#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #21 Aurélien Chedjou

Çok erken konuşup direk eliyoruz herkezi. Arkadaşlar lütfen bir izleyelim bakalım elbet belli olacaktır daha adaptasyon sürecinde. Bu benim düşüncem Dany benziyor diyenler yanılıyor bence sakin oynayan ve daha az risk alan bir futbol mentalitesine sahip bir futbolcu.

Ahmet Murat;6748653[B' Alıntı:
]amrabat a dedik sabredelim 2 maçla asmayalım,riera ya deik bekleyelim[/B] hele bir aynılarını chedjou için diyoruz şimdi.gs nin stoperi olacak meziyetlere sahip değil bu adam.takıma alışma süreci olur bir topçunun elbette ama kendini de belli eder topa vurmasında durduğu yerden falan.ben hiç izlememiştim bu adamı 2 maçtır izliyorum evet erken yorum yapmak için ama şu oynadığı maçlardaki performansını genç oyunculardan birisi yapsaydı direkt kiralıklar listesine girmişti bile.

Sanki sadece bu 2 adama dendi. Belirli bir grup her oyuncuya diyor zaten ilk maçlarında. Muslera, Eboue, Sneijder'ede dendi. Yine 2 hafta bekleyelim görelim dedik. Gördük. Amrabat Riera cidden olmadı. Eboue, Sneijder, Muslera oldu. Her oyuncuyu asıp kestikten sonra 2 tanesinde haklı çıkınca ahkam kesmeye gerek yok. Bekleyip görcez işte. Amrabat'la Riera gibi mi olcak yoksa Eboue, Sneijder, Muslera gibi mi ?

Bu arada cidden ya Sneijder'e bile neler demişlerdii :asd:

Git gide saçma sapan bir taraftar grubumuz oluşuyor..

ulan bi durun bekleyin neymiş Galatasaray'ın stoperi olacak biri değilmiş nereden anladın? 2 hazırlık maçından...Her haltı çok biliyonuz...

Ben son 3 senedir Lille'nin maçlarının %60-70'ini izliyorum.

Sanki sadece bu 2 adama dendi. Belirli bir grup her oyuncuya diyor zaten ilk maçlarında. Muslera, Eboue, Sneijder'ede dendi. Yine 2 hafta bekleyelim görelim dedik. Gördük. Amrabat Riera cidden olmadı. Eboue, Sneijder, Muslera oldu. Her oyuncuyu asıp kestikten sonra 2 tanesinde haklı çıkınca ahkam kesmeye gerek yok. Bekleyip görcez işte. Amrabat'la Riera gibi mi olcak yoksa Eboue, Sneijder, Muslera gibi mi ?

Bu arada cidden ya Sneijder'e bile neler demişlerdii :asd:

Şuandaki ilk 11 oyuncumuzdan..

Muslera:İlk geldiği sene ilk 1-2 ay neredeyse defolup gitsin deniliyordu.. Geçen senenin ortalarında bile hala sayanlar vardı maç kurtaracak kaleci değil hangi maçı kurtarmış diye..

Eboue:Zaman zaman aşırı eleştiriliyor ilk geldiği zamanlar oda sert eleştriliyordu zaten oturması bayağı zaman aldı hatırlarsınız sağ açık, sol açık falan oynadı..

Semih: Geçen sezon neredeyse asanlar vardı, hatta genç dedik bağrımıza bastık ama her maç basit hatalar yapıyor falan diye sallıyordu..

Dany:Geçen sezon az mı sövdü taraftar?

Riera: Ağzıyla kuş tutsa bu taraftara yaranamaz 1 sene boyunca küfrettiler, 2. sene belkide en beklenmeyecek performansı gösteren isimdi..

Melo: Son 10 maç kalaya kadar defolsun gitsin deniyordu..

Selçuk: Sorumluluk almıyor falan dendi, en insaflı eleştiriler ona yapıldı..

Hamit: Hala sövülüyor..

Sneijder: İlk haftalar neyse sonra sert eleştirilere maruz kaldı.. Sonu lincoln gibi olacak diyen çok kişi oldu..

Burak: Ondan bahsetmiyorum bile her an hata yapsa da eleştirsek diye bekleyenler var.. Galatasaray'ın golcüsü olacak kalitede değil malum..

Drogba:1 frikik atmasını bile çok görüyoruz geçen sene frikiği kullandı diye neredeyse sövenler oluyordu..

Umut,Amrabat, Engin, Emre, Zan, Sabri, Hakan, Aydın, Eray, Yekta, Elmander vs vs

Geçen sezon bu kadro 10 puan farkla şampiyon oldu taraftar tarafından bırakın eleştirilmeyeni herkes eleştirildi, Aforoz edilmeyen 4-5 oyuncu ancak vardır..

Diyorum ya başarı geldikçe birim taraftar mala bağlıyor...

ulan bi durun bekleyin neymiş Galatasaray'ın stoperi olacak biri değilmiş nereden anladın? 2 hazırlık maçından...Her haltı çok biliyonuz...

Sen yetkili birine benziyon abi :D

Merakimdan soruyorum valla

Nasil biriydi Chedjou o senelerde?

Muslera:İlk geldiği sene ilk 1-2 ay neredeyse defolup gitsin deniliyordu.. Geçen senenin ortalarında bile hala sayanlar vardı maç kurtaracak kaleci değil hangi maçı kurtarmış diye..

Eboue:Zaman zaman aşırı eleştiriliyor ilk geldiği zamanlar oda sert eleştriliyordu zaten oturması bayağı zaman aldı hatırlarsınız sağ açık, sol açık falan oynadı..

Semih: Geçen sezon neredeyse asanlar vardı, hatta genç dedik bağrımıza bastık ama her maç basit hatalar yapıyor falan diye sallıyordu..

Riera: Ağzıyla kuş tutsa bu taraftara yaranamaz 1 sene boyunca küfrettiler, 2. sene belkide en beklenmeyecek performansı gösteren isimdi..

Sneijder: İlk haftalar neyse sonra sert eleştirilere maruz kaldı.. Sonu lincoln gibi olacak diyen çok kişi oldu..

Burak: Ondan bahsetmiyorum bile her an hata yapsa da eleştirsek diye bekleyenler var.. Galatasaray'ın golcüsü olacak kalitede değil malum..

Drogba:1 frikik atmasını bile çok görüyoruz geçen sene frikiği kullandı diye neredeyse sövenler oluyordu..

Umut,Amrabat, Engin, Emre, Zan, Sabri, Hakan, Aydın, Eray, Yekta, Elmander vs vs

Geçen sezon bu kadro 10 puan farkla şampiyon oldu taraftar tarafından bırakın eleştirilmeyeni herkes eleştirildi, Aforoz edilmeyen 4-5 oyuncu ancak vardır..

Muslera ve Selçuk'a zamanında laf eden insanları portrelemek lazım bence baksın insanlar utansın falan

Messi'yi bile saçma sapan kadronun ortasına atıyorsun bocalıyor,sudan çıkmış balığa dönüyor;örnek: Arjantin milli takımı geçmişteki tuhaf kadroları.

Chedjou antremanda tanımış olabilir ama bir maç oynuyorsun,oyuncuların çoğu değişiyor ve al bunlarla oyna diye tuhaf bir kadronun ortasına düşüyor.

Boşver,ben alıştım,çok sabırsız bizim taraftar. Bir iki ay geçsin adam maç ritmini bulduğunda ve defans bloğuyla kaynaştığında reis diyecekler,sonra da sanki bu lafları hiç dememiş gibi yapacaklar.

Kendi mesajımda bak Burak'ı eklemeyi unutmuşum. En net örnek aslında. Şu an bile insanların bi öldürmedigi kalıyor adamı. Sonra Chedjou tutmasa bak ben demiştim derler. Twitterda her oyuncuyla anlaştıgımızı duyurup sonra biri tutunca "ilk benden duydunuz" diyen tipler gibi.

Sen yetkili birine benziyon abi :D

Merakimdan soruyorum valla

Nasil biriydi Chedjou o senelerde?

Yetkili demeyelim de, Fransa ligini ve özellikle oradaki Afrikalı yetenekleri takip eden bir futbolseverim..

Ben geldiğinde yaptığım ilk yorumda Ligimizin en iyi stoperi olur demiştim, Ancak alışma sorunu çekebileceğini söylemiştim

Oturmuş bir kadro da yani sağını solunu tanıyacağı bir kadroda aşırı iyi bir kesici stoper olur.. Dany gibi sprinter değildir tabi ama ağır bir stoper de değildir.. Defans arkasına çok adam kaçırıyormuş gibi görünüyor ama bu tamamen kadro yapısını bilmediğinden ve ortasahada ki ikilinin sürekli stoperleri dengesiz yakalatacak top kayıpları yapmasından kaynaklanıyor.. Hatırlayın yapılan penaltıyı yine dengesiz bir top kaybı olmuş dönen top da penaltı olmuştu.. Ritmini bulduğunda dany gibi kaçan adamı kovalayan değil defans arkasına adam kaçırmayan bir stoper izleyeceğinize eminim..

Hava toplarına hakimdir hava topu hakimiyeti iyidir.. Kornerlerden goller izleyebiliriz eğer onun üzerine organize olunursa ön direk çevresinden güzel gollerini görebiliriz, Defansta gelen hava toplarında isim karşı tarafın boy farkı fazla yoksa ezici hakimiyet sağlar, Hem boylu hemde hava toplarında iyi santrafordan da kimse hava topu alamaz zaten.. Drogba gibi dünkü Santa Cruz gibi..

Zaman zaman riskli hareketler yapar demiştim adrenalini sever ama Dany'de çok yapıyordu, Dany kadar fazla yapmaz ama eğer aldığı riskler elinde patlarsa gol pozisyonu yeriz, Ama tutarsa taraftarın sevgilisi olur.. Dün mesela sağ taraftan tam önümde çalım atmaya kalktı, İbra'ya attığı çalım falan böyle çok hareketi var 2-3 maçta bir böyle riskli bir hareketini görürüz..

Ayağına hakimdir, Pasları genelde risksiz olur zaman zaman ileri uzun düzgün paslar atabilir, Defans arkasına falan.. Güven veren bir stoperdir riskli hareketleri olsa da.. Güçlüdür ikili mücadelelerde kolay kolay yıkılmaz.. Stoperlerimiz içinde pozisyon almayı bilen tek stoperdir, bunun farkını zamanla göreceksiniz, Ligimizde zaten pozisyon almayı bilen, pozisyon bilgisi yüksek pek fazla stoper yok... Bu gerçekten defansın dengesiz yakalanmaması için önemli birşey tabi yanındakiler de ayak uydurursa..

Yetkili demeyelim de, Fransa ligini ve özellikle oradaki Afrikalı yetenekleri takip eden bir futbolseverim..

Ben geldiğinde yaptığım ilk yorumda Ligimizin en iyi stoperi olur demiştim, Ancak alışma sorunu çekebileceğini söylemiştim

Oturmuş bir kadro da yani sağını solunu tanıyacağı bir kadroda aşırı iyi bir kesici stoper olur.. Dany gibi sprinter değildir tabi ama ağır bir stoper de değildir.. Defans arkasına çok adam kaçırıyormuş gibi görünüyor ama bu tamamen kadro yapısını bilmediğinden ve ortasahada ki ikilinin sürekli stoperleri dengesiz yakalatacak top kayıpları yapmasından kaynaklanıyor.. Hatırlayın yapılan penaltıyı yine dengesiz bir top kaybı olmuş dönen top da penaltı olmuştu.. Ritmini bulduğunda dany gibi kaçan adamı kovalayan değil defans arkasına adam kaçırmayan bir stoper izleyeceğinize eminim..

Hava toplarına hakimdir hava topu hakimiyeti iyidir.. Kornerlerden goller izleyebiliriz eğer onun üzerine organize olunursa ön direk çevresinden güzel gollerini görebiliriz, Defansta gelen hava toplarında isim karşı tarafın boy farkı fazla yoksa ezici hakimiyet sağlar, Hem boylu hemde hava toplarında iyi santrafordan da kimse hava topu alamaz zaten.. Drogba gibi dünkü Santa Cruz gibi..

Zaman zaman riskli hareketler yapar demiştim adrenalini sever ama Dany'de çok yapıyordu, Dany kadar fazla yapmaz ama eğer aldığı riskler elinde patlarsa gol pozisyonu yeriz, Ama tutarsa taraftarın sevgilisi olur.. Dün mesela sağ taraftan tam önümde çalım atmaya kalktı, İbra'ya attığı çalım falan böyle çok hareketi var 2-3 maçta bir böyle riskli bir hareketini görürüz..

Ayağına hakimdir, Pasları genelde risksiz olur zaman zaman ileri uzun düzgün paslar atabilir, Defans arkasına falan.. Güven veren bir stoperdir riskli hareketleri olsa da.. Güçlüdür ikili mücadelelerde kolay kolay yıkılmaz.. Stoperlerimiz içinde pozisyon almayı bilen tek stoperdir, bunun farkını zamanla göreceksiniz, Ligimizde zaten pozisyon almayı bilen, pozisyon bilgisi yüksek pek fazla stoper yok... Bu gerçekten defansın dengesiz yakalanmaması için önemli birşey tabi yanındakiler de ayak uydurursa..

R.taş güveniyorum yorumlarına içimi rahatlattın... Umarım dediğin gibi alışma sürecini anlatınca first class bir stoperimiz olur

Re: Cevap: #21 Aurélien Chedjou

Oyuncular gittikten sonra kıymeti anlaşılır bizde.

7-8 milyon Euro buna 3-4 milyon Euro dani ye verip hala defans konusunda içimiz hiç rahat değilse kusura bakmayın bu fatih hocanın fantezisnden başka bişey değildir.dünyanın en iyi 4-5 stoperi hariç kralını alırdık bu paralara ve hiç uyumdu alışmaydı konuşmazdık.semihinde bi farkı yok bunlardan.serdar taşçı yada ömer toprak + ferdinandı alabilirdik mesela ilk aklıma gelen bu paralara.adam evrim geçirip aldığı para kadar kalitesini yukarlara taşırmı zerre umudum yok.yine boşa akıtılan paralar yine plansızlık yine dünya futbolundan bi haberlik..

tipine bakarsan sadece o bonservis verilmez duruşu boyu posu özgüveni olsa anlarım aldanmışız diye ama tipi zaten adamın en çok yardımcı oyuncu olabiliri söylüyor..semih gibi sadece alt yapıdan çıktı diye oynatılan zerre kendini geliştiremeyen biri varken elimizde hala neden soru işareti oyuncular alınır kalitesi tecrübesi belli adamlar değil şaşarım..ft bilir ben bilmem ama ben öngörürüm ve yazarım.

Toparlayacaktır daha yanında oynayan adamı tanımıyor adam duralım bakalım.Bazı oyuncular hazırlık maçlarında yıldız olur bazıları resmi maçlarda.

1999-2000 sezonunun hazırlık maçlarınında aldığımız skorları ve oynadığımız oyunu hatırlayan varsa o takım için miladını doldurdu ,artık yaşlanmış takım 4.şampiyonluğu bırakın ilk 3'e giremezler, Avrupa da da başarılı olamaz deniyordu o takım gitti 4.şampiyonluğu yürüye yürüye aldı (ki ligde de 1-0'lık Antep mağlubiyeti ile başlamıştı) ve Avrupa da tarihi bir sezon ile 2 kupa kazandı.

Chedjou'yu bende de şu ana kadar beklediğimin altında buldum, ama altında bu tarz bir şey de olabilir maç heyecanı ile daha acımasız olabiliyoruz tabi.

inş düzelir hemen yada alışır takıma acilen

Iyi stoper oldugunu biliyorum. Yoksa ismini kolay kolay önerilere tasimazdim. Sadece son dönemler performansinda düsüs yasiyor. Son dönem derken bu Lille'de basladi, ligin son haftalarinda. Bu yüzden elestirenleri pek takmiyorum. Eminim formunu yakaladigi zaman 180° dönüs olacak. Ama Chedjou'nun özelligi asla hiz degildir (yavas demiyorum dikkat). Özellikleri arasinda üst düzey teknik kapasitesi, arkadan oyun kurma, hava toplari ve tabi ki defans var.

Üst düzey teknik kapasitesi, Arkadan oyun kurma ve hava toları dediğin gibiyse hazırlık maçındaki hataları yapması mümkün değildi.

Teknik kapasite ve oyun kurma diyorsan, o oyuncuda top hakimiyeti olacak, panik yapmayacak, zaman zaman zekasını kullanarak boşluğu gördüğü zaman öne doğru çıkacak. Bunlarıda benim seyrettiğim chedjou yapamaz.

Chedyou tek hamlell, hızlı değil fakat çabuk. İzlediğim kadarıyla bizim Semih tarzında bir stoper.

Benim seyrettiğim Chedjou Dany'i kesemez.

Fakat tabikide genel anlamda tam olarak alıştıkdan sonra yorum yapsak daha iyi olur.

Ama şurası net başarılı olur veya olmaz bizim aradığımız özellikte bir adam değil.

Ah şu maliyetten kaçma yok mu. Yahu 1,2, tane çok acil ihtiyaçdan adam alacaksın kıy paraya yahu. Şu iyi gittiğimiz ve taraftarın destek verdiği dönemde ver kardeşim. Kimse senden 40,50 milyon harca demiyor. Ama ihtiyacın olan önemli mevkilere bas parayı al oyuncuları.

Tabiki bizimkiler buldular 6,5 milyonluk oyuncuyu balıklama atladılar. Oyuncu analizi yapma diye birşey yok ki.

Buradaki problem Chedjou falan değil genel bir iş bilmezlik problemi var.

Mesela Dany+Chedjou toplam bonservisi ne kadar 10 milyon üzeri. Bu bir mantıkdır. O zaman kardeşim bir tane adam al, arkana bakma.

Şu takıma doğru planlama yapılsa uçup gidecek yahu. Yemin ederim şikeciler nal toplayacak arkadan. Ama yok kardeşim illaki umut vereceğiz adamlara.

Üst düzey teknik kapasitesi, Arkadan oyun kurma ve hava toları dediğin gibiyse hazırlık maçındaki hataları yapması mümkün değildi.

Teknik kapasite ve oyun kurma diyorsan, o oyuncuda top hakimiyeti olacak, panik yapmayacak, zaman zaman zekasını kullanarak boşluğu gördüğü zaman öne doğru çıkacak. Bunlarıda benim seyrettiğim chedjou yapamaz.

Chedyou tek hamlell, hızlı değil fakat çabuk. İzlediğim kadarıyla bizim Semih tarzında bir stoper.

Fakat tabikide genel anlamda tam olarak alıştıkdan sonra yorum yapsak daha iyi olur.

Ama şurası net başarılı olur veya olmaz bizim aradığımız özellikte bir adam değil.

Ah şu maliyetten kaçma yok mu. Yahu 1,2, tane çok acil ihtiyaçdan adam alacaksın kıy paraya yahu. Şu iyi gittiğimiz ve taraftarın destek verdiği dönemde ver kardeşim. Kimse senden 40,50 milyon harca demiyor. Ama ihtiyacın olan önemli mevkilere bas parayı al oyuncuları.

Tabiki bizimkiler buldular 6,5 milyonluk oyuncuyu balıklama atladılar. Oyuncu analizi yapma diye birşey yok ki.

Mesela Dany+Chedjou toplam bonservisi ne kadar 10 milyon üzeri. Bu bir mantıkdır. O zaman kardeşim bir tane adam al, arkana bakma.

Şu takıma doğru planlama yapılsa uçup gidecek yahu. Yemin ederim şikeciler nal toplayacak arkadan. Ama yok kardeşim illaki umut vereceğiz adamlara.

chedjonun iyi olacagına ben inanıyorum ama dediğin gibi aradıgımız bir stoper degil chedjou. bize ujfa gibi 30lu yaşlarda lider bir stoper lazımdı. bruno alves gibi.

İlkinde çabuk çabuk ama acele etmeden, diğerinde de deformasyonlarımız olmuş diyorsun galiba

2 maç süper oynar ondan sonra chedjou mukemmel defans, reis yorumları gelmeye baslar.Bizim taraftar kadar anlık düşünen baska taraftar yoktur dünyada.Ligde 5 6 mac oynanır.Chedjou hala boyleyse ozaman bende elestiririm.2 hazırlık macında adammı asılır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt