#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arsenal maçında genel anlamda oldukça iyiydi. Antep maçından daha fazla sorumluluk almıştı. İlk kez taraftarın önüne çıkmış olması ürkekliğinin nedeni olabilir. Hala beklediğim isim olmadığını düşünüyorum. Ancak daha fazla zamanı hakediyor.

valla fener maçında gökhan zanın ne kadar iyi stoper oldunu herkes gördü adam bir tane hava topu bırakmadı evet biraz ağır bazen hatada yababilir ama 3 maçtır dikkatle izlediğim chedjou hiç ışık vermiyor üstelik 6.5 milyon para vermişiz inşallah yanılırımda chedjou iyi oynar

Sivok olamayacağına göre. Chedjou'dan umutlu değilim. At gözlüklerini çıkarıp bakacak olursak Alves şimdiye kadar oynadığı bütün maçlarda farkını ortaya koydu.

Oynadığı her maçta takımı gol yemiş hemde 3 er 3 er ve farkını ortaya koymuş diyebiliyorsun.. Hayret..

Ujfa'nın çok golde hatası vardı zaten. Hata yapmayan stoper olmaz arkadaşlar. Dünya'da kaç tane var öyle stoper.

Senin 10 oyuncun da savunma yapacak sahada, yoksa kralı gelse hata yapar.

Ne alakası var takım savunmasıyla alakalıdır gol yemek. Biz de geçen sene çok gol yedik Muslera kötü kaleci mi.

Sent from my iPhone 5 using Tapatalk

Kaleciyle defans oyuncusu bir mi ? Bu adamı defansı toparlasınlar diye aldılar patır patır gol yiyorlar neyin savunması bu anlamadım..

Ayrıca geçen sene Musleranın çok gol yemesinin Danynin hatalarından kaynaklandığını söylememe gerek yok sanırım..

CL de Lille deki gibi oynarsa çok iyi iş yapar dua edelim olsun.

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk 4 Beta ile gönderildi

Yılın savunmacısı Alves olacak, tartışmasız. İhtiyacımız olan oyuncu oydu. Chedjou'da kaliteli ama.

Bir yürü git ya adamın 2 maçını izlemişsindir gelip alves diyorsun. Iki sene üst üste enayiler seçti chedjouyu fransada en iyi savunmaci olarak.

Danimarkalilar bile takdir ediyor avrupanin en iyi stoperlerinden diyor chedjou için sen gelmiş lugano tipindeki Alves'i ovuyorsun. Lugano sinsiydi kart gormezdi fazla. Bu alves direk mal. Çok kart görecek.

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2

Chedjou hakkında değerlendirme yapmak için biraz daha bekleyelim. Baktık olmayacak o vakit hep birlikte sallarız. :D

Ama biraz zaman tanımak lazım. Takıma alışsın. Eboue ve Muslera da ilk maçlarında dengesiz oyunlar oynadılar ama zamanla alıştılar.

Chedjou için takip edenlerin tamamı olumlu şeyler söylüyor. Bu kadar insan yanılıyor olamaz.

Sivok olamayacağına göre. Chedjou'dan umutlu değilim. At gözlüklerini çıkarıp bakacak olursak Alves şimdiye kadar oynadığı bütün maçlarda farkını ortaya koydu.

Daha ilk maç'ta Süper Kupa finalinde takımı on kişi bıraktı..Keza çok daha önceden atılması lazımdı Fener yandaşları farkıyla..

Bu mu fark anlayışın?

Hep aynisini tekrarliyoruz. Daha önce dedigim gibi, hem Semih hemde Chedjou daha cok fazla hata yapacak. Bu 4-3-1-2'den kaynaklaniyor. Her ne kadar ideal sistemimiz olsada.

Söyle düsünen, 4-3-1-2 sisteminde her iki bek mutlak hücum'a katilirsa ve stoper ikilisinin önünde sadece 1 süpürücü olunca zaman zaman Semih, zaman zaman Chedjou cok fazla zorluk yasayacaktir. Kaldi ki iki bekimiz hücum'a cikinca dönmekte fazla zorlaniyor. 1 süpürücü derken, Melo'yu kastediyorum. Melo'nun önünde 2 cok yumusak kalan oyuncu var, bu bir gercek, Selcuk ve Sneijder. Bu yüzden bi ara Hamit konusunda da belirtmistim; Hamit'in ofans'ta etkili olmasi icin kreatiflii sifira yakin. Bu yüzden kendisini gercekten sadece bir defans oyuncusu olarak kullanmaliyiz.

Eger Hamit'te hücum'a cikarsa, Eboue de cikarsa, Hakan da cikarsa her defans oyuncusu zorlanir. Ve en önemlisi, pozisyon alma konusunda epey bi zorlanir, hem Semih hem Chedjou.

Bunu görmekte fazla zor oldugunu düsünmüyorum. Bu sistem de oyuncularimiz arasinda baya bi fark var saha da. E tabi her oyuncu pozisyon almakta zorlanacak. Eger CL'de böyle bir takim'a karsi oynarsak (gercekten hücüumda kaliteli olan), cok rahat goller yeriz.

Chedjou icin yorum'a gelirsek; Bir kac sayfa önce kendisi icin uzun bi yorum yaptim, yine hepsini tekrarlamak istemiyorum. Ama bana göre kalitesini yaptigi hatalara ragmen belli ediyor. Cünkü hata sadece ondan kaynaklaniyor dedigim gibi. Teknigi bir stoper icin gercekten cok iyi. Ama baya bi form kaybetmis, bu da Lille maclarin son dönemlerinde basladi. Ondan sonra ne oldu ise, eski performansina hala yakalayamadi. Yine de takim halinde defans yapmasini biraz ögrenirsek ve Chedjou eski formunu yakalayinca, cok daha iyi olacaktir hersey.

Not; Biri yukarda 'Chedjou korkak, hemen Melo'yu ariyor' yazmis.

Yani bunu yazarken gercekten ne düsünüyor bu kisiler?

Birsey eklemek istedim, özellikle Alves'i savunanlar icin ekliyorum.

Yazdigim gibi takim halinde savunmamiz iyi olmayinca cok hata olur (poz. hata vsvsvs) ve yarin da olacaktir. Zaten bizim oyun felsefemiz hücum'a yönelik, yani dolaysiyla takim halinde defans biraz arka plan'a düsüyor.

Fenerbahce ise zaten 10 oyuncu ile defans yapip duruyor ve buna ragmen stoperleri cok ciddi hatalar yapiyor, buna Alves dahil. Sizde gelip buraya Alves'i övüyorsunuz ve cok komik duruma düsüyorsunuz. Izleyin her maci, yürüyerek geciyor rakip takimlari savunma oyunculari.

Bir yürü git ya adamın 2 maçını izlemişsindir gelip alves diyorsun. Iki sene üst üste enayiler seçti chedjouyu fransada en iyi savunmaci olarak.

Danimarkalilar bile takdir ediyor avrupanin en iyi stoperlerinden diyor chedjou için sen gelmiş lugano tipindeki Alves'i ovuyorsun. Lugano sinsiydi kart gormezdi fazla. Bu alves direk mal. Çok kart görecek.

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2

Seviyemi düşürmeyip, Alves konusunu önümüzdeki haftalarda sana hatırlatacağım renktaşım. Chedjou'nun Fransa'da üst üste 2 sene nasıl yılın savunmacısı seçildiğini anlamadım. Geçtiğimiz sezonun Fransa'da en iyi 11'inde olmayan bir oyuncu nasıl yılın savunmacısı oluyor?

Tartışmanın pek anlamı yok, zamanla göreceğiz kimin ne olduğunu.

tekini sisirecem diye digerini yerin dibine sokmaya gerek yok bruno alves'te gayet iyi bir oyuncu, lider vasifli...ched'de olmayan bisey

bide not olarak chedjou'ya ikidebir 'FRANSANIN EN IYI STOPERI :snowman:' diyip durmayin o ligde thiago silva gibi bi hayvanat oynuyo

180leri izlerken yerimizi alalim dedik, yorumlari bekliyoruz.

---------

Ilk yari cok iyi oynadi. Gökhan'in müthis hatalarini kapatti ve iki önemli top kesti. Ayrica savunmadan cikardigi toplar cok iyi, gercekten süper. Buda zaten onun özelligi, teknigi iyi olunca oyun da kurarsin tabi ki. Gökhan biraz pas yapmasini ögrense diyorum ama daha adamini tutamiyor Gökhan. Hep böyle.

Yine de Lille deki performansini yakalamadigini düsünüyorum. Daha iyi olacak.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt