#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Popescu,Song,Ujfa gibi bir lider zor gelir. Chedjou onlar gibi toparlayıcı olmasa bile iyi bir kesici. Topla ilişkileri ve hava topları gayet iyi.

Dediğim gibi şu takımda onlarca gereksiz varken Chedjou'ya saldırmak yanlış. Önce o gereksizler ordusu gitsinde sonra Chedjou'yu tartışalım.

2 sene önce çoğu kişi tarafından kadrosu Kasımpaşa'dan bile kötü olan Bjk bile bizi geçti. Nerede hata yaptık diye düşünülmeli.

Chedjou dan daha iyi adamin mi var kardesim kadro da bunu anlamak ne kadar zor? Eger daha iyisini istiyorsan Chedjou nun yanina daha iyisini koyarsin.

Chedjou gidip iyisi gelirse yaninda Balta oynarsa ne anladim ben bu degisiklikten? Düz mantik yapmayalim.
valla hakancım senin yorumlarını beğenirim sana saygı duyuyorum ama üstad takım bu haldeyken sneijder poldi de dahil hiç birisi artık umrumda değil lazio bizi bu kadar maskara soytarı yapacak kadar güçlü bir takım değil en çok güvendiğimiz şino poldi chedjou gibi adamlar ölü gibi oynadı çine madagaskara nereye giderlerse gitsinler umrumda değil insanda utanma olur kariyerli oyuncusun deli para alıyorsunuz türkiye kupasında 3 gol atsan bana ne !!! evlatlarımıza gelince onlar zaten yok hükmünde sinan dışında hiç bir yerli oyuncuyu seneye kadroda görmek istemiyorum

valla hakancım senin yorumlarını beğenirim sana saygı duyuyorum ama üstad takım bu haldeyken sneijder poldi de dahil hiç birisi artık umrumda değil lazio bizi bu kadar maskara soytarı yapacak kadar güçlü bir takım değil en çok güvendiğimiz şino poldi chedjou gibi adamlar ölü gibi oynadı çine madagaskara nereye giderlerse gitsinler umrumda değil insanda utanma olur kariyerli oyuncusun deli para alıyorsunuz türkiye kupasında 3 gol atsan bana ne !!! evlatlarımıza gelince onlar zaten yok hükmünde sinan dışında hiç bir yerli oyuncuyu seneye kadroda görmek istemiyorum
Sorun dedigim gibi iste Sneijder'in, Podolski'nin kötü olmasi degil.

Sorun digerlerinin kötü olmasi. Gecen bilgisayar sektöründen örnek vermistim; Bilgisayar parcalarinin arasinda ekran karti son model ise ve islemci vs eski model ise, o ekran karti maksimumu ile calismaz. Bu böyledir bilmeyenler icin, yani kisaca bos yere son model ekran kartin olmus olur. Uyum gerekli.

Sneijder Lazio macinda ne yapsin ki? Sneijder bizde top kovaliyor sadece. Neden? Top tutamiyoruz. Top tutamamizin sebebi Sneijder ve Podolski olmadigi acik.

Sen bu takim'a Messi'yi koy, yine birsey yapamaz. Messi peki neden Arjantin milli takimini dünya sampiyonu yapamiyor? Messi mi kötü simdi, yani Arjantin Messi'yi mi kovmali milli takimdan? Messi'mi defansin aciklarini kapatacak? Messi'mi topu orta sahadan ileriye tasip kendi önde tutacak?

Son düzenleme:
Chedjou dan daha iyi adamin mi var kardesim kadro da bunu anlamak ne kadar zor? Eger daha iyisini istiyorsan Chedjou nun yanina daha iyisini koyarsin.

Chedjou gidip iyisi gelirse yaninda Balta oynarsa ne anladim ben bu degisiklikten? Düz mantik yapmayalim.
Koray elimizdeki en iyi stoper. Devamli oynamadigi halde bunu belli ediyor. Yani elimizde daha iyisi var, mesele o degil. Balta'yi falan al 18'in disina koy, hem dusuk bir maasa baglayabilirsin hem de sesini cikartmaz. Chedjou'yu koyamazsin, bu adam 2.2 milyon garanti ucret kazaniyor. Balta, Donk, Chedjou al birini vur otekine, her an saatli bomba bunlar. Gidip imkansiz bir pozisyonu engellerler, birkac dakika sonra sacma bir hareketle gol yedirirler.

Koray elimizdeki en iyi stoper. Devamli oynamadigi halde bunu belli ediyor. Yani elimizde daha iyisi var, mesele o degil. Balta'yi falan al 18'in disina koy, hem dusuk bir maasa baglayabilirsin hem de sesini cikartmaz. Chedjou'yu koyamazsin, bu adam 2.2 milyon garanti ucret kazaniyor. Balta, Donk, Chedjou al birini vur otekine, her an saatli bomba bunlar. Gidip imkansiz bir pozisyonu engellerler, birkac dakika sonra sacma bir hareketle gol yedirirler.
Elimizde ki en iyi stoper bir kere Denayer acik ara, ligin en iyisi.

Ama bizim oyuncumuz degil onu saymayalim. Koray konusuna katiliyorum, 11 de oynamali ama Chedjou dan iyi demek istemiyorum henüz. Chedjou'nun defansif sacmaliklari olsada savunmayi kendi basina toparladigi ve OYUNU ARKADAN KURMA konusunda gercegini kabul etmek gerekir.

Chedjou-Koray bizim ideal ikilimiz olabilir (Denayer'i yine saymiyorum)

Sonra eksiklerini görüp ona göre Chedjou'yu mu gönderiyon, Koray'i mi gönderiyon bakariz. Ama önce bi sürekli oynasinlar.

Chedjou'nun kötü stoper olmadigi fransa zamanlarindan ortada. Izleyenler bilir. Yani biz daha etrafini kurmadan Chedjou ya vuruyoruz. Bunun adi sacmalik.

ched en kötü stoperimiz dir net. maliyet / sağladığı fayda olarak.

Engin, ne istiyorsun bu kara çocuktan? Selçuk'un Donk'un yapamadığını orta alanda yaptı, oyun kurdu, top kaptı, çalım attı, gitti bir ton gol attı duran toplarda. Ayağı iyi sayılır, eksikleri baya var tabi ama şu kadroda gözüme V.Kompany gibi görünüyor.

Ayrıca Semih Kaya gibi bir oyuncu duruyorken, kimse onun tahtını alamaz, son yıllarda izlediğim en kötü stoper.

Engin, ne istiyorsun bu kara çocuktan? Selçuk'un Donk'un yapamadığını orta alanda yaptı, oyun kurdu, top kaptı, çalım attı, gitti bir ton gol attı duran toplarda. Ayağı iyi sayılır, eksikleri baya var tabi ama şu kadroda gözüme V.Kompany gibi görünüyor.

Ayrıca Semih Kaya gibi bir oyuncu duruyorken, kimse onun tahtını alamaz, son yıllarda izlediğim en kötü stoper.

kardeş ben en kötü STOPER DEDİM kötü orta saha demedim. Yıllardır, bizden bu kadar fazla bonservis ve maaş bu kadar kötü stoper performansı göstermiş biri gelmedi bu takıma...

Chedjou stoper değildir, mevcut kadrodaki en iyi orta saha oyuncusudur.

Chedjou stoper değildir, mevcut kadrodaki en iyi orta saha oyuncusudur.
katılıyorum chedjou ancak yaında lugano gibi sert ıssıran bir stoper olursa defansta sırıtmaz ama semih gibi koray gibi adamların yanında stoper oynarsa defansımız rakipler için cennetten bir köşe oluyor !! benim hayalim gelecek sene stoperde denayer ve yanında kamil gilck tarzı bir adam görmek ama açlıktan nefesimiz kokarken bilekliklere bel bağlamışken nasıl transfer yaparız muamma !

Bu sadece bizim taraftarda var iste. Cöpleri elestirip kapi önüne koymaktan ziyade iyileri gönderip yerine iyileri almaktir. Degiseni bilmek icin matematik yapmaya gerek yok, degisen birsey olmaz, 0 yani.

Yani, Balta'yi gönderecegine Chedjou gitsin. <---- Yerine iyi biri gelsin
Sabri gidecegine Eboue gitsin. <----- Yerine iyi biri gelsin
X gidecegine Sneijder gitsin. <---- Yerine iyi biri gelsin
Yasin gidecegine Bruma gitsin, balon cünkü, 20 gol atmadi.

E o cöpler hala var ve o yeni gelenlerin performansini etkileyecek?

Katılıyorum. Önemli bir tespit.

Elimizde ki en iyi stoper bir kere Denayer acik ara, ligin en iyisi.

Ama bizim oyuncumuz degil onu saymayalim. Koray konusuna katiliyorum, 11 de oynamali ama Chedjou dan iyi demek istemiyorum henüz. Chedjou'nun defansif sacmaliklari olsada savunmayi kendi basina toparladigi ve OYUNU ARKADAN KURMA konusunda gercegini kabul etmek gerekir.

Chedjou-Koray bizim ideal ikilimiz olabilir (Denayer'i yine saymiyorum)

Sonra eksiklerini görüp ona göre Chedjou'yu mu gönderiyon, Koray'i mi gönderiyon bakariz. Ama önce bi sürekli oynasinlar.

Chedjou'nun kötü stoper olmadigi fransa zamanlarindan ortada. Izleyenler bilir. Yani biz daha etrafini kurmadan Chedjou ya vuruyoruz. Bunun adi sacmalik.
Henuz transfer olmadan evel, Fransa zamanlarindan videolar ekleyip Galatasaray kalibresinde bir stoper olmadigini gostermistim. Chedjou'yu Fransa'da Chedjou yapan estetik bilekleriydi. O donemin ultra ofansif Lille'inde bu yonu cok on plana cikti hakli olarak. Ancak goruldugu uzere defansif gorevi bir stoper icin fantastik hareketlerinden evel gelmeli. Aksi takdirde suan burada bu adama vurulmazdi.

Mudahale etmekten yoksun kotu bir orta sahamis oldugu dogru. Hatta takim halinde rezil bir defansif oyunumuz var ancak bu Chedjou'nun yetersiz oldugu gercegini degistirmiyor. Daha iyisi lazim, kesinlikle daha iyisi lazim.

Henuz transfer olmadan evel, Fransa zamanlarindan videolar ekleyip Galatasaray kalibresinde bir stoper olmadigini gostermistim. Chedjou'yu Fransa'da Chedjou yapan estetik bilekleriydi. O donemin ultra ofansif Lille'inde bu yonu cok on plana cikti hakli olarak. Ancak goruldugu uzere defansif gorevi bir stoper icin fantastik hareketlerinden evel gelmeli. Aksi takdirde suan burada bu adama vurulmazdi.

Mudahale etmekten yoksun kotu bir orta sahamis oldugu dogru. Hatta takim halinde rezil bir defansif oyunumuz var ancak bu Chedjou'nun yetersiz oldugu gercegini degistirmiyor. Daha iyisi lazim, kesinlikle daha iyisi lazim.
Lille takimini takip etmesem inanirdim belki. Kabul Lille ofansif oynuyordu ama Chedjou'nun inanilmaz katkisi vardi defansa. Videolardan degil, ben Lille maclarini genelde kacirmam.

Bir süre önce vermistim bir örnek; Lille korner kullaniyor, St. Etienne santra noktasinda bekleyen Aubame'ye topu atiyor, Aubame tek basina kalecnin üzerine kosarken Chedjou arkadan son adam olarak gelip yerine müdahale yapiyor. Bunu becermek kalite gerektirir, bunu birde Aubame gibi hizli bir oyuncuya karsi becermek ekstra kalite gerektirir.

Yani agir fln da degil denildigi gibi. Adam gibi partneri olsun söyle 10 mac, sonra konusalim. Aksi sekilde asla fransa performansindan sonra kötü stoper denilemez.

Lille takimini takip etmesem inanirdim belki. Kabul Lille ofansif oynuyordu ama Chedjou'nun inanilmaz katkisi vardi defansa. Videolardan degil, ben Lille maclarini genelde kacirmam.

Bir süre önce vermistim bir örnek; Lille korner kullaniyor, St. Etienne santra noktasinda bekleyen Aubame'ye topu atiyor, Aubame tek basina kalecnin üzerine kosarken Chedjou arkadan son adam olarak gelip yerine müdahale yapiyor. Bunu becermek kalite gerektirir, bunu birde Aubame gibi hizli bir oyuncuya karsi becermek ekstra kalite gerektirir.

Yani agir fln da degil denildigi gibi. Adam gibi partneri olsun söyle 10 mac, sonra konusalim. Aksi sekilde asla fransa performansindan sonra kötü stoper denilemez.
Lille'i surekli izliyordum desem yalan olur, ama bize gelmeden Lille'deki son sezonunun mac ozetlerine baktim. Bu ozetlere bakarken odaklandigim yer Lille'in yedigi gollerdi. Hemen hepsinde Chedjou golleri izliyordu. Bu aslinda siyahi oyuncularin genelinde olan birsey, yani konsantasyon eksikligi. Sonra o videolari bir postta toplayip transfer basligina koydum ve farkli bir Chedjou ile karsilasmadik, her ne kadar ara ara iyi performanslar sergiledigi donemler olduysa.

Chedjou'nun geldigi sezon soyle bir kadromuz vardi.

Muslera
Eboue-Dany-Semih-Riera
Hamit-Melo-Selcuk
Sneijder
Burak-Drogba

Gorunen zayif noktalar bir forvet, en az bir stoper ve de bir sol bekti ki Riera ciddi anlamda iyi oynuyordu aslinda. O kadro iki hucumcu kanat oyuncusuyla 4-2-3-1 olarak reforme edilip Drogba tek forvet oynamaliydi. O kadar az transfere ihtiyaci varken takimin, butceyi biri stoper olmak uzere 1-2 oyuncuya odaklayip Chedjou'dan cok daha ust duzey bir stoper getirilmeliydi.

Chelsea'ye elenmemiz (Chedjou'nun Eto'o'dan yedigi calim sonrasi 1-0 geriye dusmemiz), ondan bir sezon evel Real'e elenmemiz (Semih'in sacmaliklari tabi bir de hakemin Real'i destekleyen cok tarafli kararlarini da es gecmeyelim burada), bunlar genellikle yere saglam basamayan stoperler yuzunden oldu.

Hep dedim, yine diyecegim; o donem takviye icin cok az eksigimiz vardi ve cok fazla butcelere gerek olmadan elit bir takim olabilirdik, buna cok yaklasmistik hatta, ama yapilan vizyonsuz transferlerle bugun geldigimiz noktanin temelleri atildi.

Abartmak icin bi tarafini yirtip durma.

Iyi bir stoper. Beğenerek takip ediyoruz. Yanına iyi bir transfer şart.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt