#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
maçın ilk yarısı çok kötüydü. adamlar 100 km hızla atağa çıkıyor adam yürüyerek dönüyor. baltanın hata yaptığı pozisyonda balta chedjounun arkasını kapatmaya çalışıyordu. yerini çok gereksiz terkediyor sürekli
Sağında Sabri solunda Balta oynuyor kolay değil. Artı geri dönmeyen Hamit, Selçuk ve Olcan.

Bu forumdakilere Chedjou degil Burdisso gibileri lazim ki akillansinlar herif daha nasil oynasin lan.

kontra atakları izle bak chedjou nerde ? adam kadrajda yok

rakibin tekini almış durumda, rakip misal 3 kişi bizde hakan ve chedjou 2 kişiyi tutuyor, 1 kişi ise boşta. demek istediğim bu. Rakibe bu kadar rahat atak imkanı verirsen golü yersin.

birde bizim kontra yakaladığımız pozisyonlara bak 2-2, 3'e 3 ama hiç rakip bizden eksik olmuyor.

Birde önemli bir detay vardır, sağ bek bindirmede ise sol bek çok daha geride durur. Bizim telles ne zaman bindirmeye gitse rakip cezasahasını görüntüleyen kameranın kadrajında ben sabriyide görüyorum, rakibin cezasahasının etrafında dolanıyor

Sağında Sabri solunda Balta oynuyor kolay değil. Artı geri dönmeyen Hamit, Selçuk ve Olcan.
orası öyle savunmanın rezilliğinde hepsinin payı var ama savunmaya liderlik yapması gereken chedjou sürekli kademe hatası yapıp rakibe yalancı presler yapıp sürekli yerini boş bırakıyor ve yürüyerek dönüyor.

takım nasıl toparlanır ona bir açıklık getirelim. Takım aslında stoperler tarafından toparlanmaz. Eğer takımın iyiyse zaten toplu halde oynar.

Stoper sadece duran toplarda dizilimlerde yardımcı olabilir diğer oyunculara. Onu da zaten yapıyor. Sağ kanadımıza atılan her topta, tandemdeki alanını boşaltarak sağ beke devrildi. Ama bunu her defasında yaptı. Bunları siz görmüyorsunuz işte. Yazık değil mi bu adama, her yere koşuyor her boş alanı kapatmaya çalışıyor. Eh bunu da başaramamasıda gayet normal. sonrada her pozisyonda günah keçisi Chedjou

Bir allahın kulu koşmuyor boş alana atılan toplara. Sadece 1 kişi göster bana koşan kapatmaya çalışan. Eğer futbol oynamışsan bu psikolojiyi anlarsın. Devamlı eksik yakalanmak futboldaki en zor durumdur. Kim hangi alanı dolduracak, bu tamamen kaos havasına sokar savunmayı. Bizim savunma o yüzden sürekli kaos halinde. Umut'a tepkisinde de son derece haklıdır, keşke dövseydi.

Bir bunu anlayamıyorum, birde burak yılmaz takım oyununu bozuyor olayını anlamıyorum. Olmayan bir şey bozulmaz. Bu burak konusunun cevabı
Toparlanamayan, defans nedir bunu bilmeyen, kaos futbolu oynayan bi takımın suçlusu Chedjou değildir

Bro yanlış ifade etmişim orada, takımı toparlaması değil de defansı toparlaması diyelim ona. Takımı toparlayan defans oyuncuları var mıdır ? Vardır büyük takımlarda. TR Ligi'nde oynayan bir takımın stoperine takımı toparla demek, ondan 5 gol 3 asist yap demekle aynı eşdeğerdir benim gözümde.

Defans toplamasına gelirsek; defans toplaması sadece duran toplarda değil aynı zamanda hareketli oyunda da olabilir. Mesela takımımızda yakın zaman içerisinde en iyi örneği vermek gerekirse Ujfalusi'yi örnek verebilirim. Genç Semih bugün Semih Kaya olabilmişse bunda şüphesiz en çok emeği geçenlerden birisi de Ujfalusi'dir. Defansı toplama konusunda da hala onun eksikliğini çekiyoruz. Çünkü onun kadar pozisyon bilgisi yüksek, kesici bir defans oyuncumuz yok. Belki bu işi Chedjou biraz da Semih yapmaya çalışıyor. Ama onlar da o kadar yeterli değil. Defansı toparlamanın en etkili yollardan biri de iletişimdir. Galatasaray'da iletişim sorunu var. İlerisi için de, gerisi için de. Öyle toplar geliyor ki Chedjou, Hakan'a bırakıyor, Hakan Chedjou'ya bırakıyor. Sonuç rakip takımın forveti Muslera ile karşı karşıya ve gol. Bu maçtaki goller öyle olmadı belki ama ikinci yarıda Kasımpaşa'nın bulduğu pozisyonlarda bu senaryo gerçekleşebilirdi. Yediğimiz ilk golde topa 3-4 kişi dalmaya çalışıyor. Topu uzaklaştıracağım diye, rakip oyuncuyu kaçırıyor ve gol. Bu sezon hiç yemediysek en az 15-20 golü böyle pozisyonlardan dolayı gol yedik abartısız söylüyorum. Hatta CL'de yediğimiz gollerin yarısından çoğu böyle.

Chedjou'nun mücadelesine bir şey demiyorum zaten iyi niyetli olduğu aşikar. Ama defansif nitelikleri çok gelişmiş birisi değil. Defans oyucularının istikrarlı olması gerekirken bilakis Chedjou istikrarlı bir oyuncu da değil. Bugün seni kurtarır, ama yarın Chedjou kurtarır diyemezsin zaten kurtaramaz da.

Takımın ileriye yönük oyuncularında defans = 0. Burak, Umut, Sneijder, Bruma, Yasin, Olcan hepsinin de defansif nitelikleri 0. Belki Burak ve Umut arada pres yapıyor falan onlarda göstermelik faso fiso presler. Hiç Burak ve Umut'un pres sonucunda top kaptığını görmedim mesela. Orta sahada Selçuk ve Hamit bir şeyler yapmaya çalışıyor onlar da yeterli değil. Chedjou'nun hattında kendisi dışında Sabri-Hakan-Telles var. Son haftalarda defans hattımız neredeyse ezbere yapılıyor. Yani hiç değişiklik yok defans hattında. Hakan sol bekten bozma stoper. Sabri desen yıllardır bir gr. futbolunu ilerletememiş taraftar baskısıyla affedilen birisi, Telles Avrupa futboluna henüz uyum sağlayamayan bir sol bek. Defansif özellikleri açısından en iyisi Chedjou ve burada insiyatifi Sabri-Hakan-Telles üçlüsüne vermesini değil kendisinde kullanmasını beklerdim.

Edit: İmla.

Son düzenleme:
Bro yanlış ifade etmişim orada, takımı toparlaması değil de defansı toparlaması diyelim ona. Takımı toparlayan defans oyuncuları var mıdır ? Vardır büyük takımlarda. TR Ligi'nde oynayan bir takımın stoperine takımı toparla demek, ondan 5 gol 3 asist yap demekle aynı eşdeğerdir benim gözümde.

Defans toplamasına gelirsek; defans toplaması sadece duran toplarda değil aynı zamanda hareketli oyunda da olabilir. Mesela takımımızda yakın zaman içerisinde en iyi örneği vermek gerekirse Ujfalusi'yi örnek verebilirim. Genç Semih bugün Semih Kaya olabilmişse bunda şüphesiz en çok emeği geçenlerden birisi de Ujfalusi'dir. Defansı toplama konusunda da hala onun eksikliğini çekiyoruz. Çünkü onun kadar pozisyon bilgisi yüksek, kesici bir defans oyuncumuz yok. Belki bu işi Chedjou biraz da Semih yapmaya çalışıyor. Ama onlar da o kadar yeterli değil. Defansı toparlamanın en etkili yollardan biri de iletişimdir. Galatasaray'da iletişim sorunu var. İlerisi için de, gerisi için de. Öyle toplar geliyor ki Chedjou, Hakan'a bırakıyor, Hakan Chedjou'ya bırakıyor. Sonuç rakip takımın forveti Muslera ile karşı karşıya ve gol. Bu maçtaki goller öyle olmadı belki ama ikinci yarıda Kasımpaşa'nın bulduğu pozisyonlarda bu senaryo gerçekleşebilirdi. Yediğimiz ilk golde topa 3-4 kişi dalmaya çalışıyor. Topu uzaklaştıracağım diye, rakip oyuncuyu kaçırıyor ve gol. Bu sezon hiç yemediysek en az 15-20 golü böyle pozisyonlardan dolayı gol yedik abartısız söylüyorum. Hatta CL'de yediğimiz gollerin yarısından çoğu böyle.

Chedjou'nun mücadelesine bir şey demiyorum zaten iyi niyetli olduğu aşikar. Ama defansif nitelikleri çok gelişmiş birisi değil. Defans oyucularının istikrarlı olması gerekirken bilakis Chedjou istikrarlı bir oyuncu da değil. Bugün seni kurtarır, ama yarın Chedjou kurtarır diyemezsin zaten kurtaramaz da.

Takımın ileriye yönük oyuncularında defans = 0. Burak, Umut, Sneijder, Bruma, Yasin, Olcan hepsinin de defansif nitelikleri 0. Belki Burak ve Umut arada pres yapıyor falan onlarda göstermelik faso fiso presler. Hiç Burak ve Umut'un pres sonucunda top kaptığını görmedim mesela. Orta sahada Selçuk ve Hamit bir şeyler yapmaya çalışıyor onlar da yeterli değil. Chedjou'nun hattında kendisi dışında Sabri-Hakan-Telles var. Son haftalarda defans hattımız neredeyse ezbere yapılıyor. Yani hiç değişiklik yok defans hattında. Hakan sol bekten bozma stoper. Sabri desen yıllardır bir gr. futbolunu ilerletememiş taraftar baskısıyla affedilen birisi, Telles Avrupa futboluna henüz uyum sağlayamayan bir sol bek. Defansif özellikleri açısından en iyisi Chedjou ve burada insiyatifi Sabri-Hakan-Telles üçlüsüne vermesini değil kendisinde kullanmasını beklerdim.

bir çok yerde haklılık payın var ama ujfalusi olayında değil.

O senenin takımı muazzam takımdı. Bir 10 sene daha kuramayız öyle bir takım (yerlilerle beraber)
Takımın lig maçlarını, o zaman fenerli dedem de bizdeydi beraber izlerdik. Terim bu sene iyi kadro kurmuş rakip 1 şut bile çekememiş kaleye derdi. İstersen gir bak, ujfalusinin bulunduğu takımın oynamış olduğu maçlara. Rakibin şutları genellikle 3-4 arasıdır. onlarda sıkışıklıkta vurulmuş şutlar. Çoğu zaman rakiplerimiz ortasahamızı geçemezdi. geçende defansa takılırdı, ilk rakibi karşılama forvet hattından başlar, press ile devam eder, ardından ikinci karşılama ortasaha bölgesinde gerçekleşirdi

şimdi ise rakibi ilk karşılama stoperlerde, ikinci karşılama ise kalecimizde oluyor. Fark takımdan yani, stoperlik bir olay değil. İstersen David Luiz gelsin yok yani, dünyanın en iyi stoperlerini getir, rakibi ilk sen karşılıyorsun ve bu karşılamaların hiç biri statik halde değil. Tamamen mobil olarak karşılama yapıyorsun. Ujfa bu yönden şanslı bir isimdi. Şimdiki takımda olsa muhtemelen chedjou ile aynı kaderi paylaşacaktı. Hayır ben bu adamı çok takip ederdim hareketleri falan melo gibiydi fransada. Lille'in o sene kurduğu takımda Ujfali GS gibiydi, onlarda çok zor pozisyon verirdi.

bir çok yerde haklılık payın var ama ujfalusi olayında değil.

O senenin takımı muazzam takımdı. Bir 10 sene daha kuramayız öyle bir takım (yerlilerle beraber)
Takımın lig maçlarını, o zaman fenerli dedem de bizdeydi beraber izlerdik. Terim bu sene iyi kadro kurmuş rakip 1 şut bile çekememiş kaleye derdi. İstersen gir bak, ujfalusinin bulunduğu takımın oynamış olduğu maçlara. Rakibin şutları genellikle 3-4 arasıdır. onlarda sıkışıklıkta vurulmuş şutlar. Çoğu zaman rakiplerimiz ortasahamızı geçemezdi. geçende defansa takılırdı, ilk rakibi karşılama forvet hattından başlar, press ile devam eder, ardından ikinci karşılama ortasaha bölgesinde gerçekleşirdi

şimdi ise rakibi ilk karşılama stoperlerde, ikinci karşılama ise kalecimizde oluyor. Fark takımdan yani, stoperlik bir olay değil. İstersen David Luiz gelsin yok yani, dünyanın en iyi stoperlerini getir, rakibi ilk sen karşılıyorsun ve bu karşılamaların hiç biri statik halde değil. Tamamen mobil olarak karşılama yapıyorsun. Ujfa bu yönden şanslı bir isimdi. Şimdiki takımda olsa muhtemelen chedjou ile aynı kaderi paylaşacaktı. Hayır ben bu adamı çok takip ederdim hareketleri falan melo gibiydi fransada. Lille'in o sene kurduğu takımda Ujfali GS gibiydi, onlarda çok zor pozisyon verirdi.

2011-2012 sezonunda dediğin gibi kadro son yılların en iyi kadrosu ona bir şey diyemem. Defans hücumda başlıyordu. Ujfa belki o sistemden dolayı pek fazla kendini gösteremedi ama özellikle rakiple defans karşı karşıya kaldığı anda kalitesini belli ediyordu. Semih mesela o zamanlar Ujfa'nın daldığı topların çevresinde oluyordu. İlk durağı hemen Ujfa'nın yanıydı. Ujfa sürekli yönlendirmeler yapıyordu.
Bunu Ujfa'nın Semih'e yaptığı gibi, Chedjou'nun Hakan'a Koray'a yapmasını bekleyemeyiz. Herkesin farklı bir defans kurgusu vardır kafasında. Mesela birisi, adam topla buluşur buluşmaz faul yapar, diğeri faul yapmayıp defans yapar. Ujfa'nınki, rakip eğer çok da etkili gelmiyorsa faul ile durduruyordu aynı B. Alves gibi. Chedjou öyle değil. Sonuna kadar bekliyor gol gelsin veya gelmesin. Bu iyi bir şey gibi gözükebilir ama bazı yerlerde Ujfa'nın yaptığını yapması gerek.

Defanstaki bütün suç Chedjou'da değil zaten. Ama suçsuz da değil elbet. Geçen sezon da aynı sistemi oynuyorduk (yani rakibi ilk karşılama stoperlerde olması gibi). Bunun belli avantajları da yok değil. Şöyle ki ; rakibi ilk stoperler karşılıyorsa ve eğer topu bir şekilde kazanılıyorsa orta saha ve ilerideki oyuncuların boş olması sebebiyle eğer takımda topu sürebilecek (Yasin-Bruma) gibi oyuncular varsa etkili bir kontra-atağa dönüşebilir. Yani her şeye set oyunu olarak bakmamak lazım. Mesela FT zamanında Schalke maçının son dakikasında attığımız gol hariç öyle kontra-atak'lık bir gol göremedim. Onda da 11 kişiyle defansa gömülmüş, Schalke de 10 kişiyle ilerideydi diye hatırlıyorum.

Edit: İmla.

Son düzenleme:
Yüreğiyle oynayan bir kaç futbolcudan biri. Kotu diyenleri anlamıyorum. Ulan bok gibi 2 Bekin var. Orta sahansa ne gibi soylemeyeyim(defansif olarak)
Tüm yük bu adama biniyor. Bu kadar mi zeka yoksunusunuz? Adamsın Ched.

cok kötü defansif anlaminda. topu ama iyi baslatmaya basladi az cok geriden.

Yaninda ona komutanlik yapa bilecek bir lider stoper gerekiyor. bide öyle izlemek gerekir.
lider stoper profiline sahip degil chedjou.

Takimin en iyisi Sneijder ile. Takim savunmamiz cok kötü. Chedjou toparliyor az biraz.

Son pozisyonda ceza sahamıza ortaladılar Umut denyosu kafayla uzaklaştıramadı sektirdi rakibe düştü top rakip kötü vurdu muslerada kaldı..Chedjou yırtındı o pozisyonda maç biince sardı Umuta iyi şeyler bunlar motive eder testesteron artar böyle heyecan durumlarında normaldir..Yürekten oynadığı bi kesin.Ama kanatlar rezil çok savruluyo kanat kapatmak için sağa sola

Chedjou'nun kalitesi tartışılmaz.Devamlı oynadığı bir partneri olsa yanında Muslera'da rahatlamış olur.

Önde oynadığımız maçlarda Hakanla inanılmaz kötü ikililer bir de önlerinde Hamit-Selçuk olunca çok ağır bir takım oluyoruz.Arkada alan çok boşalıyor.

Bu maçta iki bekimiz hiç savunmaya gelmedi.O yüzden stoperler sıkıntılı gözüktü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt