#21 Aurélien Chedjou (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sana 2 sorum olacak:

1. Lorik Cana senin tarif ettigin tarzda bir topcuydu. Neden teneke baglanip yollandi?

2. Melo neden bu kadar cok seviliyor? Sadece iyi bir kesici oldugu icin mi?

Tarif ettigim tarzda topcu diye iyi oyuncu oldugunu demek degildir. Cana takim için yetersizdi.

Melo'nun kreatif kalitelerini abartiyorsun. Bir kaç yan pas ve bazen Sneijder'e pas vermekle çok kreatif oyuncu olmuyorsun.

Adam uzun paslar bile veremiyor.

Tarif ettigim tarzda topcu diye iyi oyuncu oldugunu demek degildir. Cana takim için yetersizdi.

Melo'nun kreatif kalitelerini abartiyorsun. Bir kaç yan pas ve bazen Sneijder'e pas vermekle çok kreatif oyuncu olmuyorsun.

Adam uzun paslar bile veremiyor.

Sana Melo'yu daha iyi analiz etmeni tavsiye ederim ;)

Atletik, hizli falan ama örnegin Melo'nun attigi paslari ve oyun görüsü yok bunda.

Chedjou atletik, yavas bir adam. Melonun attigi paslari belkide daha fazlasini atar. Zaten ortasahadan evriltme bi stoper.

Sana 2 sorum olacak:

1. Lorik Cana senin tarif ettigin tarzda bir topcuydu. Neden teneke baglanip yollandi?

2. Melo neden bu kadar cok seviliyor? Sadece iyi bir kesici oldugu icin mi?

paslari iyi oldugu icin ofansa donuk ortasaha olarak oynamisligi bile var. Yani evet o tur paslar atabiliyor.

Bencede bizim problemimiz, kanat, ortasaha ve forvette daha fazla. Ortasaha boyle follos olmus durumdayken melo-chedjou ikilisini gobekte denemekte fayda var. Ortasahanin bu sekilde direnci artar diye dusunmekteyim.

Chedjou'nun Melo ile birlikte defansın önünde denenmesi gerektiğini defalarca söyledik ama kimsenin umrunda olmadı. Teknik adamların görevi işler yürümediğinde elindeki malzemeden en iyi verimi alabilmek için gerekli değişiklikleri yapmaktır. Chedjou geldiğinden beri tüm teknik adamlar onu ısrarla defansın merkezine hapsettiler. Chedjou son adam olmadığı zaman daha verimli olabilir çünkü risk almayı seven bir yapısı var. Statik ve dirençsiz orta alan sıkıntısını bertaraf etmek için en azından denenmeli.

Chedjou'nun Melo ile birlikte defansın önünde denenmesi gerektiğini defalarca söyledik ama kimsenin umrunda olmadı. Teknik adamların görevi işler yürümediğinde elindeki malzemeden en iyi verimi alabilmek için gerekli değişiklikleri yapmaktır. Chedjou geldiğinden beri tüm teknik adamlar onu ısrarla defansın merkezine hapsettiler. Chedjou son adam olmadığı zaman daha verimli olabilir çünkü risk almayı seven bir yapısı var. Statik ve dirençsiz orta alan sıkıntısını bertaraf etmek için en azından denenmeli.
Dogru konustugunu belirtelim

ölüyü öptünüz diriyi öptünüz simdi de gözünüzü melo ya mi diktiniz?
stoper alirken partneri ile uyumu sayesinde veya takim savunmasi sayesinde iyi göründügü gercegini gözardi etmemek lazim..misal puyol'un yanina burdisso gibi saatli bombayi partner olarak koyarsan ikisininde kicina teneke baglayip gönderirsin..stoper mevkigine adam alirken yanindaki adamin kalitesine,bilgisine bakarak alinmali..stoperleri bir nevi tek yumurtali ikiz olarak da adlandirabiliriz..

☆$☆

Orta saha futbolcularımızın özellikleri itibariyle 4-2-3-1 de defansın önündeki ikili olarak Melo-Ched denenmeli bence de...Takımda çift yönlü orta saha rolünün hakkını verecek tek bir futbolcu bile yok, bu ikisinin önünde oynayacak oyuncuların hücuma daha bir güvenle çıkabilmeleri önemli bir kazanım olacaktır...
--------------Muslera---------

Tarık-----Gökhan----Semih-----Balta

-----------Ched---Melo------

Bruma-------Sneijder------Olcan

--------------Umut-----

Gökhan bu takımda yok sayılmamalı, keşke Koray banko olabilse tabi...Kontenjan ve form durumuna göre Telles tercih edilebilir, güven vermiyor...Tarık mevcut performansı ile çok yetersiz, Sabri yi yazmaya elim varmadığından yazdım oraya...Olcan solda oynamalı, stili ters kanat için uygun değil...Ched-Melo nun alternatifleri sırasıyla Hamit-Cemaili-Yekta-Emre-Veysel-Selçuk(:mad:)...Sneijder ınki Emre-Cemaili-Selçuk...Bruma-Olcan için Emre-Pandev(!)-Hamit-Sinan G.-Yasin(;()...Umut için Pandev, diğerini unuttuğumdan değil yazmak istemiyorum (Adam gibi bir santrfor alınsın artık!)...

Sınırlama olmasa şu an ki kadromuzla

Muslera

Tarık Semih Koray Telles

Melo Chedjou

Bruma Sneijder Olcan

Pandev.

Orta saha futbolcularımızın özellikleri itibariyle 4-2-3-1 de defansın önündeki ikili olarak Melo-Ched denenmeli bence de...Takımda çift yönlü orta saha rolünün hakkını verecek tek bir futbolcu bile yok, bu ikisinin önünde oynayacak oyuncuların hücuma daha bir güvenle çıkabilmeleri önemli bir kazanım olacaktır...

--------------Umut-----

Gökhan bu takımda yok sayılmamalı, keşke Koray banko olabilse tabi...Kontenjan ve form durumuna göre Telles tercih edilebilir, güven vermiyor...Tarık mevcut performansı ile çok yetersiz, Sabri yi yazmaya elim varmadığından yazdım oraya...Olcan solda oynamalı, stili ters kanat için uygun değil...Ched-Melo nun alternatifleri sırasıyla Hamit-Cemaili-Yekta-Emre-Veysel-Selçuk(:mad:)...Sneijder ınki Emre-Cemaili-Selçuk...Bruma-Olcan için Emre-Pandev(!)-Hamit-Sinan G.-Yasin(;()...Umut için Pandev, diğerini unuttuğumdan değil yazmak istemiyorum (Adam gibi bir santrfor alınsın artık!)...
bu dizilise itiraz seviyem 0

--------------Umut-----

Ben defans hattında solda telles'in mutlaka oynamasından yanayım. Ayrıca sağ bekte mancini semih'i denemiş ve oldukça da verim almıştı. İlk 11'de Muslera, Telles, Chedjou, Melo ve Sneijder'i oynatmalıyız diye düşünüyorum.

Bahsettiğim formatta dikkat çekmek istediğim bir şey var. Bana göre 2011 Galatasaray'ının başarılı olmasında en önemli noktalardan biri solda Emre Çolak ve sağda da Engin Baytar'ın üstlendiği pozisyonlardı. Bu iki adam da kabul etmek lazım ki kusurlarına rağmen sahada canlarını dişlerine takıyor ve takım için çok önemli roller üstleniyorlardı. Her iki oyuncu da topu ayaklarında tutup pozisyon ve goller üretebiliyorlardı. Üstelik asla beklerini rakip oyuncularla yanlız bırakmıyor bu nedenle de takımın mesafesi kısalabiliyordu. Aynı formatta bir takım düşünebiliriz pekala. Yani forvete ister Umut'u, ister Burak'ı koyun. Ancak orta sahada bu defa sola Olcan Adın'ı ve sağa da son zamanlarda orda fena oynamayacakmış hissiyatı yaratan Emre Çolak'ı koyarsanız hem bek bindirmelerinde Telles çok verimli olacaktır, hem de Sneijder'in dar alanda paslaşabileceği oyuncu sayısı artacağından takımın toplamda üreteceği pozisyon sayısı şimdikinin çok üzerinde olacaktır. Yani

Umut
Olcan - Sneijder - Emre
Chedjou - Melo
Telles - Hakan - Koray - Semih
muslera​

şeklinde bir 11 en azından rakibe direnç gösterip sahada başımızı dik tutar. Ayrıca Hamit alternatifini de hatırlatmak isterim. İstediğimiz zaman orta alanda Hamit'i kullanarak bir yabancı kontenjanı açabiliriz. Bu da Bruma'nın sık sık forma bulması veya Chedjou'yu stopere çekebilme lüksü anlamına gelir. Kesinlikle çaresiz bir kadromuz yok. 4-2-3-1 veya 4-4-2 gibi taktikleri pekala oynar. Eminim oluşacak sinerji kısa zamanda Selçuk İnan'ı da formasını tekrar kapmak için kıpırdanmaya teşvik edecektir. Yeter ki teknik adam biraz eldeki kadroyu dürtsün.

Ben defans hattında solda telles'in mutlaka oynamasından yanayım. Ayrıca sağ bekte mancini semih'i denemiş ve oldukça da verim almıştı. İlk 11'de Muslera, Telles, Chedjou, Melo ve Sneijder'i oynatmalıyız diye düşünüyorum.

Bahsettiğim formatta dikkat çekmek istediğim bir şey var. Bana göre 2011 Galatasaray'ının başarılı olmasında en önemli noktalardan biri solda Emre Çolak ve sağda da Engin Baytar'ın üstlendiği pozisyonlardı. Bu iki adam da kabul etmek lazım ki kusurlarına rağmen sahada canlarını dişlerine takıyor ve takım için çok önemli roller üstleniyorlardı. Her iki oyuncu da topu ayaklarında tutup pozisyon ve goller üretebiliyorlardı. Üstelik asla beklerini rakip oyuncularla yanlız bırakmıyor bu nedenle de takımın mesafesi kısalabiliyordu. Aynı formatta bir takım düşünebiliriz pekala. Yani forvete ister Umut'u, ister Burak'ı koyun. Ancak orta sahada bu defa sola Olcan Adın'ı ve sağa da son zamanlarda orda fena oynamayacakmış hissiyatı yaratan Emre Çolak'ı koyarsanız hem bek bindirmelerinde Telles çok verimli olacaktır, hem de Sneijder'in dar alanda paslaşabileceği oyuncu sayısı artacağından takımın toplamda üreteceği pozisyon sayısı şimdikinin çok üzerinde olacaktır. Yani

Umut
Olcan - Sneijder - Emre
Chedjou - Melo
Telles - Hakan - Koray - Semih
muslera​

şeklinde bir 11 en azından rakibe direnç gösterip sahada başımızı dik tutar. Ayrıca Hamit alternatifini de hatırlatmak isterim. İstediğimiz zaman orta alanda Hamit'i kullanarak bir yabancı kontenjanı açabiliriz. Bu da Bruma'nın sık sık forma bulması veya Chedjou'yu stopere çekebilme lüksü anlamına gelir. Kesinlikle çaresiz bir kadromuz yok. 4-2-3-1 veya 4-4-2 gibi taktikleri pekala oynar. Eminim oluşacak sinerji kısa zamanda Selçuk İnan'ı da formasını tekrar kapmak için kıpırdanmaya teşvik edecektir. Yeter ki teknik adam biraz eldeki kadroyu dürtsün.

İlave ettiğim notları da dikkate alırsan hemen hemen aynı noktada buluşuyoruz...Yalnız Semih için düşüncelerine hiç katılamayacağım, ondan bek olmaz, hiçbir özelliği buna uygun değil, oynadığı tek maçtaki iki hareketine aldanıyorsun bence; çok mecbur kalınca maç içinde veya 1-2 maçlığına idareten düşünülebilir en fazla...

İlave ettiğim notları da dikkate alırsan hemen hemen aynı noktada buluşuyoruz...Yalnız Semih için düşüncelerine hiç katılamayacağım, ondan bek olmaz, hiçbir özelliği buna uygun değil, oynadığı tek maçtaki iki hareketine aldanıyorsun bence; çok mecbur kalınca maç içinde veya 1-2 maçlığına idareten düşünülebilir en fazla...

Semih ideal bir bek değil bu kesin. Ancak Veysel'den de, şu Tarık Çamdal'dan da iyi oynayacağını düşünüyorum.
Ayrıca belirtmek isterim ki Tarık bence boş bir futbolcu değil. Faydalanabileceğimiz bir isim. Umarım büyük takımda süre aldıkça hızlı bir ivme yakalayacak ve oyununu geliştirecektir. Sadece an itibarıyla kısa vadeli çözümler üzerine konuştuğumuzdan yok saydım. Senin dediklerin de temel olarak sonuç verecek şeyler. Ve kesin olan bir şey varsa çok sağlam bir forvet transferine ihtiyacımız var. Malesef o tarz bir santraforu maliyetini de hesaba katarak söylüyorum ancak 2015 Mayıs ayındaki kongre sonrasında bulabiliriz. Yine de fırsat transferi kollamaktan zarar gelmez.

Adaminizin yedirdigi golu gordunuz mu?

Kovun su herifi devre arasi piyasasi varken.

Adaminizin yedirdigi golu gordunuz mu?

Kovun su herifi devre arasi piyasasi varken.

Pozisyonu izledin mi ? Adam semih topu uzaklastıracak oyun kurulacak diye beklerken mal semih yüzünden baskı yenildi sonrasında bir hızlı pas gol...

Her bi bokda chedjou suclu .
kendisininde sucu var evet ama pozisyon yokken baskı yediren aptal herif semih yüzünden oldu gene olay

Mac icinde bu sefer takim olarak iyi savunma yaptik, ilk gözlemlerime göre golde uyuyan Chedjou oldu. Chedjou iyi bir savunma oyuncusu, ve tam bir Reis, ancak bu kis uykularina fazla dalmaz ise daha iyi olacak gibi.

Bugün tam biri uyumadı dedim çıktı beni utandırmadı.. Genelde iyidi ama uyudu bir ara :)

Yine mi golde suclu Chedjou? Önünde ki adam (heralde Hamit) ne yapiyor ve Sabri nin nerelerde oldugunu sorgulayan bir kisi varmi? Tabi yok, yine suclu Chedjou. Acaba Chedjou neden sag tarafta geziyordu bi Sabri'ye soralim.

Pozisyona iyi bakalim, Chedjou Sabri nin yerini dolduruyor, Hamit ise stoper gibi geriye gelmis..

Gol den tamamen Sabri ve Hamit sorumludur!

Not: Sinir den iki kez izlemedim, Hamit mi degil mi emin degilim.

arsenal dortmun başakşehir kasımpaşa

yedğimiz gollerin hepsi karşı karşıya

stoper denen bişey yok

başakşehir maçında oynamadı ama fark etmezdi

O kadar rezil oynadığımız bir maçta Chedjou'yu eleştirmek için ağır alkollü olunmalı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt