırı tüketmiş

Her dönüşte her pozısyonda calım yemez yenilmez

Devasa fizigın var koy omzu carpılsın gıtsın adam ,yanına yaklaşmaya korksun

Ama ne yazıkkı eşlik edıyor ceza sahasına kadar

Stancunun arkasından kosusu insanın içini acıtıyor zavallıca koşuyor sadece

Gençlerbırlıgı maçında bı pozisyonu varkı artık sinirimden güldüm

Gol yemek atmak iyı veya kötuyu belirlemez

Adam gelır 2 tane 30 metreden cakar defans zayıf denilmez

Ama bu adam çok kötü

Ben burdayım ben varım burda yım hiissini yasatmadı

Rosso resmen jb gectı

Ben aksini savunmuyorum zaten. Iyi oynuyor demiyorum. Ama dikkatle altini ciziyorum. Sag bek, sol bek ve orta saha'nin katkisi olmayan bir defans anlayisindan bahsediyoruz. Ne yapsin burda bir stoper? Kendi mevkisini mi kontrol altina alsin, sag tarafdan bindirme yapan adami mi kovalasin?

Sorun mental olabilir. Ama Chedjou asla konusuldugu kadar kötü degil. Bir kac ayda bir oyuncu bu kadar düsüs yasamaz. Ramos veya Dante oynasa bugün defans'ta, ayni sekilde yerin dibine sokariz.

Yahu dikkat edin biraz; Üst seviye de oynayan her takim topu kaptirdiktan sonra topun arkasinda geciyor en az 8 adam. Real Madrid'te Ronaldo bile yapiyor bunu. Dortmund'a bakin, komple 11 adam kapaniyorlar, 2-3 pasla kontraya cikiyorlar.

Birde bizim takima bak.

Aynisi bu sezon sahane devam eden Lille takimi icin söylenir. Savunmada kaliteli adamlari yok, lig'te 5 gol yemisler. Her mac nerdeyse 1-0, 0-1 bitiyor. Neden? Takim savunmasini iyi yapiyor adamlar. Balmont-Mavuba ikilisi iki stoper oyuncusu gibi oyunuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt