#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hazar Büyüka (@hazar_buyuka)

Chedjou Galatasaray'da. Yillarca Fransa'da yasayan biri olarak iddia ediyorum Turkiye boyle stoper gormedi.

:hang:

Ayrıca sırf şu çalım yüzünden aldık lan biz bu adamı

tumblr_mhcc3qw6Ml1rtequ6o1_500.gif

Sonra videolardan izleyip futbolcu aliyoruz deyince kötü oluyor insan burada..

Büyüka`nın o iddiayı atması normal. Bende büyük hayal kırıklığı yaşadım. Biz almadan kısa süre önce takıma sakatlıktan yeni dönmüştü. Ve maçları izlediğimde kesin bu sakatlıktan döndüğü için böyledir diye temenni etmiştim. Ama malesef yanılttı ve çok daha geriye gitti. Özellikle rakibi karşılaşmalarda büyük sıkıntı. Birebir falan katmıyorum daha. Satılması akıllıca olacak gibi şu an.

Tapatalk v2

Murat'ın da dediği gibi birebirde çok kolay çalım yiyor. Geçen maçta yine Tello'dan yediği bir çalım var o çalımı Süper Ligde çok az stoper yer.

İnşallah Dünya Kupasında iyi oynar da elden çıkarırız.

Kalibresi bu kadar.

Düzenli olarak forma giymedi ve bence fazlada istekli oynamadı. Bir sürü etken var takıma uyum sağlayamamıştır da belkide. Benim Fransa'da izlediğim Chedjou çok daha iyiydi. Hatta anlaştığımızda eski maçlarını filan izlemeye başladım. Üst düzey bir stoper olduğunu hiç bir zaman iddia etmedim.

Bizim iki senedir takım defansında büyük sıkıntılarımız var. Devre arasında Burdisso yerine sağlam bir forvet alsaydık şampiyon bile olurduk. Umut ve Burak sayesinde çok puan kaybettik. Amrabat ve Riera'nın aynı anda takımdan gönderilmesinin bedelini ödedik. Üstelik Bruma ve Aydın'ın sakatlığına rağmen. Takımda resmen sol kanat oynayacak oyuncu kalmadı birden. Riera'yı takımda tutsak Telles, Riera ikilisi sol tarafı idare ederdi bence. Sneijder hiçbir olmazsa ortada oynardı.

Düzenli olarak forma giymedi ve bence fazlada istekli oynamadı. Bir sürü etken var takıma uyum sağlayamamıştır da belkide. Benim Fransa'da izlediğim Chedjou çok daha iyiydi. Hatta anlaştığımızda eski maçlarını filan izlemeye başladım. Üst düzey bir stoper olduğunu hiç bir zaman iddia etmedim.

Bizim iki senedir takım defansında büyük sıkıntılarımız var. Devre arasında Burdisso yerine sağlam bir forvet alsaydık şampiyon bile olurduk. Umut ve Burak sayesinde çok puan kaybettik. Amrabat ve Riera'nın aynı anda takımdan gönderilmesinin bedelini ödedik. Üstelik Bruma ve Aydın'ın sakatlığına rağmen. Takımda resmen sol kanat oynayacak oyuncu kalmadı birden. Riera'yı takımda tutsak Telles, Riera ikilisi sol tarafı idare ederdi bence. Sneijder hiçbir olmazsa ortada oynardı.

Chedjou'yu bizimle ismi gectikten sonra ben de izledim League 1'deki son birkac macinda ve ust duzey bir stoper olmayi gectim, cok kotu bir stoper oldugunu sittin kez yazdigimi hatirliyorum. Genc bir potansiyelin ileride cok iyi olup olmayacagi konusunda yanilgiya dusmek mumkundur, ancak yetiskin bir oyuncunun iyi veya kotu oldugunu tespit etmek icin muneccim olmaya gerek yok. Ayrica bizde bir donem bolca mac oynadi, yani duzenli olarak forma giymedigi konusunda hemfikir degilim. Kotu performansinin istekli olup olmamasiyla da alakali olacagini dusunmuyorum.

Kisaca yanlis bir transfer yaptik ve malesef cok ciddi bedellere bu yanlis transferi yaptik. Lille gibi bir takimin stoperini, hic kimsenin Galatasaray'a senelik 2.2 milyon arti mac basi ve primlere transfer ettirmeye hakki yok. Ki bonservisi icin verilen 7 milyona hic deginmiyorum bile. Bu durum sirf Chedjou ile alakali da degil malesef. Salih Dursun olsun, Hajrovic olsun hem fahis bonservis paralara geldiler, hem de ne idugu belirsiz bes para etmez kuluplerinde kazandiklarinin 4 ila 6 katina imza attirildilar. Bu tip, Galatasaray'a gelirken uste para vermeleri gereken kucuk capli futbolculara bu kadar yuksek paralar verilmesi sahsen beni fazlaca rahatsiz ediyor.

Olmayacağı belliydi zaten. Fatih Terim'in üstün öngörüsü : ) Galatasaray'ın bir kuruşunu boşa harcamam diyen adama güvenilir mi? Para verdiler diye eleştirdiği rezilliğin altına para için giden adam. Çok gönüllü olaydı da bedavaya yöneteydi Milli Takımı. Nasıl olsa Milli dava ya?

Çok iyi oynadı yanında Semih oynamayınca coşuyor

balta okadar kötüydü ki izleyebildigim anlarda terry gibiydi, bir sürü önemli top kesti.

bu adamın ismi çıkmış bana göre ilk yarı takıma iyi alışamadı ama özellikle Chelsea maçından beri müthiş oynuyor bana göre seneye kalmalı Dany'den 100 kat iyidir.

Çok garip bi oyuncu iyi kesici teknik duran toplarda iyi ama yavaş hantal ve yumuşak

Hesap Makinesi

Fena oynamadı ancak çok kolay çalım yiyor. Oyunu geriden iyi kurdu bugün cidden.

Bu adam stoper mevkisine göre genç sayılabilecek bir adam bu adamın yanına lider ruhlu bir adam koyacaksın örnek Godin gibi..

Tadından yenmez bizim beklentilerimiz lider yönlü Ujfalusi tarzı bir adamdı malesef kesici aldılar..

Chedjou iyi bir kesici ama tek hamleli futbolcu girdikten sonra yararlı oldu fakat bu adamın yanına bir reis şart..

Kötünün iyisi hala, Jimmyden yediği çalımı amatör topçu yemiyor, jimmy ile birlikte koşması lazım direk kesmeye çalışıyor

yerli olsa alt yapıdan çıksa siyahi olmasa adı semih olsa

üstüne stoper tanımazdık..

6+2 yi harcamaya deymeyecek bir abimiz

%100 gönderilmeli kanaatindeyim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt