#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kötü skorlar gelince yine kurban seçilmiş
sene başında ilah ilan edilen adam yine iki üç hafta içinde yerin dibine sokulmuş

Yahu öyle yorumlar var ki ibretle izliyorum. Sanki bu adam her mac "macin adami" seciliyor da bir tek dortmund macinda kötü oynamis ve bundan dolayi elestiriliyor.

İki sezondur bu takimda ve basarili oldugu mac sayisi 3'ü gecmez. Hele gecen sene bir fenev maci var ki topu eliyle kontrol edip penalti yaptirdigi. Bunun yüzünden 2-1 kaybettigimiz.

Bu arada herkes Semih'e laf atiyor ama bu Chedjou neden geldi? Defansi toparlasin diye. En azindan biz öyle sniyorduk. Sanki Lille'de yaninda Carvalho, Terry, Ramos oynuyordu. Bir macta İbra'ya bacak arasi yapti diyegöklere cikariliyordu. Ona bakarsan 1'e 1 sprintte Dany Ronaldo'yu duman etmisti. Ama bu Dany'nin yetersiz stoper oldugunu degistirmez.

AYRİCA bir teksiz futbolu biliyorsunuzdigerleri bilmiyor: DK'da Chedjou neden paso yedek oturdu madem cok iyi bir stoperdi?! Orada yaninda Semih yok ama ne hikmetse 30 dakika falan oynadi sadece ;)

Pierre-Emerick Aubameyang Goal ~ Galatasaray vs Dortmund 0-2 Champions League 22/10/2014 - YouTube

aziz_yildirimmaske.jpg

arkadasin soyledigi semih ile oynayan yabanci stoperler kotu argumanina katilmamakla birlikte bu argumani desteklemiyorum. ama ujfa ornegide bu noktada yanlis bir ornek.

cunku ujfanin oynadigi takim bastan assagi takim oyununun hakkini veren, isiran basan hakkiyla oynayan bir takimdi. dany'nin oynadigi takim vasat bir takimdi. kismen aksak bi gs idi.

chedjounun oynadigi mevcut takim ise follofos bir takim. yani su asamada gs'a senin favori stoperini koy yine bizi ve prandellinin sacma dizilislerini toparlayamaz. tum bunlara katilmayan yoktur heralde.

cunku ujfanin oldugu donemde semihte cok iyiydi selcukta. herkes mevkisinin hakkini veriyodu. dikkat ederseniz bu sezon semihte rezil. stoperler acik alanda rakip ile asla birebir kalmamalidir ya da mumkun oldugunca az birakilmalidir, heşeki defans hatti bizim gibi yavas ise.

ama baktigin vakit bizim stoperler her atak yedigimizde rakiple bire bir mucadele etmek durumunda. sebebide rakiolerimizin korkunc kanat akinlari ile bas edememiz birinci nokta, ikinciside cl'deki en kotu ve follos ortasahaya sahip olmamiz.

ben hoca olsaydim sayet futbolcularimiza galatasaray-chelsea macini seyrettirirdim ibret olmasi icin.

bir oyuncu-(lar) icin en assagilayici sey o macta mevcuttu. misal selcuk adli futbolcunun lampardin karsisinda paspas gibi bu denli ezilmesi, ayaga dusmesi cok aci bisey. lampardin selcukla kedi fare gibi oynamasini izletir alt yapiya ibret aldirirdim. tabi ne dersek diyelim size gore suclu yine chedjou ve semih olacak. hatta bazen bakiyorum muslera bile suclu oluyor. evet zaman zaman bireysel hatalar olabilir ama forumda futbola cok yuzeysel bakiliyor. sahsi fikrime gore forumda futboldan gercekten anlayan hakan delikanli var ustelik acik ara.

benimde futbol oynadigim donemde onun gibi hocam olsun isterdim. misal elimizden geleni yapar tek isabetli sutta gol yerdik. hocamiz oynadigimiz oyuna hic bi zaman aferin demez sans eseri yedigimiz golden dolayi demedigini birakmazdi. ozetle futbola yuzeysel bakilmamali bencede.
@Hakan Delikanli bence teknik direktor ol

hocam çok güzel anlatmışsın asıl mevzuyu..

Terry-pepe ikilisini koy yine aynı golleri yerler ama millete anlatamıyoruz işde...

Birde bu forum da çok dönek var kimse kusura bakmasın.

2 gün önce yerden yere vurdugunu 2 gün sonra göklere çıkarabiliyor yada tam tersi göklere çıkardıgını 2 dk da satabiliyor...

Danny için burda denmeyen kalmadı simdi gitti ya savunmaya kıyaslamaya başladılar...

Buradaki arkadaslar en iyi defans oyuncusunun hiç hata yapmayan hiç eksik yönü olmayan oyuncu oldugunu sanıyorlar .

Sanıyorlar ki birisi gelecek her topu kesecek .

Kardeşim chedjou ya bok atıyorsunuz.

Adam hava topunda iyi topu oyuna iyi sokuyor kademesi var , arada adamını kaybediomus yav adam onuda yapmasa ne işi var GS da gider Realde oynar Manu da oynar sende bön bön bakardın...

aslında kime ne anlatıyoruz ki semihi yere göğe sığdıramayan adamlarla neyi tartısıcaksın

dortmund maçında yediğimiz golde tabiki hatası var ama en büyük hata kenardaki adamda. o adam tellesin önüne 1 tane açık oyuncusu koysaydı telles hücuma çıkıp ilerde kalmazdı . boş kalan adamını semihin kovalamasına gerek kalmazdı. chedjou da 2 kisiyi tutmak zorunda kalmazdı . yani chedjou bence iyi bir stoperdir ama oynatmasını bilene tabiki .

Chedjou'nun yerine her hangi bir stoper koyun, ayni sekilde rezil olur.

Tamamen taktiksel hatadir oyuncularin, özellikle stoperlerin olumsuz performanslari.

Dortmund ve Arsenal gibi iki benzer ve kanatlardan hücum'a cikan takima karsi 4-3-1-2, yani kanatsiz oynatiyorsun, üstelik defans yapacak iki bekin de defansif acidan inanilmaz zayif kaliyor. Burda bir stoper olarak ne yapabilirsin?

Hangi stoper olursa olsun, bos alanada yakalanan stoper hücum oyuncusuna karsi zorlanir. Karsinda da Aubame ve Reus gibi oyuncular olursa skor cok dogal.

Hatasiz mi? Degil. Ama hatanin sebebi sizce kendisi mi? Hayir degil, taktik dehasi Prandelli.

Burda Chedjou Semih'in orta yapmasını engelleyip oyuncunun içeriye doğru gideceğini zannediyor. Zaten iyi bir stoper olsa o ortayı yaptırmaz. Hata Telles'te başlıyor 1 pas ile oyundan düşüyor o pozisyonda. Chedjou'ya zaten dikkat edin 2-3 defa adamın nerde olduğunu kontrol ediyor ve daha sonra topa bakıyor. Bunu çoğu Türk stoper yapmaz bile sadece topa bakar.

Hemen herkesin bilip dile getirdiği argümanlar üzerinden kendi tezini haklı çıkarmaya çalışırken, diğer yandan da aksi görüştekilerin tamamını (Sanki hepsi konu hakkında tamamen aynı şeyleri iddia ediyormuş gibi) karşı kefeye koyarak, futboldan anlamadıklarını iddia etmek çocukça bir davranış...

Evet, takım savunması 3. yıldır arızalı, savunmada açıklar verilmesi sadece stoperlerin suçu değil...

Evet, Semih hiçbir özelliği vasat seviyenin üzerinde olmayan, muhtemelen bundan sonra da olamayacak bir futbolcu...

Bunları göz önünde bulundursak bile yine de bunlardan bağımsız olarak; Chedjou nun geçen yılki performansı tam bir hayal kırıklığı oldu; adam kendisi bile bunu kabul etmiş ve bu durumu yaşadığı sakatlıklara bağlamışken burada hala debelenenler vardı, aslında bütün suçun başkalarına ait olduğuna dair; bunu yapınca size göre tutarlı oluyorsunuz, bana göre sabit fikirli...

Chedjou, hele de Afrika kökenli bir futbolcu için mükemmel bir sporcu karakteri yansıtıyor, bu konuda olumsuz bir ifadeye hiçbir yerde rastlamadım ki başka herhangi bir alanda da en önemli bulduğum husustur...Bu yılki performansından gayet memnunum, zaten Ched ve Melo dan başka takımda iyi olduğu söylenebilecek futbolcu da yok şu anda...Avrupada hala da ciddi bir piyasası olduğu kesin, asla bir 'çöp' değil, ciddi taliplerin çıkmasının önündeki en büyük engel bizimle olan yüksek kontratıdır...

Ancak aylarca peşinden koşulupta onca bedel ödenerek doğru bir tercih yapılmadığı yönündeki kanaatim değişmiş değil...Pozisyon alma, duruma göre en doğru opsiyonu tercih etme ve uygulama becerisi bakımından 10/10 luk Ujfalusi den sonra Cheedjou 4.5/10 filandır...

Her konuda, Siyah/beyaz dan herhangi birini en baştan tercih edip, takım tutar gibi sonuna kadar inat etme rahatlığını yaşayanları çok defa imrenerek izlemişimdir; böyle yapınca son derece cesur ve kararlı da hissettiklerini anlayabiliyorum, olup biteni objektif şekilde değerlendirmek ise çok zahmetli bir süreç, ne gerek var?...

Burda Chedjou Semih'in orta yapmasını engelleyip oyuncunun içeriye doğru gideceğini zannediyor. Zaten iyi bir stoper olsa o ortayı yaptırmaz. Hata Telles'te başlıyor 1 pas ile oyundan düşüyor o pozisyonda. Chedjou'ya zaten dikkat edin 2-3 defa adamın nerde olduğunu kontrol ediyor ve daha sonra topa bakıyor. Bunu çoğu Türk stoper yapmaz bile sadece topa bakar.

iyi stoper olsa 30 metre uzaktan yuvarlana yuvarlana gelen topa tuttugu adam 6 pas icinde vurmaz

adami savunmak icin ne yapacaginizi sasirdiniz

terry/ pepe olsa bu golu yine yermisiz, gtfo

çok gülüyorum bazılarına kendilerini karar mercii sanıyorlar.

eminim bunlar hayatında topa vurmamıs anca televizyonun karşısında cips yiyip kritik yapmıs adamlardır.

topu görse bomba zannedecek adam gelmiş kimleri karalıyor.

En başından beri ftnin kazığı, saatli bomba dedim. Bu sezona iyi başladığı için şaşırttı ama ham maddesinde bir değişiklik yok. Bu geldiğinde fransada yılın stoperi ödülünü aldı diye nesta muamelesi yapanlar şimdi yerin dibine sokmaya çalışıyor. Ergen futbol profları yine iş başında.

Bilinenin aksine Ft değil, bülent tulun kazığıdır.

Lille defansif oynadigi icin 2 sene on plana cikti, Mancini ve Terim defansif oynamadigi icin pek verimli olamadi ama simdi prandelli defansif oynadigi icin on plana cikiyor,

Asla Galatasaray'in topcusu olamaz, adamin one verdigi 20 pasin 18i rakibe gitti dortmund macinda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt