#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Stoperin takıma alışması için zaman ve süreklilik gerekir. Yabancı sınırı varken bu sürekliliği sağlamak oldukça zor görünüyor.

Suç Chedjou'da değil, takımı öyle oynatan da. Her atak 4v4. Takım defansı diye bir anlayış yok ki.

bizde tutar veya tutmaz orasi ayri iyi oyuncu oldugunu biliyorum sadece

Takim savunmasi forvette baslar. Atletico Madrid'e bak adamlar nasil takim olarak savunma yapiyor bizde rakip elini kolunu sallayarak orta sahayi geciyor. Biz kompakt oynasak herkes birbiri icin savassa savunmada o kadar acik vermeyiz. Cok yumusak bir takimiz. Chedjou'ya gelinceye kadar sag ve sol bekimiz defansif anlamda zayif orta saha ve hücum oyunculari bir yana. Ben Galatasaray'a rakip olsam sürekli kanatlari kullanirim zaten iki bek disinda kanat oyuncusu yok bir de buna üstelik o bek oyuncularin savunmalari cok zayif. Biz mutlaka ama mutlaka kanatli bir sitem ile oynamamiz lazim ve acilen tek forvete dönmemiz lazim.

Yanında Dany oynağı için kızamıyorum. Dany'nin yanında Semih oynarken de "Dany kötü de Semih topa bile dokunamıyor" yorumları vardı.Tesadüf değil heralde.

Dany'nin yanında kim oynasa kötü gözüküyor zaten doğal. Bunu göremeyip yanında oynayan adama sallamak da nasıl bir şey onu bilmiyorum.

Takim savunmasi forvette baslar. Atletico Madrid'e bak adamlar nasil takim olarak savunma yapiyor bizde rakip elini kolunu sallayarak orta sahayi geciyor. Biz kompakt oynasak herkes birbiri icin savassa savunmada o kadar acik vermeyiz. Cok yumusak bir takimiz. Chedjou'ya gelinceye kadar sag ve sol bekimiz defansif anlamda zayif orta saha ve hücum oyunculari bir yana. Ben Galatasaray'a rakip olsam sürekli kanatlari kullanirim zaten iki bek disinda kanat oyuncusu yok bir de buna üstelik o bek oyuncularin savunmalari cok zayif. Biz mutlaka ama mutlaka kanatli bir sitem ile oynamamiz lazim ve acilen tek forvete dönmemiz lazim.

kanat konusunda hakli oldugun gibi ortasahada rakiplere gore sayica eksigiz. ozellikle clde real hem kalite olarak hemde sayi olarak orta alanda senden ustun. 6 atmasida gayet dogal bu dizilim ile. sneijderde bi nevi forvet gibi neredeyse sahada 3 forvet 3 ortasahayiz. selcuk ve hamitte kenara inince melo kaliyor orda. bu durumda hem selcuk hem hamit hemde melonun performanai dusuyor.

melonun en iyi oyunu 4 4 2deki antalya maciydi. tipki iki sene onceki gibi oynadi

Real Madrid maci hikaye takim savunmamiz ne kadar rezalet olursa olsun hazirlik maclarinda ne zaman Chedjou-Dany oynadi biz o maclarda defansif anlamda cok zorlandik.

Valla Lucas Neill ilk geldiğinde buldozer gibiydi. Semih de ilk oynamaya başladığı zaman ohh be iyi ki Servet ve Gökhan'ı oynamıyor demiştik. Chedjou geleli hiç vvovuuuaaa falan olmadık bakalım ne olucak. Benim umudum bitti açıkçası

tam diyemem cok kötü cok iyi birisi, ama yeni gelen defansin bir tek seye ihtiyaci var oda devamli bir partnerle oynamaligi, fatih hoca nasil öyle akil almaz bir is yapti dany ve chedjou yu ayni anda oynatarak gördük, hangi kus soktuysa ona bu fikri...

cok amatörce

Suç Chedjou'da değil, takımı öyle oynatan da. Her atak 4v4. Takım defansı diye bir anlayış yok ki.

Cocuk bile ronaldo vs stoper'i teke tek oynatma hayaline kapilmaz.. Adam onune geleni yiyir chedjou ve dany'ye asla suc bulmuyorum.

Suc kesinlikle hoca da.. Ne zaman geri vites takacagini bilmiyor

Resmen intihara yolluyor takimi

Oto kontrol sifir hoca da

Sağolsun Terim sayesinde takımda sövülmedik oyuncu kalmadı. Geçen sezon ve bu sene başında ne kadar övdüğümüz adam varsa hepsine şu an çer çöp gözüyle bakılıyor, daha yeni gelmiş adamlara da 1 ay geçmeden rezil damgası vuruluyor, eserinle gurur duy hoca.

Aslına bakarsak iyi bir oyuncu.Özellikleri bir stoper için hızlı,boyuna göre hava topları iyi topu oyuna iyi sokuyor ki bunu en çok tüm takım son 10 dakikada yüklenirken bu adam orta sahaya çıktığında görüyoruz.Ancak bir kaç mesele var.Bu adam yanılmıyorsam eski takımında hareketli savunma yapıyordu.Fransa ligini takip etmem ama hareketli diye biliyorum bu adamın savunma tarzını.Bizim ligde ise statik savunma var.Uyum sorunu çekiyor kanımca.Tabi birde bu adam hamleci savunmacı.Bize ujfa gibi hamleci değil daha ziyade yöneten lider savunmacı lazımdı zira semih de hamleci.Şöyle gsvidden lig özetlerine bir baktım epey uzun özetler var orda bu oyuncumuz da epey hata yapmış.Misal şu tita'nın pozisyonda ofsaytı bozmuş falan.Arada adam kaçırıyor.Ama şöyle de bir şey var.Defans diğer mevkilere benzemez.Öyle arada şu kanadı oynatayım arada bunu der gibi stoperlerle çok oynamamalısın zira uyum çok önemli.Chedjou üst üste maç oynatılmıyor yabancı sınırından dolayı.Alves dediğiniz adam gibi birini almak için 30 üstü adam lazımdı.Chedjou AB kuralı gelince alışırsa epey iş yapar semih ile beraber.Ha AB çok geç gelirse bu da teknik heyet hatası olacaktır.

Valla o maç ile ilgili oyuncuların çoğunda bir suç yok.

Chedjou takım ile kaç maç yaptı ki bu kadar yerden yere vuruluyor?

Kaldı ki 1v1 bırakıldığı adam RONALDO yani.

Suç hocada kesinlikle RM gibi bir takıma karşı haddini bilerek oynacaksın.

Bizden başka hiç kimse RM karşısına bu kadar kalabalık hücum hattı ile çıkmaz.

Resmen intihar ettik maçta..

kusura bakmayın ama chedjou yerıne teryy bile olsa o savunma hattında tökezlerdi.

Bazı oyuncuları çok acımasızca eleştiriyorsunuz.Bu adam bize transfer olmasaydı Premier Lig'de yada La Liga'da oynayacaktı.Kalitesi olduğu belli o yüzden topçu değil falan ağır laflar bunlar.

Tamam formsuz,iyi başlamadı falan ama kim iyi ki?Selçuk İnan'a,Sneijder'e,Drogba'ya,Eboue'ye,Hamit'e,Amrabat'a yazılanlar da ortada.Bir takımda 1-2 kişi hariç herkes kötüyse,oyuncular gömülüyorsa sorun formsuzluktan çok daha büyük demektir.

Yılın Kadlec le birlikte en büyük kazığı !! Tank dedikleri gibiymiş. Ronaldo ve Ayı Benzema yanında Ferrari gibi kaldı. Düşürmeyi bile beceremeyen bir adam!! Sene sonuna kadar bizi yanıltmazsa 4-5 milyon veren varsa anında elden çıkaralım. Küçük takım topcusu bence Lille de fln oynar.

Bu kadar kırılgan bir orta sahada sadece stopere yüklenmek hata olur,hele ki doğru dürüst 4 maç üstüste oynamamış bir stopere.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt