#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: #21 Aurélien Chedjou

ben haksız çıkmayı çooook isterim konu GSARAYın ve bizim mutluluğumuz çünkü.muslera yanıltı beni doğruya doğru.benim mantığımca kaleye ve defansa 28 üstü performansı öngörülecek adamlar alınır yatırım transferleri hücuma yapılır.bir real bir barca olmadığımız için.sınırsız bütçemiz ve yabancı hakkımız olmadığı için.

Adam 28 yaşında. Uzun zamandır takip edilip izleniyor. Aldığın takımın - ki fena bir takım değil lille - kaptanı. 2 yılda bir yabancı stoper aramaktansa tam olgunluk yaşlarını yaşamaya başlamış aliteli birini alır 5 yıl rahat edersin. Muslera da aynı mantık. Hayır kötü çıkarsa onu o kadar izleyen takip edene söveriz ama bu yapılan transferin mantık olarak yanlış olduğunu göstermez.

Yahu chedjou ile Sneijder bir mi. Kim ne demiş Sneijder için. Eboue falan kalitesini ispatlamış üst düzey adamlar. Bu adamlar zaten ilk geldiklerinde belli eder kendilerini.

Burada oyuncu oyuncu ayırmaya gerek yok kardeşim.

Eboueninde, Musleranında, Rieranında, Amrabatında ne olduğu belliydi. Ben hiçbirisine olumlu veya olumsuz anlamda şaırmadım. Sadece Musleranın bizim kalemizi koruyacak kalitede olduğunu fakat öyle abartıldığı kadar üst düzey bir kaleci olmadığını düşünüyordum halada aynı düşüncedeyim.

Artık şu garip ve mantıksız kıyaslamalardan vazgeçin.

Hataları gerçekleri söyleyelim ki başımızdakiler daha fazla hata yapmasın.

Galatasarayın menfeati için eleştirmekten kaçınmayın.

Yeni lincoln, müzmin sakat, tek başına maç alamaycak biri. Büyük takımlarda dikiş tutturamamış balon yıldız dendi. Bir kısmını diyen hala var.

Belli miydi ? Muslera geldiginde taraftarlarca elleri küçük, leo francoyu aratan biriydi. Şimdi millet 2 yabancı sınırı olsa yine satılmasın diyor.

Eboue'de ilk haftalarda çok eleştrildi. Şimdi taraftarların hepsi degil ama büyük bir kısmı seviyordur . Riera ve Amrabat hayal kırıklıgı ama her oyuncuyu 2 maçla eleştiren takım taraftarı bu ikisinde haklı çıktı diye "ben demiştim zaa bundada diyorum fos bu adam" diye chedjou'ya saldırmasın. Otursun. En az 4 resmi maçını izlesin. Sonra zaten söylenmesi gerekenler söylenir.

Hem Riera kendini kanıtlamamış adam mı ?

Olmazsa olmuyor işte. Messi gelse kısa dersiniz 2. maç

Saçma kıyaslamaları biz mi yapıyoruz. Adam diyo Amarabat'a da böyle demiştim. Riera'ya da böyle demiştim. E demediginiz adam mı kaldı. Bir zahmet 1'i 2'si tutsun.

Ben mesela Burak geldiginde gsc 'de degilde kendi arkadas grubumda boş kaleci, teknik zayıf Galatasaray'da oynayacak adam degil diyordum. Ama sezon içinde yanıldıgımı anladım. İlk başlarda benim gibi düşünen adamlar Burak kötü oynasa da saldırsak diye pusuda.

Adam 28 yaşında. Uzun zamandır takip edilip izleniyor. Aldığın takımın - ki fena bir takım değil lille - kaptanı. 2 yılda bir yabancı stoper aramaktansa tam olgunluk yaşlarını yaşamaya başlamış aliteli birini alır 5 yıl rahat edersin. Muslera da aynı mantık. Hayır kötü çıkarsa onu o kadar izleyen takip edene söveriz ama bu yapılan transferin mantık olarak yanlış olduğunu göstermez.

Aynen doğru bir mantık. 32-33 yaşında Oyuncu alıp 2-3 yıl sonra yenisi aramak ve o oyunculara verilen paranın geri dönüşü yok.

Chedjou en azında 4 yıl bizde 32 yaşına kadar bizde eğer tutarsa devam ederiz 35 e kadar en az 7 yıl bizle kalır. tutmazsa seneye en kötü 3.5 4 milyona gönderirsin ki umarım adapte olur.

Hazırlık maçlarından bu adamı yorumlamaya kalkmak en hafif tabirle eblehliktir.

Keşke o saçma sapan dediğin taraftar grubu, diğer körü körüne herşeye eyvallah diyen taraftarından çok olsa.

Adam iki maçtada güven vermemiş yahu. hayal kırıklılığı yaşamışlar ve bunu belirtiyorlar ne var bunda.

Bırakın artık bu laf sokmaları. Varsa katılmadığın nokta belirtirsin aksi görüşlerini millet okur.

Ya nedir hayal kırıklığı neye göre 2 maça göre.. Yanında oynadığı isimler kim Hakan Balta, Sabri, Önünde Ceyhun, Yekta bu kadroya bırak Chedjou'yu Pique'yi koy saçma sapan oynar.. İzlememişsen sabredeceksin bekleyeceksin ne meraklısınız 2 günde tukaka ilan edip, 2 günde kral yapanlar yüzünden geliyor başımıza ne geliyorsa..

Ben belki de Chedjou'yu bu forumda en çok izlemiş insanlardan biriyim geldiğinde 1-2 yorum yazdım o gün bugündür ne olumlu ne olumsuz birşey yazmadım ben bile bunca kez izlemiş biri olarak yorum yazmak için bekliyorsam 2 maçını izlemiş biri asıp kesiyorsa bu fikir beyan etmek falan değil..

Ama buna sebep olan şey belli başarılar ve 2 senedir gelen sürekli başarı tatminsizlik yaratıyor taraftardan.. Chedjou geliyor (ki Fransa liginin en iyi 3-4 stoperinden biridir) daha iyisini neden alamadık deniyor.. Artık oyuncu beğenmemeye başlıyoruz beğendiğimiz isim gelse de o kadar alışmışız ki hemen takıma alışıp iyi performans sergilemeye gelen oyuncuların %70-80'i tuttuğu ve iyi performans gösterdiği için oyuncu biraz kötü başlasa hemen bunun tutmayacağı belliydi yorumları geliyor..

Adam kötü oynamışsa kötü oynadı denecek tabii ki, niye herkes bu kadar alınıyor anlamıyorum. 2 maçtır adam baya baya bocaladı bu çok net ortada. Ha bize uygun mu değil mi zaman gösterecek, ben özellikle şöyle adam akıllı bir kadroyla 90 dakika oynamasını bekliyorum Chedjou'nun..Ve bir de yanında Dany değil de Semih ile birlikte oynamasını. Hazırlık maçında bile eleştiri yaptırmıyorsunuz kardeşim, hazırlık maçları ne için var? Eksikleri belirtmek, performans veremeyenleri gözlemlemek için değil mi?

Yani Chedjou'nun en azından 3 aylık bir kredisi rahat vardır. Zaten bir futbolcu 3 ay boyunca etki yaratamamışsa sonradan düzelmesi imkansız, ben daha sonradan düzelenine şahit olmadım. Nasıl başlarsa genelde öyle gidiyor. (Ha tabi futbolcunun kendi pozisyonunda oynatılmaması durumları istisnadır) Sneijder örneği verenler var ama Sneijder bence geçen sezon kötü bir dönem geçirmedi. O kadar maç eksiğiyle gelmesine rağmen ligde ve CL'de toplam 3-4 maç aldı.Bence kıyaslanması yersiz.

İyi de tepkilere dikkat et birkaç kişi bize uygun olmadığı belliydi, Niye alındı, duruşundan belli bizim takımın stoperi olmadığı falan demiş ona tepki gösterilmiş yoksa kötü oynadığını bizde söylüyoruz ama uyum süreci denen birşey var hele 2 maçını izlememiş insanların duruşundan belli diyerek topcumuz değil demesi komikten de öte yani sanki takımımız da Pique, Puyol varda birinin yerine Chedjou'yu aldık bizim topcumuz değil diyoruz.. Eldeki stoperler Semih, Gökhan ve Dany iken Fransa liginin en iyi stoperlerinden biri denilen adamı beğenmemek nasıl bir mantıktır? Ki Dany dediğimiz adam Toulouse da 20 maça çıkmamış 1 sezon sonra Antep'e bedava denebilecek bir bonservisle elden çıkartılmışken sen Chedjou'ya bizim takımın topcusu değil dersen komik olur yani..

İyi de tepkilere dikkat et birkaç kişi bize uygun olmadığı belliydi, Niye alındı, duruşundan belli bizim takımın stoperi olmadığı falan demiş ona tepki gösterilmiş yoksa kötü oynadığını bizde söylüyoruz ama uyum süreci denen birşey var hele 2 maçını izlememiş insanların duruşundan belli diyerek topcumuz değil demesi komikten de öte yani sanki takımımız da Pique, Puyol varda birinin yerine Chedjou'yu aldık bizim topcumuz değil diyoruz.. Eldeki stoperler Semih, Gökhan ve Dany iken Fransa liginin en iyi stoperlerinden biri denilen adamı beğenmemek nasıl bir mantıktır? Ki Dany dediğimiz adam Toulouse da 20 maça çıkmamış 1 sezon sonra Antep'e bedava denebilecek bir bonservisle elden çıkartılmışken sen Chedjou'ya bizim takımın topcusu değil dersen komik olur yani..

Tamam bende farklı şeyler söylemiyorum ki, bence de zaman gösterecek bizim oyuncumuz olup olmadığını. Yani biz bu oyuncuya yatırım yaptık sonuçta, inşallah devamını iyi getirir, bizi mutlu edecek şey de budur zaten. Ben senin tepkini de anlıyorum, yani 2 tane 45 dakika ile bizim oyuncumuz olup olmadığı konusunda ahkam kesenlere söylüyorsun bunları, o konuda hem fikiriz. Ama biliyorsun ki, adama hiç toz kondurmayanlar da var buralarda, ben de onlara hitaben söyledim bazı şeyleri.

Kotu oynarsa ben demistim. Iyi oynarsa brn demistim. Aferin.

Tam olarak değil Einstein. Chedjou'yu bazılarının iddia ettiği gibi 80-90 maçta izlemedim. Ancak izlediğim kadarıyla Galatasaray için yetersiz buldum. Gelmeden önce de bu böleydi, şuan da farklı bir düşüncede değilim. Aksine, saptamalarımı tasdiklercesine 3 berbat hazırlık maçı oynadı. Ancak adı üstünde hazırlık maçı. Henüz eleştiri için erken ve ilerileyen zamanlarda takımla aşısı tutabilir, eğer gerçekten iddia edildiği gibi iyi bir oyuncuysa.

Adam daha bir tane maçta 90 dakika forma giymeden adaptasyon süreci hesaba katılmadan, olası bir form düşüklüğü hesaba katılmadan, daha önce hiç izlemeyenler tarafından oynadığı iki hazırlık maçında ideal partneri ile oynamadan, etrafında ideal oyuncular olmadan, takımda kalitesini bildiğimiz oyuncuların dahi daha istenilen seviyede olmadığı bir ortamda eleştiriliyor.

Daha önce izleyip beğenmeyenlerin yorumlarına saygı duyuyorum. Ama ilk defa şu geçtiğimiz iki maçta 90 dakika izleyipte kesin yorumlarda bulunulan mesajları hayretle okuyorum.

transferde ismi geçmeden önce kendisini tanımıyordum.iki hazırlık maçındada tabiki beğenmedim.Lig maçlarında görmek lazım.Çok iyi olabilir, lig içinde kendini ispat edebilir onlar ayrı konu.Ama ben daha farklı bi stoper transferi bekliyordum.Bu isim biraz hayal kırıklıgı olmuştur herkeste.

transferde ismi geçmeden önce kendisini tanımıyordum.iki hazırlık maçındada tabiki beğenmedim.Lig maçlarında görmek lazım.Çok iyi olabilir, lig içinde kendini ispat edebilir onlar ayrı konu.Ama ben daha farklı bi stoper transferi bekliyordum.Bu isim biraz hayal kırıklıgı olmuştur herkeste.

hazırlık maçı performansı ile oyuncu değerlendirilmez, kaldı ki bu maçta nerdeyse tamamı yedeklerden oluşan bi kadro içindeyse. şahsen bende hayal kırıklığı olmadı, hayal kırıklığı olması için ligde 5-6 maç yapması ve iyi olmaması gerekli.

bizim taraftara en iyi defansı getirsen hatalarını görür, şikeci taraftara en kötü defansı getirsen büyük yıldız der.

Beyler Chedjou çöp kendinizi kandırmayın boşa para verdik ..Yönetim istifa..Onu 2 maçlık performansıyla asan arkadaşın Başkan olmasını teklif ediyorum...

ben bu baslığı muslera ıcınde hatırlıyorum adamı yerden yere vurduk ıbb macında 2 gol yeyınce

Bizim dünyaca ünlü isimden çok takıma katkı verecek isimlere ihtiyacımız var.Eğer bu iş ünle şöhretle olsa Portekiz milli takım kaptanı Fernando Meira başarılı olurdu olmadı.Şahsen ben Chedjou nun çokı başarılı olacağını düşünüyorum.

580263_519228691470931_668789830_n.jpg

gözleri normal bir insana göre çok küçük yada çok kısıyor bu şekilde toplara hamle yapması mümkün değil

Muslera'nın da eli küçüktü

Sadece 2 hazırlık maçının belli bölümlerinde üstelik de yanındaki adamlar da sürekli değişirken oynamış bir oyuncuyu eleştirmek de neyin nesi. Defans oynamak uyum gerektiren bir iştir. Zamanla, yanınızda oynayan oyuncuları tanıdıkça kendi normal oyununuzu oynayabilirsiniz. Ben de zamanında stoper oynardım ve yanımda iyi anlaştığım olurdu. Onunla oynarken harikalar yaratırdık, pek çok pozisyonu önlerdik. Ama ben başka yerde maç oynamaya gittiğimde o kadar iyi oynayamazdım. Neden hem takıma alışkın değildim hem de yanımda oynayan adama alışkın değildim. Sonra o takıma da alıştım, yanımda oynayan diğer stopere de ve yine eski performansımı gösterdim.

Bu Chedjou için de geçerlidir, dünyadaki pek çok stoper için de. Popescu ilk geldiğinde 7-8 hafta çok kötü oynamıştı ve herkes "Keşke almasaydık" demeye başlamıştı. Sonra ne oldu Popescu alındığında gönderilmesi gündemde olan Bülent Korkmaz-Popescu tandemiyle peşi sıra şampiyonluklar, UEFA Kupası geldi. O yüzden o işler o kadar basit değildir. Eğer Fransa Liginde en iyi defans oyuncusu seçilmişse bu adam boş adam değildir. Zamanla alışır ve gerçek performansını sergiler..

hazırlık maçı performansı ile oyuncu değerlendirilmez, kaldı ki bu maçta nerdeyse tamamı yedeklerden oluşan bi kadro içindeyse. şahsen bende hayal kırıklığı olmadı, hayal kırıklığı olması için ligde 5-6 maç yapması ve iyi olmaması gerekli.

bizim taraftara en iyi defansı getirsen hatalarını görür, şikeci taraftara en kötü defansı getirsen büyük yıldız der.

Son cümlen çok ibretlik. Şikeci taraftara kötü defansı götür bizim ortalamamızdan daha fazla gerçekleri göreceklerinden şüphem yok.

Bizim taraftara iyi defansı getir hataları görür diyen sen bak bakalım yukarıdaki yorumlara deli gibi savunanlarmı çok yoksa yerin dibine sokanlar mı. Mantıklı, olması gereken yorumları bunlardan ayırararak bak bakalım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt